Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 470 cevap paylaştı.
+1 yılDini nikah kıyıldığı vakit duyurulması gerekir yani kendi aramızda yaptık oldu bitti diye bir şey geçerli değildir.
Cinsellik yaşamak için kıyılan nikaha muta nikahı denir ve bu nikah caiz değildir zinadan hiçbir farkı yoktur ancak Ortadoğuda bazı ülkelerde nefsine hakim olamayıp dini kendi isteğine göre eğip bükmek için muta nikahını meşru göstermek isteyenler de oluyor.
Oysa İslamiyete göre dini nikah kadına mehir vb gibi haklar sağlıyor ve ciddi bir olaydır, ailenin temelini oluşturur ama dediğimiz gibi bu olay maalesef birçok yerde yanlış amaçlar için kullanılıyor.
Atatürk, aile yapısının korunması ve her 2 tarafında haklarını devlet tarafından güvence altına almak için resmi nikahı ülkemize getirmiştir ve bu nikah olmadan evlilik yapmak büyük bir risktir.
Bence resmi nikah olmazsa dini nikah kıyılmayacak diye bir yasa çıkarılmalıdır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 867 cevap paylaştı.
+1 yılNikahın hiçbir işlevini karşılamıyor dini nikah denilen şey. O nedenle helal olduğunu düşünmüyorum.
Nikah aleni olmalıdır.
Toplumsal anlamda meşru olmalıdır.
Nesebi sahih kılar.
İnsanları dedikodudan kurtarır (evli kişilerin bir arada yaşaması dedikodu malzemeai olmaz)
Nikah kadına ve erkeğe haklar ve sorumluluklar verir. Bu hak ve sorumlulukların tahsili ve yerine getirilmesi için devlet tarafından tanınması, Tescil edilmesi icap eder. Dini kurallar ile yönetilen ve din görevlisinin kıydığı nikahın devlet tarafından tanındığı durumlarda o dini nikah, aynı zamanda resmi nikah olduğu için geçerlidir. Ancak resmi merasimi yapacak kimse tarafından (ülkemizde belediye görevlisi) yapılmamış, Tescil edilmemiş birtakım dini merasimlerle nikahlandığını düşünüyorsa kişiler, bu bir hatadır. bu tarz uygulamalar tamamen seks yapmak için uydurulmuş bir kılıftır.10 Yorumla
+1 yılÖyle diyorlar ama dini nikahı herkesin bilmesi normal nikah giib ilan edilmesi gerekir. Öyle gizli saklı olmuyor 🤣🤣. Ama bu da kötüye kullanılan bir olay ülkemizde. Dini nikah benim için önemli bir olay resmî nikahla eş neredeyse , yani sadece zinanın günahından kurtulmak için yaptırmam. Yaptıranları da Allah ıslah etsin
50 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 4,7b cevap paylaştı. Sorunca direk soran kendi için mi sormuş diyorlar demi 🤣
Bu konuda bazı kesimler var dini nikahı sadece ssks yapmak için kullanıyorlar. Söyleyeceklerim bu kadar 😉12 Yorumla- +1 yıl
Aynen, genelde öyle oluyor 😄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
40Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik nikah sevgililik önemli değil bunlar benim için hiçbir şey ifade etmiyor karşı taraf için de aynı şekilde önemli olan istiyor muyum istemiyor muyum seviyorsam tamamdır nikahlı olmuş olmamışız böyle saçma sapan şeylere takılmam ben
20 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen dini nikah olayının da resmi nikah olayının da gerekliliğine inanmıyorum. İkisi de gereksiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiyet önemli burada. Sadece seks yapmak icin gunah olmasin diye boyle bir sey yapmak bence dogru degil. Gunah sevap diyemem dogru degil. Bildiğim kadarıyla dini nikahın diger kisilere duyurulmasi gerekiyor. Yani iki kisi kendi aramizda biz dini nikah kıydık diye bir sey yok sanırım. Cevrenin diger insanların sizin dini olarakta nikahli oldugunuzu bilmek zorunda. Aksi halde olmuyor galiba net bilmiyorum ama. Gecerliliginde bir sıkıntı oluyor galiba boyle seyler duymuştum zamaninda. Dogru mu degil mi bilemiyorum. Eger bu dedigim dogruysa seks yapmak için zina olmasin diye yapilan bu nikahi iki kisinin bilmesi sıkıntı.
12 Yorumla- +1 yıl
👍🏼👍🏼
- +1 yıl
Evli misin?
+1 yılEvet tabi bununda bazı şartları var.
Örneğin sırf cinsel birliktelik için dini nikah kiyilip anlaşılan süre sonunda bosanilacaksa ki buna (muta) nikahı deniyor. Buda zinadır.
