Site içinde bir çok şikayet görüyorum bu konuda. Gençler p*rno bağımlılığından şikayet ediyor. Bu durumu tecrübe etmiş veya aşabilmiş kişilerin bilgileri bence işe yarar olacaktır.
Bunun bağımlılık olarak adlandırmak yanlış bence. İnsanlar film izler yani. Korku, dram, romantik, komedi, aşk ya da erotik film herkesin izlediği bir film vardır.
Şöyle bir durum var ki bunu gerçek bir ilişkiye tercih ediyorsa ya da film izlemek ilişkiden daha keyifli geliyorsa bir problem vardır. Yoksa film izlediği için kendini bağımlı sanması normal değil abartılı şekilde izlemiyor ise tâbi.
p*rno hiç birşeydir, hayal gücü her şey. Lakin tabi prnoyla yeni tanışmış gençler için cazip olacaktır. Fakat zamanla artık çok ta keyif vermez. Üstelik bir de hastalıklı ensest egilimlere de sebep olabilir. Kontrol bu yüzden şart. Hayal gücümüzün bu sınırsız dünyasında keyif alırken, mst sıklığında ve p*rno izlemede kontrolü elimizde tutmalıyız. Çünkü en güzel şeylerin bile fazlası zarar verir.
Gençlerin şikayeti genelde p*rno adı altında mastürbasyon yapmak. Ona alışıyorlar. Zamanla ondan zevk almamaya başlıyorlar. Günde kim bilir kaç kez yapanlar var. Ciddi bir sorun. Kafalarını başka şeylerle meşgul etmeliler. Spor en iyi kurtuluş yolu.
Hiç bir bağımlılık tek başına değildir. Geride bir başka bağımlılık daha vardır. Bunlar birbirlerini tetikler. Eğer gerideki bağımlılığı da tespit edersen, öncelikle gerideki örtülü bağımlılıktan uzak duracaksın.
Biraz konu dışında olacak ama namaz kılanlar biraz daha bu konulardan uzak duruyor 🙃 Hatta yorum bile yapmıyor. Namaz kilsinlar bence ama dini görüşü olmayanlar ise kendilerine meşgale bulunarak, kafalarını dağıtsınlar
sadece bu konu için geçerli değil , her konu için yapmıyorum dıyeceksın ve yapmayacaksın , ben irademe hakim olamıyorum gibi bahaneleri de anlayamıyorum