Sevgilim benden önce başkasıyla birlikte olmuş. Çok üzüldüm. Ben hep ilk olmak isterdim kocamla :(
evlenirdim
evlenmem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bakirelik görecelidir ama seni çok iyi anlıyorum bende birini çok sevdim o kadar güzel ve mütiştiki o günler safmışım sormadım arklarım hareketlerinden anladı söyledi ama dinlemedim sonra ağlayarak itiraf etti sana bunu yapmam ben bakire değilim dedi ve tüm masumiyeti o cicikız gözümde öldü
Ayrıldın mı? Ben hep bakir erkek istemiştim
Ben ayrıldım kaldırmadı kafa biraz denedim yok bütün ışıltısı gitti gözümde gözümden yaş bile geldi yani çok üzülmüştüm hiç beklemezdim
Bu sorunuzun cevabını burda bulamazsın. Kuranda bir ayeti okuyup hemen hüküm vermeyin bu yanlış bunun bir çok hususu var. Sorunuza gelince içiniz rahatlsmasını istiyorsanız hocaya sorun hadisler ışığında Size yol gösterir. Kişisel düşüncem hoş karşılanan bir şey değil
Evlenilebiliyormus. Haram degil ama cok ta tasvip edilen bir sey degiilmis. Olmasa daha iyi gibilerinden
Tovbe edecek. zaten hayatinda ben oldugum icin artik boyle bir sey soz konusu olamaz. Ama ben de bir soguma durumu olustu
@Yengecler sen soruyu anlamamışsın dostum. Bekaretten bahsedilmiyor. Zinadan. Peygamberin evlenmiş olduğu kişilerde eşlerini kaybetmiş kadınlardı. İçeriğini anlamadan yorum yapma komik duruma düşersin
@Yengecler bak sen onu iyi araştır. Peygamber affetmedi. Hatta inanmamıştı ama Hz. Aişe ile konuşmadı bile. Taki Allah ayet gönderene kadar. Konuştuğumuz konu o değil ama sen iyi araştır. Peygamber ayet gelmeden affetti mi affetmedi mi. Hem Hz. Peygamber recm cezasını uygulardı. Boş beleş yorum yapma burda. Biz zinadan konuşuyoruz sen bekarete getirdin. Konuyu dağıttında dağıttın
ayet geldiğini bende biliyorum allah tüm evrene gönderilen bir kitapta her çağa gelen bir kitapta ayşenin zina yapmadığını yazması tuhaf değil mi? peygambere söylese yeterdi. ayet olarak gelmesi kiytabı evrensel değil ailevi yapıyor. peygamberin ailesi ile ilgili çok ayet var ve şimdi hiçbirine gerek yok. mesela peygamberin halasının kızıyla evlenmesine izin verilen ayet.
@Yengecler dostum sen ne diyorsun lafı nerden nereye çekiyorsun. Konu zina eden birisiyle evlenilir mi diyordu çıktın geldin evrensel olan kitabı örneklerle nasihat eden kitabı ailevi kitap yaptın. Sen iyimisin konu diyorum konu dağıldı. Hem sana onuda anlatırımda korkuyorum sonra çıkıp komunizm e kadar gelecek diye
Heterosekeul olsaydım bakireligimi eşime sakliycam deseydim kesinlikle erkekte de buna önem verirdim.
dinde şöyle deniliyor zaten temiz kadınlar temiz erkeklerle beraber olur
Benim evlenmemem mi gerekiyor bu durumda? Çok üzgünüm :(
Cevap
14Cevap
Haram olduğunu nereden çıkardınız..
Öyle olsa herkes bekar kalır zina artar..
öyle bir ayet varmış sanırım
Sanırım herhalde demekle olmaz..
Beşer ( insan ) nefsine yenik düşer günah işler Allah affeden bağışlayandır..
Kişi tövbe ederse ve tekrar aynı günahı işlemezse oda temiz sayılır..
Tevbe etmemiş :/ Ona göre günahta değil böyle şeyler normal
geçmiş olsun...
Hayatta zina yapmış birisi ile evlenmek istemem zina yapmış birisini Allah nasip etmesin bana...
Evlenmemiz de haram mı bu durumda :/
Haram mı bilemem fetva vermeyeyim.
Ama temiz kızlar temiz erkeklere temiz erkeklerde temiz kızlara
Ve pis kızlar pis erkeklere pis erkeklerde pis kızlaradır. diye ayet var.
Evlenmeniz bence çok saçma zina yapmış birini miden nasıl için nasıl kaldıracak bilmiyorum..
yani sen temizsin o zina yapmış sence uygunmu bu da önemli..
hem bu zina olayını norma gören biriyle evlenmen çok saçma evlendiğinde sana ne kadar sadık kalacak bir kere adamın mezhebi geniş normalder seninle evlenir başka kadınlarlada yatmaya devam eder
Bence iyi düşün bazen kızların aklı kıt olduğunu düşünmüyor değilim.
neyse hakkında hayırlısı olsun umarım hata yapmazsın..
bence de uygun değil çok üzgünüm ağlıyorum sürekli.
neden ağlıyorsun ki..
evlenmediysen sıkıntı yok düzgün bakir bir erkekle evlenirsin. Kusura bakma da adamın hiçbirşey umrunda değil zinayı bile normal karşılıyor ve bence bakire bir kızı hiç mi hiç haketmiyor...
@Yengecler zina nin ne demek oldugunu biliyor musunuz? Evlilik disi yasanan iliski. Evlenip bosanmak zina olmuyor
@Yengecler Peygamber efendimiz neden evlendi birçok kadınla bunun hakkında bilgin yok saçma sapan konuşuyorsun.
Heralde kendin zina yapmışsın ki bu durumu savunma moduna geçmişsin
Zina yapmış birini kabullenmem nikahı ilişkiye karşıyım
Dinimiz 4 kadin bir erkegin evlenmesine izin veriyor. Simdi erkek bakir olsa bile ilk kadinla yattiktan sonra diger 3 kadinla yatarken artik bakir degil. Bu sebeple senin bakir olmayan biryle evlenmen dinen sakincali degil :)
Uydurma bir tarafından ikile
Eskidendi o saçmalayıp dinide kendinize alet etmeyin
Biliyrm onu da o öyle değil oraya çekersen çyle anlarsın eskiden kadınların kocası ölerdi dul kalanları muhtaç olanla evlenmiş peygamberimiz hz alide istemiş onu evlendirmemiş bunu nasıl yprumluyosun keyfi olmuyo o işler
Zenginle evlendi diye bişey yok birçok kişiyle evlendi zengini de fakiride vardr
Niye haram olsun çok saçma... Önceligim olmasa da evlenmem demem...
Zina yapmıs bir erkekle zina yapan kadın yakısır diye bir ayet var
Ben arastırdım harammış ya öyle diyor
NE alaka ya zarla? Burada zina yapan insandan bahsediyoruz. bu kişi tövbe etmeli
Evlenilebilir ama tavsiye edilmiyor
Eve ben de arastirdim. Eger kadin veya erkek tovbe etmis ise evlenilebilirmis. Yine de dedigin gibi olmada daha iyi deniyor
nerden bilceksin ki bu iş de karmaşık yani kan gelmemesi anatomisi çok farklı çok iyi bir şekilde güvenmek ve allaha dua etmek gerek iyi olması için yoksa basit kandırmalar
dinimiz diyor ki 1 erkeğe 4 kadın düşer lütfen bunu yerine getirelim bu anlayışı sürdürelim.
Evet haramdır. Dinimizde zina yapmiş bir erkek ile ancak zina yapmiş bir kadin evlenebilir.
Ben evlenemem yani?
Evet dinimize göre onunla evlenmen caiz değil
anladım teşekkürler
@Yengecler inandiğin kitabi okumadiğini ne kadarda belli ediyosun
kim demiş bu yalan dine iftira atma
Öyle bir ayet var araştır
EVet tövbe ederse oluyormus. Ama yine de olmasa yanii evlenilmese daha iyi deniyr
Önemli olan benden sonrası
tevbe etmişse hiç yapmamış gibidir.
Tevbe etmemiş. Ona göre normal bişey sevdiği insanla yapmş
Allahın haram dediğine normal demek vesikalı kafirliktir. zina etmesi ama haram olduğunu kabul etmesi iyiydi yine. o hepten dinden imandan çıkmış ebu cehilden farkı ne, o da dinin hükümlerini hiçe saymamış mıydı?
Evlenmeme en hayırlısı mı şimdi? çok arada kaldım ayrılayım mı :/
bu haram işlememiş dini inkar etmiş. din seç beğen al değil ki bana göresi olmaz. eğer onla evlenirsen dinen nikahın geçersiz olur ve ilişkiler zina olarak yazılır haberiniz olsun..
o derece yani :( En iyisi evlenmemek herhalde
fıkıh kitabından teyit edebilirsin
Ben evlenmem.
Haram olduğunu sanmıyorum.
Öyle bişey yok saçmalamayın
Tasvip edilmiyormjs
Evlenirim.
Sikinti olmazdi yani senin icin? Peki musluman imisin? Yalnis anlama konuyla ilgili oldugu icin soruyorum
Evet ayet
Musluman misin? Ya da bakire misin
Müslümanım
Ben bu ayeti arastirdim. Ve ogrendim ki zina yapan erkek zina yapan kadinla temiz erkek temiz kadinla evlenirmis. Sayet erkek zina yapip tovbe ederse bakire kadinla evlenebilirmis. Tabi istenen bir durum degil bu ama evlilik gecerli oluyormus
Evet zina için geçerli
Evet haram.
Entellektüellikle pek bağdaştıramadım yorumu ama neyse..
Sakın evlenme
Günah diye dimi :(
Sevdiğin insanla bir şeyler yaşamak normal onun için. Kızı da seviyordu zaten ama kız ayrılmıstı bundan. Benle de yasamak ister ama ben istemediğim için söz verdi
.. bedeni başka kıza degmişse beş kuruş etmez
sen bakirsin herhalde?
Evet bakirim.. Bende biliyorum o kızla bu kızla cinsellik sevişmek isterim ama... Birgün evlenirsem evleneceğim kızın yüzüne nasıl bakacam..
evlenmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar