Türkiye'de ücretsiz cinsel sağlık testleri (STD ve STI) yapan kurumların olmaması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Daha güzel açıklamak gerekirse, ben yurtdışında yaşıyorum ve burada çeşitli cinsel hastalıklar için olan testler ( Klamidya, Bel soğukluğu, HIV, HPV vs ) ücretsiz olarak yapılıyor.. Hatta sadece 16 - 24 yaş aralığındaki gençler için dahi ayrıca kurumlar var. Hiç bir şekilde para ödemeden istediğiniz testi ' aşağılanmadan' yaptırabiliyorsunuz ve Türkiye'de özel hastanelerde dahi olmayan saygı gösteriliyor size. Ben Türkiye'deyken genel kontrol amaçlı özel bir hastanede kadın doğum uzmanına gittiğimde bakire olmadığımı söylediğimde yüzündeki ifadeyi unutamıyorum. Bu tip sağlık hizmetleri neden Türkiye'de yaygın değil çünkü eğer ücretsiz ve kişinin özel hayatına saygılı olarak böyle kurumlar geliştirilse cinsel yolla bulaşan çoğu hastalıktan insanlar kurtulabilir ve yayılmasını da önlerler diye düşünüyorum.. Ayrıca buradaki kurumlarda ücretsiz olarak gebelikten korunma yöntemleri de yapılıyor. Doğum kontrol hapları ya da prezervatifler ücretsiz olarak veriliyor.. Neden Türkiye cinsel sağlık konusunda bu kadar geride sizce? bu arada İngiltere'de yaşıyorum.
Türkiye'de ücretsiz cinsel sağlık testleri (STD ve STI) yapan kurumların olmaması konusunda ne düşünüyorsunuz?