Anala her zaman karşıyım ama anal yapan dinden çıkarmış gibi bir şey duydum
Doğruluk payı varmı?
Doğruluk payı varmı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eşler arasında cinsel ilişkinin sınırı olur. Kur’an’da cinsi münasebetin ana gayelerinden birinin neslin devamı olduğu ifade edilmiş ve kadının üreme organından olmak kaydıyla ilişkinin şekil açısından serbest bırakıldığı bildirilmiştir. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“Sana kadınların adet halini soruyorlar. De ki, o bir eziyettir. Adet günleri onları rahat bırakın. Temizleninceye kadar kendilerine yaklaşmayın. Tertemiz oldular mı, onlara Allah‘ın size buyurduğu yerden yaklaşın. Allah tevbe edenleri sever, tertemiz olanları da sever.
Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendinize ön hazırlık yapın. Allah‘tan sakının ve ona kavuşacağınızı bilin. Bunu inananlara müjdele.” (Bakara, 2/222-223)
Ayette geçen tarla ifadesi, ürün alınan yer anlamındadır. Ters ilişki ile üreme olmayacağı için ayet ters ilişkiyi yasaklamaktadır. Bu ayetlere göre Allah’ın emrettiği ilişki, normal yolla olan ilişkidir.
Konu ile ilgili hadislere bakıldığında Resûlulullâh sallallâhu aleyhi ve sellemin de bu tür ilişkinin haram olduğunu açıkladığı görülmektedir.
“Karısı ile ters ilişkiye girenler, Allah’ın rahmetinden uzak kalırlar.” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 45, Ahmed b. Hanbel, 2/444)
“… Kadınlarınızla ters ilişkiye girmeyin. Allah hakkı söylemekten çekinmez.” (Tirmizî, Radâ’, 12)
“Allah, bir erkeğe veya kadına arkasından yaklaşan kimseye rahmet nazarıyla bakmaz.” (Tirmizî, Radâ’, 12; İbn Mâce, Nikâh, 29)
“Bir erkeğin karısı ile ters ilişkiye girmesi küçük lûtîliktir.” (Ahmed b. Hanbel, 2/182)
Haram olduğunu bile bile Allah’ın emrettiği yoldan değil de yasakladığı yoldan ilişkiye girmek bir müslümana yakışacak davranış değildir.
Ters ilişki her ne kadar haram ise de bundan dolayı ömür boyu cenabet kalınması diye bir şey söz konusu değildir. Tevbe edilip bir daha tekrarlanmaması gereki
Konu ile ilgili hadislere bakıldığında Resûlulullâh sallallâhu aleyhi ve sellemin de bu tür ilişkinin haram olduğunu açıkladığı görülmektedir.
“Karısı ile ters ilişkiye girenler, Allah’ın rahmetinden uzak kalırlar.” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 45, Ahmed b. Hanbel, 2/444)
“… Kadınlarınızla ters ilişkiye girmeyin. Allah hakkı söylemekten çekinmez.” (Tirmizî, Radâ’, 12)
“Allah, bir erkeğe veya kadına arkasından yaklaşan kimseye rahmet nazarıyla bakmaz.” (Tirmizî, Radâ’, 12; İbn Mâce, Nikâh, 29)
“Bir erkeğin karısı ile ters ilişkiye girmesi küçük lûtîliktir.” (Ahmed b. Hanbel, 2/182)
Haram olduğunu bile bile Allah’ın emrettiği yoldan değil de yasakladığı yoldan ilişkiye girmek bir müslümana yakışacak davranış değildir.
İnsan bir ayet koyar hep hadis koymuş :D
@IHaRFeNDaZI Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“Sana kadınların adet halini soruyorlar. De ki, o bir eziyettir. Adet günleri onları rahat bırakın. Temizleninceye kadar kendilerine yaklaşmayın. Tertemiz oldular mı, onlara Allah‘ın size buyurduğu yerden yaklaşın. Allah tevbe edenleri sever, tertemiz olanları da sever.
Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendinize ön hazırlık yapın. Allah‘tan sakının ve ona kavuşacağınızı bilin. Bunu inananlara müjdele.” (Bakara, 2/222-223)
Ayette geçen tarla ifadesi, ürün alınan yer anlamındadır. Ters ilişki ile üreme olmayacağı için ayet ters ilişkiyi yasaklamaktadır. Bu ayetlere göre Allah’ın emrettiği ilişki, normal yolla olan ilişkidir.
Bana bunlarla gel başkan aferin
İslam'da dinden çıkma diye bişey yok
İnanmıyorum diyen veya ayetleri inkar eden kafir olur
Haram bişeyi yapan dinden çıkmaz
İçki içmek haram, içen dinden çıkmıyor
Hırsızlık haram, hırsızlık yapan dinden çıkmıyor
Sadece Allah’a şirk koşanlar dinden çıkar, gerisi günah/sevap, haram/mekruh/mübah sayılır bana göre 🙄
Cevap
51Cevap
Kur'an-ı Kerim de lut kavmi anlatılır. Hud suresi 77-81. Ayetlerde, kadınları bırakıp erkeklere yönelen erkeklerin bulunfuğu, yani homosexüelliğin ve eşcinselliğin yaygın olduğu lut kavminin lanetlendiğinden ve yok edilmesinden bahseder.
Bu manada anal yapmanin da yasaklandığını söyleyebiliriz. Ama dinden ćıkarmı net olarak bilemiyorum, ćıkmaz tövbe ederek af dileyebilir diye düşünüyorum umuyorum. 😎
Günümüz toplumunda alabildiğine yürüyen bol kesim var. Ne kadar ahlaki bilgiler dışına çıktıkça toplumda ki ilişkilerin farklılıkları da değişiklik kazanıyor örneğin bundan 20 yil öncesinde olsun zinaya karşı toplum olarak karşı gelinir ve o kişileri kendilerinden uzak tutarlardi. Ama şimdi bakıyorsun bir kadının kocasını aldatmasıni geçtik swinger denen olayı bile normal hale getirmiş bir toplum konumuna geldik
dinden çıkmaz lakin kati suretle yasaklanmış bir ilişki türüdür.. ayrıca tıbben de zararları ortadadır..
bazı din adamları anal seks yapanların gusül abdestlerinin kabul olmadığını iddia ederek caydırıcı olmaya çalışmıştır..
Dinen yanlışmış ama isteyen yapa bilir sonuçta namaz kılmayan insan cinsellikte mi o haram bu helal der haramı helali konuşmak için öncelikle allahın Emirlerini yerine getirmek namazı niyazı kılmak lazım
Dini kurallar hayatıma referans olmazlar.. Ama islamda bildiğim kadarıyla dinden çıkma bu şekilde söz konusu olamaz. Bu duyduğunuz abartılı bir söylem.
her büyük günah işleyen dinden çıkmaz.. hoş zaten bu tip hassas konularda kimsenin karar verme yetkisi yoktur.. ;)
eeeğğğhh hep güzel olan şeyler yasak bu ne ya :D öldüğü zaman o kişinin bedenini toprak kabul etmezmiş böyle bir duyum almıştım. ben şahsen önemsemiyorum ya.
Yarım doktor candan, yarım hoca dinden imandan edermiş..
Burdakiler hep yarım hoca.
Yetişkin insan görüşü muazzam
Ters ilişki yasak kanka ayetle sabit. “ kadınlr sizin tarlanızdır. Tarladan bindirin” falan diyor ama aklıma gelmedi şimdi suresiyle numarası. :D
Sadece günah işlemiş olur şu aşağıda saçma sapan yorum yapanlar var yok ölene kadar gusülsüz gezer felan. Onlar daha dinini bilmiyor bir de müslümanlar :D
Keşke haram yiyenler, kul hakkı yiyenler, rüşvet, yolsuzluk yapanlar dinden çıksa anal yapanları düşünmek yerine :)
Önden yapınca da zina o da büyük günah bence hepsi aynı bok
Dinden çıkar mı bilmiyorum da yapılması haram sanırım :)
Dinler çıktığında anal seks mi varmış ki onun üzerine dinden çıkar diye birşey konmuş bence çıkar mı çıkmaz mı bilmem ama kul hakkı yiyenler bile dinden çıkmıyorsa bu niye çıksın
düşününce gülmek geliyor, seni dinden çıkaracam nihahaha falan
dindar değilim umursamıyorum ve çoğu zaman vajinal aynı zevki vermiyor
Bu konuyu burda açık açık anlatamam yasaktır istersen yazabilirsin bana
Yapmadım bilmiyorum ama öyle bir şey duydum hatta ak yolu varken bok yolu olmaz derler
Şirk koşmak ve müslüman birine kafir demek dışında yok diye biliyorum,
Sanal yapanla anal yapan aynı kapsamdadır. Dinden çıkma açısından.
Sonuçta haram ve haramda ısrar kötü, çıkmasa da sevapları götürür
Anal yapmak haram ama analnyapan dinden cikmaz fakat anal haram degil diyen inkar eden dinden cikar
Aynen kuzu doğruluk payı var yasak dinimizce caiz değildir.
Çok büyük lanet var dinimizde dinden çıkma değil ama en büyük günah ve bende yaptım
Sağlığa zararlı, yaş ilerledikten sonra etkisini gosterir.
Günah dinen evet sizin gibi insanın buna karşı çıkmasi çok sevindirdi beni işte bu yüzden huzur mutluluk sizin yanınızda olur
Dinden çıkmak o kadar kolay mı bu bir ikincisi sevgililer arası mı evlilikte mi
Aklında kalacağına içinde kalsın çok ta düşünmemek gerekir
Cennet kapıları lanetleniyor ve tövbesi kabul olmuyor
öyle bişi olmaz yoksa baya dinsiz var ülkede :)))
Insan oglu iste, hep dogru olmayana gidiyoruz
bir yaşıma daha girdim
Hayır. Yanlış ve saçma bir şey
ölene kadar güsülsüz gezmiş olursun
Sen yapmıyorsan merak etme 😅
Her müslümanım diyen müslüman olsa keşke...
O zaman yandık desene
Yok artık daha neler.
yaptınmı kız yoksa :)
Anal haram ama dinden çıkma falan inanmiyorum
dinden çıkmaz sanmam sadece günahı var
Karı. koca bile. olsa nikahtan düsüyor lar
Dinen yasak bunun yüzünden bir kavim helak oldu
ben oluyorum p olarak
Çok günahı var yapmamak gerekir
sana bunu soyleyen kim
Çıkmaz ama büyük günah
dinen yasak diye biliyorum