+1 yıl1- Cariye eş demek Kuranda seks kölesi olarak alabilirsin diye bir şey yok hata dinde kocanın karısının isteği olmadan ilişkiye hazırlanmadan sırf kendi arzusu için yaklaşması tecavüz gibi gözüküyor ve günahı var
2-Haklısın 2şer 3er al var ama ayetin tamamını paylaşıp 1-2 kelimesini paylaşmasaydın Ayetlerin indiği zamana bakarsan hangi koşullarda indiğine dikkat edersen 2şer 3er dediği olayı savaş zamanında dul kalan ihtiyaç sahibi kadınlar için bu esas alınmıştır O günki koşulları düşünürsen yani evlenmiş veya yeni çocuğu olmuş eşi savaşta vefat etmiş savaştan dolayı bir çok erkek vefat etmiş bir çok kadında dul kalmış bu durmda kadınların hem geçim hem ihtiyaç gereksinimlerini nasıl giderecekler Bu durumda senin eksik paylaştığın Nisa-3 suresinde durumu iyi olan erkekler "kadınlara eşit davranmak" koşu lu ile 2şer veya 3er evlenmelerinin helal olduğunu eşit davranamayacaklarsa cariyeleri daha önce evlendiği eşi ile yetinmelerinin uygun olduğu bildiriliyor. Günümüzde bir çok bekar cinsel ihtiyaçtan dolayı evlenmeden cinsellik yaşıyor ve buna normal gözle bakıyor bir de buna maddi sıkıntı eklenseydi ve birde çocukları olsaydı acaba bu bayanlar 2ci eş olmayı hor görürlermiydi (günümüzde erkek booluğu var savaş zamanında maddi durumu iyi olan ve hayatta olan erkek fazla yoktu bu göz ardı edilmemeli)421 Yorumla- +1 yıl
Cariyeliğin seks köleliği olduğunu bana ayetde göster ya da bana kanıtla
Soran+1 yılCariyelik esir alınan kadınlardır, ve onlarla yatabiliyorsun, günah değil!
- +1 yıl
Madem seks köleliği bu kadar kötü günümüzde bir çok kadın ve erkek sevdiği ile birlikte olma derdinde sevdiği erkeği veya kadını memnun etme derdinde onlarda kötü bir şey yapıyor
- +1 yıl
Nerede yazıyor göster
Soran+1 yılBak, sadece sevdiğin insanı mutlu edersin, diğerleri sırf kullanılmak için alınmış kadınlar ve hem eşini aldatmış oluyorsun (islamiyetin buna izin vermesi umrumda değil bu düpedüz eşini aldatmaktır iffetsizliktir) hem eşini aldatmış oluyorsun hemde başka bir kadını sırf kullanıyorsun bu seks köleliği değilde nedir sen Çok kötüsün sana daha cevap vermicem bunu beynin algılayamıyor bile çok yazık ÇOK!
- +1 yıl
Nerede yazıyor kaynağını söyle cariyenin seks kölesi olduğuna dair
- +1 yıl
Evlenme imkanını bulamayanlar ise, Allah, lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altında bulunanlardan (köleler ve cariyelerden) mükatebe yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde (hürriyete kavuşmalarında kendileri için) bir iyilik görüyorsanız, hemen mükatebe yapın. Allah'ın size vermiş olduğu malından siz de onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir.
- +1 yıl
Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz erginlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. Bunlar mahrem halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için, ne de onlar için bir mahzur yoktur. (Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz.) İşte Allah, âyetlerini size böyle açıklar. Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
- +1 yıl
Çocuklarla yatmaya izin verdiğini göster? Bana göre sen islamdan o kadar nefret ediyorsun ki bilmeden araştırmadan ön yargı ile yaklaşıyorsun senin yaptığının aynısını ben sana yapsam desem ki cinselliği, soyunmayı rahat rahat yaşayamadığından tepkilisin desem bunu nasıl kanıtlayacaksın benim fikrimi nasıl çürüteceksin tek yapacağın engel koymak ama fikrimi değiştiremezsin ne dersen de ne yaparsan yap bana göre bu dur ahlaksızlığını gizlemek için İslama iftira atmak ve benim örnek gösterdiğim ön yargıyı iftirayı sen yapıyorsun
- +1 yıl
Yazını tamamını okumadım aklına gelen her iftirayı atıyorsun başta sorduğun soruya ayet ile cevap verdim hala yetmedi yeni iftiralar ile karşılık veriyorsun senin hangi iftiralarına cevap yazayım
- +1 yıl
Eğer bu ayet cinsellik ile ilgili olsaydı müsait olmadığınız zamanlarda sizden 3 kere izin alsınlar dermiyidi müsait olduğunuz zamanda yanınıza girmesinde hiç bir sakınca yoktur ne demek bu senin ne kadar fesat ve yanlı baktığını gösteriyor.
- +1 yıl
Bu ayeti al istediğin kişiye okut burada senin dediğin gibi cinsellik ile alakalı bir şey varmıymış kaç kişi senin gibi art niyetli acaba ayrıca senini gibi terbiyesiz Ahlak yoksunu gelmiş bana akıl veriyor Dinime hakaret ediyor Sen art niyetli olduktan sonra senin her iftirana ayet ile cevap versemde fark etmeyecek Mevlana ne güzel demiş Etme cahil ile münekaşa ya sinirini zıplatır ya da dinden eder, "Kalp deniz ise dil kıyıdır kalpte ne varsa dilde de o vardır" anlayana
Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz erginlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. Bunlar mahrem halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için, ne de onlar için bir mahzur yoktur. (Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz.) İşte Allah, âyetlerini size böyle açıklar. Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Soran+1 yılSoyunduğunuz vakit yanınıza gireceklerinde lafını daha başka ne türlü anlayayım islamiyet gibi bir dine yanlı değilde düz baksam sıkıntı olurdu zaten kardeşim, bakış açımda bir problem yok sen bu kadar kasma, musayet olmadığınız vakit yanınıza gireceklerinde yazsaydın o zaman soyunduğunuz vakit nedir abi? Ayrıca hani insanlar hür'dü Allahın elindelerdi, neden cariyelik var? Hani cariyeliğin seks köleliği olmadığını savunuyorsun ya dediğin gibi değil ama hadi bunu geçtik neden köleliğin olduğunun açıklamasını yapsana bana? İnsanlar hür değilmi Allah yaratmadımı Allahın elinde değillermi açıklamasını YAP
Soran+1 yılKimse dinine iftira atma derdinde değil öncelikle kafandan bunu çıkar. Sadece herkes sorgulama derdinde, bir yanlış varsa sorgulanır sorgulamayan aptaldır, bana sorularımın cevabı verilse ben şu dakika müslüman olurdum, doğru düzgün cevap veremiyorsunuz bile anca geçiştirme saçma sapan kafadan dolma cevaplar ondan sonrada yok sen dinime iftira atıyorsun mel'un kafaları. bırakın bu işleri kimsenin islamiyete düşmanlık ettiği yok islamiyetin insanlara kadınlara düşmanlık ettiği var
- +1 yıl
1 Sen soyunurken baban kapıyı çalmadan girse ya da baban soyunurken kapıyı çalmadan girse uygun olurmu Eğer Ben senin kafandaki gibi cariyem ile cinsellik yaşasam soyunurken yanıma izin almadan girse ne olur girmese ne olur burada haber verme bir nevi kapıyı çalıp müsait olup olmadığını giyinik olup olmadığını sorsun anlamında Dinde kölelik yoktur o zamanın koşullarında kölelik vardır günümüzde zenginler kendilerine ve eşlerine yardım için nasıl uşak tutuyorsa o zamanda zenginlerde köle ediniyordu İslam köleye nasıl davranılması gerektiğine karışıyor günümüzde kim uşağını oğluyla ya da kızıyla evlendirir birde zengin eder bu İslamın güzelliğidir.
"Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir." - +1 yıl
Sen dine ön yargılı davranıp tepkili yaklaşmasan sorunun cevaplarını güzlelikle alırsı ama senin tek yaptığın hakaret ve iftira sorgulamanda sakınca yok ama sorguladığın şeyin cevabını alıyorsan o zaman hata yaptım deme büyüklüğünüde göstermen lazım oda sende yok anlamak istemediğin gibi anlamaya çalışmıyorsun
Soran+1 yılTamam, özür dilerim ettiğim küfürleri geri alıyorum kötü söz sahibinindir, saldırgan davrandığım için ve saygısızlık ettiğim için ÖZÜR DİLİYORUM.
- +1 yıl
Teşekkür ederim hatanın farkına varıp Büyüklük gösterip özür dilediğin için
Soran+1 yılDurumu insan gibi açıkladığınız ve benim gibi küfür etmediğiniz için de ben teşekkür ederim. İyi günler
- +1 yıl
Sakin olsan ön yargılı davranmasan sakin kafa ile karşındaki insanın ne demek istediğini anlasan hiç bir sorun çıkmaz bu kadarda sinirlenmezsin. özünde ışık var her insana özgü değildir hatasının farkına varıp özür dilemek. Allah gönlüne göre versin işin rast gitsin ve günün hayır olsun
Soran+1 yılSen iyi insansın güzel insansın, teşekkür ederim seninde günün hayır olsun, iyi günler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü erkek kadını korur, kollar. Bir kadın da rızası olmadan böylle bir şeye itilemez. Yani töre denilen şey islami eğildir. Zorla olan bir şey değil ki bu. Haksızlık yapmaktan korkarsanız 1 tane alın diyor. Yetimleri korumak kollamak gibi düşünebiliriz. Şu da ayetin kendisi:
Adem Uğur (4/NİSÂ-3: Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.) /
Ahmed Hulusi (4/NİSÂ-3: Eğer yetimler (kadınlar) konusunda haklarını vermede korkunuz yoksa, o zaman sizin için temiz olan (şirk ehli olmayan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Eğer (aralarında) adaletle davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile veya ellerinizin mâliki ile (yetinin). (Nikâhsız {evlilik anlaşmasız} birlikte yaşamayın. ) Zulmetmemeniz için bu en ehven olanıdır.)111 Yorumla
Soran+1 yılkadınlar dünyada başka bir eş edinmesine izin verilmemişken cennettede izin verilmemiş eşini farklı suretlerde görüyorsun birsürü suret ama o eşin oluyor, kocayaysa 500 tane farklı kadın (huri) veriliyor. Dünyadaki bu şey için işte kadın doğuruyor ama kadının başka eşleri olsa babası bilinemez bu yüzden başka eşe izin verilmemiş deniyor ama cennettede erkeğin aldatmasına izin verilirken, kadına yine verilmemiş dünyada bile şu an başka eşi olsa çocuğunun kimden olduğu dna testiyle birtakım şeylerle bulunabiliyorken, cennette neden kadının başka eşi olmasına izin verilmemiş? bune saçmalık yahu erkeklere aldatma davetiyesini altın kağıtlarda sunan bir din bu. Kadınlara gılman verilir ama bunlar cinsel partner değil hizmetcidir. Erkeklereyse huri yani cinsel partner verilir. Hemde sayısızca. Adaleti gören var mı? Ben çok gılmanın ve cinsel partnerin derdinde değilim burdaki eşitsizliği savunuyorum
Cevap sahibi+1 yıl500 konusu ayet değil sanırsam hadislerin bir kısmı sahte uydurmadır. O yüzden hadisler yüzde yüz gerçeği veremez. Bu da dinin kendini yansıtmaz. Yani uydurulan hadislerle dine sokulan yalanlar dinin özünü vermez.
Bir erkek 2. eşini alabilmek için 1. eşinden izin alması gerekir. Yani kafasına göre alamaz. O yüzden kadın izin vermediği sürece sorun yok. İzin verirse 4. ye kadar alabilir. Burada sorun ne.
Zarar gören de yok, kırılan da.
Cevap sahibi+1 yılBir erkeğin 2 karısı olması mantıken doğal, teknik ve cinsel açıdan. Doğayı görmüyor musun hayvanları erkekler birden fazla kadınla beraber olurlar ama dişiler tek bir erkekten başkasına varmazlar. İşin doğası budur.
İnsanlarda ise durum nikahla gerçekleşir. Nikahsız ilişki haramdır ve diğer mesajda yazdığım kurallara göre evlilik gerçekleşebilir. Bu da işin insani boyutunu gösterir.
Rastgele nikahsız birliktelik de yasaklanmış olur.
Soran+1 yılHuri hadislerini biraz araştırrır mısın? Uydurma falan değil sadece gerçeği görmek istemiyorsun. Gerçeklerin üzerini elinle kapatma.
Cevap sahibi+1 yıladı üzerinde hadis. Kuran gibi korunmuş bir kaynak değil ki. Bir sürü saçma şeyler var o hadis kitaplarında Kuranla çelişen.
Ayette görmüyorsan çok takılma bence.
Şahsen ben eşim istemezse 1 huri bile almam. Anladın mı olay bu kadar basit işte :) Sen istemezsen olmaz sorun yapma :)
Cevap sahibi+1 yılyazdıklarımı okusan keşke...
kadınların böyle bir doğası yok zaten. Hangi kadın 3-5 erkekle olmak ister.
Ama erkeğin durumu buna uygun. Etrafına bak çoğu hayvan bu şekilde yaşar.
Soran+1 yılBu doğayı yaratan da Allah değilmi, niye erkekleri iffetsiz yarattı? Yapsana hadi açıklamasını
Cevap sahibi+1 yılDostum sakin olur musun?
Yanlış bir adım atmaktan ötürü temkinli olmalıyız hepimiz.
Doğadaki hayvanları için iffet diye bir kavram yoktur. Bu insanlar için geçerlidir. Nesillerin devamı için hayvanlar bu şekilde programlanmıştır. İnsanlarda da istek vardır fakat kurallara tabidir. İffet insan için nikahla beraber olmak, kendine hakim olmak anlamlarındadır.
Soran+1 yılTamam sakinleşiyorum, bir eşin varken üstüne 7-8 tane alınınca, bak peygamberden bahsetmiyorum onun zaruriyetten ve insanları korumak için aldığı söylenir bundan bahsetmiyorum, normal insanlardan bahsediyorum ama islamiyet onlara bu hakkı izni vermiş, bir eşin var ve ondan izin alarak dahi olsa üstüne 7-8 tane eş almak nikahlanmak onlarla yatıp kalkmak, bunun neresinde iffet ve kendine hakim olmak var, anlatsana biraz.
Soran+1 yılBen erkek olsaydım sevdiğim kadının üstüne birini almayı bırak sevdiğim kişi bana o kadını kendi hediye kutularında sunsa bile yediremezdim be, insanlığıma kişiliğime yediremezdim be, bunda iffet göremiyorum ben kusura bakmasın kimse
Cevap sahibi+1 yılErkek olmadığın için bu kadar rahat sallıyorsun. Bu kararı verebilmek için erkek olmak gerekir
Bir de şöyle bir şey var kuran parça parça indiriliyor ve hemen yazıya geçirilmiyor. Öncelikle din adamlarına ezberletiliyor. Senelerce bu insanların hafızasında muhafaza ediliyor. Peki yıllar sonra kuran kitap haline getirilirken yanlış bir şekilde aktarılmadığı veya o kişinin kötü niyetlice kendi çıkarları doğrusunda ezberindekini değiştirerek aktarmadığını nasıl bileceğiz?
Zaten araplarda kadınlar diri diri gömülen hor görülen canlılardı islamiyet öncesinde de. İslamiyette de bu anlayış gözle görülür bir şekilde kendisini belli ediyor.10 Yorumla
Gercek hadisleri okumalisib once ayriyetten hz Muhammet hz Alinin 2. es almasina izin vermemistir baska esler icin es izni gerekir. Kolelik islam da yoktur. Yanlis meal dinden eder adami
357 Yorumla
Soran+1 yılkadınlar dünyada başka bir eş edinmesine izin verilmemişken cennettede izin verilmemiş eşini farklı suretlerde görüyorsun birsürü suret ama o eşin oluyor, kocayaysa 500 tane farklı kadın (huri) veriliyor. Dünyadaki bu şey için işte kadın doğuruyor ama kadının başka eşleri olsa babası bilinemez bu yüzden başka eşe izin verilmemiş deniyor ama cennettede erkeğin aldatmasına izin verilirken, kadına yine verilmemiş dünyada bile şu an başka eşi olsa çocuğunun kimden olduğu dna testiyle birtakım şeylerle bulunabiliyorken, cennette neden kadının başka eşi olmasına izin verilmemiş? bune saçmalık yahu erkeklere aldatma davetiyesini altın kağıtlarda sunan bir din bu. Kadınlara gılman verilir ama bunlar cinsel partner değil hizmetcidir. Erkeklereyse huri yani cinsel partner verilir. Hemde sayısızca. Adaleti gören var mı? Ben çok gılmanın ve cinsel partnerin derdinde değilim burdaki eşitsizliği savunuyorum
- +1 yıl
Eş izni falan diye bir şey yoktur. Ya bilmiyorsunuz ya da yalan söylüyorsunuz.
Okuyun, öğrenin.
https://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-499.html
www.fetvameclisi.com/...cin-izin-alir-mi-3018.html
www.sorularlaislamiyet.com/.../...ri-nelerdir.html - +1 yıl
Bu adam kim yahu? Kimseye bakmaya da gerek yok zaten. Allah kitabında söylemiş. İzinden falan da bahsetmemiş. Allahın kelamını neye dayanarak izne bağlayabiliyorsun?
- +1 yıl
@xXDeanWinchesterXx www.sorularlaislamiyet.com/.../...asi-sart-mi.html
- +1 yıl
Onu da okudum, sen okudun mu?
"Çok evlilik söz konusu olduğu takdirde, formel hukuk açısından eski eşinden izin alması GEREKMİYORsa da, ailede saygı ve sevginin devamı adına böyle bir izin ve rızanın alınması daha uygun düşer." - +1 yıl
Adaletten kastedilen şey kadının izni değil, birine bir şey alıyorsa diğerine de alacak. İki gece biriyle yatıyorsa, iki gece de öbürüyle yatacak.
Yok yani izin alma falan öyle bir şey. Arama boşuna :D - +1 yıl
Birden fazla evlenmeyi düşünen erkek, eşler arasında davranış, geceleme, adalet, giyim, ihtiyaçları giderme ve diğer konularda aralarında hiç bir fark gözetmeyeceği konusunda kesin kararlı ise ve ikinci bir evliliğe ihtiyaç hissediyorsa evlenmesi caizdir. Aksi durumda ise nikahın geçerliliğine mani olmasa bile adaleti tesis etmediği için günaha girmiş olur. Eğer bu şartlara riayet etmezse haram işlemiş ve kul hakkına tecavüz etmiş olur.
Eşinin izni yoksa kul hakkına girer ki Peygam efendimizin kızı istemiyo diye evlenememiştir HZ ALİ. Peygamber karşı cıkmıştır - +1 yıl
Hiç bir yerde "EŞİN İZNİ" lafı geçmez. Peygamberin itirazı ile ilgili de yazıların başında ayrıca açıklama var.
- +1 yıl
İslam dininde ikinci bir evlilik yapmak için herhangi bir kimseden izin alma zorunluluğu yoktur. Peygamberimizin (a. s. m) Hz. Ali (r. a)’ın ikinci evliliğine karşı çıkması, hususî bir tavırdır, bir hukuk prensibi değildir.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...ri-nelerdir.html
Oku önce bir sonra yaz. Aynı şeyleri yapıştırıp durmayalım. OKU OKU - +1 yıl
@xXDeanWinchesterXx
Misafir
Kur’an da ’ü Teala tek kadınla evliliği Müslümanlara tavsiye etmektedir. Dolayısıyla İslam’da tek eşlilik esastır. Peki dört kadınla evlilik meselesi nedir? İslâm’da bir erkeğin bir, iki, üç en çok dört kadınla evlenmesini belli şartlar dahilinde izin vardır. Bunlar kısaca şöyledir :
1-) İlk hanımın izin vermesi : Kadın kocası ile evlenirken, kocasına, benden sonra başka kadınla evlenmezsen seninle evlenirim der, erkek de kabul ederse bir daha başka bir kadınla erkek evlenmez
2-) Belli şartlarda ancak erkek ikinci bir kadınla evlenebilir. Mesela ; bir savaş olsa erkeklerin sayısı ülke düzeyinde azalsa (her savaşta olduğu gibi) ülkede kadın nüfusu çok, erkek nüfusu az olsa. Medeni kanunlara göre her erkek bir kadınla evlense, fazlalık olan eşitliğin üstünde fazla olan kadınlar ne yapacak? Zina mı, fuhuş mu? ( I. Dünya savaşından sonra Almanya’da, Fransa’da olduğu gibi )
Mede - +1 yıl
Misafir
Kur’an da ’ü Teala tek kadınla evliliği Müslümanlara tavsiye etmektedir. Dolayısıyla İslam’da tek eşlilik esastır. Peki dört kadınla evlilik meselesi nedir? İslâm’da bir erkeğin bir, iki, üç en çok dört kadınla evlenmesini belli şartlar dahilinde izin vardır. Bunlar kısaca şöyledir :
1-) İlk hanımın izin vermesi : Kadın kocası ile evlenirken, kocasına, benden sonra başka kadınla evlenmezsen seninle evlenirim der, erkek de kabul ederse bir daha başka bir kadınla erkek evlenmez.
Eğer hanımı izin verirse, erkek ancak o zaman ikinci bir hanımla evlenebilir.
2-) Belli şartlarda ancak erkek ikinci bir kadınla evlenebilir. Mesela ; bir savaş olsa erkeklerin sayısı ülke düzeyinde azalsa (her savaşta olduğu gibi) ülkede kadın nüfusu çok, erkek nüfusu az olsa. Medeni kanunlara göre her erkek bir kadınla evlense, fazlalık olan eşitliğin üstünde fazla olan kadınlar ne yapacak? Zina mı, fuhuş mu? ( I. Dünya savaşından sonra Almanya’da, Fransa’da olduğu giibi - +1 yıl
"Kadın kocası ile evlenirken, kocasına, benden sonra başka kadınla evlenmezsen seninle evlenirim der, erkek de kabul ederse bir daha başka bir kadınla erkek evlenmez"
Bu şartlı evlilik maddesidir. Eğer kadın evlenirken bu şartı koyarsa, adam da bunu kabul ederek kadınla evlenirse o zaman izin alması gerekir.
ALLAHIN ŞARTI DEĞİLDİR, KADININ ŞARTIDIR YANİ O. - +1 yıl
Tamam "SEN" öyle bir şart koyabilirsin. Bu "SENİN" şartındır.
Allah böyle bir şart ya da zorunluluk KOYMAMIŞTIR. - +1 yıl
https://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-499.html
İkinci maddeyi OKU peygamberle ilgili sorunun cevabı için.
"Rasûlullah Efendimizin (s. a. v.) bu davranışında, Müslüman kız ve ebeveyninin, damadın ikinci evliliğine ‘karşı çıkabilecekleri’ hususunda ruhsat vardır denilebilir. "
Yani karşı çıkabilirsin. Ailende karşı çıkabilir. Bağırabilirsin, çağırabilirsin, istemeyebilirsin. Ama bunların hiçbirisi Allah katında o evliliğin GEÇERLİ olmasına engel değil. Eğer istiyorsa ve kafasına koyduysa evlenir, dini açıdan da bir sakıncası yoktur.
Ha başta adamla öyle anlaştıysanız, o da kabul ettiyse o artık ikiniz arasında bir sorundur.
Allah erkeğe bu izni vermiştir özetle. Bir sıkıntınız varsa orasıyla çözmeniz lazım artık benimle değil :) - +1 yıl
Niye sağlamasın? Parası olduktan sonra çok zor bir şey değil.
Sen nereye takıldın hala onu anlamış değilim. Dört kadınla nikah yoktur mu demek istiyorsun ilave olarak? Yoksa sadece izin mi alması gerekir diyorsun? Allah şartlarını yazmış kitabında, izin alacaksın falan demiyor, bütün islam alemi izin alma diye bir şey olmadığını söylemiş forumlarda. Cübbeli bile vaazında izin alma şartı yoktur diyor.
Neyi tartışıyoruz anlamadım? - +1 yıl
Yahu ne ruhsatı? Karşı çıkabilir diyor kızın babası için. O kadar. Karşı çıkabilirsin.
ENGELLEYEMEZSİN AMA.
ALLAH VERMİŞ BU HAKKI.
NOKTA! - +1 yıl
Davranışlarında adil olmasıyla, kul hakkıyla, "eşinin rıza verme zorunluluğunun" ne alakası var?
Sen eşinin rızası olmadan evlenemez diyorsun, KURAN ve ALLAH öyle demiyor. Bu kadar basit işte :D - +1 yıl
Kuranı da delil olarak kabul etmiyorsunuz galiba?
Siz "eşinden izin alması gerekir" diyen bir tane kaynak göstersenize? - +1 yıl
Allah, Kur'an-ı Kerim'de birden fazla evliliğe müsaade etmiştir. Ancak adaletli olunamayacak durumlarda tek evliliğin yapılmasını istemiştir. Bu nedenle gerekli olmadıkça birden fazla evliliğin doğru olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü birden fazla evlilik durumunda eşit davranmanın nerdeyse imkansız olduğunu, en azından çok zor olduğunu ve her erkeğin işi olmadığını görmekteyiz.
- +1 yıl
Yoo paran varsa imkansız falan değil. Adil davranmaktan kasıtta MADDİ konularda adil davranmaktır. Eşit derecede sevme falan yoktur yani. Birine bir elbise aldıysan, diğerine de alacaksın. Birisi iki odalı evde oturuyorsa öbürü şatoda oturmayacak. Birisini iki günde bir tatmin ediyorsan, diğerini de iki günde bir edeceksin.
Gayet basit :) - +1 yıl
Şu izin alma gerekliliği ile ilgili islami kaynağınız nedir onu bir öğrenelim de öyle devam edelim?
- +1 yıl
Yahu davranış işte, birisine iyi birisine kötü davranmayacaksın diyor? İmkansız olan nedir?
Davranış saydıklarımın hepsini içerir zaten. Sekste davranıştır, nafakasını vermekte davranıştır, evine ekmek almakta davranıştır.
İmkansız olan bir şey yok yani. - +1 yıl
Haksızlık yapma eşit davranma konusunu dayanak gösteriyorum. İlk eşinin rızası yoksa nasıl eşit davranacak. Adamın bir kendisine bir ona gitmesini istemeyen kadının üzerindeki hakkını nasıl görmezden gelecek. Kadınlar hayvan değil sadece seks için süs için dogurmak çin yoklar. Kadınların eşleri üzerinde hakkı var. Ve hangi evde huzur olur eşi istemiyorsa ve aynı eşine aynı davranışı gösterecek?
- +1 yıl
Ha yok öyle huzursuzluk çıkarma falan, oldu sen huzursuzluk çıkar adam Allahın rıza gösterdiği bir iş yaptı diye, sonrada bana adil davranmıyor de. Öyle değil işte o iş :D
Sen kocana saygısızlık falan yapamazsın ikinci bir eş adlı diye. Aynı şekilde saymaya ve saygılı olmaya mecbursun kocana. Yoksa zaten boşar seni ;) - +1 yıl
RIZAM YOK DİYEMEZ KADIN
:D - +1 yıl
İşin içinden çıkamayınca böyle oldu değil mi :)
İşinize gelince Allah öyle istiyor, işinize gelmeyince benim rızam yok. Yok öyle yağma. Müslümansan iman ve itaat etmek zorundasın kuranda yazanlara, ha etmiyorsan bence sakıncası yok. Hesabı sen vereceksin :D
"İşine gelince öyle, işine gelmeyince benim rızam yok" Allahın rızası var kardeşim, sen kimsin :D - +1 yıl
E tamam kadının yüzünden adam adil olamıyorsa, sorumlusu kadındır hesabını da kadın verir. Bu kadar basit.
- +1 yıl
Ya sen onu bunu bırakta söylediğini destekleyen hiç bir kaynak yok mu?
Bir tane islami kaynak göstersene "karısından izin almadan ikinci kadını alamaz" diyen bir kaynak? - +1 yıl
Banan göre diye bir şey yok, kaynak diyorum?
Bir tane islami kaynak göstersene "karısından izin almadan ikinci kadını alamaz" diyen bir kaynak? - +1 yıl
Öğrenebildin mi dinini? Daha kaynak lazım mı? :D :D :D
- +1 yıl
Sevme hususunda adalet sağlama diye bir şey yok ki nesini anlamadın?
- +1 yıl
Hak ve helallik konusunda son videoyu izle bak :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yılkuran yazan her ayetin mealine göre davranırsak çok saçma salak bir düzen içine gireriz. Bir kere din meselesini her işe karıştırmamak lazım. Müslüman dediğin bize göre 4x4 lük olmalı ama öyle değil malesef. Önce çocuklarınıza erkek kız farketmez, saygıyı öğretin. saygı duymadan sevgi olmaz. Yok 4 eş serbestmiş bilmem ne. binlerce ayet arasından 1 tanesine bakıp bütün islamı sadece buymuş gibi yorumlamak hiç etik değil. Ben tek eş istiyorum diyen biri islamdan mı çıkar? Her denileni yapmak zorunda değilsiniz. Kaldı ki her ayet bir emir kipi niteliği taşımaz. Çoğu kıssada hisselerdir. Siz Allaha iman edin, peygamberlerine inanın, üzerinize düşen maddi manevi sorumlulukları yerine getirin yeter. Saygı , sevgi, adalet sadece islamda yok her inanışta bu esas kuraldır. Her dinde yobaz vardır bunları saptırmaya çalışan.
20 Yorumla
+1 yılpeygamber efendimizin evlenmesinin ve diğer kadınları himayesine almasının nedeni ise şudur. Dul kalan kadınların himaye altına alarak iffet ve namuslarını korumak, ikinci vasıf ise kadınlar vasıtasıyla islamiyeti yaymak amacıyla evlenmiştir. Ayrıca islam dininde zorba bir din değil hayatı kolaylaştırıcı bir dine mensubuz bunu unutmamak gerekli. ayrıca osmanlı sisteminde de harem denen bir şey vardı.
erkekler ve kadınlar çoğul olarak zikredildiği için, onların eşleri olarak zikredilen zevceler ve zevcler de çoğul olarak zikredilmiştir. Yani her erkeğin temiz bir zevcesi ve her kadının da temiz bir zevci vardır denmek isteniyor.
arapçada bir kelime birden fazla anlama gelebilir.
küfür etmeden kibar bir dille yazarsanız yardımcı olmak isterim. kimsenin kimsenin kitabına peygamberine hakaret etme lüksüne sahip değildir.10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİslamiyet de hristiyanlık da musevilik de hepsi masal gibi gelen saçma ve gereksiz uygulamalarla, yasaklarla dolu dinler. Günümüzde de iyice çarpıtılarak kitleleri yönlendirmeye kullanılıyolar. Bu yüzden şuna kanaat getirdim ki değiştirilmemiş kitap yoktur sadece yaratana inanmak gerekir. Herneyse soruna geleyim. Evet islamiyette böyle bir saçmalık var. Resmen seks köleliğini meşrulaştırmışlar. Bide cennette huriler falan filan yazıyo tabi... Hoş değil ya. Bildiğin arapların kirli iç yüzlerini kitaba dökmüşler.
10 Yorumla ikinci sorunu cevaplayayım öyle bir şey yok bizim dinimiz 4 eş ile eş sınırı koymak için getirmiştir. O dönemde sahabelerin falan 7 8 tane eşi vardı eğer bir eş deseydi kuşkusuz diğer eşlerini boşayacaklardı ve onlar yokluk çekeceklerdi bu yüzden 4 denmiş ve eğer birine daha az hak verirsen itiraz edersen de alamıyorsun. Dediğin gibi keyfi bir şey yok karşındakinin rızsı ve hakkını gözerek yapıyorsun. Bilinenşn askine 4 eşlilik bir sınırlamadır
213 Yorumla
- +1 yıl
bak yanlış değerlendiriyorsun. Bize huri diye ödül verilmesinin nedeni yaratılış itibari ile cinselllik yönümüzün daha fazla olması aklımıza hakim olması. küçük bir deney yapmışlar kızlar ve erkekleri ayrı ayrı kısımlarda sorular sorulmuş. İstediğini tek bir şey olacak neyse o da olacak diye. Erkeklerin cevaplarının çoğu cinsellik yönünde olurken kızların cevabının cinsellik değil de daa farklı şeyler olduğu gözlenmiş. Yani kızlar daha güzel şeyler istemiş. Şimdi Allah bizi bizden daha iyi bildiği için erkeklere mükafat olarak huri demiş hurinin cinsiyeti yok kadınlar da huri ile mükafatlandırılacak. Ama kadına böyle bir sınır çizlmemiş sizin uçsuz buçaksız düşünceleriniz olduğu için bize yapımız gereği daha sınırlı bir şey huri. Umarım anlatabilmişimdir
- +1 yıl
bak öncelikle normal şekilde konuşalım hakare etmene gerek yok. Kadına sadece eşi olacakmış erkekler ohoo kaç bin tane huriyle bir olacakmış falan diye bir şey okumadım ben hiç. Varsa göster kaynaklar sağlam mı görmemiz lazım herkes bir şey diyor. Şimdi cennette ayırım yok bize ne mükafat veriliyorsa kadınlara da aynı mükafatlar verilecektir.
Soran+1 yılHayır var, lütfen araştır.
Soran+1 yılBak beni bu şekilde yormanızdan hoşlanmıyorum islamiyetle ilgili birine bir soru yöneltince yok kim söylemiş falan diyor cennette huriler falan yazsan direk 500 tane siteden birton insanın din adamının sözlerini söylediklerini görürsün neden beni yoruyorsun işim var gücüm var, cübbelinin falan çok fanı seveni var, kabul ediyorsan sana onun videolarını atayım ve gör cennetteki hurileri
- +1 yıl
arkadaşım sana yardımcı olmaya çalışıyorum benim araştırmalarım da cübbeliiyi falan demiyorum bilgili insanların alim insanların bediüzzaman gibi gazali gibi insanların dediklerine bakıyorum. Hiç öyle bir şey rastlamadım diyorum göster bana gazaliden şafiden ya da büyük alimlerden diyorum bana yaşar nuri öztürkten aziz bayındırdan zekeriya beyazdan örnek gösterme yani
Soran+1 yılYaşar nuri falan demedim, zamanın çok sevilen alim denilen kişisinden bahsediyorum müslümanlara birşey sorduğumda söylediğimde bana o kişi yanlış bu kişi yanlış demelerinden de bıktım bir video atıyorsun ve sen bu alimlere mi bakıyorsun cevabını alıyorsun, sorunun cevabını değil!
- +1 yıl
bak arkadaşım o kişilerin hassas konularda ne dedikleri önemli eğer aykırı bir şey diyorsa muallakta kaldığım sorularda o kişilere müracat etmem çünkü beni yanıltabilir. Haa bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösteriyor olabilir ayrıca bir çok mevzuda ehli sünnetin dediklerini tastikleyebilir ama dediğim gibi hassas konularda bakmamamız gereken insanlar var onlardan birisi de cübbelidir bence.
Soran+1 yılPekala, cübbeli hakkında kötü konuşan birçok müslümanada rastladım ama senin görüşlerinden gidiyoruz, o halde cübbelinin huriler hakkında söylediklerini dinle ve başta sorduğum soruya cevap bulabilecekmisin bir düşün ;https://www. youtube. com/watch? v=1l9-IyOgZKY
- +1 yıl
buradaki videoya göre hareket ediyorum ama cübbeliye bakma daha bilgili alimlerin dediklerine bak. şimdi burada hurilerin sadece erkeklere has göderildiğine dair bir hadis ya da ayet okumadı. Dedikleri doğru huriler bir hizmetkardır cinsel partnerdir. Onlarla nikahlandırılacağız. Ee burada senin dediklerin yok
Soran+1 yılHizmetci dese vildan ve gılman der diyor ayrıca yine sanırım bu dediğimide söyleyen oydu bilemiyorum ama dediğim olay var inan islamiyetle ilgili o kadar araştırdım ve video izledim ki hangi birinde bunun söylendiğini dahi unuttum. Haksızlık ve kadını insan yerine koymamak bu demektir gılmanın bilmemneyin peşinde değilim ben. Aslına bakarsan birkaç zamandır cennetin varlığına olan inancım bile zedeli, söylediklerimi anlıyor musun? İslamiyette insaniyet arıyorum ben ve bu sorunun cevabı yok
- +1 yıl
bak senin gibi düşündüğümde hak verdiğim için sana yardımcı olmaya çalışıyorum. onlara var bize neden yok haksızlık değil mi e şimdi ben de bir kız olsaydım sorardım ve bunun cevabını sana verdim. Hurilerin yalnızca erkeklere gelmiş diye bir ayet ya da hadis yok. Varsa göster ben de göreyim diyorum. gılman vildan onlar hizmetçiler huriler gibi değil diye biliyorum işte onun için huriler var bir cinsiyeti yok. cevaplarını böyle insanlardan bakma uzaklaşırsın
- Cinsel Yaşam konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yıl"Beğendiğiniz kadınlardan iki üç dört tane alın" cümlesi hadis değil, ayette geçer. Nisa suresinin 3. ayetidir. Direk Allah Kelamıdır yani.
Söylenenlere çok itibar etmeyin, araştırmaya okumaya devam edin.
Şimdi "aslında öyle değil aslında orada öyle denmek istenilmemiş" falan filan zırvalıkları başlar.
İtibar etmeyin açıp okuyun. Kendi aklınız ve mantığınız var.33 Yorumla
Soran+1 yılAçıp okudum ve ben sana birşeyden bahsedeyim bununla ilgili kadınlar dünyada başka bir eş edinmesine izin verilmemişken cennettede izin verilmemiş eşini farklı suretlerde görüyorsun birsürü suret ama o eşin oluyor, kocayaysa 500 tane farklı kadın (huri) veriliyor. Dünyadaki bu şey için işte kadın doğuruyor ama kadının başka eşleri olsa babası bilinemez bu yüzden başka eşe izin verilmemiş deniyor ama cennettede erkeğin aldatmasına izin verilirken, kadına yine verilmemiş dünyada bile şu an başka eşi olsa çocuğunun kimden olduğu dna testiyle birtakım şeylerle bulunabiliyorken, cennette neden kadının başka eşi olmasına izin verilmemiş? bune saçmalık yahu erkeklere aldatma davetiyesini altın kağıtlarda sunan bir din bu.
Soran+1 yılKadınlara gılman verilir ama bunlar cinsel partner değil hizmetcidir. Erkeklereyse huri yani cinsel partner verilir. Hemde sayısızca. Adaleti gören var mı? Ben çok gılmanın ve cinsel partnerin derdinde değilim burdaki eşitsizliği savunuyorum bana kalırsa eşler birbirine hastır başka birine bakamazlar heleki yatamazlar bu düpedüz aldatmadır hiçbir oluruda yoktur!
- +1 yıl
Neyse dediğim gibi okuduğunuzu anlayabilecek durumdasınız. Devam edin.
"O aslında öyle değil, böyle" diyenlere de itibar etmeyin. Mealler var, hadisler var açıp okuyun.
Cinsel Yaşam konusunda 368 cevap paylaştı. tabi şimdi bir sürü yorum yapacak adam çıkar buraya bilmeyenlerde yorum yapar atar tutar. Ben size sadece şunu demek isterim. En başından belirteyim ben bir müslüman olarak hadislere inanmıyOrum ve güvenmiyorum peybamber yaşarken hadis yazmaya izin vermemiş hzömer yasaklamış peygamberin öülümünden 300 sene sonra hadisler yazılmışi Şöyle düşün mantığını yor biraz hadisleri yazan kimdir insandır kuranı kerimi yazan kimdir Allah o zaman bizim tek kılavuzumuz ve dinimizin tek kaynağı kuranıkerimdir. Sonuç olarak kuranda kadınlar hakkında çok güzel ayetler vardır mealleri okuyun derim ama her merallde doğru tercüme edilmiyor yorum katılıyor size nacizane tavsiyem Hakkı yImazı takip edin iştekuran. net sitesine bakın.
kadın köle olmaz dinimizce yasaktır kadın erkek ayrımı yoktur dinimizde saçma sapan hadisciler kadınları hep arka planda bırakmışlar saçmalamışlardır.00 Yorumlaetik, insani kavramlarını kuranda arama çünkü yok. bu soruna yapılacak savunmalar "o dönemde şöyleydi de onun için böyle" gibisinden saçmalıklar olur bu da kendinle çelişmedir sonuçta bu savunmaya göre kuranın devri çoktan geçtiği ve bir insan tarafından o dönemin koşullarına göre yazıldığı sonuçlarını çıkarabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılbir den fazla eş alma durumu savaşlarda eşleri ölen ama ortada kalan kadınların sefilliğini ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan bir uygulamadır... bunun için diğer eşlerin iznini almak ve her kadına maddi ve manevi aynı hakları vermek zorundasındır erkek olarak... ancak sonradan bu işin çivisi çıkarıldı... azgınlık ve sapkınlığa çevrildi.
20 Yorumla
+1 yılslamiyette beğendiğin bir kadını eşin olsada cariye olarak (köle olarak) (s*ks kölesi) olarak alabiliyormuşsun?
bunu nereden aldın sen?
hadis sorunda da hak olan 500 hadis vardır ama zamanımızda hadisleri açmaya kalkınca da kitaplara sığmaz. o hadisi kenara koy işine yaramaz02 Yorumla
Soran+1 yılYa rica ediyorum bana şöyle laga luga yapmadan cevap verin yeteri kadar araştırdım ve islamiyette böyle bir olay var , hadis konusuna gelince o dediğim şey dahada kötüsü hadis değil ayetmiş nisa suresinden ayetmiş. cevaplara bak yazdılar
- +1 yıl
NİSA-3 için 40 meâl bulundu. Adem Uğur (4/NİSÂ-3: Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.) / Ahmed Hulusi (4/NİSÂ-3: Eğer yetimler (kadınlar) konusunda haklarını vermede korkunuz yoksa, o zaman sizin için temiz olan (şirk ehli olmayan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Eğer (aralarında) adaletle davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile veya ellerinizin mâliki ile (yetinin). (Nikâhsız {evlilik anlaşmasız} birlikte yaşamayın. ) Zulmetmemeniz için bu en ehven olanıdır.)
bu mu?
bacım köleliği ortadan kaldıran olay islam. bu hadis dediğin ayetmiş, genişine bakınca nasıl köle oluyor? varsa biz niye bilmiyoruz?
Cariyelik sexs değildir bir ikincisi 2'3'4 beğendiğiiniz kadınlarla evlenin hadis değil ayettir o ayetin devamında adil davranamanizdan korkarım der daha sonra bir ayette kalbinizle duygularınızla haraket ederek adil eşit davranamazsınız eşlerinize diyor.
09 Yorumla- +1 yıl
Türk dil kurumunun sözlüğünü bir açta cariyenin anlamına bir bak. Hatta dur şimdi zahmet olmasın sana;
CARİYE:
isim (ca:riye) eskimiş Arapça cāriye
isim Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın, halayık
Soran+1 yıl@xXDeanWinchesterXx Efendisinin isteklerine bağlı bulunan ayrıca cariyeleriyle yatabiliyolar sahibi kimse, müslüman kadınlardanda cariye oluyormuş bunu açıklayabilecek kimse yok, çünkü açıklaması yok mantıksız insana saygı duymayan bir düşünce biçimi, açıkcası islamiyetten her geçen gün soğuyor ve müslüman olduğum zamanlar için utanç duymaya başlıyorum!
- +1 yıl
Cariye arapça bir kelime zaten cahil :D
O dildeki anlamını Türkçe olarak veriyor tdk. Hani şimdi konuşuyor olduğumuz dil var ya? TÜRKÇE :D
Türkçe konuşup arapçayı öven arap aşığı uşağı seni :D - +1 yıl
"Cahil" Türkçe bir kelimedir demedim, sana cahil dedim. Zırcahil hatta, okuduğunu da anlayamıyorsun çünkü. Türkçen zayıf. Arapçan yok, arada kalmış bir cahilsin ;)
Neyce konuşuyorsun şimdi arap aşığı, arap uşağı? Arapça yazsana madem öyle bu kadar hayransın? - +1 yıl
Çok konuşmada cariye arapçada ne anlama geliyor yaz öğrenelim arap uşağı...
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen sana açıklamaya çalışana bile saldırıyorsun. Sorularına yanıt verecek düzeyde değilim. Ama eş konusuna gelince Efendimiz (s. a. v) birçok eş almıştır. Ama bunlarla cinsel şeyler değil korumak için almistir. Eşleri savaşta ölen vs içindir. Ha şimdi bunu bahane edip alanlar ne olacak. Onlar zevk için dinle alakası yok. Onlar cahil dini alet edenler
00 Yorumlaislamiyetten önceki bir durumdan bahsediyorsun islam geldikten sonra öyle birşey yok islama tepki olsun diye birileri birşeyler uyduruyor islamiyeti karalıyorlar
1 den fazla eş durumuda bahsettiğin gibi değil zaruri durumlarda tekrar bir eşin olabildiği gibi hanımlarının hepsine aynı eşitlikte davranacağına kanaat getirirsen birde tüm hanımların rızası alınırsa olabilecek bir durum10 Yorumla
+1 yılKusura bakma ama önyargılısın. Çünkü iyice araştırmadan Dinimizi kötülemek ten çekinmiyorsun. İnsan kendi dini hakkında nasıl böyle şeyler söyler. Çok yanlış. Öyle bir şey yok. DinimizCe İnsan mahlukların en şereflisi en üstünü olarak yaratılmıştır.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnyargılı olduğum doğrudur ama bazı şeylerin açıklaması yok, buda doğrudur.
- +1 yıl
Herşeyin bir açıklaması var. Bunları bizim veya birkaçımızın bilmiyor olması o şeyin anlamsız olduğunu göstermez. O zaman dünyanın uzayda boşlukta durması olamaz. Çünkü açıklaması yok.
Gizli Üye(36-45)+1 yılwww.google.com.tr/#q=turan+dursun+din+bu+pdf burada cevapların fazlasıyla var.
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldinin gerçekleri burada. gerçek din bu değil dersiniz hep. gerçek din bu. işinize gelmediği için Turan Dursunu öldürmediniz mi.
- +1 yıl
Sakın ol ben ateistim turan dursun içinde çok üzgünüm. ayrıca turan dursun şeytan ayetleri kitabını tercüme ettirip yayınlamaya başladıktan sonra öldürüldü. turan dursundan okumadiysan kulleteyn adlı kitabı okumani tafsiye ederim
Cevap sahibi+1 yılTuran dursun okudum ve insanın ağzı açık kalıyor. Bakıyorsun işidde aynısını yapıyor. savaş esirleri kadınları satmak gibi. çünkü ozaman da satıyorlarmış. Savaşta esir alınan kadınlar onların malı imiş ve savaş alanında esir kadınlarla ilişkiye girmek savaşçılara hediyeymiş, ama bir şartla hamile bırakmamak şartıyla. çünkü o kadınlar pazarda satılacak ve para edecekti. cüveyriye mesela savaştan esir alınmış önemli birinin yahudi karısıydı ve muhammede karı yapıldı.
