Sperm testinde ileri hareketlilik düşükse, doğal yollarla çocuğumuz olma şansı çok mu azalır yoksa imkansız mı?

14 aylık evliyiz. evliliğimizin başlangıcından beri çocuk istiyoruz. 4 aylık evliyken kimyasal gebelik yaşamıştım. ondan sonra hiç gebelik gerçekleşmedi. ben doktora gittim herşey normal dedi, folik asitte alıyorum. eşimin sperm testi vermesini istedi. maddi durumumuz çok iyi değil. eşimde bende çalışıyoruz ama düğün borcu yeni bitti. devlet hastanesine gittik hep. memnunuz da şükür. bugün eşime yalvar yakar sperm testi verdirttim. sonucu aldım şimdi. ama anladığım kadarıyla durum kritik. eşimin ileri hareketlilik %6, yerinde hareketlilik %10 ve hareketsiz %84 çıktı. ama toplam sperm sayısı 51 milyon ve sperm konsantrasyonu da 25 milyon/ml. eşim çok stresli bir şekilde verdi bu sperm testini, çünkü ortam hijyenik değildi. benimle de tartıştı. ben alttan almaya çalışsam da. işim gücüm var acele ediyorsun çenen durmuyor gibi.. ama her adet olduğumda o benden daha çok üzülüyor. birde doktor, benlik bişey olmadığını söylemişti. ben de eşimin sperm testinin normal çıkacağına o kadar inanmışım ki, boğazım düğüm düğüm oldu. internetten başka çarem yok. bu ileri hareketliliğin bu kadar düşük olması ve herşey normal gözükürken bizim 14 aydır netice almamamız acaba bundan mı kaynaklanıyor. bilgisi olan var mı? bu arada benim yaşım 32, eşimin ki 31. ( eşime sadece 1 hafta keçiboynuzu kürü içirebilmiştim)
Güncellemeler
+1 yıl
hamileyim:). inanın şaşkınım hem de çok şaşkınım. idirar testi yaptım pozitif, beta hcg de 432 çıktı:) doktor perşembeye randevu verdi, belki keseyi görebiliriz diye:) allahım isteyen herkese versin. inşallah bebeğim bana tutunur sağlıcakla kucağıma alabilirim. inşallah kimyasal değildir.
Sperm testinde ileri hareketlilik düşükse, doğal yollarla çocuğumuz olma şansı çok mu azalır yoksa imkansız mı?