Ayak fetiştliği sizce normal mi? Yoksa hastalık mı?
Normal
Hastalık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
özellikle kadınların fetişliğe karşı bakışlarını bazen anlayamıyorum...bir erkek sevdiği kadının her şeyinden hoşlanıyorsa ayaklarından saçının tenine kadar her yerini seviyor öpüyorsa bunda ne kötülük var ki? kadını bundan daha fazla zevk alması gerekmez mi? erkekler sizin her şeyinizden her yerinizden zevk alıyor tadını çıkartsanıza...üstelik iğrenilecek bir yer varsa o ayak değildir...şöyle sorayım tüm gününüzü düşünün sabah evden çıktığınız andan itibaren tekrar eve geldiğiniz ana kadar tüm günü düşünün ayak mı daha temizdir el mi? sabah çorabı giyer evden çıkarsınız akşama kadar ayak o çorapla ayakkabının içinde kalır,akşam eve geldiğinizde güzelce yıkarsınız olur biter.peki ya el? akşama kadar nerelere dokunuyor neler yapıyor bir düşünsenize? her ne kadar temizlesenizde yıkasa da el ayaktan daha çok pisliğe bulaşıyor...hele hele namaz kılan bir kadının ayakları günde 5 defa yıkanıyorsa o yaka öpülmez mi? elbetteki ayak bakımı ve seçimi de önemlidir ..kadın dediğin ayaklarında saçlarına olduğu gibi bakmalı dır ve güzel bir ayak öpülür...kadınlar: erkekler sizlerin her yerinizden hoşlanıyor ve zevk alıyor sizde bunun tadını çıkartın..
Psikiyatrik olarak herhangi bir durumun "hastalık" olarak tanımlanabilmesi için kriterler vardır. Bu kriterler DSM-IV belirtilmiştir. Cinsel yönelim bozuklukları - Parafililer başlığında fetişizm için bakabilir merak eden.
Ayak fetişizmi diye de bir "fetiş" türü yoktur. Bilimsel literatürde yoktur en azından.
"partializm" denir ona.
Bir şeyin "fetiş" olarak kabul edilebilmesi için herşeyden önce "cansız bir OBJE" olması gerekir. Vücudun herhangi bir uzvu bildiğiniz gibi ne obje ne de "cansız" olarak sınıflandırılır..
böyle işte özetle.
Kafanıza göre bu hastalıktır bu değildir diyemezsiniz öyle kolay kolay psikoloji ve psikiyatrinin alanına giren konularda. çok tartışmalı bir alandır :D
Sen harcanıyorsun bu sitede :)
Peki, gidiyorum madem öyle :D
Soru güzel bir soru ama, belki birileri öğrenir fetiş nedir ne değildir.. Herkesin kafasında bir tanımı bir anlamı var...
Sağol :)
Milli psikiyatristimiz gene döktürmüş ^_^
Rica ederim, psikiyatrist degil bu arada, dovdurursunuz beni psikiyatristlere yok yere
Ayak fetişi erkekler kadınların kölesi olmaya çok meraklı ^_^
Bu yüzden erkeklerde ayak fetiştliğini destekliyorum. İtaat edin ulen!
Ahahahaha
:D
Var öyle bir dünya. Hemcinslerin köle olmak için can atıyor ^_^
Hahahaha ''FeetLowe'' diye biri beni takip etmeye başladı bile. Gelmeyin lan gelmeyin...
Malesef bu da cok yapilan bir yanlis, aksam uzeri daha musait bir zamanda aciklarim ilgilenen olursa tabii :D
Dur sen sana da dokturecegim daha :D
Hele bir eve donup kahvemi alayim elime :)
Hahaha. Savaş çanları çalıyor ^_^
Yok kadinlarla savasmanin anlamsizligi 70 li yillardan beri biliniyor ;)
Ben nacizane bildiklerimi soylerim belki birine faydasi olur :D
Hele o kişi bensem ^_^
Birsey diyecektim yuttum :D
Korkumdan değil ama :)
köleniz olmak isterim
Japonlarda göz bebeği yalama fetişini duyduktan sonra normal -_-
Cevap
28Cevap
yoo değil tabiki hemde iyi birsey karsındakini mutlu etmek gerek masaj ile tabanlarına gerekse ona bol bol ayakkabılar almak bende öyleyim ama tabiki başka tur fetişlerde vardır vede bayanların en dikkat çekici bölgesidir de aslında ayak ve onları süsleyerek daha güzel hale gelebilir gerek oje uzun tırnak halhal parmak yuzuk gibi 5 yıldız verdim guzel soru :)
bu tür erkek,genelde 'erkek' sıfatını 2. plana atıp 'köle' rolünü daha çok üstlendiği ve dolayısıyla ilerleyen zamanlarda kendi gibi gururunu da yere düşürdüğünden Hastalıktır...
Ayağı öpüp başına koymadıkları kaldı bir çok iğrenç yav
ne kadar ayak fetişliği ?
tamam bende de fetişlik var. ama itaatkar değilim o kadar.
yani ayak yalayım diye yalvarmadım bu zamana kadar
normal adam gıbı seksimi yaptım arada sırada gittim ayagınıda yaladım cokta hosuna gitti partnerimin.
Sen kaybolma kaarsim bir yere. Benim yasayan ara gecis formumsun seni mayhemle tanistiricam :D
en iyi cevaba bak anlarsın ;)
Halen psikiyatrisler arasinda tartismalidir kimi saplanti der kimi normal bir egilim. Ama su var ki alisilmisin disinda bir mevzu. Bence goz kulak yuz kas bacak kalca gogus meraki neyse ayak da odur hicbir farki yok
gayet normal bence cinsellik objesi sonuçta ve araştırmalara her erkek te var bazıları içine atar beyin altına bazılarıda buna tahrik olur dışarı çıkarır budur olay
Farklı olan her şey hastalıksa en büyük hasta sizlersiniz sevgili halkım,hepiniz benden farklısınız çünkü.
normalmk yoksa anormalmk diye sorsan daha guzel olirdu
hemen hasta diyosunuz herkese
cok uclara gidiyo
ama hastalık olduğunu düşünen çok
bence sen hastasin!?
simdi ben sana hasta dedim diye hasta mi olmus oluyosun?
kimisi o şekil fetişir
kimisi bu şekil fetişir
bunların hepsi normaldir
amma velakin ki öyle değildir
cinsellikte bir cok konuda aslında fetişme giriyor
ayaklar degil yalnız.
ve bencede hastalık aslında.
ilgi alanı sadece ayaklar ise pek normal değil ama ayaklarda içinde olsun ise normal.
Şimdiye kadar doğru cevaba en yakın cevabı sen vermişsin tebrik ediyorum. Eğer bilmeyipte mantık yürüterek bu sonuca vardıysan iki kere tebrik ediyorum kaarşim..
len bilmemesi var mıhatunu seviyorsam heryerinin fetişisti olurum. Ama illa ayak diye de gidip bir hatunu sevmem. Bu arada senin bilimsel açıklaman gayet geçerli asıl ben seni tebrik ederim benimki nacizhane kendi fikrim ;)
gayet normal,hasta olmak bundan hoşlananlara o gözle bakmaktır
şiddetli nekrofil, pedofili, penetrasyon, sadizm, zoofili barındıran abazanlık sendromu.
Bence çok normal neden hastalık olsun sonuçta sevdiğin bir duygu onunla mutlu oluyorsun neden kötü olsun ki
Normal olsa adı fetişizm olur muydu
Fetişizmlerin hepsi mi hastalık sence?
Aslında bence oldukça saçma bir şey.
Olayı köle seviyesine vardırmıyosa normal bence
Sex'in tüm dallarını severim
Hastalık değil ama normal olmadığı kesin.
ben yemem o ayakları bence aptallık
hastalık bence öyle cinsel eğilimmi olurmuş
biz kız buldukda bide fetişliği kaldı :D
Damarlı ayaklarım var ilgini çekiyorsa :D :D
hastalık Cevabın çok uzun ya da çok kısa!
Kişye bağlı, zevk alana normal...
Hastalık bence :))
Hastalik derecesinde bence...
yerine göre bence abartı degil
sen öylemisin yoksa
hayır
peki
diğer hesabına söylediklerimi ciddiye alma ;)
bence normal bişey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar