Yani bu adam diyor ki... Şu hayatta ne yaparsak yapalım bu iki dürtüden dolayı yapıyoruz. Herşeyi bunlara bağlıyor örnek veriyorum cinsel birleşme, ya da hiç değilse bu amaca giden bir eylemler yapmak için toplumun etik gördüğü şekilde bu iki dürtüye şekil verip aşk kıskançlık gibi şeylerin açığa çıktığını savunuyor. sadece bunlar değil sanatın cinsel dürtüler ile oluştuğunu savunuyor. aşk yoktur libido vardır. Freud
Sigmund Freud'a göre 2 adet dürtü ile geliyoruz cinsellik ve saldırganlık siz bu konu da ne düşünüyorsunuz?
Psikososyal, Psikoseksüel, Psikanalitigin babasıdır Freud amca 💣 . Onun bu konuda söylediklerine katiliyorum. Ve hepsini de gerek toplumda gerek kendimde buluyorum zaman zaman.
Okudum. zaten şu an ki yurt dışında rüyaları yorumlayan insanlar hep bu adamdan yola çıkarak yapıyorlar sayılar falan var söylediğin sayıya göre o günki analizi yapıyor falan enterasan bir insan
@ÖnYargım super egomuz ağlıyordu id hadi yap diyordu hadi yap ye diyordu herşeyi seviş diyordu herkes ile ama ego mantıklı bir karar vermek zorundaydı ve evet yemek yedikten sonra sevişmeyi uygun buldu :D ( nihat hatipli freud )
@ÖnYargım İd şımarık ve yaramaz bir çocuktur. Ego annedir. Süperego ise babadır. Ego şanssızdır. Hep id ile süperego arasinda dengeyi saglamakla görevlidir. Annelerin işi de zor :D
@ÖnYargım çok okumak degil ya. Ögretmenim ben. Meslek geregi üniversitede ögrendik hep bunlari. Kpss ye girerken de beynimiz bunlarla doldu taştı tekrar
En İyi Cevaplar