Kıyılan nikah ilan edilmeli gizli kalmamalıdırKızın babasının ya da kendine bakmakla yükümlü olan yani bir nevi velisinin görüşü alınmalı kızın rızası sorulmalı ve kesinlikle mehir belirlenmeli.30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÖzellikle bunu gençler veya üniversiteliler yapıyor. Burada önemli olan nikahın içeriği. Sadece seks için bir hoca bulup nikah kıyıyorlarsa bir evlilik hayatı yaşanmıyorsa bu o zaman günah oluyor. Ancak herkes tarafından bilinen bir evlilik yapıyorlarsa yani normal evlilikten tek farkı resmiyet ise evet o zaman helal.
30 Yorumla
+1 yılyeterlidir Allah katında evlisinizdir ve yaşayacağınız ilişki icma yani sevap sayılır ama şöyle çakallık yapmaya çalışan da var dini nikahı yapıp sıkılınca da boş ol diyenler o öyle değil hatta Allahı kandırmaya çalıştıkları için çok çok daha büyük günah olur.
20 Yorumla
+1 yılHelal haram kavramı dini kavramlar zaten. Kadın ile erkeği birbirine helal kılan şey dini nikahtır. Resmi nikah ise kişilerin haklarını güvence altına almak için yapılır. Dini nikah tek başına helal olsa da tavsiye edilmez. Çünkü mağdur olduğunuz bir durumda hakkınızı arayacağınız bir mercii yoktur.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAllah katında helal olması için niyette önemlidir Yani siz seks yapmak için dini nikah kıyamazsınız Eğer ki dini nikah yaptınız Niyetiniz o kişiyle evlenmekse ve nikah tarihi almış iseniz gerdeği beklemem diyorsanızda Karı Koca olursunuz ama nikahınızı beklemeniz sizin için en hayırlısı olur
30 Yorumla
+1 yılNikah dediğin şey rıza ve aleniyet esasına dayanır. Resmi nikahin amacı eşlerin (özellikle kadınların) haklarını güvence altına almaktır yani rıza varsa herkeste biliyorsa o iki kişinin birbiriyle olduğunu nikah budur zaten. Imami resmisi sadece teferruat.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal yaşamını dini kurallara göre düzenleyenlere göre helaldir, zaten devletin nikahı şeriat hükümlerine göre geçersiz, dini nikah esas. Helal de dini bir kavram olduğuna göre, Medeni Kanun önünde nikahlı sayılmasalar bile, dine göre nikahlı sayıldıkları için helaldir.
10 Yorumla
+1 yılZaten önemli olan Allah katında helalinin olmasıdır. Çok eskiden resmi nikah yoktu, suanki resmi nikahın olması iki tarafın birbiri için hak hukuk haklarının olduğunu ve doğacak çocukların geleceğini garantiye almak için çıkan bir kanundur
41 Yorumla- +1 yıl
Ama tabi ben ikisini de isterim ikisinden biri yoksa evlenmeyi kabul etmem
Cinsel Yaşam konusunda 473 cevap paylaştı. Nikahın anlamı bildiğim kadarıyla duyurmak yani bu benim helalim diye çevreye bildirmek gerekiyormuş yani iki kişi dini nikah yapalım kimse bilmesin keyfimize bakalım demek helal olur mu olmaz mı imama sormak lazım
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 648 cevap paylaştı.
+1 yılEvet. Lakin kanunen bunun resmi hale dönüştürülerek desteklenmesi de bu çağda zaruridir. Çünkü zaman dilimi olarak toplumsal yapı geçmişten çok farklıdır.
23 Yorumla- +1 yıl
ah bi evlensem
- +1 yıl
ilk resmi sonra dini
- +1 yıl
@ndjdndnddnsn yani bunu gönlündeki gibi gerçekleştirirsin umarım🤗
bu konuda fetvam yok da zina sayılmıyor diye biliyorum
31 Yorumla
+1 yılGerçekleşen nikah halka ilan edilmemişse, nikahın esas hükümlerinden biri gerçekleşmemiş olur. Bu sebeple helal değildir.
10 Yorumla
+1 yılYaşanan bölge kanunları geçerlidir ayrıca aileler dahil herkesin bilmesi gerekir. Öbür türlü kandırmaca
10 Yorumlaİslamiyetse dini nikah yeterlidir çünkü eş oluyorsunuz. fakat muta nikahı gibi bir nikah yapıldıysa değildir.
10 Yorumla
+1 yılDini nikahın da usulü vardır çevreye ilan etmektir yani helalimdir diye sadece o iş için kıyılan nikah günahtır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHocaya sordum.. dini nikah resmiyette olmadığı için helal değil dedi. İlk önce resmi nikah gerekliymis
30 Yorumla
+1 yılIki kişinin kendi arzusuyla yaptığı her seks helâldir.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılBilemiyorum ya eskiden resmi nikahı sonradan yaparlarmış
10 Yorumla
+1 yılSeksin harami yok iki kişi istiyerek seks yaptiginda ve evli deyillerse bence haramdeyil
13 Yorumla- +1 yıl
evli olmadan zina haramdır cahilmisin?
- +1 yıl
O kadar emin konuşuyor ki çıldırıcam 😂
- +1 yıl
@TheCeketli bende çıldırıcam evlenmeden zina haramdır bunu en basit internetten araştır.
Saçmalık, tutkulu olan bir kadının bu tip postlar açması komik geliyor bana
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğildir, ilan edilmesi gereki ve büyüklerin de olması gerekir, yoksa mute nikahından farkı kalmaz ki o da günahtır
10 YorumlaAklı selim hocalar resmi nikah olduğunu belgelemeden evlilik cüzdanı görmeden dini nikah kıymıyor. Çok ucu açık bir şey bilemedim şimdi 😀
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Çok tartışmalı bir konu bu. 😎
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılhelal haram kısmını irdelemek isterim senle?
12 Yorumla- +1 yıl
İrdeleyelim?
- +1 yıl
tabiki , deneyimlemeliyiz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini nikah dediğiniz şey zaten Allah katında geçerli olandır. Bu yüzden helaldir
22 Yorumla- +1 yıl
gunumuzde gecerli olacagini sanmiyorum 3 gun yapar birakirlar kiz bakire beklemisse kiz ortada kalir
Cevap sahibi+1 yıl@ndjdndnddnsn Ben dini boyutu hakkında cevap verdim. İlla ilişkiye girilecekse yine bir kolaylık var muta nikahı ile. Onun haricinde bekar ilişki yaşayanların sayısı milyarı buluyor. Onlar günah işliyor. Tabii birde insani boyutu var ki o da sizin dediğiniz gibi ortada bırakılan bir sürü kadın. Sonrası ya pavyon ya da genelev olan. Ben bir şey diyemiyorum. Çünkü herkesin kendi kararı
+1 yılZaten dini nikahla yapılan helal, resmi nikah evlililiği helal yapmaz.
20 Yorumla
+1 yılBu nasıl soru ya zaten cevap sorunun içinde seks demişsin seks içinse helal olamaz
10 Yorumla
+1 yılSeks icin dini nikâhı kullanmak bilemedim simdi
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Istersen muta ile bile helal 😄
24 Yorumla- +1 yıl
Muta? nedir
- +1 yıl
biz mutacıyız :) :) :)
- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılMuta yap olay tatlıya bağlansın 🤣
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılDini nikah olmasada helal..
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet, dini nikah yeterlidir.
10 Yorumla
+1 yılDini nikah varmış önceden yani helaldir.
13 Yorumla- +1 yıl
Mesela iranda zina yapmıyorlar genel evine giden birini orada dini nikah kıyıp kadınla ilişkiye girdikten sonra tekrar boşanıyorlar böyle bir sistem var.
- +1 yıl
Bir nevi muta nikahı mı yani?
- +1 yıl
Öyle yani.
+1 yılarkadasimin verdigi vahiye gore seks helaldir
10 Yorumla
+1 yılBen sadece dini nikahı yeterli görmem.
10 Yorumla
+1 yılHelaldir önceden resmi nikahmı varmış
10 Yorumla
+1 yılHelal çünkü önceden resmi nikah yoktu
10 YorumlaDün bu Esra Erol da tartışilmisti
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10b cevap paylaştı. Evet hocalar aciklamisti
10 Yorumla
+1 yılSeks için nikah olursa olmaz
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 25,5b cevap paylaştı. Helaldir elbette ama risk var.
10 Yorumla
+1 yılHelaldir
30 Yorumla
+1 yılTabii ki
30 YorumlaMetres olma hayatına sadecee kılıf uydurmak
00 Yorumlakişilerin dini inancına göre değişen bir durum
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHiç düşünmedim bunu
20 Yorumla
+1 yılEvet
20 Yorumla
+1 yılDeğil bence
20 Yorumla
+1 yılHelaldir
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki
20 Yorumla Saçma ama çok yapan var..
21 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- Cinsel Yaşam konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılCaizdir 🤣🤣
10 Yorumla Kişiye göre
10 YorumlaKime göre neye göre?
10 Yorumla
+1 yılHelal evet
10 Yorumla
+1 yılEvet 100de bin beşyuz helal
10 Yorumlazinanın kılıf hali
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı