+1 yılŞimdi burda tarihimizi kötülüyorsunuz diyen arkadaşlar olmuş. Üzgünüm ama gerçek. Edebiyat mezunuyum, bitirme ödevim için arşivde 1 ay çalıştım. İstanbul-Ankara-Eskişehir arasında 12 kişilik bir ekiple geceli gündüzlü olarak mekik dokudum. Ödevimi bitirdim, mezun oldum ama öğrendiklerimi tabi burada yazamam. Ne benim elimin dermanı kalır ne de verdikleri karakter sayısı yeterli gelir.
Bu konularda kamuoyuna açılıp yayınlansa insanları ciddi ayrılıklara düşürebilecek binlerce mektup, yazışma ve çizim var. Bu yazışmalar yani ilan-ı aşklar sadece dönemin padişahlarına ait değildir. Padişah, Kapı ağası, vezir, defterdar, yeniçeri, şehzade, kalfa, has kalfa, ak hadım ağa gibi binlerce farklı insanın o dönemde kadın/kadın, kadın/erkek, erkek/erkek olarak birbirleriyle iletişim kurduklarının kanıtları var.
Bizim insanımızın sorunu şurada başlıyor. Biz kabullenmiyoruz. Yavuz Sultan Selim Han genç oğlanları severdi ama adam cihan hükümdarıydı. Bizi ilgilendiren kısmı da bence devlet adamı kişiliği olmalıdır.
Tabi hala günümüzde herkesin derdi kim kiminler nerde napmış olunca, geçmişte de bunların dert edilmesi beni şaşırtmıyor. Keşke şaşırtsa...
Mozart için de ensest, teyzesine aşık vs. dendi ve bir çok şey çıktı. Kimin umrunda? İnsanlar onun yaptığı sanata bakıyor, uçkuruna değil.
Elbette ki bazı şeyleri bende burdan onaylıyor gibi anlaşılmayayım ama adamlar kıtaları fethetmiş, ülkeleri geçmiş 15-20 sene at sırtında oradan oraya gitmiş resmen toprakları karış karış hatmetmişler. Bugün hala Türk ve Osmanlı dendiğinde diğer milletlerin insanları şöyle bir dönüp bakıyorsa, ölmüş devlet adamlarının cinsel eğilimlerini şu tarihte dert edinmek abesle iştigalden başka bir şey olmayacaktır.181 Yorumla
Soran+1 yılhaklı bir yorum fakat gerçeklere göz kapamak kulak tıkamak saçma senin dediğin gibi yedi cihana hüküm sürmüş padişahlar ve eğer cinsel eğilimleri için karalanacaklarsa milliyetçiliğin sonu geldi demektir sadece bunu biraz sistemleştirmiş ve meşru görmüşler günümüz türkiyesine bakınca şaşılacak bir durum
En İyi Cevaplar
+1 yılVlad Tepeş (Kazıklı Voyvoda) neden Osmanlıdan nefret ediyordu? Senelerce içoğlanı olarak hizmet ettirdiler.. ayrıldığı anda ise savaş açmış oldu intikam için. Neden kazıklara oturttu öldürdüğü askerleri?
Peki, yeniçeri ocakları? hepsinin sahiplendiği birer erkek vardı, bunlarla ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. 'civelek' deniyordu bu erkeklere o zamanlar.
O zaman eşcinsellik değil, oğlancılık deniyor buna tabii. Hatta daha 15-16 yaşında ki çocukları saraya aldıkları için pedofili de giriyor işin içine.
Her neyse, bir çok kitap şiir ve resim de yapılmış söylenmiş bu konuyla ilgili. Bir örnek verecek olursak,
https://i.hizliresim.com/lvPLJk.jpg
Tabii gözümle görmedim. Ama çok güçlü kaynaklar var bu bilgileri doğrulayan.34 Yorumla
Soran+1 yılevet zaten yeniçerilerin evlenmeleri yasak ve yıllarca süren savaşlarda cariye götüremeyeceklerine göre bu işlere bulaşmışlar padişahlara gelince tam bir doyumsuzluk
- +1 yıl
Kendi hayatları kendi tercihleri tabii homofobik değilim beni bağlamaz.
Sadece aksini kanıtlayabilecek herhangi bir bilgi/kaynak/araştırma sunmadan reddedenleri komik buluyorum.
Soran+1 yılaynen öyle ve burda karalama yapacak bir şey yok dünyanın bildiği şeylere kendi gözümüzü kulağımızı kapatmamız ayrı bir ironi
- +1 yıl
Vlad Tepes'in Osmanlıları kazığa oturtma olayını hiç bu yönden düşünmemiştim. Resmen şu an aydınlandım ve bu yönde bir araştırma yapacağım.
Teşekkürler lady :)
Şu zamanda bile olmayan iftiralarla hükümet ve devlet başkanları alt edilmeye çalışılırken, ayyuka çıkmış Bill Clinton-Monica Lewinsky olayını mahkeme 18 ay gibi zamanda delilleri ile ancak karara bağlamışken...
Siz taa 400 sene 500 sene önce sanki yaşamış gibi anlat, daha 1 hf önce ne yediğini hatırlamayan sizin gibi aymazların ecdad hakkında ileri geri söz etmesi maksatlı oluşunun ötesinde yam bir cahilliktir. Okuyunca aklıyla değil, anüsü ile okuyan bir nesil türedi.
Ben de bir soruyu soran kişinin babasının homoseksüel olduğunu iddia ediyorum, inananlar beğensin!
Nokta.166 Yorumla
Soran+1 yılolabilir gayette normal niye bu kadar karşısın tepkin niye böyle bunu ben yazmadım ayrıca
- +1 yıl
Müslüman Müslümanın ayıbını örtmekle mesuldur. Ki bu kişiler padişah ve padişahlar ile ilgili tarihleri yazan tarihçilerin hepsi Yahudi mahluklar. Onun icin, bunlara inanmak demek, Yahudiye hizmet edip, İslama hizmet eden ümmetten olan Padişahlara kara çalmak demektir ki, bu da kul hakkına girer.
Soran+1 yılhaklı olabilirsin ama gerçeklere kulak tıkıyamayız ki ben halifemin tabiki özel hayatıylada ilgilenmeliyim sıradan bir insan olsa beni ilgilendirmez
Soran+1 yılNe alakası var tamamen ayrı şeyler
- 6 ay
1400 sene onceki olgulari sanki zaman makinesiyle. o caglara gidip yasamis gibi anlatanlara, sarlatanlara din tacirlerine lafiniz elestiriniz. yok ama Osmanlinin gizlenmis gerceklerini dile getiren elestirenlere arastiranlara turlu hakaret ve inkar... cehalet ve aymazlik kimde acaba , bin yildir masallarla. uyutulan dininden bi haber , yobazlik denizinde bogulmus dusunmeye bile. usenen cahillerde mi yoksa arastiran elestiren sorgulayan kisilerdemi? Isinize gelince ovgu dolu tarihi yazanlar objektif ve durust haysiyet sahibi tarihciler oluyor ama gercegi dile getirenler , sorgulayan elstiren , biat etmeyen ise hain , gavur , yahudi vs... 23 yildir neye kime hizmet ettigi asikar , Nietzsche nin dedigi gibi ; sagir bir adamin kapisini sonsuza dek calsan da birsey fark etmez...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlar gavurlar tarafından uydurulmuş yalanlar.
Özellikle de müslüman liderlere atılan sıradan ve gerzekce iftiralar211 Yorumla
Soran+1 yılhaklı olabilirsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılYa bu saçmalıklara anda cahil oğlu cahiller inanır. Genellikle kendini solcu cumhuriyetçi sanan nankörlerin gayrimüslim Osmanlı-Türk düşmanlarının attığı iftiralara inanmalarıyla yayılır bu saçmalıklar böyle. Ben Müslüman değilim tam hir Cumhuriyet insanıyım ama bu topraklarda yaşayan herkesin Osmanlıya saygısı olmak zorunda. Gayrimüslimlerin bu konuda yaptığı tonlarca tablolar ve minyatürler var a tarihçiler tarafından incelendiği zaman mutlaka bir açık bulunuyor. Adamin o zaman hademe girmeyi bırak önünden geçmesine imkan yok ama haremin tablosunu çiziyor namaz kılan cariyeleri erkek gibi tekbir alırken çizmiş ama. Yani adam namaz nasıl kılınır onu bile bilmiyor ama hademe girmiş gibi çiziyor. Eşcinsellik hayvanlarda bile var kaldı ki o dönemde de mutlaka vardır. Ama görmediğiniz şeyler hakkında özellikle seferde savaşmaktan nefes almaya vakti olmayan padişahlar için böyle ithamlarda bulunamazsınız. Padişah eşcinsel olsa bile bunu kimse bilemez bırak kanıtı. İftiralar iftiralar.
64 Yorumla- +1 yıl
Bak şöyle düşün. Bu insanlar her yere her kapının üstüne ayet sure yazdıran insanlar, böyle eğilimleri olabilir ama inançları çok güçlü olduğundan vicdanlarının buna el vereceğini sanmıyorum. Ki o zaman insanlar özgür değil padişah bile olsa şeyhülislam bunu duysa indirir öldürürler. Bu şeylerin duyulması bilinmesine imkan yok. Kanıt bırakmazlar ortada.
Soran+1 yılpadişahları bilemiyorum ama bu tarihimizde maalesef var ve sistemleştirilmiş aynı şekilde iran afganistan ve japonyanın tarihinde de erkek genelevleri var ama padişahların bu kadar abartacaklarını bende sanmıyorum olmuş olabilir ama buşekilde abartılı değildir
- +1 yıl
Mutlaka vardır özellikle sarayda çünkü saray içinde eğitim gören kızlar ve erkekler bas goz edilene kadar sarayda sıkı tutulduklarını düşünürsek ister istemez eğilimleri değişebilir. Padişahlar arasında da olabilir belki bilemeyiz onlarda insan olmaz diye birşey yok ama benim demek istediğim bunun bilemeyeceği. Hani buna şahit olamaz kimse kanıt gösterilemez. Ortada bir kanıt olsa o zaman haklarında idam kararı çıkar zaten.
- +1 yıl
Ha ek olarak. Türklerin tarihinde eşcinsellik var gibi bir cümle kurmuşsun. Eşcinsellik evrende var hayvanlarda dahil senin cumlende bir art niyet sezdim. O halde birisi de çıkıp der ki Kürtlerin tarihinde eşek... mek var derler. Çünkü yapanlar var değil ki aranızda bu kesin ama bunu biliyoruz değil mi? Şimdi biz de bütün Kürtler eşekci mi diyelim? Ha birde Türklerin işgal ettiği yerlerde tecavüze uğrayanlardan biri degil sen hakkında çok fazla konuşma. İftiranın altından kalkakazsın.
- Cinsel Yaşam konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılOyle egilimler oldugu dogru. Yavuz Sultan Selim'e dair boyle biseyi hic okumadim. Fatih biraz saibeli, 4. Murat hakkinca ciddi iddialar var. Hatta kadin-erkek kapatmalariyla feci alemler yaptigi soyleniyor.
Ayni icki ve uyusturucu gibi, yapani var, muptelasi olani var, uzak durani da var.
Ki o devirde cinsellik algisi bizimki gibi de degildi.223 Yorumla- +1 yıl
dimi o devirde yaşadın ya gördün falan anlatiyosun en dogru kaynak sensin daha konusurken bile hangi zamani kullancagimizi bilmeyen bilmeyen biz hangi ara atalarimizi suclar olduk?
- +1 yıl
@DertliBeyin Yav birakin allaseniz. 4. Murat atiyla barfiks cekerdi desem alkislayacaksin.
Bir suru seyahatname, donemden kalma yazit, ibare var. Silsile kaydo falan var.
Padisah dedigin adam dyonisos gibi yasardi ozellikle 17. Yuzyildan itibaren.
Ve padisahin escinsel iliskisinin olmasi benim gozumde onu karalamaz. Bana ne kimi miktiginden? - +1 yıl
silsile ne desem internetten yazar yapıştırırsın hocam silsile kayitlari dedigin kaynak hangisi bilmem ama silsile olayinda cinsellige yer verilmez bunuda bil 17. yy sonrasinda nasil yasadiklarini soyluyorsun ama dedigin padisahlar 14-15 ve daha oncelerinde yasamis kisiler
- +1 yıl
@DertliBeyin Evet 4. Murat 13. Yüzyıl hükümdarı heralde. Öbürlerinden bahsettim çünkü soruyu soran isimlerini zikrediyor.
Takılmayın böyle şeylere, gayet oluyordu bunlar. Kazıklı Voyvoda denilen herifin o kadar manyamasına ve Osmanlı'ya düşman olmasına sarayda iç oğlanı iken kardeşi ile beraber gördüğü muamele neden oldu mesela. Kimin eseriydi bunlar?
O devrin insanının yaşamı, ananesi, olaylara bakışı sen ben gibi değil. - +1 yıl
benimde bu dediklerinize bakisim sizin gibi degil
Soran+1 yılbencede bu kadar tepki verecek bir şey yok gayette mümkün bunun karalamakla ne alakası var
- +1 yıl
@DertliBeyin Aç biraz 'yazın avrat ile, kışın oğlan ile vakit geçir' gibi ibareleri olan 2. Murat'ın çevirtip saraya aldırttığı Kabusnâme'yi oku.
Eşcinsel tema ortadoğuda, özellikle divan edebiyatında yoğun görülen birşey ve Osmanlı zamanında pik yaptı bu.
Parlak oğlanlara bakmak günahtır gibi fetvaların olduğu bir ortamdan bahsediyoruz.
Tamam hoşunuza gitmiyor, kafanızdaki Osmanlı algısıyla çelişiyor, ama görülen birşeydi bu.
Soran+1 yılyani inkar etmekle gerçekler değiştirilemez biraz objektif olmakta fayda var
- +1 yıl
yalan yanlıs bisuru kaynak gosteririm size benim hayiflanmam gordugun gibi anlatman olayi anladin mi? edebiyattan bahsedip bana gelip yasamadigin olayi yasamis gibi anlatma senin gibi sahte tarihcilerde oyle yasamis gibi anlatiyor sonra bu sekilde yanlis sorular ortaya cikiyor ayirt edebildin mi?
Soran+1 yıl@DertliBeyin arkadaşım alıntı ve eğer gerçekliğinden emin olsam bence yapardım bunu sordum emin değilim anladın mı
Soran+1 yıl@yolcuyum umarımdoğru değildir açıkçasıpekte umursmaıyrm
- +1 yıl
Bunların padişahların hiçbirinin alkol almadığını, hatta seks de yapmadıklarını, yaptılarsa da vatan için yaptıklarını sanan versiyornları var.
- +1 yıl
@yolcuyum Lan bırak allasen, askeri şüphe ederse gittiği yoldan dönecekmiş, yeniçeri padişah sefer yapsın da yağmalardan malı götürelim diye isyan falan çıkarıyordu hep.
Padişah ölse de cülüs bahşişinden para görsek diyordu.
Askeri şüphe ederse imiş, yemin ediyorum zerre kadar bilginiz yok Osmanlı'nın ordu yapısı ile ilgili.
Soran+1 yıl2 osmanı öldüren askerler önce tecavüz etmişler yaa
- +1 yıl
Tecavüz olayı kesin değil. Ama dayak atıp, teşhir edip yedikulede feci şekilde öldürdükleri gerçek.
Hani o padişahından kesinlikle şüphe etmeyen asker yapıyordu bunu.
Ulan devletin gördüğü belki de en dindar padişah bile isyanla başetmeye çalıştı, oğlu kendisini tahttan indirip sürgünde öldürttü, bunlar gelmiş maval okuyor işte.
Soran+1 yılkraldan çok kralcılar var :)
- +1 yıl
@yolcuyum Sebep? Yani niye yapamasın? Bu insanları ne sanıyorsunuz? Yarı-tanrı falan mı? Hepsi sen ben gibi insandı, hepsinin de çeşitli alışkanlıkları, zaafları, bazı dürtüleri vardı.
Bu arada bu adamlar niye senin atan? Senin atan bu adamların sarayına ibrikçibaşı bile yapılmıyordu. Nerden senin atan oluyor? Bu adamların hakiki torunları bu osmanlıcı-muhafazakar kesimle zerre kadar alakası olmayan tipler bu arada. - +1 yıl
seni bilmem ama ben onları ilah yapmadım ne mi sanıyorum kitaplarda yazıldığı gibi değil bana anlatılanlar gibi değil o zman da yaşamadım ve bilmiyorum lakin benim atam ve dedem değim kişiler kur'an da bile yer alırken böyle şeyleri ancak basit kişiler aklına getirir ve düşüne bilir artık sen ya da senin gibiler ne anlarsa beni ilgilendirmiyor...
- +1 yıl
@yolcuyum Kur'an'in neresinde turkler geciyor?
Ki ayni Kur'an seksten falan bahsediyor zaten ne var bunda?
Soran+1 yılister inan ister inanma türkiyenin tarihinde var böyle şeyler padişahları bilemem ama sonuçta onlarda insanlar ayrıca işgal ettiği ülkenin kadınlarını kız çocuklarını kaçırıp ırzına geçen bunuda yapar sen o kadar sürede savaşta ne yaptıklarını sanıyorsun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunlarin tamami yahudi ve mason uydurmalari. Osmanli 350 sene 3 kitaya hükmedip bunlarin kafalarina siciinca tabi hinclarini alamadilar. Simdi de ortaya böyle asiri komik asiri sacma ve asiei derecede mantijsiz seyler atip kara cahil ve zaten art niyetli olan insanlari kandiriyorlar . Inanan inaniyor tabi. Beyin herkeste var. Ama akil herkese nasip olmuyor. Ki zaten dikkat edin arkadaslar bunlara inananlar istisnasiz kesin %100 ateistlerdir. Müslüman asla inanamaz buna. Dikkat edin neden yavuz sultannselim ve fatih sultan mehmed? Neden diger 34 padisah degil?
Cünkü ikisi de en büyük 5 padisah arasinda. Ve ikisinin de din ile ilgili isleri cok. Biriis halifeligi osmanliya getiriyor ve ilk halife padisah oluyor. Digeri istanbulu fethederek efendimiz s. a. v in müjdesine mazhar oluyor. Ama dinsizler tabiki onlari hedef alacak. Nereden vuracaklarini iyi biliyor islam düsmanlari. Bu soruyu paylasan da dahil !!!83 Yorumla
Soran+1 yılumarım söylediğin gibidir bu türklükten çok islamı kötüleyici bir olay
Cevap sahibi+1 yılZaten amac islam. Yoksa irk yönü agir basan iki padisaha iftira atardilar. Osmangazi ve abdülhamide. Yani onlar irkci demiyorum. Haşaa... Dönemlerinde millet kavrami daha ön plandaydi ondan diyorum. Tabiki olay dini !!! Akilli bir müslüman asla inanamaz güler gecer
Soran+1 yılhaklısın
Cinsel Yaşam konusunda 342 cevap paylaştı. Devlet adamlarının cinsel tercihleri ya da itikatları benim gözümde değerlerini ne artırır ne de azaltır. Ben onları yaptıkları işlerle değerlendiririm.
Bence bu tür polemikler boş işler.
Bir yazar yazdığı kitaplar ile, bir şair şiirleriyle, bir bestekar şarkılarıyla, bir komutan cephede yaptıklarıyla, bir devlet adamı da icraatlarıyla değerlendirilir. Bunun dışındaki mülahazalar havanda su dövmekten ileri değildir.25 Yorumla
Soran+1 yılama sende farkındasındır ki osmanlı padişahları o kadarda halktan soyutlanamaz yani halifelerden bahsediyoruz
- +1 yıl
Birincisi halifelik dini bir makam değil idari bir makamdır. Günümüzdeki devlet başkanlığına tekabül eder. Dini makam şeyhülislamlıktır.
Her neyse zaten mesele bu değil. Ben Zeki Müren'i severim. Eşcinsel olması onun sanatını ve gözümdeki değerini ne azaltır ne de çoğaltır. Aziz Nesin'in ateist olması umrumda değildir. Okurken güldürür ağlanacak hallerimize. Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleri yüreğimi titretir. Okumaya doyamam. Aynı şekilde Fatih Sultan Mehmet'in de insanlık tarihini kökünden değiştirdiği gerçeğini de hiç bir şey değiştiremez.
Bunun dışındaki mülahazalar boş işlerdir diyorum sadece.
Soran+1 yılSanat insanı benim hayatımda belirleyici bir rol oynamaz tabiki onun kişiliğiyle yaptıklarıyla ilgilenmem ama burda idari olarakta olsa bir lider idol var Şu an bunu milletvekili yapa bilir ama cumhurbaşkanı ve Başbakan yapamaz onlar bu ülkeyi yansıtırlar hata yapamazlar heleki bahsettiğimiz kutsal bir makam
Soran+1 yılAma yinede bilemediğimiz sebepler olabilir
- 6 ay
Hay agzina saglik 👍💯
+1 yılAcemi Oğlanların henüz asker olmadan yüzlerini kadınlar gibi peçeyle örttüklerini okumuştum. Bunun sebebi ocaklarda eşcinselliğin yaygın olmasıymış.
Pek çok imparatorluklarda bu eşcinsellik durumu var, hatta oldukça yaygın. Bunun nedeni acaba kadınlar ve erkeklerin birbirlerine çok uzak tutulması mıdır diye hep merak etmişimdir.32 Yorumla
Soran+1 yılbelkide o zamanın kadınları yetersizdi
- +1 yıl
Bende çok detaylı bir araştırma yapmadım, farklı bir bilgi bulursan haber et.
Rica ederim :)
+1 yılOlduguna dair daha döneminde yazili cok ciddi iddialar mevcut..
Ancak cinsel egilimleri de cok umrumda degil acikcasi.
https://odatv.com/images/resimler/klastscan1.jpg01 Yorumla
Soran+1 yılne mutlu sana bunu düşmanlık sayanlar var
Gizli Üye(25-29)+1 yılTarihinden bir haber rezil bir nesilsiniz siz. Yuh artık kendi atalariniza atılan bu iftiralari birde tartismaya açacak kadar rezilsiniz. bir Türk gencine hiç yakışmayan şeyler. Sen seni ve ırkını zedelemek için yazılmış yalan yanlış eserleri değil de atalarının yazdığı destanlari oku. Yazık cidden yazık ! Cahil ordusu !
103 Yorumla- +1 yıl
Helal sana
Soran+1 yılne için gerçeklere kulağımı tıkıyayım? gayet ortada bir şey
Cevap sahibi+1 yılCahillerle girmeye munakasaya ya sinirini zıplatır ya da yazık olur adabina demiş atalarımız ne güzel demiş. Muhattap olunacak düzeyde bir zeka bir bilgi olsa içim yanmaz yani
+1 yılkaynaklar doğru mu bilmem ama bazı padşiahların bu tarz yaklaşımlarının olduğu söyleniyor olabilir padişaholması gay olmasını engellemıyor :)
33 Yorumla
Soran+1 yıldoyumsuzluk bu olsa gerek
- +1 yıl
doyumsuzluk değil bu belki bir farklı arayıs belkide gercekten sadece gaydi ama nesli devam etmeliydi bu nedenle kadınlarlada oldu
Soran+1 yılevet belkide korunma yöntemi olmadığı için erkekler daha iyi geldi bilemeyiiz
Gizli Üye(36-45)+1 yıl11 Yorumla
Soran+1 yıliyide sadece oğlan kelimesini baz almıyoruz
+1 yılBirkaç yerde okuyıp birkaç kişiden böyle şeyler dinledim eski tarihte çok yaşanan olaylar erkeklerde sakal çıkana kadar erkek sayılmıyordu.
Emirgan'ın adı nerden geliyor diye araştır bir nette ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilemem ama böyle şeylerin olduğu söyleniyor11 Yorumla
Soran+1 yılevet söyleniyor tarihi araştırırken objektif olmak lazım
+1 yılnealakası var bir kesiminiz muhtesem yuzyil safsatasini izler Osmanlı boyle der bir kesiminiz yabanci ya da sahte yerel kaynak diye ele aldiginiz kagit parcalarina inanip soyle boyle der yeter artik Osmanliya camur atmayi birakin senin yasinda Istanbulu feth eden padisah gelmis dedigine bak bence dön bir sen neler yapiyosun ona bak olur mu? her yazilana inanma cag acip kapatabilcek misin bir dusun bakalim olur mu?
414 Yorumla- +1 yıl
@ixedos dogru diyosun hocam ama insanin zoruna gidiyor dil uzattirmak
Soran+1 yıl@ixedos allah aşkına biraz objektif olmayıdeneyin bu kadar zor değil
- +1 yıl
objektiflik dedene veya dedelerin hakkinda bu tarz konusman mi k. bakma kimse sana bu hakki tanimadi
Soran+1 yılbunun hakaretle ne alakası var bu bir tercih bunu sordum diye hakaret etmiş sayılmam basit bir soru bence
- +1 yıl
Aç Kabusnâme oku sen önce.
Soran+1 yıl@Ragnar_Lodbrok tamam orda yazıyor zaten
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok okunanlari karsilastircaksak ohooo ben sana bin tane sayim
- +1 yıl
Say lan.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok lan mı? kimle konustugunu saniyosun hocam sen! git bidaha oku becerememissin
- +1 yıl
Sayamadı...
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bilerek cevap vermiyorum hocam
Soran+1 yıleminim öyledir bunlar sadece birini ötekileştirerek ve sataşarak varlar tarafsız yorum yapcak kapasite de değiller
+1 yılSence bence diye bir durum yok. Tarihte varlığı kanıtlanmış bir şey bu. Osmanlıda oğlancılık vardı. Lakin şimdi sorsan Osmanlı'yı bağrına basan eşcinsellik bizim kültürümüzde yok der.
30 YorumlaSirf bu soru icin giris yaptim. Osmanli imparatorlugunda gaylik anlasyisi yoktur. Biraz arastirirsan bugunku illimunatinin ozaman hacli ordu askerlerinden olustugunu ve o askerlerin gay olduklari icin Osmanli tarafindan infaz edildigini ogrenirsin. Kürt olmanla ilgilenmiyorum ancak pkk terorizmi ile ilgilenmiyorum dediginde (yorumda) Osmanlinin icinde seksuel tercihi hic konusmamalisin.
30 Yorumla
+1 yılOsmanlıyı karalamak için napacağınızı şaşırdınız bişeyin duyunca okuyup araştırmadan direk doğru kabul ediyosunuz kişi neye inanmak isterse ona inanır sana söylecek sözüm yok yazık
615 Yorumla- +1 yıl
Kuyruk acısı belli oldu soysuzun @ixedos
Soran+1 yılsoysuz sensin canım az haddini bil bunun ırkla ilkisi yok gerçekler bunlar eğer cinsel yönelimi için atalarının karalanacağına inanıyorsan sende pek soysuzsun
Soran+1 yıl@ixedos terörle ilgilenmiyoruz burda az beynini çalışır
- +1 yıl
Karalancağından değil haddini bilmesi hereken sensin tabi ataların olmadığından bu duyguyu bilemezsin haklısın sende :D
Soran+1 yıltek bir eşi bile türk olmayan padişahların ataların olduğunu mu söylüyorsun ve kürtler sizin hakkınızda konuşamaz mı garipsiniz
- +1 yıl
Eşle ne alaka kadın eşi nereliyse oralı oluyor ayrıca türkler osmanlıdan ibaret değil bende oğuz atamın soyundan bayat boyundan olan bir türkmenim
Soran+1 yılhı hı öyledir hatta erkek çocuk olmazsa kadındandır boşa gitsin dimi cahillik
- +1 yıl
Ben öyle mi dedim niye boşanayım iğrenç törende olan şeyleri bana mal etme dahada yazma defol
Soran+1 yılırkçı olan ben miyim :)
- +1 yıl
Senin ırkın yokki ırkçı olasın :D
Soran+1 yılkürt kadar taşdüşsün başınıza
Cinsel Yaşam konusunda 541 cevap paylaştı. dedikodu ve yakıştırmaların bir yerlere not edilip yazılması tarih sayılırmı? bunun belgesi olamaz ama zanda bulunarak eleştirilmek için uydurulmuş dedikodularda olabilir bunlar mümkün ama tabii ki osmanlı padişahı da bir insan zaafları yanlışları vardır neticede padişah kutsal bir kişilik değil ama eleştriyide sevgiyide abartmamalı belgesiz tarihten uzak durmalıyız.
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın tam bilmiyorum senin gibi objektif bakanların görüşüne ihtiyacım vardı doğru demiyorum ama ihtimal yüksek
+1 yılOlabilir, bugün bile bechdel testini geçemeyen filmlerde biseksüel eğilim olduğu kanıtlanmış. Bkz: dövüş kulübü.
20 Yorumla
+1 yılÇok basit bir insan gerçeği var.
İlk dönem beyleri ( osman gazi, orhan gazi gibi. ) sonrasındakilerin tamamı zengin bir hayat sürmüştür ( sadece para değil makam ve güç anlamında ) ve haliyle zengin olan herkes bir nebze herşeyden tatmıştır.01 Yorumla
Soran+1 yılevet doyumsuzluk günümüzdeki yakışıklı zengin ünlüler gibi
- Cinsel Yaşam konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılHammer'in 2 ciltlik Osmanlı Tarihi var bende ve daha önce ikisini de okumuş biri olarak öyle bir ifade yer almadığını söyleyebilirim ayrıca ne olur ne olmaz diye dediğin sayfalara yeniden göz attım ve bulamadım öyle bişi.
31 Yorumla
Soran+1 yılumarım yanlıştır
Şanlı osmanlıyı Meydan muharebelerinde yenemedikleri için, farklı yollarla saldırarak.. halkı ona kışkırtmaya çalışmışlardır. kısacasıdoğru değil.
İslamı Allah yolunda Peygamber sünnetiyle yaşayan insanlardı..411 Yorumla
Soran+1 yılevet orası öyle tabi islam dinine katkıları çok oldu ama olayatarafsız bakmak lazm
- +1 yıl
Yoo, Zenta'da yendiler mesela koca Osmanlı ordusu darmadağın oldu.
Ya da ne bileyim, zamanında Ruslar Yeşilköy'e kadar gelip heykel dikmişti.
Çok övülen Fatih'in donanması 140 parça gemiyle 4 tane ceneviz gemisinin önünü alamamıştı mesela.
Yani her gittiği savaştan da gelip çıkmadı Osmanlı. - +1 yıl
Fatih dediğin adam hurufiliğe meraklı olduğundan ötürü ulema tarafından sevilmezdi, babası 'Günah işler yapardı hep' diye laflar etmiştir hatta.
Özellikle Fatih'i o ümmetçi karacahil tayfa sahiplenince ifrit oluyorum. - +1 yıl
Babası değil oğlu Bayezid 'Günah işler yapardı' demişti yanlış olmuş. Oğlu da hödüğün tekiydi zaten.
Bu arada 2. Bayezid'in gençliğinde afyonkeş olduğunu, sonradan 'Günah' diyerek bırakıp sofu olduğunu bilir miydiniz? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok
Çok yanlış, illaki savaşlarda yenilgi ve zafer olur. Ama baktığında Osmandı 500 yıl dünyaya hükmetti. Fatih ve kanuni sultan süleyma nzamanında yükseliş yaşadı.
Osmanlı bir bütün içindeydi, içerisinde yahudiside vardı hristiyanıda. herkes özgürce dinini yaşadı mı? yaşadı.
Senin bahsettiklerine gelecek olur isek, sağlam kaynak göstermen lazım. (inci, ekşi,) sözlük gibi yerlerden bana kaynak gösterme sakın ha.
Benim burada bahsettmeye çalıştığım, soruyu soranın belirttiğinin olmadığı. - +1 yıl
Osmanlı'nın dünyaya hükmettiğini falan düşünmüyorum şahsen ben boş laf bunlar. Yani en güçlü zaman Kanuni zamanı idi, o bile bir Macaristan'ın kendisine ait olduğuna ikna edememişti Habsburgları.
Kuruluşundan Fatih Dönemi'ne kadar 150 sene var ki arada Fetret Devri yaşandı, Kanuni'den sonra duraklama devri ve ağır sorunlar vardı, 17. yüzyılda bırak Dünya'yı, Anadolu'yu bile yönetemiyordu Osmanlı isyanlar yüzünden.
Yani sözün özü, 500 yıl falan değil, Dünya'yı yönettiyse bile 50 sene falandır.
Osmanlı'nın reayasından bahsetmiyoruz biz, gittiği her yerde kalmak için öyle millete din baskısı kurmadı zaten (aleviler hariç ki o da siyasi sebeplerden)
Yahu açın ciddi tarihi kayıtları okuyun, bu konuda ciddi bilimsel çalışmalar var zaten. Ekşi Sözlük'e ne bakacam, daha düne kadar 'Bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir' diyen yer o.
Soran+1 yılkanunü döneminde çöküşün yaşandığınıda unutma derim dünyaya hükmetmiş olmaları hata yapmayacakaları anlamına gelmez
- +1 yıl
Roma çok daha büyük bir bölgeye hükmediyordu ve kuruluş ile yıkılışı arasında yaklaşık 2000 yıl var.
Onlar bile bu kadar şovenist değildi.
Bu arada o Romalılar ki pagandılar. Demek ki Jüpiter de kullarına bayağı yardım ediyordu.
yürü git be osmanlıyı kötülemek için yahudilerin daha doğrusu sebateyistlerin ortaya attığı yalanlardan biri daha kanmayın arkadaşım şunlara
51 Yorumla
Soran+1 yılya umarım öyledir
Saçmalamışsın iftira ediyorsun. insanın karakteri ahlakı neyse odur. bir kişinin o dediğin noktalara gelmesi için sen gibi uzun sürelerce nette takılıp kafayı bozmuş olması lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılcanım bunu bn demiyorum tarihe yıllarını vermiş profesörlerin kaleminden gibi hadımlığın nedenini açıkla bana yeniçerilerin ne halt yediklerini halkın ne için onlardn nefret ettiğini şiirlerde açık açık dile getirilmiş oğlancılık aşkını açıkla
bu konu hakkında gerçekten bilgim yok onun için pek yorum yapmak istemiyorum ama savunduğu görüş ne olursa olsun kişilerin cinsel yönelimleri bizi ilgilendiren şeyler değil
11 Yorumla
Soran+1 yılorası öylede şaşırdım sadece
osmanlıya olan bu nefretinizin kaynağı ne bilmiyorum ama bu zihniyet e acıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Ben bj nefeet goremedim soruda. Ne alakasi var m.. k?
Soran+1 yıl@Ragnar_Lodbrok yani ki ben osmanlı padişahlarına hayran biriyim bende şaşırdım bunun karalama yapmakla ilgisdi yok
+1 yılAdam Peygamber övgüsü almak için çağ açıp çağ kapatıyor bizimkiler de gay muamelesi yapıyor😁
69 Yorumla
Soran+1 yıldemekki dini araç olarak kullanmışlar
- +1 yıl
He a k cag axip cag kapadi. Cag dedigin oyle sak diye bir olayla kapanmaz.
Ayrica Fatih'in derdi peygamber ovgusu degil, Roma Kayzeri olmakti.
Doneminde de halk ve ulema kendisini sevmezdi. Hem ekonomik hem dini gerekcelerden. Fatih hurufilige egilimliydi
Soran+1 yılevet fatihle ilgili öyle söylemler var ama şüphesiz islama önemli katkılarda bulundular
- +1 yıl
Bende kürdüm olayın kürtlükle alakası yok diğer arkadaşta Fatih'e vezirlik yapmış gibi konuşmuş ne diyim bilemedim
Soran+1 yılyani işe ırk katmak saçma olmuş
- +1 yıl
Şu 'Fatih'e vezir miydin, o devirde yaşadın mı?' diye konuşanlar tarihi ne zannediyorlar merak ediyorum. Sen nerden biliyorsun peygamber övgüsü almayı umursadığını? İşinize gelmedi mi hemen 'O vakit orda mıydın?' sarayın defterdarları, divan kayıtları, seyyahlar, yazarlar bir dolu şey var. İnceler ve birleştirirsin.
Fatih'in en çok umursadığı, en öykündüğü şey Roma idi, kendine Kayzer-i Rum derdi, hayatını Roma'nın ardılı olarak yeniden o büyük imparatorluğu canlandırmak olmuştur.
Bu arada Osmanoğlu hanedanı Doğu Roma imparatorluk ailesiyle akrabaydı, Orhan Gazi'nin evliliğinden ötürü, doğal olarak, imparatorluğun tahtında tek hak da Fatih'de oluyordu.
O yüzden İlber Hoca falan Osmanlı için 'Roma'nın devamı' der.
Soran+1 yıl@Ragnar_Lodbrok iyide biz burdanfatihin ideolojisinden bahsetmiyoruz hitler dünyayı yerinden oynattı ama onunda böyle olayları vardı
Gizli Üye(36-45)+1 yılYalan arkadaşım, tamamen karalama kampanyası bunlar. Zamanında da şehzadelerin oğlancı olduğu oğlanlara ilgi duyduğu söyleniyordu, doğruymuş ama oğlan diye o zaman genç kızlara hitap ediliyormuş..
13 Yorumla
Soran+1 yılama belki çocuk sorun olmasın diyedir olamaz mı sonuçta korunma yöntemi yok
Cevap sahibi+1 yılDüşüncen çok saçma, adamlar neslin devamı için 2-3 evlilik yaparken çocuk sorun olmasın diye bir düşünceye kapılırmı sence?
Gizli Üye(36-45)+1 yılOsmanli Padisahlari benim bildigim Müslüman ve Islamda anal iliski, homoseksüellik haram, Osmanliiyi karalamak icin su an Osmanli Türk düsmanlarindan bayaaa bir faliyet var..
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsen önce hain ateist, hiristiyan vatan haini pkk'yi yargila, kicinizdan uydurup TÜRK ve OSMANLI düsmanligi yapmayin..
Soran+1 yılbunun düşmanlıkla ilgisi yok
Cevap sahibi+1 yılneyle iligisi var, Cinsellikte yalan bir iftirayla Osmanliyimi sorguluyorsun? Osmanli Islamla yönetilirdi, sen temeli ISLAM Olan OSMANLIYA zina, sapiklik yapiyorlar diye sacma bir söylentiyi bu sorunla yaymaya caliyorsun!! CAMUR at i en ziandan izi kalsin, hesabi..
Soran+1 yılvalla bu türklükten çok islama yapılan yanlıştır
Lise kitaplarinda elbet bunlar yazmaz çünkü yazarsa tarih bilinci asilayamazsin ama böyle bir yonude var ayrıca sunuda belirtmek lazım bu olaylar sadece osmanlıda değil avrupa krallıklarının tamaminda vardı..
05 Yorumla
Soran+1 yılama yinede bizde neden hep böyle olmuş her şeyin fazlasıı
- +1 yıl
şehzadeler kızlarla ilşkiye girerse doğan cocukların padişahlıkta hakkı olacağı için anaları genelde bunları eşcinselliğe sürüklemiş bunların en belirgini mesela 4. murat olarak anlatılıyor öyle bir oğlancı olmuşki çarşıya çıkar esnafın parlak yüzlü çıraklarını toplar alem yaparmış yıldız sarayının bu alemlerin mekanı oldugu söylenir
Soran+1 yılevet genelde böyle sebeplerden dolayı ama yinede bu sapkınlık biraz
- +1 yıl
vala bu olay koyu dinsel çevrelerde daha baskın aslında kadın erkek zinasını lanetli gören eşcinselliğe ses cıkarmamıs bugun afganistanda zina eden kadın taslanırken oğlan genelevleri var kimsenin sesi cıkmıyor ayrıca ulkemizdede kökten dinci zihniyetlerde erkek cocuklarına tecavüzü bolca görmüyormuyuz eşcinsellik sadece insanlara has degil hayvanlar alemindede var daha gecenlerde suudi arabistanda at eşcinsel diye idam edilmedimi..
Soran+1 yılevet gerçekler bunlar abartılacak bir şey yok
+1 yılo bahsettiğin padişahlar için doğru değil, gerisi doğru olabilir
06 Yorumla
Soran+1 yıliyide büyük başarılara imza atmaları bunu yapmayacakları anlamına gelmyor
- +1 yıl
ya şimdi fark ettim sen daha eğilim yazmasını bilmiyorsun, önce git ilkokul 1'den başla yeniden okuma yazma öğren ondan sonra abilerin ablalarınla muhatap ol. hadi yürü. eşcinsellermişmiş.
Soran+1 yılbana hakaret ederek onları aklayamazsın ki kara lekede değil doğal şeyler
- +1 yıl
bak hala yazıyor. kimseyi akladığım yok, sen de kimseyi oturduğun yerden suçlayamazsın. yürü git şimdi ödevini çalış.
Soran+1 yılbana bak adabını takıl seviyesizlik etme belli ki bu tür konularla sıkıntın var travmaya uğrama
- +1 yıl
travmaya uğramak ne demek :/
Mevzu tamamiyle yanliztir dinine bagli halifelerdir onlar itibarsizlastirmak icin ortayaa atilan yalandan ibaret simdiki gibi kendino din alimi sanan sartlatanlarla karistirilmamali soru bence yanlis
21 YorumlaBunlar osmanlı karsisinda basarisiz olmus devletlerin kisilerin pislik atmalaridir.
25 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın tabiki ama bu söylentilerde ortada
Soran+1 yılevethaklı olabilirsin ama bundan emin olamayız
+1 yılOsmanlı'yı kötülemek için oluşturulmuş şeyler bence bunlar...
33 Yorumla
Soran+1 yılpeki içoğlanları bölümü dönem şairlerinin şiirleri?
- +1 yıl
doğrul olabileceğini sanmam
Soran+1 yılumarım değildir
+1 yılben inanmıyorum. uydurma bence. tarihinden utanç duyan bir biz varız zaten. başarılarla övünmek yerine böyle uydurma hikayelerle kara çalmaya bayılırız.
00 Yorumla
+1 yılBak sen Şunların yaptığı işe Vay vay vay ben bunları alıp dönüp Sormaz mıyım şimdi
10 Yorumla
+1 yılOsmanlıca da oğlan kelimesi kız veya erkek ayrımı olmadan kullanılır. Ergenlik yaşlarındaki kız veya erkeğe oğlan diye hitap edilir osmanlıca kaynaklarda buna birçok yerde rastlayabilirsiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılama onun dışında erkekler için kullanılmaya daha yakın gibi yinede net fikrim yok
- +1 yıl
O çok eski devirlerde ortadoğuda olan birşey. O ayrım nerde başladı bilinmiyor, yani bu eşcinselliğin olmadığı iddiası için çok zayıf bir gerekçe.
Soran+1 yıl@Ragnar_Lodbrok evet ayrıca oğlanlarkelimesiyle kalmamış iş
Tarihte mutlak doğru yoktur kardeş. Hep kulaktan dolma bilgilerle geliyor o geçmiş
16 Yorumla
Soran+1 yılevet çok haklısın tam olarak bilemeyiz ama dediklerine göre dönemin kalemlerinden de dökülmüş
Soran+1 yılpadişanları bilemem ama askerlerde vardı bence hem çocuk gibi sıkıntı olmaz hem yolda savaşlarda daha dayanıklıdır diye erkekleri kullanmış olabilirler kürt türk meselesine gelince osm. yöneticilerinin türk olmadıklarını biliyoruz devşirmelerdi hepsi ve padişah annelerinin hiç biride tür değildi nerden senin atan oluyor
Soran+1 yılkürt devlei kurma gibi bir emelim yok
+1 yılHiç araştırmadım ama yıldırım Beyazıt ta da gördüm ve başka padişahlardada küpe olayı var nedendir bilmiyorum
011 Yorumla- +1 yıl
Duzeltme yavuz sultan selim
Soran+1 yılküpe o dönemin bilmediğimiz bir simgesi olabilir sonuçta etekte giyiyorlardı
- +1 yıl
@aytoli_35 tabi kide araştırılır
- +1 yıl
o küpe iran şah ına ait iyi arastirin lutfen
- +1 yıl
@DertliBeyin gerçekten çok değişik iddialar var o resimdeki sjltan Selim olmadığı da deniyor karışık durum
- +1 yıl
Atalarımız küpede takardı saçlarıda uzundu günümüzde de bunu kız gibi diye yorumluyorlar nasıl bir toplum olduk yazık vallahi üzülüyorum
Soran+1 yıl@madseasonn saç uzatmak peygamber sünneti değil mi avrupa kralları prensleride öylelrmiş
- +1 yıl
sac uzatmak nealaka konuyu nereye getirdiniz temiz ve bakimli olduktan sonra kimsenin bisey dedigi yok
- +1 yıl
İslamı seçmeden öncede saç uzatırdı atalarımız
o donemde yasamadigim icin ne kadar gercektir bilemem de, yapilabilirligi var
09 Yorumla
Soran+1 yılolabilir ama dine bu kadar bağlı insanların bu şekil meşru ilişkilerde bulunması şaşırtıcı
Soran+1 yılbence bu kadar faşist olmayın akla zararlı
Gizli Üye(36-45)+1 yılOsmanlı çok zikti bunları savaş meydanında böyle iftiralar normal
42 Yorumla
Soran+1 yılumarım iftiradır
Gizli Üye(30-35)+1 yılyalan gerçek tarih kitaplarda yazan şeyler değil eğer gerçek tarih ortaya çıksaydı şimdiye tüm kitaplar değişmiş olurdu...
02 Yorumla
Soran+1 yıltarih kitaplarına güvenmiyorum tarafısz değiller
Cevap sahibi+1 yılBende güvenmiyorum :-) yalan bana göre
+1 yılböyle abuk subuk aslı astarı olmayan şeyleri konu etmeyin arkadaşlar.
08 Yorumla
Soran+1 yılşaşırdım sadece ve bir osmanlı hayranı olarak neyi savunduğumu bimek hakkım
- +1 yıl
Hepsi düzmece uydurmaca güzelim.
Soran+1 yılumarım
- +1 yıl
ummana gerek yok gerçekten uydurma. ilk türk halife sence onu yaparmı?
Soran+1 yılyapmamalı ve sanırım fatihti bir ara din için padişahlığı bırakmayı düşünmüş ama bu şeyin farklı bir gerekçesi olabilir
- +1 yıl
kanuni idi o dergaha kabul edilmedi devlet başsız kalmasın diye.
Soran+1 yılkanuni böyle bir şey istemez
- +1 yıl
herneyse milletin uydurma hikayelerinden uzak dur.
+1 yılbence yanlış. ilk kez duydum..
12 Yorumla
Soran+1 yılbende yeni duydum ama çok fazla kaynak var
- +1 yıl
bir şey diyemedim canım..
Beynini aldırdın galiba
11 Yorumla
Soran+1 yılsadece gerçeklere kulak tıkamayacak kadar objektifim
+1 yılDogrulugu tartisilabilecek bir konu..
08 Yorumla
Soran+1 yıldoğru gibi geldi bana
- +1 yıl
@ixedos iftira olmadigi surece dogrulugu kanitlanmis bir seyin aksi soylenmedigi surece "dusunce ozgurlugu" olmali. Konu hakkinda tam bilgim olmadigindan "tartisilabilir" kelimesini kullandim.
- +1 yıl
düsünce özgürlügü küfretmek, iftiralarla yalanlarla dogrulara zarar vermek degildir, Osmanliya, ATALARIMIZA camus atmak, iftira atmak moda oldu, 600 senenin intikamini, ezikligini cikarmaya caliyiorlar.. Anal iliski islamda haram, zinadir, erkegin erkekle iliski kurmasi zina ve haramdir, OSMANLIYI butür iftiralarla en hassas yerinden hakaret etmeye calsima gayretleri bunlar..
- +1 yıl
@ixedos arkadasin soyledigine "dogru" demedim ama sen direk irkcilik yaparak "yanlis" yapiyorsun
Soran+1 yılfarkında mısın acaba dengesizliğinin yaptığın düşmanca saldırının objektif ol azıcık
- +1 yıl
Alakasi yok, asil pkk irkci, fasist, öyle olmasa bu Ülkede ben kürdüm deyip, Askerine Polisine saldimayana sen kürtsün öte git diyen bir TÜRKE rasladinmi? En irkci Türk bile bunlarin irkciligini yapmiyor.. Sorun pkk yandaslarinin irkciliklari, teröristler her irktan, dinden Milletin yasadigi TÜRKIYEDE etnik kürt devleti kurmak icin Askerine, Polisine kursun seviyor.. Dayimin esi kürt, abimin esi kürt, sen bana kalkmis irkci diyorsun..
- +1 yıl
Biz bir birimizi yedigimiz surece irkciligimizdan kurtulamadigimiz surece hic bir yere varamayiz..
Soran+1 yılaçıkçası senin derdini anlayamadım niye vatan savunması yapıyorsun pkk ne alaka beynin yanmış senin
+1 yılYeniçeriler kimmiş araştır bir. ;)
01 Yorumla
Soran+1 yılne alaka evet sarayın enderun bölümündelerdi ama bizim bahsettiğimiz başka
+1 yılInanmiyorum ylan iftira terbiyezsilik bu😡😡😡😡
36 Yorumla
Soran+1 yılama bir çok kaynak var evliya çelebinin seyahatnameside dahil
- +1 yıl
Anlatilmak istenen farkli olabilir bunu dile getirmek bile moralimi bozuyor insanin uzerinde kul hakki kalir yahu
Soran+1 yılumarım doğru değildir ama doyumsuzluk diye bir şey var ve saraydaki hadımlar ne o zaman bir çok şeyin farklı yansıtıldığını düşünüyorum örneğin harem bence daha gerici bir yaklaşımdı
- +1 yıl
Ona bakarsan Ataturk hakkindada oiadar sey soyluyorlar hattta ben bunlari burda soylesem bana 5 vakut kufur eder bu laik kesim
Soran+1 yılevet tarafsız bir kalem olmadığı için bilemeyiz
Eğilim o. Doğru.
11 Yorumla
Soran+1 yılneye güveneceğimi şaşırdım sözde müslümanlar
rezilsin bu zırvalara mı inanıyorsun bir de
07 Yorumla
Soran+1 yılvalla bunu ben uydurmadım büyük büyük insanlarda söylemiş doğruluk payını bilemem
Soran+1 yıltürklükten ziyada islamla çelişiyor tabiki doğru olmamasını umuyorum ama bunlar konuşulmalı
Soran+1 yıltabiki alakasız bir durum biraz daha mantıklı yorum yapmalısın sonuçta bunlara kaynak gsterenler olmuş yaşandığı iddaa ediliyor
Soran+1 yılhaklsn
Gizli Üye(30-35)+1 yılVay ya osmanliya bak desene bunlar lgbt üyesi :)
10 Yorumla
+1 yılOlabilir neden olmasın ki?
05 Yorumla
Soran+1 yılama bu kadar ileri gidilmesi fazla değil mi ve övündüğümüz insanlar bunlar mıymış
- +1 yıl
Cinsellik kişiyi bağlar bence
Soran+1 yılorası öyle ama bu bir teşkilatçılığa dönüşmüş
- +1 yıl
Ya ordamıydık değildik ondan sebep ne desek boş
Soran+1 yılöyle
Osmanlı Padişahlarını karıştırmayın bari :)
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 17b cevap paylaştı. Olabilir
10 Yorumlapalavra bunlar
02 Yorumla
Soran+1 yılolada bilir olmayada bilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaynak götüm
11 Yorumlaasparagas...
00 Yorumla
+1 yılBelki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?