İslamiyette seks köleliği?

Sorumda seks geçiyor diye kategoriyi cinsel yaşama almak zorunda kaldım siteyi çok bilmiyorum kapatılır falan diye öncelikle bunu söyliyim.

Sonra benim birkaç sorum var islamiyette cariyelik nedir? Biri açıklayabilirmi o kadar araştırdım ve aklım almadı doğrusu, islamda insanların özgür olduğunu sadece Allah için yaşadıklarını vs bilirdim bunu islamiyete yakıştıramadım sırf bu tarz şeyleri duyduğum için belki de dinimi değiştiririm. İslamiyette beğendiğin bir kadını eşin olsada cariye olarak (köle olarak) (s*ks kölesi) olarak alabiliyormuşsun bu kadar iğrenç bir olay olamaz masonlardan ne farkı kalıyor dinimizin insana saygı yok birkere, insanın hürriyeti özgürlüğü yok bir kere.

Ayrıca cevaplıyabilecek olanlara bir sorum daha var islamda başka eş almak sadece zaruriyet olursa falan denmişti 4 hanımı eşi olanlar için ama ben araştırdım ve ''beğendiğin kadınlardan 2 şer 3 er tane al'' gibi bir hadis gördüm. Hep zaruriyetten olduğu söylenmişti keyfide alınıyormuş? Bunun neresi etik, neresi insani, nerede kadına saygı nerede insan muamelesi.
Güncellemeler
+1 yıl
Kafam çok karışık, bir yanım farklı düşüncedeyken öbür yanım farklı düşüncede, umarım gerçek neyse onu bulurum cevap veren çoğu kişiye teşekkür ederim
İslamiyette seks köleliği?