Daha güzel açıklamak gerekirse, ben yurtdışında yaşıyorum ve burada çeşitli cinsel hastalıklar için olan testler ( Klamidya, Bel soğukluğu, HIV, HPV vs ) ücretsiz olarak yapılıyor.. Hatta sadece 16 - 24 yaş aralığındaki gençler için dahi ayrıca kurumlar var. Hiç bir şekilde para ödemeden istediğiniz testi ' aşağılanmadan' yaptırabiliyorsunuz ve Türkiye'de özel hastanelerde dahi olmayan saygı gösteriliyor size. Ben Türkiye'deyken genel kontrol amaçlı özel bir hastanede kadın doğum uzmanına gittiğimde bakire olmadığımı söylediğimde yüzündeki ifadeyi unutamıyorum. Bu tip sağlık hizmetleri neden Türkiye'de yaygın değil çünkü eğer ücretsiz ve kişinin özel hayatına saygılı olarak böyle kurumlar geliştirilse cinsel yolla bulaşan çoğu hastalıktan insanlar kurtulabilir ve yayılmasını da önlerler diye düşünüyorum.. Ayrıca buradaki kurumlarda ücretsiz olarak gebelikten korunma yöntemleri de yapılıyor. Doğum kontrol hapları ya da prezervatifler ücretsiz olarak veriliyor.. Neden Türkiye cinsel sağlık konusunda bu kadar geride sizce? bu arada İngiltere'de yaşıyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılgüzel soru. türkiyede doktorlar semte göre muamele ediyor sanki. kadıköydeki doktorlar gayet nazikken bağcılardaki doktorlar geri kafalı olabiliyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılisim vermek istemiyorum ama Kadıköy'de gitmiştim ve sanki suç işlemişim gibi bakmıştı.
- +1 yıl
sans demek ki. numunede bana denk gelen doktor çok tatlı genç bir bayandı. önce evli misin diye sordu ben anlamsızca hayır deyince cinsel hayatın varsa detaylı muayene edeyim dedi. ben de iyi olur dedim. smear testi yaptı.
+1 yılburdada yapılıyor her devlet hastanesi ELİSA testini ücretsiz yapıyor :D :D
06 Yorumla
Soran+1 yılBen sadece ELİSA testinden bahsetmiyorum hepsinden bahsediyorum :D
- +1 yıl
elisa testi aids hepatiti belli ediyor , bel soguklugu icin hangi testler var bilmiyorum ama yinede vardı bir kac test daha yapılan :)
Soran+1 yıldevlet güvencesi olmayan insanlar ne yapıyor?
- +1 yıl
orası karışık işte :D o zaman devlet hastanesi özelden fazla para alıyor testlere genelde :D
Soran+1 yılçok mantıksız ya cidden üzülüyorum insanlara.. Ben bir sefer korumasız ilişkiye girdim o yüzden kontrol amaçlı gittim ve o kadar şaşırdım ki kanımı alırken bile rahatlatmaya çalıştılar güleryüzlüydüler hep ve çıkarken 10 adet ücretsiz prezervatif verdiler istemememe rağmen :D
- +1 yıl
olur öyle :D korunmasız olan ilişkiler genelde zaten ilk 3 ilişki oluyor tecrübesizlik ve istekden :D
Kan bağışı yap bu testler yapılıyor zaten, ulaşırlar sana.
01 Yorumla
Soran+1 yılben düzenli kontrollerimi oluyorum zaten sadece bu durumun bu testleri yaptırmanın bu kadar zor ve pahalı olması türkiyede içler acısı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
türkiye 7 8 yıl geriden yaşadığı için biraz bekleyince anca gelir
01 Yorumla
Soran+1 yılolabilir
medeniyet empati hala tam oluşmamış ülkeizde. Ataerkil önyargılar mahalle baskısı vs.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü o yaşadığin ülkede milli gelir yüksek sosyal şartlar iyi o ülkeyi ele geçirip karıştirmak isteyen güçler yok bu ülkeyi karıştirmasinlar bak bakalim noluyo
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYurt dışında yaşıyorsun diye vermen lazımdı değilmi senin gibilerin hayat kadınından farkı yok
00 Yorumla
+1 yılÇünkü burada cinsellik ayıp.
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle sanırım ama herkes ayıp yapıyor sadece gizli :D
- +1 yıl
Evet 😄
Gizli Üye(36-45)+1 yılHemen yarin açıyorum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Türkiye'de ücretsiz cinsel sağlık testleri (STD ve STI) yapan kurumların olmaması konusunda ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat