Ailem "bekâret" ve "kaybetmek" kelimelerini aynı cümle içinde kullanmayı abes bulacak kişilerden oluşuyor, dolayısıyla, aslında önemli olan benim kendi eylemlerimin arkasında durabilmemken, bazı şeyler hiç yokmuşçasına davranmak da abes oluyor.
Hoş, çıkıp da "merhaba anne, bir şey söylemem lazım, kızın artık kız değil" gibisinden düzeysiz bir sohbet veya duyuru konusu olmadı. Birlikteliğimiz bizi tanıyan herkesin mâlumu. Hatta annem korunma ve smear testi muhabbetlerine girmek için bizden bile önce davranmıştı. Önemli olan doğru kişiyle, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yaşanması çünkü.510 Yorumla
Soran+1 yılaynen katılıyorum ayrıca annen haklı smear testi de yaptırman sağlığın açısından iyi olurdu
Soran+1 yılçok şanslıymışsın.keşke rahim ağzı kanserini engelleyen aşıdan da olsaymışsın zamanında
- +1 yıl
işte mantıklı aile budur. ailen bilinçli ve seni de bu yönde yetiştirmiş ne güzel
ve "bekaret" ve "kaybetmek" kelimelerinin birbirine uyumsuzluğunu da çok güzel yakalamışsın. Bu fikri sevdim. - +1 yıl
@soran: Aşı olmadığımı yazdım mı?
@yakamoz: Ben de öyle düşünüyorum. Kısıtlamacı bir ortam olmayınca, bazı şeyler daha sağlıklı gelişiyor. Bu anlayış olmasa, "yasaklar hep tatlıdır" düşüncesiyle, acele edecek bir şey varmışçasına davranıp, beni incitecek bir adamla, arkasında dursam bile yaşamamış olmayı tercih edebileceğim bir şeyler yaşayabilirdim. Ama bu rahatlığa rağmen benim cinsel hayatım ortalamanın üstünde sayılabilecek bir yaşta başladı, ve başladığı kişiyle devam ediyor. Mühim olan bu
Soran+1 yılzaten ne kadar rahat olursa o kadar geç başlıyor kızlarda cinsel hayat.aynen seray sever gibi.o da çok rahat olmasına rağmen evlendiği geceye saklamış bunu.
- +1 yıl
İnsan seçmek konusunda müşkülpesent olmamın da payı var mutlaka, ama yetiştiriliş tarzı kesinlikle çok önemli. Her aile, çocuğunu kendi hayat görüşü paralelinde yetiştirmek ister illa ki, ama bunun ifade şekli de önemli. Kısıtlamacı ailelerde büyüyen kızlar, punduna getirince kabak çiçeği gibi açılıp, o düşünceyle sağlıksız kararlar alabiliyorlar.
E ne oluyor, hem aile yapına aykırı, hadi onu geç insanın doğruları ailesinin doğrularıyla örtüşmeyebilir, ama kendin üzülüyorsun.
Soran+1 yıle tabii.kızım olsaydı bunu alelade birisiyle yapmasını istemezdim heralde.özel olmalı aşk olmalı ve değecek birisi olmalı
Soran+1 yılhaklısın .insan yetiştiriyorsun sonuçta kız veya erkek değil
En İyi Cevaplar
+1 yılAilem, yani annem, babam ve erkek kardeşim biliyor sevgilimle birlikteliğimizi.. Yakında da dünyaya ilan edeceğiz.. :)
53 Yorumla
Soran+1 yılsenin adına sevindim .ailen için de tabii ki.her durumda yanında olmaları çok güzel.söylemek zor olmadı mı?galiba öğrendiklerinde kötü bir tepki de almadın
- +1 yıl
Ailem hakkında sana şunu söyleyim; Hiç bir zaman çevreden etkilenmezler.. Yani, acaba şu kişi ne der, sorarlarsa ne cevap veririz gibisinden hiç bir zaman kaygı duymamışlardır..
Benim bir hayatım olduğunu ve bu hayatımı nasıl yönlendirebileceğimi, çocukluktan itibaren, prensiplerini öğrettiler.. Bunun dışında ne yapıp yapmamam konusunda ise en ufak bir müdahalede bulunmadılar..
Buna karşın, saygı ve sevginin de en alasını verdiler ve öğirettiler.. Bundan başka daha ne isterim ki.. :)
Soran+1 yılşanslıymışsın.umarım mutlu bir evlilikle biter ilişkin
+1 yılBir erkek olarak benim durumumu kimse umursamayacaktır ama ilerde kızım olursa bunu bizlerle paylaşabilmesini isterim, ona bu güveni vermek istiyorum. Nasıl olsa olacak birşey için başka yollara dalması yada gizli yapıp saklamasının anlamı yok. Eğriyi doğruyu bilsin, sonra kendi karar versin.
55 Yorumla- +1 yıl
aslında gelip anne baba ben seviştim demesi yerine, bundan rahatsız olmadığımızı ve onun kararlarının arkasında durduğumuzu bilmesi önemli olan. Söylemesini isterim derken rapor verir gibi değil yani. Ondan sonra böyle kadınlarımız şekilden şekile giriyor, pişman oluyor, neyse filmin sonu kötü bitiyor, sustum
- +1 yıl
İşte bu.. Benim ailem de tıpkı bu şekilde düşünüyor ve beni de kendileri gibi yetiştirdiler.. Kutlarım seni.. :))
- +1 yıl
@güncelleme: keşke bir kız kardeşim olsaydı:( annem aldırmış ama :'( /cry ama bu daha iyi kimbilir, belki o zaman bu aydınlanmaya erişemez, sıradan bir erkek olara kalırdım.
Soran+1 yılhaklısın .belki de bakire olmasını ister buna tamamen karşı çıkardın
+1 yılbir kiz icin cok zor bir karar gitmekle kalmak yasamakla olum arasi gibi.:(
33 Yorumla- +1 yıl
insanlara doğrular nedense acı gelıyor dogruyu soyledım dıe -1 veriyorsanız verın gucunmam:)
Soran+1 yıldoğudaysan öyle tabii.yok sana artı verdim bile :)
- +1 yıl
tskler:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
evet var annem biliyor ve cok anlayıslı cok sanslıyım
1kere bıle yuuzme vurmadı bunu
hatta bana dedıgı tek cümle suankı nısanlım ıcın ;
''kızım sakın kendını boyle bısey yasadın dıye hıc bırseye mecbur etme sevıyorsan tamam ama bu sebeplen hayatını maffetme.. ben senın herzaman arkandayım''..93 Yorumla- +1 yıl
annene benden alkış
Soran+1 yılbenden de bir alkış
Bu tip konularda hep olduğu gibi, kızlar eksilenmiş erkekler değil.
Biz bu konuları aile meclisi toplanıp, konuşmuyoruz ama sevgilimle bir evi paylaştığımı bildiklerine göre..62 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkuzenler ve kardeşlerden bilmeyen yok. bunun dışında cinsel bir hayatım olduğunu bilen bir dayım, cinsel hayatım olmadığını uman bir annem ve cinselliği biliyor olduğumu bile reddetmeye meyilli bir başka dayım var:)
73 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben de:D
+1 yılBen bakireyim ama öyle bişey olsada söyleyemezdim he bunun cinsellikle alakası yok Günah oldugu için kızarlar ve başka bir erkegin beni öyle kabul etmicegi hep yüzüme vurcagıı içindir bende bu yüzden yapmam zaten.
43 Yorumla- +1 yıl
bunu biliyosanız umarım hep bu dogru yolda devam edersiniz
- +1 yıl
teşekkürler :))
Türkiye'de bu durumu söyleyecek ve bunu kaldırabilecek kaç tane aile tanıyorsun?
59 Yorumla
Soran+1 yılemin ol çok sayıda var.kaç anne baba 30 yaşına gelmiş kızının bakire olduğunu düşünebilir ki.ben olsam düşünmezdim bile.ama tabii ki açık olarak soran yoktur heralde.bu da kişisel saygıdan
- +1 yıl
Elbette 30 yaşında ve iş,kariyer sahibi bir bayan içinse evet aile tahmin ediyordur veya farklı yollardan bir şekilde öğrenmiştir. Ama 18-19 yaşındaki bir genç kızın ailesi bu durumu hemen kabullenemez, o genç kızında gidip ailesinden herhangi birisine bakira olmadığını açıklayamaz. Arkadaşlar yaşadığımız yer Türkiye!
Bütün ülke İstanbul ve ya İzmir,Ankara değil.
Soran+1 yıldamat adayı evlenmek isterse evlendirirler .yine de öldürülmesinden iyidir
Soran+1 yılneden kaldıramasın? sonuçta kişisel bir tercih meselesi.bunu kızının seninle paylaştığını düşünsene .demek ki arada bir güven var.yaşadıktan sonra bunu gizli saklı yaşamasının ne alemi var.sen bilmesende zaten yaşıyor
- +1 yıl
Sen hiç bit toplumu hopadanak hoplatıp zıplatıp bazı zaman evrelerini atlatarak 30-40 yıllık bir evrimsel süreci 2-3 yılda tamamlatamazsın.. Yine bu durumda aynı şey söz konusu.
saklı yaşamanın ne anlamı var zaten insanlar bunu yaşıyor demişsin evet bu yaşadıkları o anın gerçeği, fakat o anın diğer başka bir gerçeği daha var, halk, o büyük kütle halen 14'ünde kız evlendiriyor, o kütle 75 milyon insandan oluşuyor. - +1 yıl
Ailelerin çok büyük bir kısmı kızlarından bekaretimi kaybettim lafını duymayı kaldıramaz. Türkiyede bunu söyleyebilecek kaç kişi ve kaldırabilecek kaç aile vardır ki! dememin sebebi de durum tespitidir, öyle olmasını istediğimden değil! Ailelerin bu durumları olgunlukla karşılayabilmeleri için 1 kuşak daha heba olacak..
Soran+1 yılyorumlarınıza çok değer veriyorum güzel şeyler yazmışsınız ama bundan 20 yıl öncesinin insafsız çok gaddar bakış açısı bugün çoğu insan için değişti.bir de şöyle birşey var.ben herşeyin sağlıklı yaşanmasından yanayım.toplum kıstırılmış durumda.500 kişinin olağanüstü hayatı ve gerçeklerden kopuk aksakallı dedelerin hergün insanları kurtardığı bir kıstırılma bu.ya cinselliği alabildiğine içinde aşk olmadan yaşarsın yada aksakallı dedelere inanırsın.ikiside gerçek değil .sağlıklı da değil
benimkilerde bilmiyorrr :) dahaa uzun bi süre de bilmemeliler :)
12 Yorumla
Soran+1 yılzaten öğrenmek zorundada değiller öyle değil mi
Soran+1 yılhem öğrenseler ne olacakki.bilmekle bilmemek arasındaki tek fark yanında olmaları olur sanırım
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekaretimi kaybetmedim, kaybetseydim söyleyemezdim. Bekareti korumak dışında herşeyi yaşıyoruz ama söylemedim bunuda.
17 Yorumla
Soran+1 yılbende buna karşıyım işte.ne yani gerçekten bakire mi yapıyor seni sahip olduğun zar
Cevap sahibi+1 yılkonu o değil. Kalktıpta aileme ben böyle böyle yaptım dememekten bahsediyoruz.
Soran+1 yılyaptıktan sonra gizli saklı olmasının ne anlamı var.bunu ailen bilse ne olur bilmese ne olur
Cevap sahibi+1 yılsen ileri görüşlü olabilirsin yada ailen geniş olabilir. Herkesin ailesinin bu şekilde baktığını düşünemezsin.
Soran+1 yılne fark ediyorki sonuçta?öğrenenler senin hayatını tersine mi çevirecek?evet yaptım ailem veya ailemden birileri bunu biliyor diyenler sonuçta yaptıktan sonra bunu söylüyor yapmadan değil.herkesin ailesi böyle düşünemez evet haklısın ama ters olarak baktım.buna ister karşı ol ister olma sonuçta geçmişi değitiremezsin
Cevap sahibi+1 yılbenim gibi bakmak zorunda değilsin. bende senin düşünce tarzına ters baktığım için sorun yok.
Soran+1 yılhata senin bakış açında değil hayatı gizli kapaklı kuran toplumda.
+1 yılgizlilik nedir biliyo musun bu kadar da degil söyleyen olmaz hatta çekinir gereksiz bir soru olmuş
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 600 cevap paylaştı.
+1 yılSen bakirliğini kaybettiğini ailene söyledin mi
221 Yorumla
Soran+1 yıl:)) yok canım nerde .14 yaşımda falandım heralde.hemde komşu kızıyla.tahmin ediyorlardır heralde bu yaşta:)kaç erkeğin telefon sapığı olur
- +1 yıl
14 yaşında amanın :)
Oglum olsa o kadar erken yaşta seks yaşamasını ıstemezdım herhalde
Eh sen soylemedıgıne göre kızlarda soyleyemez herhalde - +1 yıl
Son yazdıklarının hepsı toplumda mevcuttur.
Ayrıcada bu bekaret mevzuu konusunda kı tantanaların çok buyutulldugunu dusunuyırum.
Soran+1 yılzaten ben istemedim ki.komşu kızı istedi bunu.benden büyüktü ve bakire de değildi.bir nevi tecavüzdü yani.korktuğumu hatırlıyorum ayrıca
- +1 yıl
ay canım ozman uzuldum bak cıdden. Evet sapık kadın resmen sana tecavuz etmış. Böyle sapıkları kadın veya erkek süründürmek gerek.
Umarım sonrakı yaşamını etkılemmeiştir.
Soran+1 yıletkileyecek kadar da değil yani:)))
- +1 yıl
Toplumun öngördugu egemen erkeklık anlayışı ıle sendebır travma yaratması beklenemezdı zaten.
nedense herşey kadınlar uzerınden gıdyor toplumda herşeyde mahlle baskısı polemıgı ve gerçekçılıgı
Soran+1 yılbe bekliyorsun ki.sonuçta fiziksel olarak kaybetiğim birşey yok ortada.toplumsal bir tabu da yok.ilk gece kanamadı bak diyecek durum da yok
- +1 yıl
eh işte bende bunu dıyorum bunlar hep kadınlara bırer ezıyet ve onları sadece cınsellıklerı ıle ıfade etme baskıları.
ama dinen her ıkı cınsde korumalı buda ayrı brı konu bu dını açıdan bakışı anlıyorum ınançları gereği insalar öyle davranıyor.
ama dınsel degıl işte kadınlara yapılan baskı sadce bacak arası bakış açısıı sencede öyle degılmı burda yanlış bır durm yok mu?
Soran+1 yıldinsel olarak bakmıyorum kesinlikle.o da ayrı bir konu ya.dini olarak baktığında bu konu çok rahat .hatta şeriatla yönetilen iran da türkiyedekinden kat kat rahat.bekaret diye bir kavram yok çünkü.evlenmek imamın karşısına geçip he aldım demek boşanmaksa 3 kez boş ol demek.ahmedinejat bile bunu destekliyor çok güzel diyor bu harekete
- +1 yıl
BU dını uygulayış çeşitlerı degıl demek ıstedıgım ama.
Turkıyede kı bakış açısıyla yanı dını olarak ıkı kışı de bekaretını korumalı bunu uygulamıyor toplumda sadce zara bakıyor kadında. neden acaba illa kan görmek ıstıyor. Oysa kadın onu bozmadan da her haltı yer yada gıder dıktırır. kadını bu kadar bır zara kadar duşurmek nıye toplumda bunun dayandıgı mentalıte ne oz aman dın degılse.