+1 yılİslamiyette hem seks hem normal kölelik yasaklanmamistir. ayrıca bakabiliyorsan ihtiyaçlarını karsilayabiliyorsan 4 eş alabilirsin.
Sonra neden ateist oldun diyorlar.112 Yorumla
Soran+1 yılCariyelik diye bir olay var araştırıp bana cevap vermeni öneriyorum. Seks köleliği başka bir bok değil
- +1 yıl
Hayatım seks köleliği yasaklanmamistir diyorum zaten. sakin bende senle aynı fikirdeyim:) ateistim ben yahu
Soran+1 yılYanlış okumuşum çok pardon, sinirden :)
- +1 yıl
Sakın ol bence doğru yoldasin. merak ettiğin bir şey olursa beklerim.
Soran+1 yılMerak ettiğim şeylerin cevabı yok çünkü içinde mantık yok, sorularımla değil koca bir hayal kırıklığıyla kaldım sadece
- +1 yıl
Sorgulamak guzeldir. Tabiki gordugun şeyler hoşuna gitmeyecek benim gitmedi ama aptal gibi yaşamaktan daha iyi diye düşünüyorum
Soran+1 yılGüzel düşünüyorsun, keşke sadece hoşuma gitmeseydi, bunca zamandır inandığım ve gerçek olduğunu sandığım dinin benim resmen çökmeme sebep oldu gerçekten yı kıl dım. Bunca zamandır kendimi kandırdım, eğer Allah varsa bile onun kötü biri olduğunu düşünüyorum, onun adaletsiz olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
En başta böyle hissettiriyor gerçekten keşke elimden gelen bir şey olsaydı.
Soran+1 yılBoşver gitsin, sektir et.
- +1 yıl
Ben kimseyi bosvermedim.
Soran+1 yılOda senin içinin güzelliği diyelim, teşekkür ederim
- +1 yıl
Önemli değil
Cariye, Farsça "çar-ı yek" sözünden gelir. "Dörde bir" demektir, siz anladınız onu...
10 Yorumla
+1 yılBir kere İslam dini bildiğiniz gibi değil gidin adam gibi araştırın okuyun okumadan gelipte burda laf yapmayın, okumayan bir millet olduğumuz için cahilliğimiz ve senin gibi cahiller çıkıyor yalan yanlış yerlerden okuyup duruyor
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kadının erkeğe ödül olarak sunulduğu dindir islamiyet. Yazdıklarına harfiyen katılıyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok rica ediyorum sen inanma :)
Zaten inandığınan, merakından ve öğrenmek istediğinden sormuyorsun, maksat asparagas yorumlalar ortaığı bulandırma çabası...00 Yorumla
+1 yılyanlış düşünüyon konuyu tamamen okumadım mesela hz Muhammed s. a. v Kuran'ı kerim i karısından başka kime emanet edebilirdi? ve şüphesiz Kuran'ı kerim gelmiş enson kitap ve en iyi kitap gurur duy
00 Yorumlagerçeği netten filan bulamazsın madem gerçeği istiyorsun aç ilmihal oku.
saçma sapan şeyleri okuyup kafanızı bulandırıyonuz.00 YorumlaOlay niyette insan ikiye ayrılar iyiler kötüler gerisi boş
02 Yorumla
Soran+1 yılAma ben deist değilim gerçek bir din var ve onu arıyorum gördüklerim karşısındada islamiyete inancım gittikçe düştü bazı şeyler insanın aklını kaçıracak noktaya getiriyo. Dediğineyse katılıyorum ve ateist arkadaşlarım da var çünkü sadece iyi insan ve kötü insan, olay bu.
Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı. Zaman bulursam sana ayrıntılı olarak anlatacağım bu konuyu
03 Yorumla
Soran+1 yılSoru kapatılmadıkca buralardayım.
Soran+1 yılBaşka bir soru: kadınlar dünyada başka bir eş edinmesine izin verilmemişken cennettede izin verilmemiş eşini farklı suretlerde görüyorsun birsürü suret ama o eşin oluyor, kocayaysa 500 tane farklı kadın (huri) veriliyor. Dünyadaki bu şey için işte kadın doğuruyor ama kadının başka eşleri olsa babası bilinemez bu yüzden başka eşe izin verilmemiş deniyor ama cennettede erkeğin aldatmasına izin verilirken, kadına yine verilmemiş dünyada bile şu an başka eşi olsa çocuğunun kimden olduğu dna testiyle birtakım şeylerle bulunabiliyorken, cennette neden kadının başka eşi olmasına izin verilmemiş? bune saçmalık yahu erkeklere aldatma davetiyesini altın kağıtlarda sunan bir din bu. Kadınlara gılman verilir ama bunlar cinsel partner değil hizmetcidir. Erkeklereyse huri yani cinsel partner verilir. Hemde sayısızca. Adaleti gören var mı? Ben çok gılmanın ve cinsel partnerin derdinde değilim burdaki eşitsizliği savunuyorum
+1 yılBu konuyla alakalı sana vaaz vermem lazım.. anxak burdan olmaz olamaz.. anlayamasın. ama islamı hiç bilmediğin kesin onu net olarak söyleyebilirim..
02 Yorumla
Soran+1 yılİletişim dediğin olay yazarak konuşarak konuşacağın şeyi yazıya dökebilirsin burdan olmaz anlayamazsın da ne demektir..
- +1 yıl
Konuşmam lazım.. yazamam.. yazılanları okumuşsun ve hiç bişey anlamamışsın
Gizli Üye(36-45)+1 yılkralların zevki için uydurduğu ve KULLARINA yedirdiği bir saçmalık
00 YorumlaBak senin kafan çok feci yıkanmış sonun iyi değil yok öyle köle mole sonuna kadarda lafını arkasındayım
00 Yorumla
+1 yılolayı tamamen yanlış anlamışssın, beğendiğin kadını seks kölesi olarak değil hayat arkadaşı eş olarak alırsın, evlenirsin,
00 Yorumla
+1 yılValla tam bilmiyorum ama eğer cariyeler ile dini nikah kıyılmıyorsa haklısın bence seks köleliğidir. Ama dini nikah kıyılıyorsa sorun yok
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. kuranda oyleyse oyledır
00 Yorumla
+1 yılGeçmişi sktr et boşver
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 962 cevap paylaştı. Her şeyi çok bilen Dindarlara sormak lazım bunları
00 Yorumlasen de seks kölesi olmak istermisin
00 Yorumlayalamn onlar
00 YorumlaOkumam
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım