İnce bir paradoks oluşturmak istemişsin lakin; "masturbasyon günahmıymış?" diyen ve kocaman açılan gözleri görmek isterdim :) Zinadan kaçmak amaçlı imam nikahı kıyan sözde müslüman kesim aklınca Allah'ı kandırdığını mı düşünüyor diye sormak isterim? Eğer günaha girmediğini iddia ediyorsa neden zina için nikah kıyıyor? İslamiyette böyle bir açık mı var, kıy nikahı takıl kafana göre sonrasında üç kez boş ol de iki tarafta günahsız !!! Sözde alim geçinen ve DİN satan tüccarların alayı zinadan kaçmanın yolu olarak harama bulaşacağın an kendini daha doğrusu nefsini doyur diyor. Güzel söylüyorlar da ben bir kere ile bir aylık açlık gideriyorsam ama sana bu süre sadece bir gün yetiyorsa aramızda ayrımcılık oluşmuş olmaz mı? Benim her din bilene sorduğum soru da seninkine benzerdir esasen; Osmanlı padişahlarının neredeyse tümü için ileri derece dinine bağlı alim kişiler olduğu yazılıp çizilmiştir. Peki haremdeki cariyeleri ile takılırken hepsine mi nikah kıymışlardır. Eğer ki cevap verecek uzman EVET diyorsa islamiyette sadece DÖRT eşe izin verilirken cariye sayıları neredeyse kırk civarında olmaktadır. Bu bir çelişki değil midir? Bu adamlar alim ise kimi kandırmaya yönelik hareket etmişlerdir? Masturbasyon, diğer adıyla kendini tatmin günah ya da değil bunun fetvasını verecek mercii ben değilim ama bir gerçek var ki sadece cinsel ilişki düşünerek nikah kıymanın günah olduğu kanısındayım. Hani senin de bahsettiğin gibi zinadan kurtulmak maksadıyla nikahlanmak. Sözün özü; Yahu daha en basitinden ORUÇ kavramını neyin bozduğu konusunda anlaşamamış zümreye böyle sorular sorarak neyi hedefliyorsun sevgili arkadaşım :)
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Allaha şükür çük delirmedi imam nikayı kullanma amacı dışında kullanmış olur. sevişmek içinse Muta nikâhı (kendisinden geçiçi olarak faydalanma) denir yani kendimizi kandırmış oluruz. mastürbasyon seni o günahdan uzak tutmak için yaptıgından günah degil. ayıp denilen sana kalmış istersen seviş istersen kırbaçla. alttaki yorumlara baktım cariye al , günah kavramı bende yok hak , helal var bende o kadını ben nasıl hak ederim onun beni sevmesi ile yani zina günah degil bana göre o kadını ben nasıl helalım olarak alırım ömürlük bir ilişki istiyorsan tabiki
başlıktaki soruya geleyim ayıp demn önce dedigim gibi sana baglı günah dininde yazanlara baglı
iyiyiz memnunuz hayattan (karı gel bu gine cıldırdı)
Zina yapan kişilerle elini s. ken kişilerin günahı bir mi aynımı.. mastürbasyon olmasaydı günahlar zinayla artardı.. Dinen detay istersen... Bu iş, zevk için olursa haramdır. Sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa, vacib olur. Demek ki, sırf zevk için mastürbasyon günahtır. Ama; insan sıkılmıştır, erkeklerde olur, boşalma ihtiyacı duyar, o zaman caiz olur, günah olmaz. Kadın için veya erkek için zina tehlikesi varsa, o zaman mastürbasyon vacibdir, yani orgazma ulaşıp o sıkıntıdan kurtulmalıdır.
Kendinizi tutmak için yapacaksınız.. dinen böyledir.. canınız istediğinde zevk almak için yapılırsa günah.. mesela diyelim kendini zinaya yönelecek gibi hissettin ve sabredip kendini tutmak için mastürbasyon yaptın. Bu günah değildir. Ama Her gün zevk almak için asılırsan tabiki günah:) Bir söz vardır..""Yabancı kadını görüp, azab-ı ilahiden korkarak, başını ondan çevirene Allahü teâlâ ibadetin tadını duyurur"" .. yani buda bir ibadet gibi.. senin Allaha ibadetindir... ibadetini yapmak yerine getirmek için sana mastürbasyonu kendini tutmak için veriyor, zevk için değil... bir söz daha vardır.."Neresine olursa olsun, kadına şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülecek, sonra Cehenneme atılacaktır."".. yani siz herşeyi zevk için görüp yaparsanız sonunuz budur.. nasılki Allah namazı emretmiş şarttır demiş , bunuda öyle görmelisiniz..
Bende sana gizlicin olarak diyorumki haramdır:) bu kuraldır.. ibadet gibi bir kural şart.. nasılki zinadan yzak duruyoruz onuda zevk için yapmaktan kaçınacağız.. tabi sen istersen günde elli kez elini s. k beni ilgilendirmez canım günah senin suç senin:)
Gorus sahibi; anlatim seklinden, konusma tarzindan, espiri yeteneginden cidden cok hoslandim. Keyifle okudum bütün tartismayi :)) yazmadan edemedim. Keske gizli olmayaydin da takip edeydik
Zevkli olmasa sadece dölleyip üremek için yapılacaktı ceyhun, bir espirisi olmayacktı yani. Hastaneye gidip kan vermek gibi, orucu abdesti bozar ama günah değildir, mecbur olmadıkça yapılmaz duruma gelecekti.
Sevin, sevişin ateş sizi çağırıyor demek istiyorum :))))
Bak bak bak soruya bak cevaplara gel şimdi. Evlenmeden olmaz diyenlerin %80'i sevişmeye değecek kimseyi bulamadım diyemeyenlerdir. Geriye kalan %20 ise 1 hafta tanıdığı adamı evliliğe itmeye çalışanlardır. Öylesine yangınlar vardır, söndürülmezcesine assddff.
İmam nikahı ayrı komedi değil mi ya assddf. Anlamını bilmediğin arapça bir şeyler okuyorlar sonra sen gönül rahatlığıyla sevişiyorsun harbi çıldırtır 😀😃
Yalniz bir sorum olacak kadinlarin erkekleri tahrik etmesi gunah mıdır Yani her seferinde kendi nefsini zorlamaya calisan erkekler masturbasyon yapmasinda ne yapsin Eger ki tahrik eden kisi isterse ozgur olsun ciplak gezsin farketmez ona da gunahi amel defterine yazilir Dinen nasilki sen bakmanin gunah oldunu bilmene ragmen bakiyorsan kadinda ortunmemenin yani vucudunu tahrikkar sekilde belirtmenin de gunah oldunu biliyordur O yüzden takmiyacaksin aga hadi ordan et toplumda ahlaki çöküntü surekli devam edecek ve bogalar gibi abazalar devan edecek bu ulke her zaman erkeklere kotu gozle bakilacak kadinlar da surekli kendi bencilliklerine devam edecek Ne de olsa cinselliğin afrikasi turkiye
Çıplaklık tahrik etmiyor aslında biliyor musun? Kıyafetler tahrik ediyor bence. Örtündüğü halde çok seksi olanlar da var. Umursamıyorum dediğin gibi :)
iki taraflı olan hicbişey ayip degildir ama iki taraflı diye heryere yaymakta olmaz tabi biz bu kisiyle bunu bunu yapiyoruz diye.. bunun dışında zevkli olmasaydi zaten tecavüzler falan olmazdi ve bu kadar ilgilenilmezdi e sevilmeyen seylerde günah olmazdi ondan bence...
Hergun zevk icin yapilan mast gunahtir ama cinsel istegin belli bir seviyeye ulastiginda yapilmasi degildirki zina sadece sevismekle olmuyor goz zinasina kadar bircok cesidi var buda insanin nefsiyle alakali dizginlemek icin yapilan degildir o yuzden ki ruyalanmak diye bir seyde var sadece erkeklerde olmuyor asil soruya gelirsek sevismek zevkli olmasaydi benim fikrimce gunah olmazdi cunku gunah ve haram olan seyler nefsimizin yenik dustugu insani cezbeden seylerdir genelde
Kısaca yasaklar çiğnenmek içindir bunuda herkes yapıyor çünkü yasak meyve herzaman tatlı gelir insana.
Zevkli olmasaydı günah ve ayıp olmazdı. Ben şuna anlam veremiyorum seks normal birşey olarak gözüküyor erkek yapınca birşey olmuyor bayan yapınca adı çıkıyor. Erkekler onca kadınlar giriyor bakire istiyor kızlar kendilerini onca erkeğe elletiyor bakireyim diye dolaşıyor. Ben bu konuda biraz taş devrinden kalmayım insan helaliyle yapmalı doyasıya. Onla bunla değil.
Bütün zevkli şeyleri "ayıp, günah" ilan etmek gibi bir şey olmuş bu dostum. Ayrıca sevişmek, yani sevgini göstermek, sevildiğini hissetmek neden günah ayıp ya da günah olsun ki?
olmazdı zannımca. seksin amacı üremektir. doğadaki tüm canlılar üremek için sevişir bir insanlarla yunuslar zekv için sevişiyormuş. kaldı ki bu erkeklerde özellikle içgüdü gibi bişey cükü beyninden bağımsız çalışıyor günah olsa idi koskoca yaratan buna bir çare bulurdu bence allah gerçek ise kuranda anlatılan şeytandan daha da kötü
Allah sadece bir imzaya mı bakıyor, bu nasıl bir düşünce? İmzayı atıyorsun, sonra Allah, "Artık bu senin karın oldu." mu diyor? Böyle bir şey olabilir mi?
Sevgili olmak da haram, el ele tutuşmak da haram, öpüşmek de haram ama yapıyoruz. Sonuçta onlar da insana zevk vermiyor mu?
Zina evlilik dışı çocukları önlemek, ihanetleri önlemek açısından haram. Zevk vermeseydi zaten kimse bunu yapmanın peşine düşmezdi. Sadece çocuk için evliler sevişirdi bu yüzden de haram olması gereksiz olurdu.
İmtihan dünyasındayız çünkü böyle sınavlar olmasaydı cennette yaşardık zaten. Rabbimizin yasakladığı her şeyde hem bizim sağlığımız açısından hikmetler var hem de karşılığında vaadettiģi cennet var.
İnsan nefsine zevkli gelen çoğu şeyin günah olması verdiğimiz sınavın önemine vurgu yapıyor. Sen sabret ki ödülü kap durumu mevcut. Okulda ders çalışırsan ve kurallara uyarsan sonunda ödülü alıyorsun.
Zevkli onca şey var ki günah olmayan... Sadece biraz iradeli ve nefsine hakim olabilme yetisinin ispatı noktasında belli sınırlamalar var uymamız gereken.. Tabi itaat eden için..
Evlilikte bu normal bişey ama bunun için evlenmeyen insanlar için bence bazı gençler bu yüzden evlenmek istiyor olabilir çünkü merak ediyorlar sonra sıkılıp boşanıyorlar
Ayıp yatakta olur diyorlardı bize küçükken. Bizim doğrumuz yatakta olan her şey ayıptı. Uyumak ayıptı mesela. Ben diyemezdim babacığım uyumaya gidiyorum diye..
En İyi Cevaplar