Osmanlı padişahlarının eşcinsel eyilimleri doğrumu?

Yavuz Sultan Selim, 1514 teki Çaldıran Seferi sırasında Şah İsmail’i savaş meydanında yendikten sonra, oralarda gördüğü 14-15 yaşında bir oğlan çocuğuna da diz çöküp ilanı-ı aşk etmiştir.

Fatih Sultan Mehmet, Patrik Natruras’tan oğlunu kendisine istemiştir.

Osmanlı Padişahlarının olağandışı bu cinsel tercihleriyle ilgili kaynaklar,
(Hammer ‘in kitabının 285. Sayfası, Alfanso De la Martin’in Osmanlı Tarihi kitabının 1. cilt 114. s., Reşet Ekrem Koçu’nun Osmanlı Padişahları eserinin 207. s, Çağatay Hoca’nın T. T. K yayınlarından çıkan kitabının 43. s, Rıza Zelyut ’un Osmanlıda Karşıt Düşünce ve İdam Edilenler kitabının 108. s, Erdoğan Aydın’ın Fatih ve Fetih adlı kitabında)

“Padişah yakınlarında bulunan ve iç sarayda çalışan içoğlanları, yakışıklı ve parlak gençlerden seçilir ve yüzleri peçe ile kapatılırdı“ ve bunu İslam hukukunda şu sözlerle meşrulaştırıyorlardı;

“Genç bir hoca veya terbiyeci, genç ve bıyığı bitmemiş çocuklarla fazla yalnız kalmasın. Zira nefis, insanları kötülüklere sevk edebilir. Hatta bu tür gençler yüzlerine peçe bile örtebilirler. Bu tür gençlere şabbemret denilir”.

Cevdet Paşa kendi ifadelerine dikkat buyurunuz:

“İstanbul’da bizim delikanlı sevgililerimiz vardı” tanzimatla birlikte erkeğin yerini kadın almış bir çok kaynakta var sizce doğru mu?
Güncellemeler
+1 yıl
evet bir kürdüm ama nedense her lafımda bir şey arayanlar var kırmızı beyaz bayrak bizimde desem provakasyon sayacaklar var madem vatan hepimizin öyleyse özgür bir tutum sergilemek bu kadar mı zor niye bir türk kadar özgür ifadede bulunamıyorum hemen terörist damgası yiyorum farkında mısınız amerikada değiliz ve tenimizde siyah değil türk olmayanlar her ağzını açtığında sempatizan damgası yiyemez azıcık insan olun objektif olun ya
Osmanlı padişahlarının eşcinsel eyilimleri doğrumu?