Soran+1 yılgeçmişten gelen ve devam eden bir gelenek.kabileler halinde yaşama alışkanlığından olsa gerek .vede unutma sakın kzlar yakın zamana kadar parayla satılıyordu vede birey değildi.kendi kazancını sağlama olanakları yoktu.öyle bir hakları da yoktu.kısacası 14 15 yaşına değmeden evleniyordu ve başka erkek tanıma olasılığı yoktu.bu sadece türkiyeye özel değil amerikada da böyleydi.ne zaman iş hayatına atıldı söz sahibi oldu o zaman birey oldu.üniversite ve kendi ayakları üzerinde durmak yakın zaman
- +1 yıl
Taamam ikimizde aynı yerden bakıyoruz şimdi kadınlar bıreylıklerını kazanıyor şimdi yada kazanmaya çalışıyor ama halen toplum baskısı degısemıyor. Egıtımlı ınsanlar aarsında degısmesı için farklı duşunmeye sevk edılmıyor.
Köruklendıkçe köruklenıyor. Kadının alnının ortasına yapışıyor. Ne saçma adam dusunemıyor bıle ya dıktırdıyse olsunda kan çıksında gerısı muhım degıl. Tabkı ıstısnalar var %10 dıyelım erkeler farklı dusunmuyor degıl. - +1 yıl
Dın gibi bır tabu ıele bakan ve uygulayan kadın erkek ayırmayan bakıış açısna saygı duyorum.
başka tabu ıle bakanları anlamam mumkun degıl.
Bunun ılla olsun dıyen erkelerın dertlerının penıs boyu ıle sorunları oldugunu dusunuyorum yada başaka erkeklerle kıyaslanmak ıstemedıklerını.
Soran+1 yılyüzde on olduğunu nereden çıkarıyorsun.türkiyede cinselliğini yaşayan çok büyük oranda bir kadın nufusu var.bu batı da çok yüksek.doğu da ise herşey o kadar karışık ki.ensest dahil.adam birinin kızına tecavüz ediyor.o adamda anlaşmalı olarak gidip diğerinin kızına.olay böylece kapanıyor.hem sosyolojide şöyle bişey vardır.kapalı cemaat toplumlarında cinsellik çok yaygın ama çok gizli saklıdır
- +1 yıl
Mısal dedım yanı en ıyı örnekleme ıle oyle dedım.
Evet ıste bunları dıyorum.
Bu kadar her hayvanla ılıskıye gıren tecavuz eden erkek ve öldurulen kızlar .
egıtımsızlık ve cahıllık çok fena.
Pekı sen neden ısrarla bu soruyu souyorsun kızkardeşlerınız falan dıye?
senın bakış açın nedır?
Soran+1 yılsorarken yazdığım gibi başkaları hakkında bu iyidir veya kötüdür demek çok kolay gerçekten .ama bu kendi kızınız veya kardeşiniz olunca herşey değişiyor.herkez sevişebilir ama kardeşim illa bakire olmalı zihniyeti.benim bakış açım herkesin özgür olduğu yönünde tabii ki.istiyorsa bu kendi seçimi olacaktır yagılamam birgün destek olmam gerekiyorsa destek de olurum.sonuçta iki damla kanla yargılayamam
- +1 yıl
Anladımda sankı böyle sorular sorulunca bekaretı daha bı önemlı kılmaya yönelıkmiş gibi gelıyor.
Yada ben bu sıtede bunları fazlaca okumaktan artık nevrım döndu sanırım ..
anlam veremıyorum ne yapıpta arkasında durmayan kızları neden kendı çatır çatır sevışırken kızları yargılayan ınsaları. Yada kendı gıbı dusunmeyenlerı hemen etıketleyenlerı. dın acısındanönemlı deyıp bukadar dındar olup bunu yapna fahıse dıyebılen (kul hakkını hıce sayarak) ınsanları.
Soran+1 yılhaklısın .arkasında duramayan kızlar da sonuçta korku yüzünden duramıyor.toplum tam olarak kararsız sanırım şu an .doğudaki katliamları kabul etmiyor genç kızların da cinsel hayatı olabileceğini aşık olabileceğini birey olduğunu seçimleri olduğunu kabul ediyor ama toplumsal baskı sebebiyle bunu çok da rahat bir biçimde savunamıyor.ama eskiden bu kadar rahat cinselliğini yaşayabilen kadın yoktu toplumda.çalışan kadın da yoktu
- +1 yıl
Bu çifte sstandart vıtmeli bu toplumda. Yıne soyluyorum sadce dınen bunu evlılge bırakan ınsanlar harı. kı o kadınıda erkegı baglıyor.
Ama öbur turlu bakış açısı çok utanç verıcı ve sahtekarca. - +1 yıl
nedır yaftalamak ya senıde hıc anlamıyorum ve bekaret konusuna neden taktıgınıda hanlamadım. Ikı sorunda aynı konuda. Verdıgın yorumlarla tavrın apayrı.
Ben ne dıyorum sadce dınsel olarak bır bekarete ve bakırlıge kendınce anlam yukler.
Dogamtık sebepler harıcı bekaret etrafında soylenenlerde yargılamalarda sahtekarca. dıyorum.
bilmeyen var midir ki
12 Yorumla
Soran+1 yılçok küçük yaştaysa vardır tabii .hatta çok büyük bir kısım.sen söyleyebildin mi?
benim biliyor
79 Yorumla
Soran+1 yılsen mi söyledin onlar mı öğrendi?
Soran+1 yıliyi cesaret doğrusu .cesur kızmışsın.nasıl bir tepki aldın ?
Soran+1 yıliyi yapmış tabii.çok doğal bir tepki vermiş.ben olsam bende aynı tepkiyi verirdim.ne kadar erken ki 18 i geçmişsindir umarım.sonuçta buda hayatın ilerleyen bir parçası.doğuyosun büyüyosun cinsellikle tanışıyorsun kendine eş seçiyorsun
Soran+1 yılhayat seni hep mutlu eder umarım .küçük kadın :)hep mutlu hep özgür hep yalanlardan arınmış hep başarılı.18 e mutlu ve güzel başlangıçlarla ve yeniliklerle girmişsin
Soran+1 yıldur sana bir hikaye anlatayım. adamın birisi birgün yeni bir hayat kurmak için bir gemiye binmiş.bir adaya çıkmış.bakmış ki burada hayat çok güzel .nsanlar mutlu birbirini seviyor.ilk liman böyleyse yenilerini görmek gerek demiş adam.sonra daha güzeli sonra daha güzeli.sonra başka bir adaya çıkmış.ama bu ada kötüymüş.insanlar bencil mutsuzmuş.sonra başka bir ada sonra daha kötüleri.adam insanların mutlu olduğu yere dönmek istemiş.arkasını döndüğünde herşey gemideymiş.umarım sende hayat boyu mutl
aile nasıl bilebilir yaaaaaa yuh size
03 Yorumla
Soran+1 yılneden bilmesin .bunu bilmekle bilmemek arasında nasıl bir fark var.ben bilmeyi tercih ederdim şahsen gizli saklı yalanlara kendimi inandırmaktansa
Soran+1 yılsonuçta bu kişisel bir seçim meselesi .hiçkimsenin başkasını kişisel bir seçimi yüzünden suçlaması doğru değil.bakire olmak da olmamak da kızların kendi tercihi.sen de kızsın ama belki de doğuştan kızlık zarın yok veya ilk ilişkinde kanamayacak.bunun için seni suçlamak doğru olur mu?veya birisini sevdin fazla ileri gittin ve oldu veya kazayla oldu veya kandırıldın oldu .bunu içi hayatının maffolması doğru bişey mi?
benimkiler bilmiyor :D
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat