+1 yılAdet düzeni evlenene kadar tam oturmayabiliyor
Doktora gidip şikayetini söylersen o seni yönlendirebilir
Telefona adet takvimi programını indir ve her ay ayın kaçında olduğuna bak birkaç günlük oynamalar normal zaten hatta bazen gecikmeler olabilir ya da erken olmalar senede 2 3 kere bu normal karşılanıyor mevsimsel, sıkıntılar vs
adetin yaklaşmadan önce ayaklarını sıcak tut üşütmeemeye çalış papatya çayı iç
ilaç olarak da kadınsal hastalıklarda buscporan içebilirsin
şerbetli su yani sıcak su ve içine şekerler kat o da karın ağrısını keser
yürümeye çalış o aralarda15 Yorumla- +1 yıl
benim adetim normalde 30lük bir döngü içerisibnde geliceği yerde 40 günlük bir döngü içinde gerçekleşiyor 10 günlük bir zaman var diğer kasınlardan
- +1 yıl
senden sonra ben de inceledim mesela benimde 33-34 olmuş yani herkesin 28lik döngü olmuyor ve senin 40ı buluyor mu
- +1 yıl
evet canım buluyor 35i geçiyor
- +1 yıl
21-35 arası normal 35 sonrası her defasında tekrarlıyorsa tedavi ile o döngü azaltılıyor
- +1 yıl
;(((
En İyi Cevaplar
+1 yılYa tam değil bir ağrı kesiciyi yarıya kır ve iç dayanamazsan sonra uyumaya çalış etkisini gösterir ya da ayaklarını sıcak suya sok ama bak karnına beline filan sıcak su torbası koyma o sakıncalı
25 Yorumla- +1 yıl
tamam saol
- +1 yıl
Bimiyorum tam olarak iltihap olayı filan diyorlar sıcak kana karıştırırmış diye söylemişlerdi
- +1 yıl
Sıcak su torbası koyarsanız karnınıza bu kez ısınan kan akışkan olacak ve damarlar genişleyerek daha hızlı kan kaybetmenize yol açacak.
Bu yüzden sakıncalı. - +1 yıl
Teşekkür ederiz bllmiyordum o kadar
dızlerıme yatıyosun
ayaklarına sıcak su torbası koyuyorum
saclarınla oynuyorum karnını ovuyorum
sıcak cıkolata yaptım onu ıcıyosun
sonra mısıl mısıl uyuyosun
abazalık yok yanlıs anlamayın ! sadece ılgı144 Yorumla- +1 yıl
ayy teşekkür ederim ama geçti artık bir dahaki aya artık :)
https://i.hizliresim.com/XB3Zq3.png
Kadinlarin cektigi regl sancisini sanirim bazi erkeklerde cekiyor :D yorum sayisina bak sanki onlarda cekiyor :D68 Yorumla- +1 yıl
maalesef öyle kızlardan daha iyi biliyorlar
- +1 yıl
Sende yorum yaptın yani herkes acı çektiği için burada değil kardeşim :D
- +1 yıl
- +1 yıl
:((
- +1 yıl
Sende haklısın ya :D :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
o ağrıyı şiddetli çekmek istemiyorsan ayağından çorabı eksik etme. sadece adet zamanı değil hiççbir zaman çorapsız gezme. sen üşümediğini sanıyosun ama üşüyosun. ben bunu test ettim yani ayakları her zman sıcak tut. Şimdi ağrını kesecek en kuvvetli sey majezik dolven şurubu apranax felandır. iç bir ilaç uyu arkadaşın dediği gibi. Geçmiş olsun
31 Yorumla- +1 yıl
saol tatlım
bununla ilgili bir bence yazdım belki ilgini çeker
www.kizlarsoruyor.com/.../a22619-yumurtalik-kisti-hormon-bozuklugu-adet-duzensizliginde-dogum11 Yorumla- +1 yıl
Evet okumuştum tatlım güzel olmuş bilinçlendik sayende
Yenisi gelmek üzeredir ben sorunu yeni gördüm ^^ ayağının altına sıcak su torbası koy.. Ağrı kesicileri mecbur kalmadikca tüketmemeni ôneririm. Onun erine sıcak biseyler ic mesela bitki caylarinin agri kesici etkisi olanlar var.. Onlardan tuketebilirsin. Ozellikle kantoron cayini oneririm mideye de iyi geliyor ;-)
11 Yorumla- +1 yıl
Tamam canım saol
Gecmis ama yine de birsey onerecegim.
Çoğu Arkadas parol majezik asprin vs. Demis. En dogru aagrikesici dolarex. HHicbirzarari yok. Majezik zararli mesela doktorlar asiri agrilar icin genelde veriyor ddiscektirme amelyt sonra vs. Dolarexi 2 ttane yut cok iyi gelecek21 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
+1 yıl1) ustune bisiler al karnını kapatsin sicak tutsun
2) ayaklarina corap giy terlik falanda giy
3) sicak su torbasi gerçekten iyi geliyor ama direk karnina koyarsan agri siddetlenir bacaklarinin diz kısımlarına koy beline koy ayaklarina koy
4) bitki Çayı iç iyi gelir
5) bir iki lokma birseyler ye sonrada ilac al
ayni sey bende de var :) gecmis olsun11 Yorumla- +1 yıl
tmam canım saol
+1 yılAyağından çorabını eksik etme.
Hele kışın gerekirse iki çorap üst üste giy gerekiyorsa.
Ne geliyorsa ayaktan geliyor diye boşuna dememişler.
Şimdi için zor olacak biliyorum ama sıkı giyinip açık havada yürüyüş yap ve bol şekerli ılık bir şerbet iç.20 YorumlaCanım umarım faydalı olur ama yapabilirsen kesin yarayacağına eminim. Ablam ve teyzelerim duvarı yumruklardı bu sancıdan. Annem yumurtayı azıcık yağda pişirir üzerine altını kapatmadan pekmez döker yapardı. Normal şartlarda bile pekmez yemem merakımdan tadına bakmıştm gayet yenilir hatta bunun müptelası olanlar var kadın-erkek. Kafanda kurduğun gibi iğğ denecek cinste değil. Onu yedikten sonra ağrı sızı kalmıyor. Birde sıcak su torbası koyup belini sar o şekilde sırt üstü yatarsan iyi gelir.
31 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim tatlım tavsiyeni denicem
İlaçlarını düzenli kullan kas gevşeticilere adetten iki gün önce başla bitene kadar kullan... çocuk sahibi olmama korkun için de şimdiden kendini üzme. Adet düzensizliği olanların çoğu anne oluyor ama anne olduktan sonra bu çor olasına ağrılar geçmiyor iki doğumdan sonra bile!!
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim canım
https://i.hizliresim.com/kjM2gJ.jpg
çok geçmiş olsun150 Yorumla
+1 yılYürüyüs yap. Ilk anda kesmicem ama sonradan gercekten cok rahatliyo insan. Agriya sebep olan sey kanin rahatca akamamasi. Yürüyüsten sonra ayaklarinin altina ya da beline sicak su torbasi koy. Gecmis olsun.
11 Yorumla- +1 yıl
tamam canım
+1 yılAl canım oku ben denemedim ama doktorlar çok etkisi olduğunu söylüyorlar adet ağrıları için
www.kizlarsoruyor.com/.../a15690-adet-agrilari-icin-cozum00 YorumlaBu ay ben de nefes almakta bile güçlük çekmiştim ağrı kesici de içemedim sonra doctor pain relief diye bir albüm buldum klasik müzik o kadar iyi geliyor ki sakinleştirdi uykuya daldım ölmek bile istemiştim ağrım dayanılmazdı ama müzik sakinleştirdi denemende fayda var bence
00 YorumlaAğrı kesici içme, eğer içeren ilerde daha şiddetli ağrıların olunca ağrı kesici işe yaramaz. Sıcak su torbası veya bir şişeye sıcak su koy onu ayaklarının altına koy. Çıplak ayaklada yere basma
30 Yorumla
+1 yılBu soru gorunurden kalkana kadar ikinci sancin tutacak :)
11 Yorumla- +1 yıl
:)))
Bende cok sancili cekerim o yuzden onlemimi ayaklarımi sicak tutarak aliyorum. Sicak battaniyene saril ve aklini agriya verme :/ sakin agri kesici alma. Adet düzensizliğine yol acabilir. Simdiden gecmis olsun *
10 Yorumlayaban mersini çayı marketlerde bulunur, adeti düzenler ağrıya iyi gelir
12 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim canım ağrım geçti ama düzensizlik için kullanırım
+1 yılkasıklarını sıcak tut iyi gelir ayrıca regl olmadığın zamanlarda da özellikle ayaklarını üşütme ve eğer regl periyodların düzensiz ve çok ağrılı geçiyorsa bir jinekoloğa görün derim ben muhakak. ağrı kesici de fazla kullanma kanamayı kesiyor çoğu zaman pıhtı oluşturuyor.
00 YorumlaBenimde cok siddetliydi gece 4 de hastaneye gittigimi bilirim ordaki bir kadin bana majezik diye bir agri kesici onermisti doktorlar bile kullaniyormus bir dahakine dene derim :)
11 Yorumla- +1 yıl
Tamam tatlım saol
ağrı kesici al ve uyu , uyurken ağrını düsünmemeye çalış. biraz sacma olacak ama hayaller kur ya da ne biliyim yapacagin planlari aklina getir bir sure sonra uykuya daliyorsun
11 Yorumla- +1 yıl
saol tatlım
+1 yılDex-forte adet agrısı için üretilen tek ilaç günde 1veya 2 agrına göre
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
1 hafta kan kanayipta ölmeyen şeyden uzak duracan abi...
110 YorumlaBenim manita karınına fön makinasıyla sıcak hava üflettiriyo 😄😄
12 Yorumla- +1 yıl
iyi fikir
+1 yıl600luk bir agri kesici var BRUFEN. O hemen kesiyo tavsiye ederim. Bir de regl zamanindan 1 hafta once kafeinli ve asitli iceceklerden uzak durursan sancinin aazaldigini farkedeceksin. Gecmis olsun.
10 Yorumla
+1 yılKarnina falan sicak su torbasi koyma ayaklarinin altina koy kan dolasimini hizlandirir çektiğin acıyı hafifletir
20 Yorumla
+1 yılBunca gunler boyuca gecmictir herhalde. Ben agri kesici aliyorum majezik sorun kalmiyor
12 Yorumla- +1 yıl
Evet canım 2. ye olucam nerdeyse
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama Ağrı kesici almıyorum
2 3 kat kalın çorap, altına tayt üstüne polat eşofman,2 tane altına ince uzun kollu onun üstüne kazak giy. Havluyu ütüle ve karnına koy sonra yatağın içine gir bir güzel uyu kalktığında geçmiş olur. Bidaki adet döneminde dene :D
01 Yorumla- +1 yıl
saol tatlım
karnını içe doğru çek bolca sıvı tüket yat dinlen ilaçtacsiye etmiyorum
14 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
- +1 yıl
siz doktormusun?
- +1 yıl
mesaj atarmısınız bişey sorucm
ben mutlaka majezik alırım almadan gecmez cnk cok sancılı oluyor ama doktorum sye demıstı bana gelecegını hıssetıın anadan ıtıbaran tam ya da yarım yarım bır ıkı gun oncesınden agrı keısnıcını ıcmeye basla dene ıstersen
10 YorumlaHap kullanma çok zor durumda kalmadığın sürece ılerde sıkıntı olabilir. Adaçayı içebilirsiniz Prof. Ender Saraçoğlundan duydum bende uyguladım işe yaradı. Ve sıcak su torbasını ayağımın algına koyup Güzelce battaniyeyle sarmıştım. Çok etkili oldu
02 Yorumla- +1 yıl
ne gibi sıkıntı olur canım hap kullanmak
Ya okurken bile sanki benim başladı regl oldum. Anlatmayın kızım şöyle acı çekiyorum resmen.
Bi' majezik al.10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 426 cevap paylaştı. Adet duzensizligi kisirlik yapmiyor.. bu kadar korkma.. agri kesici adetini keser tavsiye etmem.. yuruyus ve sicak su torbasi iyi gelir..
10 Yorumla
+1 yıldüzenli yaşadığın bir şey ise regl öncesi hafta biraz esneme hareketleri falan yapmaya çalış evde. benim biraz daha ağrısız geçmesini sağlıyor.
10 Yorumla
+1 yılDICLOFLAM gibi mucizevi bir agri kesiciyle tanismamissin demekki :) 10 saate kadat etkili kullanmanda hicbi zarar yok onlar hurafee
11 Yorumla- +1 yıl
Reçetesiz alınabiliyor mu
+1 yılBen de aynıyım gece 4te uykudan kalkıp ağrı kesici içtim
11 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun
bunu neden sadece kızlara soruyorsun ki :) agrı kesici iğne...
12 Yorumla- +1 yıl
geçti artık tşkl. yinde
ağrı kesici içme neren ağrıyorsa havluyu ısıt orana koy 15 dkk ya kadar geçer
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler tatlım
Sağlam bir ağrı kesici başka çaresi yok :( sanırım
14 Yorumla- +1 yıl
geçti ağrım teşekkürler
- +1 yıl
inşallah
+1 yılSonraki seferde civan perçemi demleyip iç iyi geliyor ya da sedef otu
10 Yorumla
+1 yılMuz yiyin diyorum size 3 yıldır..
Doğal ağrı kesici olarak geçiyor.10 Yorumla
+1 yılkarna kasıklara masaj kan dolaşımına iyi gelecektir ağrıya sebep olan pis kanın atılmamasıdır
10 YorumlaBir en yakin hastanede sokturucu iğne ve ağrı kesici iki doğum kontrol hapı tavsiye ediliyor üç aspirin kanı incelttigi için hem ağrıyı azaltir hemde çabuk sokulur...
10 Yorumladoktora git. çok sancılı olması normal olmayabilir.
10 YorumlaKeçiboynuzu özü diye reçel gibi birsey var kavanozda satılıyor o iyi geliyor
10 Yorumla
+1 yılbak şimdi kızlardan çok erkekler yorum yapıcak :D sanki çok biliyolar * :D
60 Yorumla
+1 yılAgrı kesicide çözümdür fakat buna sık sık alıştırmayın aslında iyi gelecek sey tempolu yürümektir yürüdükce açılacaksınız sancınız azalacaktır sonra yüz üstü uzanın
00 Yorumla
+1 yılGel kafani dizlerime koy saclarini oksayim karnina sicak su torbasi koyup masaj yapayim
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAcını paylaşıyoruz. :):
41 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim biber kardeş :))
+1 yılayaklarına sıcak su torbası koyarsan 5 dk içinde geçer
10 Yorumla
+1 yılbir leğene sıcak su koy ve içine otur bide patatya rezeneyi karıştırıp çayını iç
10 Yorumla
+1 yılİlk kez regl oluyo gibi bir havan var. Çok ağrıyosa bir doktora falan git.
10 YorumlaMinoset plus ic gecer gecmesse doktoro gitmende yarar var
10 YorumlaGeçmiş olsunn umarım Geçer :(( Bayanlarn işi zor vallahi
10 Yorumlasıcak su torbası koy kardeşim :) veya parol var ilaç ondan içi varsa ya da majezik :)
20 YorumlaBende ayni sekilde sanci cekiyorum ama ilac almak en son care olmali cunku cok zararli en onemlisi ayaklarını sıcak tutman bitki cayi icmen ve uykunu getirici seyler yapman uyuduktan sonra genellikle gecer zaten
00 YorumlaŞekerli su içebilirsin. Bir başka yolda ayağının tam altına el parmaklarınla sertçe bastır.
00 YorumlaMelisa çayını 6 adet küpşekerle sıcacıkken iç çok iyi geliyor ve uyutuyor aynı zamanda :)
00 YorumlaBuscopan iç çünkü o bildiğin gaz sancısı.. hemn keser
00 Yorumla
+1 yılRegl dönemi egzersizleri var dene
11 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyordum canım araştırırım tşkl.
+1 yılSıcak su torbası + sıcak bant + apranax ford + felden flash + voltaren krem karnına sür sancı mancı kalmıyo
10 YorumlaAğrı kesici içme bence kanamayı artırır. Yat dinlen karnına sıcak su torbası koy vücudunu, özellikle ayaklarını sıcak tut.
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne