Bence ilişki motivasyonu için, bunun olması zaten gerekir. Yoksa özellikle biz erkeklerde, karşı cinse çekim yeterince oluşmaz. Ama toplum, bazı saçma kalıpları papağan gibi tekrarlayip duruyor, kimse de bunları sorgulamiyor.
Karşı cinsi , cinsel meta olarak görmenin nesi yanlış?
Yanlış değil ama her şeyin olduğu gibi aşırısı zararlı. Adam komşuya öay içmeye gidiyor, adamlar, arkadaşlarının hanımına cinsel açıdan bakıyor ya da kadınlar kocalarının arkadaşına öyle bakıyor. Bu ahlâki değil ve yanlış. Belirli sınırlar olmalı.
Benlik bilinci açısından "ben" dışındaki her şey nesnedir. Bu nesleler a) Canlı nesneler b) Cansız nesneler olarak ikiye ayrılır. O halde "Ben" dışındaki her nesne bir metadır.
Elbette biz insanlar bazı nesnelerle duygusal bağlar kurabiliyoruz. Bazı nesnelerle de böyle duygusal bağ kurmayabiliriz. Mesela benim bir dolu oyuncağım vardı ama sadece bir ayıcık ile duygusal bağım oldu. (hala var. benimle yatar bazen) Beraberlik yaşadığım erkekler arasından sadece bir tanesi ile duygusal bağım var.
Keh keh. O da bizim silahımız. Daha çok küçük yaşta öğreniyoruz. Abim paramparca olsa babacığımızın kılı kıpırdamaz ama ablamın ya da benim gözümden bir damla yaş gelse eli ayağına dolanır. :)
Dünyada ne şanslı ayıcıklar varmış😊 "Ben cinsel bir obje değilim sujeyim" diyen bir kadın hatırlıyorum bir tartışma programı, o zaman 18 civarıyım kafam kadar her harekette dalgalanan aşikâr m😊emeler doğaya baş kaldırmış, minicik bir etek. O tezat beni daha da azdırmıştı. Çatır çatır objeleştirme arzusu doğurmuşken "beni cinsel bir nesne olarak görmeyin" demesi, adeta "ne olur beni objeleştir" der gibiydi. Aklıma geldi nece yıl olmuş😊
@azelcan Sen de 2-3 yaş civarı ve boyutunda olsaydın, şanslı ayiciklardan birisi olabilirdin. Ama fazla büyüksün azelcan, yatakta yer kalmaz seni alana 😆
Yani seviyorsan görürsün tabii ki sonuçta ona karşı ilgi duyuyorsun diğer erkeklerden farklı gözle bakıyorsun de ona karşı cinsel bir şeyler beslemek düşünmek hayal etmek onu düşünerek rahatlamak filan bunlar çok normal doğal şeyler yani suç değil ki bu eğer bu suçsa ben çok pis suçluyum yani jddjdj İyidir ya cinsellikten uzak olmamak lazım
Genel söylem kalıbı var ya.. " Kadınlar cinsel obje değildir" .. Eee o zaman erkeklerin neden kadına ihtiyacı olsun ki? Asker arkadasimizdan ne farklari kalır?
İşin içinde cinsellik olmasa bir erkek neden kadınların kahrını çeksin. Meta olmak utanılacak bir şey değil, onlarda bizi güvenlik, barınmak ve geçinmek amaçlı düşünüyor...