1) Regl iken birleşme olmayacak.
2) Anal yoldan ilişkiye girilmeyecek.
Oral seksin kişiye göre değişen bir durumu var.. Benim için sakıncası yoktu zaten.. Yani açıklama yapması en azından ön yargılı kesimin bilinçlenmesi açısından iyi bir adım olmuş.. Keyifli geceler..
Ramazan Ramazan olm işiniz yok mu sizin.
Neyse, dediğin kişiyi bilmiyorum ama böyle nüans fıkhi konularda İslam'a göre denip hüküm verilmiyor. Her mezhebin kendi hükmü var. Ve ayrıca her ailenin kendi yapısı var..
Hanefilik izin verip Şafiilik vermeyebilir. Birisi mübah der, diğeri ihtiyat gereği mekruh der, başka birisi haram..
Benim mensubu olduğum Caferilik mezhebi, evli çiftin ikisi de buna razı ise kadın kocasına, erkek karısına oral yapabilir der. Ama sıvı yutmamak şartı ile. O mekruhtur (kötü görülen birşeydir).
Cevap
4Cevap
Cinsel birlikteliğim yok o yüzden sorun yok benim için
Her din adamına itibar edilmez ehli sünnet mi diye bakmak lazım
Bu hoca kimdir necidir bilmem de, Ehli sünnet bir çok alimin genel görüşü ve kanaati, Ve Cumhuru Ulemaya göre, Oral Seksin haram olmadığı yönünde, Haram olması caiz olduğunu göstermez elbette, Ama caiz değilse de kaçınmak takva gereğidir, Yani caiz değil diyede haram gibi muamele yapmamak gerekli, İnsanlar zaten her yerden şehevani şeylerle baskı altında, Cima ederken bu işin yapılması eşlerin anlaşmasına bağlı, eşlerin birbirinin avret yerine bakmaması, üzerlerinde örtü olması vb bunlar hep işin takva boyutu, Bunlar farz değil, Vacip değil herkesi aynı kalıba sokmaya çalışmamalı, Farzmış gibi büyütmemeli, yani kişi aleminde farz gibi büyütebilir elbette, ama farz olmayanı başkalarına farz gibi zorlamak anlamsız
katılıyorum kardeşim
Fetva verdiyse yapacak bir şey yok sakıncası yok demekki
Sanki sakincasi varken yapmiyacak kimse
Aynen çiftlere kalmış bişey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?