23 yaşındayım. Üniversiye okuyorum. Mezun olunca iyi bir işim olucak kimseye muhtaç olmayacağım evim falan var çok şükür. Bir sevgilim oldu, bir ömür ayrılmayız dedi güvenip beraber oldum mutlu olsun diye ama bir yıl geçmedi aldatıp gitti. Ondan başkasıyla olmadım, düşünmüyorum bile ama ailem artık evlilik, eş adayı konularını rahat rahat konuşmaya başladılar. Vakti geldiğinde illaki söylemem gerekir sanırım kendi özel hayatım olsa bile. Nasıl söyleyebilirim sizce? (Namus bekçiliğimi yapmayın rica edicem. Yaşça bir insanım sonuçta ne yaptığımın farkındayım unutulmasın)
Cevabın nedir?
Bu senin ailene bağlı bayan.
Kimi aileye ne şekilde söylersen söyle evlatlıktan reddeder.
Kimi aileye söyle, umursamaz.
Kimi aile ise senin tavrına göre davranır.
Öncelikle aileni sen tanıyorsun, onlarla nasıl konuşacağınıda sen bileceksin. Eğe bu durumu anlayışla karşılarlar, yeter ki pişman olduğumu görsünler, bana güvensinler diyorsan uygun bir dille anlat olanı biteni.
Uzun bir beraberliğim oldu, gerçekten sevdim ve ondan başka kimseyle beraber olmadım. Bunuda gerçekten isteyerek yaptım, pişmanım. Ancak pişmanlığım sizi üzmemdendir, size kötü hissettirmemdendir. Beni affedin ve bundan sonra bana güvenin de.
Veya daha değişik bir konuşma yap, nasıl diyorsan.
Belirttiğim gibi, herkesin ailesi ve bu olaya bakış açısı bir değil.
Aileni sen tanıyorsun. Anlayışla karşılarlar diyorsan öncelikle sana kim daha anlayışlı olacak onu bil. Onunla konuş. Annen daha anlayışlı olur diyorsan annenle konuş. Sonrasında belirli bir zaman sonra annen babana uygun dille açar bu konuyu.
Ne diyeyim?
Herşey gönlünce olsun hatun kişi.
https://i.hizliresim.com/2YaXqd.jpg12 Yorumla
Soran+1 yılMalesef kolay kolay söyleyemem. İlerde eşimle benim aramda kalacak bir konu olmalı bu. Ona karar verdim. Çok teşekkürler yorum için
En İyi Cevaplar
- Cinsellik konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKariyer yapip bir konuma geleceksin ve eve birsey anlatmayacaksin anlatirsan eger senle birlikte olan kisiyide cezalandirman lazim her ne kadar isteuerek te yapmis olsan sana bu konuyu acmana vesile olmus ve en azindan onun beraber oldugu kisiye durumu anlat rahati kacsin
23 Yorumla
Soran+1 yılOnun umrunda olan bir şey var mı uçkurundan başka?
- +1 yıl
Fark edermi kiz arkadasina ulasip durumu anlatirsin gerekirse evlenecegi kiz valla ben olsam cektigim sikintiyi ona da yasatirim boyle serefsiz cok piyasada
Soran+1 yılAllah var bana gerek yok yoruldum onunla uğraşmaktan
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu kızlık zarını bekaretle bağdaştıran insanları her zaman kınayacağım. Zar bizler adet görmeden önce vajinayı dış etkenlerden (mikrop, toz) gibi korumaya yarayan bir duvardır. Adet görmeye başladıktan sonra fonksiyonunu yitirir. Namus insanın düşüncelerinde, davranışlarındadır. O zarı koruyup binbir türlü şeytanlığı yapan, erkeklere muamele çeken insanları biliyorum. Buraya gelip namus bekçiliği yapan erkeklerinde bakir olduğunu düşünmüyorum. Milletin karısını kızını götürmek için binbir takla atarlar burada namus meraklısı olurlar. Namus sadece bayanlar için değil. Ha bu demek değil bedenini öyle herkese sunsun, seks doğal birşeydir de demiyorum. Sevmişsin yaşamışsın kimse yargılayamaz. Sana tecrübe olmuş olur bir daha herkese kolay güvenmemeyi öğrenirsin. Zaten karakterli biriysen de bir kere yaptım bir daha yaparım gibi düşüncen olmaz. Eşine saklarsın kendini...
144 Yorumla
Soran+1 yılBaşından sonuna kadar haklısınız söylediklerinizde. Katılıyorum. Zaten herkesin ya da her zaman birilerinin yatagına girmek acizliktir. Ben böyle kalabiliyorum şükür. Eşimde anlayışla karşılasın bir zahmet
Cevap sahibi+1 yılDar görüşlü biri değilse emin ol karşılar. senin kişiliğin ya da karakterinle ilgilenir seni sen olduğun için tercih eder.
- +1 yıl
anlamadığın nokta zar konusu mu? yoksa olayın yaşanmışlık olması mı? İlişkiye girse zar bozulmasa o zaman mutlu mu olacak? Burada bahsi geçilen konu zar değil bu ilişkiyi yaşamış olmak. Eğer aksini düşünüyorsa soruyu yazan arkadaş başka bir şey demiyorum tamamen insan kardırmak diyorum
Soran+1 yılHayır ben yaşadım olay bitti. Bu tarz polemikler istemiyorum. Teşekkürler mavili arkadaş
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım seni yargılamaya, kınamaya hakkımız yok.. İnsanız hepimiz hata yapabiliriz.. Ayrıca kimse sınanmadığı günahın masumu değildir. Ailene bu konudan bahsetme bence. Ama bir gün evlenirsen evleneceğin adama söylemelisin sadece bunu.. Oda ona göre kabul eder ya da etmez seni.. Ayrıca mesleğinide eline alacakmışsın mezun olunca, kimseye söyleme bnce. Allah yardımcın olsun, beterin beteri var, üzülme. Ya hamile kalsaydın. Artık hiçbir sey eski zamandaki gibi değil, bunu tek yaşayan sen değilsin.
308 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız. En doğrusu kendi özelim olduğu için kendimde saklamam. Eş durumum problem değil kısmet. Ben buyum, böyleyim sonuçta. İsterse kabul eder, istemezse etmez. Çok sağolun
Soran+1 yılAslında telafisi var. Ben o yola girmem sadece. Diktirme mevzusundan bahsediyorum. Kesin telafi hemde. Ama ben buyum böyleyim erkeğin işine gelirse @Sorad @Sütcüü
Cevap sahibi+1 yıl@Sorad @Sütcüü Size ne? Başkasının hayatı, başkasının hatası sizi ilgilendirmez. Kimseyi yargılamaya hakkınız yık.. Siz kimsenin namus bekçisi değilsiniz!
Aynı hatayı sizin bacınız, ananızda yapabilir.. İnsanları yargılarken bunu dikkate alın. Kendi hatanızla meşgul olun- +1 yıl
@Sorad Ya bir git allah aşkına bekaretin beyinde olduğunu ne zaman anlayacaksınız en çok onu merak ediyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
108Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılsöyleme boşuna üzülmesinler. zaten ailen sana bakire misin diye sormaz sana sonsuz güvenirler, yazık kendini düşünmemişsin bu benim hayatım ben buyum diyeceğine aileni düşünseydin elin oğluna güven olur mu :/ ama işte kandırmayı biliyor pislikler. eğer adam olsaydı aldatıp gitmezdi şerefsiz ama merak etme o da mutlu olamaz ah edersen mutlaka geçer.. senin ilk yapman gereken aileni filan geç... tövbe etmen lazım. zina işledin çünkü. öldüğünde ne eşin ne ailen sana yardım edemez hesap soramaz, seni yaratan Allah'la muhatap olursun yalnızca bu yüzden tövbe et o adamı da Allah'a havale et, sonuçta bir kızın hayatıyla oynadı duygularıyla oynadı...
22 Yorumla
Soran+1 yılZaten öyle yaptım. Ondan başkası da olmadı olamaz dediğim gibi. Allah büyüktür. Zaten kendisi de farkında yaptıklarının. Aileme de söylemeyeceğim en doğrusu bu. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için
Cevap sahibi+1 yılrica ederim hakkında hayırlısı :)
+1 yılsalla umursama bence ya bir insanın namusu bacak arasında ranmaz bence namus kafada düşüncede yürektedir namus sadece bayanlarda da değildir erkeği bayanı fark etmez bence benımde bir sevgılım vardı bakıre değildi ama benım hayatımda hiç birlikteliğim olmadı ben sevıyordum onu o bıraktı benı ve hayatımda kimseyle birliktelıgım olmadı... bir insan iyi ise ben bakırelıge felan bakmam şahsen
32 Yorumla- +1 yıl
bu arada sınavlarım var ders çalışmak zorundayım bu yıl son sene alttan kalması okulun uzamasını istemıyorum hoşçakalın
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yıl23 yasindasin universite okuyorsun ama ailene bakire olmadigini soyleme gereksinimi duyuyorsun ne sacma ya.. bende 22 yasindayim universite okuyorm ve bakire degilim ama buna ailemden ne? U benim bedenim benim ozel hayatim. Hayatima ess olarak alacagim insanada ilk basta soyleemem bir sure tanirim ederim sonra bu konu hakkindaki dusuncelerini sorarim baktm olumsuz hadi eyvallah derim..
71 Yorumla
Soran+1 yılBazen konusu açılıyor annemle konusurken. Saf gibi davranmak zor geliyor o yüzden
Bayan için zor , erkek yaptığı zaman sorun değil işiniz zor. fakat hata sizde nikah olmadan yapıyorsunuz neden düşünmüyorsunuz? Zor bir durum ailenize bırakmadan sizi o şekilde kabul edecek birini bulup evlenmeniz tek çare ya da kızlık zarını Gerdek gecesinden bir gece önce diktirip ( Vicdanın rahat ederse) evleneceksin. benim Şahsi fikrim olarak da şunu söyleyebilirim bir kaç kişi tanıyorum kız olmayan biri ile evlenebilecek.
24 Yorumla
Soran+1 yılEş durumu sorunum değil. Ben buyum. Böyleyim. İşine gelirse evlenmek isteyen kişinin. Ben aileme söylemem gerekirse nasıl söyleyeceğim onu merak ettim
Soran+1 yılMecbur kalmadığım ana kadar söylememeye karar verdim. En doğrusu bu.
- 1 yıl
Sanane lan akılsız mahlukat. Erkek yaptığı zamanda sorun bu. Niye sorun değilmiş?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBekareti verirken sormadığın gibi, kaybettiğini söylemek zorunda olmadığını düşün. Yani verirken sorsaydın şimdi kaybetmiş olmanı söylediğinde destek olurlardı. Fakat şimdi bunun sana bir getirisi olmaz.
232 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
Evlenmeyi düşünmüyorum henüz zaten okuldan sonra çalışacağım daha sonrasında düşünürsem kendi imkanlarım ile hayatımın aşkını aşık olacağım insanı bulacağım diyeceksin , üstüme baskı yapmayın sizi seviyorum size değer veriyorum sizde benim görüş ve düşüncelerime aynı şekilde değer verirseniz sevinirim diyeceksin , bakire olmadığını söylemene gerek yok çok boş bir konu olur yani daha farklı alternatif senaryolar ile olay kapatılabilir öok basit bir şekilde
23 Yorumla
Soran+1 yılGüzel fikir teşekkür ederim çok
Soran+1 yılOldunuz tabiki çok sağolun
+1 yılSeni yargilamak bize dusmez ama evlilik oncesi ilişki vicdan sahibi bireyler icin zor bir durum gibi geliyor bana. Ailene soylemene gerek yok. Ama evlendigin adamin bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bunu söylemeside sıkıntı. Soyliyeceksen tanisma esnasinda söylemen lazim evlilenince soylersen sorunlar cikabilir. Bence senin yapman gereken evlenecegin adamı kendin seçip iyice tanidiktan sonra evlenmen.
13 Yorumla
Soran+1 yılBana evlenme teklif ettikten sonra söyleyebilirim bunu. Evlendikten sonra zaten söylemem dogru olmaz. Kandırmak olur. Kimsenin hayatıyla oynamak doğru olmaz
- +1 yıl
Evet bencede. Hayatta yyaptıklarından pisman olmiyan birisin sanirim. Hep boyle olman dilegiyle :)
Soran+1 yılEvet aşkla yaptığım hiçbir şeyden pişman olmam asla. Sağolun :)
+1 yılKesinlikle evliliği düşünmediğini ailene söyle kariyer iş güç bulmadan evlenmem dersin. İkincisi güzel bir iş bul senin gibi üniv. mezunu bekarete önem vermeyen seven sevilen birini bul evlen. Bak ben bunu kesinlikle tasvip etmiyorum ama yinede kendimce yol gösteriyorum. Bir gün sonra ne olacağı bile belli değilken önem verdiğiiz bir şeyi ona buna nasıl verirsiniz anlayamıyorum.
23 Yorumla
Soran+1 yılO bu değildi ki aşıktım ona. Oldu yani ne diyeyim..
- +1 yıl
O zaman değildi tabi ama seni yüz üstü bırakınca o bu oldu.
- +1 yıl
Ben evlenmeden eşime bile yan gözle bakmadım yarına çıkamazsam o kızın hali ne olur diye
+1 yılbence söylemene gerek yok sonuç olarak kendi hayatın kendi yaşantın bunu gidipte söyleyip ne kendi canını sıkmaya üzülmeye gerek var ne de ailenin evlenceğin insana söylemen yeterli ya da ona bile söylemessen de olur gelen seni alıcak olan senin gönlüne ruhuna gelsin bedenine değil
33 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle. Ben bu halimle benim seven böyle sever umrumda değil açıkcası. Aileme söylemem gerekirse nasıl söyleyeceğim diye düşündüm
- +1 yıl
bence gerekmez artık kendi başına bir birysin ve sen güçlü bir kadın olarak yoluna devam etmen gerek
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim
Soylemek zorunda degilsin ki. Istedigin biri cikinca karsina direkt o kisiye soylersin. Ailen ya da diger insanlari ilgilendirmez
55 Yorumla
Soran+1 yılŞu evlilik öncesi anne konuşma yapar muhabbetleri oldugunu duydum da ondan kararsız kaldım. Bende sadece eşim olacak insanın bilmesini dogru buluyorum yoksa.
Soran+1 yılHaklısınız. Çok teşekkürler gerçekten
Soran+1 yıl:)) sağolun iyi akşamlar
Bence ailene söyleyip söylemem önemli değil isledigin gunahin farkindamisin rabbjmiz bize her hadiste söylediği zinadan kacinin bunu yapman bence vicdanin rahat mi ailen bilmesine Rabbin biliyor ve bugunah için bence tövbe et Rabbim affeder insanllah
23 Yorumla
Soran+1 yılZaten baskası olmadı demistim. Pisman degilim ben bundan.
Soran+1 yılBiliyorum günah olduğunu. sağolun uyarı için
ailene söylesen ne değişecekki. kimseyi ilgilendirmez bu. eşin olacak kimseye söylersin. bu kadar stres yapma bence yoksa bunalıma girersin. ben senin nasıl biri olduğunu az çok anladım. anladım gibi biri isen ben evlenirdim seninle açık ve net.
15 Yorumla
Soran+1 yılNasıl biriyim ki?
Soran+1 yılZaten parantez içinde yazdım. Öyle yorumları takmam ben. Çok teşekkür ederim. Doğru bir karakter analizi yaptınız benim için :)
- +1 yıl
malesef türkiye şartlarında bazı şeyler bayanlar için kabus oluyor. insan üzülmüyor değil. çok derin konular bunlar burada bazı şeyleri yazamıyorum. herkes kendine göre düşünüyor ama olan sana oluyor. ne zaman istersen konuşabiliriz umarım istediğin gibi olur herşey bir bayan olarak
Soran+1 yılUmarım öyle olur çok sağolun
Herseyi bildigini ve hicbirseye ihtiyacin yokmus ve olmayacakmis gibi davrandigina göre ailenin karsisinada anne baba ben bakire değilim diye söyliyebilirsin gibi geldi bana.
210 Yorumla
Soran+1 yılAile farklı, bazı seylerin bilincide olmak farkli
Soran+1 yılAn geliyor saklamak zor geliyor o yüzden. Evlenmeden önce de sorabilir mesela annem dedim.
Soran+1 yılYeni bir doku bile mümkün gecici değil yani. Çesit çeşit yöntem var ama gerek yok böyle şeylere
Soran+1 yılHayır söylemedim
Soran+1 yılEvet
+1 yılAilene degilde eşini ilgilendirir bu konu es adayini ailenmi bulmaya kalkiyor. yoksa senmi bulcaksin veya var mı bir es adayin. ins. eşin seni oldugu gibi kabul eder. iyi birine benziyorsun
12 Yorumla
Soran+1 yılAday falan yok ailemin bulmasına da izin vermem ama şaka yollu da olsa artık bir adım beklediklerini belli ettiler. Şu çocuk güzelmis gibisinden cümleler kuruyorlar.
- +1 yıl
Bende aday olmak isterim
+1 yılbence söylememelısın
kendı özelın sonucta
en basıte ındırgıyorum
koltuk altı kılların cıkınca anne kıllandım mı dıyorsun AS:DF:
o mantık :D21 Yorumla
Soran+1 yılHahah güldürdün :)) haklısın söylemeyecegim
Kesinlikle ailene söylememelisin. Annen değil de baban bu durumu sindiremez eğer muhafazakar ise. Belki o çocuğu bulmaya kalkarlar falan. Evleneceğin kişiye söyle sadece.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın sıkıntı olur. Sadece eşim bilir aramızda sır olarak kalır
+1 yılBunu Ailene Söylemen Sorun Değil Bacım, Bunu Eşine Söylemen Sorun! + Daha Önemlisi ALLAH'A, Hesap Vereceksin! Dua Et Tövbe Et. Şüphesiz ALLAH Kullarının Dualarını ve Tövbelerini Kabul Eder.
37 Yorumla
Soran+1 yılEşim sorun değil. Elin oğluna kendimi anlatmak, açıklamak zorunda değilim. Ben buyum. Geçmişimle bir bütünüm ve buyum yani. İster kabullenir ister kabullenmez. Allah zaten biliyor yaşadıklarımı. Sorun ailem
- +1 yıl
Ablan Var mı?
- +1 yıl
- Veren Kadın ve Erkek Sanırım Dokundu.. :)
Soran+1 yılHayır ablam yok. Ne dokunacak anlamadım?
- +1 yıl
Annene Söyle İzah Et Durumu.. Geçmiş Olsun Şimdiden.
Soran+1 yılNe dediğinizi pek anlamadım ama sağolun
- +1 yıl
Türkçe Yazdım? Annene Söyle (Konuşarak) İzah Et Durumu! Geçmiş Olsun! (Tepkiler İçin)
İlla soylemen gerekiyorsa soyle gitsin ama cekiniyorsan ağzını yokla ne düşünüyorlar olmazsa soylemezsin sana güveniyorlarsa ne diyecekler olan oldu üzülürler belki
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlâtlıktan reddederim demişti annem bir kez
Yaptığın hata bile değil bence o adamın yaptığı hata ve şerefsizlik. Bence bu bakire olayını fazla kafana takma bu önemli birşey değil
35 Yorumla
Soran+1 yılÖnemsemiyorum zaten. Hiçbir zaman önemsemedim. Aileme vakti geldiğinde söylemek zorunda kalırsam nasıl söylemeliyim diye düşündüm
Soran+1 yılEvleneceğim zaman annem sorar falan dedim, bilemedim.
Soran+1 yılUmarım
Söylememelisin , onlar senin gibi düşünemez yıkılırlar dövünürler başına kakarlar üzülen sen olursun ailenle aran bozulur
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız en doğrusu saklamak
soylememelısın onların boynunu bukmussun kırmaya hakkın yok, ozel ınsana anlatacaksın sadece.. ve detaysız... bazıları hemen detaya gırer, aman ha...
11 Yorumla
Soran+1 yılDetay derken?
Sonucta okul bittigi zaman guzel bir is ve kariyer var onunde. herkes hata yapar sev sevmissin ama sonu gelmemis. hayat senin hayatin bunu ailene soylemeden de yasayabilirsin. ve en onemlisi ekonomik ozgurlugun elinde olucak
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Böyle bir hayatım olacak. Aileme de söylemeyecegim mecbur olmadığım surece. Çok teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvleneceğin erkeğe söylemen lazım bunu artık nasıl karşılar bilemeyiz elbette ama sen sana düşeni yap. O ister kabul eder isterse etmez. Şu var eğer seven biri ise kabul eder olduğun gibi..
21 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle. Evleneceğim kişiden saklamam zaten ne olursa olsun
Cinsellik konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ailenin numarasını ver ben arayıp söylerim.. Sorun değil yani
21 Yorumla
Soran+1 yılOlur :)
Ailene değilde bunu evleneceğin adama soylemelisin bence
21 Yorumla
Erkekler milli olduklarini rahat rahat soyleyebiliyorlar neticede. Sen kimseye hesap vermek zorunda degilsin. Söyleme
41 Yorumla
Hata yapmissin farkindasin bu konuda bisey demiyorum ama abunu neden ailene soyleyecksin? Kafana gore seni gercekten birini bulursan is ciddilestiginde onunla konusursun sakin va ailene soylem.
14 Yorumla
Soran+1 yılBir gun gelir evlenmeden önce annem sorar diye düsündüm.
Soran+1 yılHaklısınız çok teşekkürler
gayet normal bir durum. ama sadece sevgilin mutlu olsun diye değil sevdiğin kişiyle bunu istediğin için beraber ol. ailenin bunu bilmesine gerek yok. sakın ailene söyleme.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynı fikirdeyim teşekkür ederim
ya şunu demekten vazgeçin yok o mutlu olsun diye. Sanki sen hiç istemedim. Bunu böyle diyince yaptığında senin gönlün yokmuş gibi anlaşılıyor. yApma bunu
23 Yorumla
Soran+1 yılYoktu çünkü. Yaşadıklarımı ben biliyorum sandığınız gibi bir durum yok.
Soran+1 yılTeşekkurler
+1 yılkendi bedenin ailen de dahil bu kimseyi alakadar etmez söylememen daha mantıklı ha yanlış birşey olduğundan değil şahsen bilmelerine gerek yok zaten evleneceğin adam da sığır olmazsa sorun etmez
31 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız. Eş konusunu önemsemiyorum isteyen böyle ister umrumda değil önemli olan ailem
+1 yılSadece evleneceğin adama söyle sonuçta reşit sin ailene soylemen gereksiz ve onlar icin uzucu
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız söylemeyeceğim
+1 yılbunu ailenin bilmesi ne değiştirecek anlam veremedim
22 Yorumla
Soran+1 yılKonusu açılınca gizlemek zoruna gidiyor bazen
- +1 yıl
anladım ama gereksiz bir açıklama olur boşver
Yoo neden, söylemek zorunad degilsin neden boyle bir zorunluluk hissettin ki senin hayatın senin kararların, onlarda gidecekler zamanı gelince.
11 Yorumla
+1 yılailene söylemiyeceksin sonuçta onlar seninle yataga girmeyecek ilerde seninle olacak insana söyleyeceksin.
11 Yorumla
+1 yılNeden soyleyesin ki senin hayatin ciddi sevgilin oldugunda ona söylersin eski hayatin degil onunla olan hayatin onemli bunu anlamiyorsa zaten ayril dusuncesiz biridir
15 Yorumla
Soran+1 yılAynı fikirdeyim bende. Sağolun
- +1 yıl
Rica ederim butlere kaldin mi :D
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Hee dusunmen gereken tek sey o dicektimde kalmamissin:((
Soran+1 yıl:))
+1 yılBuyuk konusma yeter.
Buyuk konustuklarin hep olmus.
İnsanlar hata yapabilir. onemli olqn bunun bilincinde olup utanmandir.
Ailene neden soylemen gerekiyor oldugunu fusunuyorsun?13 Yorumla
Soran+1 yılBazen annemle konusuyoruz konusu açılıyor dogruyu söyleyememek, saf kız gibi davranmak zoruma gidiyor o yüzden
- +1 yıl
Keske soyleyebilecek kadar guclu baglarimiz olsa aile olarak kulturumuzde ama fikir baska baaka.
Ama belki soylesen annen fenalasacak gunlerce kendini suclayacak falan gibi duygular yasayabilir. kararini etkilemek istemem herkesin secimleri farkli. o bakimdan sen bilirsin.
Soran+1 yılKesinlikle söylemeyeceğim Allah korusun
Ailene Söyleme ama evlenecegin adamı gerçekten sever isen ona söylemelisin
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
Sevgili annecim ve babacim,
Ilk acilisim yapildi. Paket acildi. Bilginize. Diyeceksin.13 Yorumla
Soran+1 yılÇok komikmiş
Soran+1 yılPeki
Söylemek zorunda tabiiki değilsin. Ama karar yine senin.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız. Söylemeyeceğim
Ailene söyleme seni öyle kabullenen hiç lafını yapmıycak birini bul
12 Yorumla
+1 yılailene neden söylüyorsun sen evlenecegın kişiyi söylersin.
11 Yorumla
Soran+1 yılKonusu açılınca saf kız gibi davranmak zor geliyor bazen o yüzden
Söyleme. Söyleme ciddiyim. Ben bile bakir olmadığımı hiç birine söylemedim. Ters tepebilir.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik öncesi anne kızıyla konuşma yaparmış gibi bir şey duydum da o yüzden söylemeli miyim acaba dedim
Soran+1 yılGizlemem zaten. Ondan utanacağım çekineceğim bir şey değil bu
+1 yılSöylemek zorunda değilsen bence söyleme. çok üzülecekleri şok olacakları besbelli.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik öncesi anne kızıyla konuşma yaparmış gibi bir şey duydum da o yüzden söylemeli miyim acaba dedim
- +1 yıl
eğer yaparsa bakireyim tabii dersin. ama evleneceğin insan bilmeli tabiki ona söylersin. bence ailene söyleyip hayalkırıklığı yaratmaya gerek yok üzülmesinler.
Soran+1 yılHaklısınız eşim olacak insan bilsin sadece
- Cinsellik konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBakire olmadığını söylemen evlenmene engel değil hatta istemediğin bir adamla evlendirilme zorluğuyla karşılaşabilirsin...
21 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun
+1 yılyalan söyleme evdekilerde ama doğruyuda söyleme seni gerçekten seven isteyen biri olursa her türlü kabul eder zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılSöylememek en doğrusu
+1 yıleğer üzüleceklerini düşünüyorsan , bence hiç söyleme bile,
kendi buldugun biri ile evlenirsin ileride, o da istersen11 Yorumla
+1 yılbekaret degilde zarin ne ise yaradigini bilmeyen insanlar var bence kimseye birsey aciklaman gerekmez bir insana et parcasina gore deger verilmemeli bence
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim sorunum insanlar değil. Elin oğlu veya kızı hepsi benim için. İlerde evleneceğim adam da keza öyle. Önemli olan sadece ailemle aramda yaşanması muhtemel şeyler. Ama hiçbir şekilde mecbur kalmadıkca söylemeyecegim bunu. Benim sırrım olarak kalmalı zaten özel hayatım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılailene söylemek yerine eş olarak seçeceğin kişiye bu durumu anlat
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız.
+1 yılsöylemen gerekmiyor. görücü usulu verileceksen çok açık söylüyorum başın belada
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır oyle bir sey söz konusu değil
- +1 yıl
o halde endişelenme git direk söyle bakire değilim ona göre koca bulun de
Soran+1 yılKoca bulma durumu yok espri yollu da olsa belli ediyorlar adım beklediklerini
Bunu ailene söylemene gerek yok. Onlara ne? Kocan ile senin aranda bu.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim. Bencede sır olarak kalmalı
Söyleme, Kimse seni anlamaz sende kimseye derdini anlatamazsın.. Bırak su akar yatağını bulur..
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız gerçekten çok teşekkür ederim
İste ben buna gıcık oluyorum sinir oluyorum deli oluyorum!!!
43 Yorumla
Soran+1 yılNeye?
Soran+1 yılPeki :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlaylar birbirini takip edecek bence sevdin yaşadın oldu ve gitti. Ya namusunun peşinden gidecek ona sahip olacaksın evleneceksin.. ya da sıralı ılıskılerde tanısdıgın her kişide bu sorunu açacak ve klasık yalanı duyacaksın genelde erkek kabul eder sorun degıl benım ıcın gibi. ve sonra ortada nıkah yok bsy yok adam alacagını alır yaşar ve sende alışırsın sonra bır bakmışsın ayrılık yine. tabı sonra bir başkası olur ona açarsın durumu ama artık dil alışmıştır sadece bır kısıyle oldum ve böyle durum vs gibi tabı oda aynı sekılde veya agır pozlarda kabul etmem ama cok sevıyorum der ve onlada devam eder. sonra yıne kacınılmaz son hadi oldu dıyelım adam senle evlendıkten sonra bunu sorun yapmayacakmı? Bukadar modern adamın evıne sadakati olurmu? Ben şahsen öyle biryle evlensem aldatırdım :) Saygılar.
Bazen kapıyı ilk açana koşmak gerekir.. bukadar namusu önemsiz kılmayın17 Yorumla
Soran+1 yılIlkim olmus olanla evlenirsem her gün aldatılırım. Eğer evleneceğim kişi evlenmeden bir kadına dokunduysa banada laf söyleyemez. Ben evlendikten sonra ona sadıksam o da bana sadık kalmak zorundadır. Bu böyle.
Cevap sahibi+1 yılAynı şeyi yaşamış her kızın genel lafıdır bu istedigin kadar inan bu dedigin olmayacak :)
Geçmiş olsun şimdiden çünkü işin sonunda yedigin kazıklar bu dedigimi hatırlatacak.
Soran+1 yılFelaket senaryolar her kadın icin gecerli degil. Siz eğer bakire değilse eşim her gün aldatırım dıyorsanız bu zaten sizin karaktersizliğiniz olur. Hayırlısı der geçerim
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma ama bana saglam gelmeyen bır kadının nesıne sadık kalayım? Geçin o işleri her kadın tecavüze ugramıştır zaten.. klasik kendin istedin kıvırma.
Soran+1 yılSizin gibiler yüzünden güvenilir insan kalmadi ya zaten. Sorsam sizde bakir değildinizdir zaten burada laf yaparsınız hep. Neyse siz aldatın beni ilgilendirmez sizin hayatınız. Bir elin 5 parmağı bile bir değildir sonuçta. Teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılBaşka çaren olmadıgından böyle konuşmanı anlıyorum yaşadıgın kısı senı ıstemıyorsa hakkın var bısey dıyemem ama kendı ıstegınle bu durumda kalıcaksan ya yaşayıpda yanılanlar gıbı olacaksın ya da en baştakıne döneceksın senblrsn senıde kabul eden cıkar heralde. ben şahsen bı kız ne kadar guzel olursa olsun bakir degılse mıdem bulanır bu aıleden gelen bır adet 15 yıl sonra goruselım belkı dgısım olur ama sanmıyorum AKP kurutacak sızın gıbılerı bılesın :D
Soran+1 yılAlakasız yorumlar içindesiniz de ciddiye alan yok onu bilin. Teşekkürler tekrar
+1 yılBence bunu ailene degil evlenecegin kisiye demelisin.
12 Yorumla
Soran+1 yılOyleymis :)
- +1 yıl
Hı hı.
+1 yılAilene değil, eş adayına zamanı geldiğinde anlatırsın. Ailenin bilmesine gerek yok...
21 Yorumla
+1 yılEvlenecegın kısıyle aranda olan bır olay bu ailene soylemek zorunda degılsın
13 Yorumla
- +1 yıl
Ve sonucta gorucu usulu evlenecek degılsı ya da aileler tanıştırcak olsada durumunu adama anlatırsın ailenın bılmesıne gerek yok
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuz teşekkür ederim
+1 yılsalaksan git söyle neden söylüyorsunki bul seni böyle kabul eden birini evlen /
13 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum su anne kız muhabbetleri var ya bazen onlardan konusuyoruz itiraf etmek istiyorum yalan söylemek ağır geliyor
- +1 yıl
artık bakire kız kalmadı zaten kim kime söylüyorki boşverr belki kadın üzülür üzülmesin.
Ailene anlatmazsinda evlilik düşünmüyorum falan dersin
13 Yorumla
Soran+1 yılEn azından onlar değil ben kendi eşimi kendim bulurum değil mi?
Soran+1 yılTeşekkürler
niye söylüyosunki görücü usulumü evlenecek sanki sevgili yaparsın söyylersin ya kabullenir ya da başka bulursun
11 Yorumla
Soran+1 yılEn doğrusu bu sanırım. Teşekkurler
Gizli Üye(36-45)+1 yılIyide neden ailene soyleme geregi duyuyorsun? Sevgilin olursa evlenecek duruma geldiginizde sadece sevgiline soylemen en dogrusudur diye dusunuyorum
23 Yorumla
Soran+1 yılÇoğunluk öyle düşünüyormuş. En doğrusu da bu sanıyorum. Haklısınız
Cevap sahibi+1 yılYaptiklarimiz bizi ilgilendirir, heleki bu konu senin ozelin, bu konuyu eşin olacak kisi disinda kimseyle paylasma, cunku gun gelir bu konuyu yuzune vururlar!
Soran+1 yılKesinlikle öyle yapacağım
- Devamını Gör (73)
Devamını Gör(118)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği