Hiç aşık oldunuz mu? Sizce Aşk nedir? Aşkınız için herşeye katlanıp herşeyi göze alır mısınız? Çünkü aşk kavramı gerçekten kişiden kişiye çok değişiyor
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılkişiden kişiye değişen; herkesin, kendi düşüncesinin doğru olduğuna körü körüne inandığı
imkansızı istemektir bazen.
asla elde edemeyeceğini bile bile ısrar etmektir.
gözlerle anlatmaktır her şeyi; dil tutulur söyleyemez hiçbir şey.
senin eriyip bitmene karşı, karşı tarafın her şeyin farkında olup artistliğinden taviz vermemesini bile kabullenmektir.
karşıdakinin bir taraflarını tavan yaptırmak, umursanmamak, acı çekmektir.
belki de onu vazgeçilmez yapan; çektiğin acıdır, öyle mutlusundur.60 Yorumla
aşk ruhun gıdasıdır :) ...neyse aşk nedir biliyo musun gözyaşıdır. aşk acıdır. hüzündür. ızdıraptır. üzülmektir. gülerken bile gülümsemenin yarım kalmasıdır. kalp ağrsıdır aşk. aşkk annesinden dayak yediği halde yinede anne die ağlamaktır.. aşk kötü sondur. saplantıdır aşk hep ağlatır. budur aşk... sonu bile bile yinede oynamaktır aşk
120 Yorumla
Victor Hugo:
"Aşk bir deniz, kadın onun kıyısıdır."
Oscar Wilde:
"Erkekler kadinlarin ilk aski, kadinlar da erkeklerin son aski olmak ister."
Değişir rüzgarın yönü
Solar ansızın yapraklar;
Şaşırır yolunu denizde gemi
Boşuna bir liman arar;
Gülüşü bir yabancının
Çalmıştır senden sevdiğini;
İçinde biriken zehir
Sadece kendini öldürecektir;
Ölümdür yaşanan tek başına
Aşk iki kişiliktir.50 Yorumla
+1 yıl-Aşk bana göre; Hevestir, tutkudur, elde etme/elinde tutabilime arzusudur.. Ama sevgi herşeydir.. Vazgeçememektir, bağlanmaktır, ne yaparsa yapsın içinde ona karşı halâ bi'şeyler hissedebilmektir..
-Aşık olduğum biri için değil ama sevdiğim biri için yapılması gereken herşeyi yaparım ve pişman olmam...30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
110
Cevap
159Cevap
+1 yılAşk en güzel duygudur ancak aynı zamanda en kötü duygu da
İnsan bir kere aşık olur.
Onla da genellikle kavuşamaz. Sonradan gelenlerden ise anca hoşlanabilir.
Fark şu ki aşık olunca o yaptığı hataları yanlışları görmüyorsun veya görmek istemiyorsun bir nevi.
Belki herkese çirkindir ama sana dünyanın en güzel insanı gibi gelir.
Hoşlanınca da her şeyin daha bir farkında oluyorsun.
Çoğu kişi zaten aşık olduğunu zannedip aslında sadece hoşlanıyorlar. İşte o da en kötüsü. Yani ne hissettiğini bile farkında olmamak. Kendini kandırmak gibi bir şey80 YorumlaAşk ;
Pembelere özlem duymak kadar yakın
Gözlerin mesafesi kadar uzak
Uzaklar kadar yakın
İmkansızlara özlem
Özlemler imkansız olmuş
Yol zannettiğin yerler çakıllara boğulmuş
Gözlerini kapattığın anlarda çakıllara kaptırır olmuş
Çakıllar almış götürmüş
Darmadağın yürekler
Hayretlere kapılmak normallere eşdeğer
Heycanlar cansızlaşmış
Varlık içinde yokluk
Hiç bir zaman peşini bırakmamış küçücük zaman aralığında
Zamanlar parçalanmış küçücük asırlara
Birazda siyah karışmış pembe umarken
Tren sirenleri son seferi duyuruyor
Ya alis harikalar diyarı ya da imkansız bir özlem...11 Yorumla
+1 yılAşk denilince akla gelen erkek ve kadındır. Ve bu yüzden aşkın cinsiyeti olmak AŞk kalp de başlar ve Allah aşkı Peygamber aşkı bu bir bütündür. Faniye gönül bağlamak ne akılsızlık ise baki olana Aşık olmak o derece akıllılıkdır. Ferhat gibi dağları delmeyiz biz, kalbimizde zerreler Allah diyorsa işte o zaman aşk o dur..
30 YorumlaÇok eski zamanlarda hikayeciler varmış padişahlara vezirlere hikayeler anlatarak geçimlerini sağlayan anlattıkları uydurma hikayeler de birbirini olmayacak şekilde çok seven aşırı abartılı bağlılıklar anlatıp buna da aşk demişler. Yani aşk bir kaç hokkabazın uydurduğu bir kaç hikayeden başka birşey değil. :) mühim olan sevgi:)
10 YorumlaGeçenlerde başka birinin açtığı konuya bu husus hakkındaki düşüncelerimi ifade etmiştim.
Okumak isterseniz; www.kizlarsoruyor.com/.../q1411621-asik-oldugunuzda-ne-yaparsiniz buradan okuyabilirsiniz yazımı.10 Yorumla
+1 yılSordum, AŞK’ın sırrı nedir?
Dedi: Yâr’da yok olmaktır..
Sordum, Yârin isteği nedir?
Dedi: Samimi olmaktır..
Sordum, samimiyet nedir?
Dedi: Hep yâre bakmaktır..
Sordum, bu nasıl olacak?
Dedi: Nefsi bırakmaktır..
Sen ve Ben gafletini aşıp,
“BİZ” oLanların rızkıdır AŞK….10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAşk yanmak, üşümek, soğumak.
Aşk bir kadının saçlarından başlayıp, dudaklarında mola vermek.
Aşk kadınının ter damlarını tadabilmek.
Aşk tek beden olmak.
Aşk bir bebeğe sahip olmak.
Aşk elini tutup bir kadının asla bırakmamak.
Aşk ağlamak veya ağlanacak haline gülmek.
Aşk kalemin yazamaması veya kağıtlarda boş yer kalmaması.
Aşk mutlu olmayı denemek.
Aşk kumar veya kaybetmek.
Aşk her şey. Her şey de biraz aşk. #SinirliBiber20 Yorumla Daha demin bir soru gördüm sevgilinizi bırakıp yüksek lisansa gidebilir miydiniz diye. Cevaplar şöyle:
-kız mı yok başka hatun bulurum
-yemişim sevgilisini vs vs
Devir böyle. Devir aşk nedir sevgi nedir bilmiyor. Devir bir insanı öteki yarın olarak benimsemek nedir bilmiyor.
"Sevgili" kavramı onlar için müstakbel eş, müstakbel hayat arkadaşı falan değil; zaman geçirilecek sosyal medyaya foto atılcak eğlenilcek, sıkıldığında da deh edilecek kişi.01 Yorumla- +1 yıl
bu yüzden biz yanlızız sonrada akıları başlarına gelince geri donulmeyecek yoldalar
zararlı bir virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus virus
10 Yorumla
+1 yılİki kalbi, tek bir kalpte birleştirmektir. Bir nevi aşkın gelişi, aklın gidişidir. Çünkü aşkın olduğu yerde mantık hep bir adım geride kalır.
10 Yorumla
+1 yılverdiğim cevabı begeneceksn bnde bugun ask ne demek die düşünüyodum aşk öyle bir sey ki sen hastasın ve ilaca ihtiyacın var tedaviyi buluyorsun ama bir türlü gidip onu getremiyorsun göz göre göre eriyip bitiyorsun zaman geciyor sen hala ilacın pesndesn ama bir yandan da hastalık ii ce kötülesyor sonra bir süre geciyor sen artık ilaca ulasamayacağını anlıyorsun ve kendi kendine bagısıklıgını kazanıyorsun kendini yne sen iyilestryorsun bu durum
20 Yorumla
+1 yılBir alıntıyla cevap verelim;
Aşk etinden topuğuna kadar işlemiş bir nasırdır.
Ya canın acıya acıya adım atacaksın,
Ya da canını acıta acıta söküp atacaksın.
Fakat her iki yolda da tek bir gerçek olacak.
Canın çok ama çok acıyacak.
Hz. Mevlana40 Yorumla
+1 yılAşk istemektir hayallerini
Beklemektir gerçek olmayacak olsada
Direnmektir herkeze
Ve bir nasihattir ileride kendine verecegin şimdi farkında degilsindir10 Yorumla
+1 yılAşk sevgi fazlalığı benim için. Oldum çocukken. Her şeyi değil hak ettiği her şeyi göze alırım.
00 Yorumla
+1 yılKarşılıklıysa aşktan iyisi yok, karşılıksızsa aşktan kötüsü yok. Öyle enteresan bir duygudur çünkü baska hiçbir duygumuzda başkasına muhtac olmak zorunda değiliz ama aşkta muhtaçsın çünkü karşılıklı olmazsa büyük acı verir
14 Yorumlahaklısınız
:D.
Sorununu cevabı burda saklı arkadaşlar boşuna aramayın başka yerde.
https://www.youtube.com/watch?v=ExpzAp2XWUc13 Yorumla- +1 yıl
açamıyorum.. bu ne?
- +1 yıl
Kurban- yalan dostum👍👍
+1 yılben oldum yani beraber olduk, dibine kadar hemde.. sonunda ayrıldım diye intihar etti kurtaramasaydım bende giderdim peşinden. aşk için ölmeli aşk o zaman aşk sözü o zamanki ilişkim için söylendi galiba :)
21 YorumlaHmm
Aşk erkeklerin bayanları tawlamak için icadettiği bir duygusal aldatmacadır.
Erkekteki karşılığı bunun şehvet aşırı hoşlanma ve elde etme isteği ama farkli versiyonlarda var tabi
Dürüstçe askin tarifi benim gordugum00 YorumlaAşk heyecanlanmaktır aşk aramaktır aşk dokunmak için gòrmek için herşeyi yapabilme ve karşılayabilmektir ama gerçek has AŞK hiçbirzaman dokunamayacağın ve ulaşamayacagindir ulaşır ve dokunursan o artık aşk degildir.
00 Yorumla
+1 yılNerde böyle bir aşk? erkekler süt dilimleri peşinde , kadınlar artık maddiyat ve görünüse bakıyor. mantık evliliği yapıp zamanla sevmeye bakın artık
63 Yorumla- +1 yıl
Ben varım demekle olsaydı en büyük aşkı ben yaşıyor olurdum 😂
+1 yılAl servet abim özetlemiş, Aşk bu işte.
https://www.youtube.com/watch?v=l7tHPVFXdzQ&t=47s10 Yorumla
+1 yılHiç tanımadığın birini kalbinin içine alıp, hayatına ortak etmektir, mutluluğu üzüntüyü paylaşmaktır, gülmektir, ağlamaktır. Başlangıçtır, yeniden doğmuş gibi olmaktır.
Senin için yaratılanı keşfetmenin adıdır AŞK.22 Yorumla- +1 yıl
ne güzel tanımlamışsın :)
Türün devamını sağlamak amacıyla evrimsel süreçte gelişen, beynimizin bir illüzyonu. Bunun yanında ilahi aşk veya annenin çocuğuna duyduğu aşk gibi türevleri de vardır.
10 YorumlaAşk nedir bilmiyorum ama sevdiğin insanı gördüğünde elin ayağın titrek kalbin çok hızla atar ve belki kalbinin öyle bir kez daha atması için kilometrelerce yol koşman gerekir ve geceleri başını yastığa koyduğunda onu düşünüyor her baktığın yerde onu görmek istiyorsan. ... Belki Bu Aşk Olabilir
10 YorumlaGözün kör olmasıdır. Dünyanın tüm zorlukları toz pembe gelmesidir
42 Yorumla- +1 yıl
+1 ^,^
+1 yılAşk gülerken ağlamak demektir. Butunduyguları içinde barındıran bir olgudur ve bence aşık olmak o kişiyi hayranlıkla izlemektir ve yüzüne minik tebessümün oluşmasıdır en guzelide heyecandır :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaşk..
3 harften oluşur ve kara büyü gibi vücuduna işler kavramını ve neye göre başladığını bilemesende nerde bittiği beynine kazınır21 YorumlaBütün bir sene sherlock holmes un yeni sezonunu bekleyip sherlock holmes un 4 bölüm yayımlayıp sezon finali vermesidir. Ve bütün bir bu döngünün her sene yaşanması.
00 YorumlaAsk yurek sizisidir
askvyasaklari cignemektir
ask ani yasamaktir
ask sonu var mi yokmu dusunmemektir
ask sebepsizce birini koru korune sevmektir32 Yorumla
+1 yılsu an bnim icin ask ; annemin karnim tokken sordugu "aksama ne pisireyim?" sorusu kadar sacma.istemiyorm cnkü kimseyi hayatmda.benim icn budur yani.en azindan smdilik.
00 Yorumla
+1 yılBöyle ask felan yok. Ask menfaatin bittigi yere kadardir.
34 Yorumla- +1 yıl
Bak tek tarafli oluyir hep. Biri en sonunda kazigi atiyor
- +1 yıl
Yap ama sonu husran olmaz insallah. Ben yaptimda ne oldy. Simdi icim kan agliyor
+1 yılHayalimdeki Ruh İkizime...
Aşk bu benim için00 YorumlaBir muammadır “AŞK”, kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır “AŞK”.
10 Yorumlaİlk zehir aşkla zehir ınsan kalbıne aşk zehiri ok atınca kalbıne carpar.. sonra aşk ilaçla hayata devam eder tedavi gibi mutlu huzur benzer :p
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDevrik bir cümle mi oldu sanki bu :)
dokunmadanda gormedende onu onsuzda yasayabilmektir ask.
ask mantikla duygularin savasidir ve baktikca doyamamaktir.
ask onsuz nefes alamamaktir.
ask kendi kusurlarini fazlasiyla gormektir onun kusurlarini ise fazlasiyla gormemektir...10 Yorumla
+1 yılAşk karşindaki kişinin eğri bacagini düz görmektir:))
23 Yorumlateşekkür ederim eig için😊
+1 yılKulağın anlamını "Sağır" olandan
Dilin anlamını "Lal" olandan
Aklın anlamını "Deli" olandan
AŞK'ın anlamını "HİÇ" olandan anlayabilirsin ;)10 Yorumla
+1 yılAşk, sevgilinin çarpık bacaklarını düz görmektir =)) aşk bir gülücükle başlar bir öpücükle gelişir bin göz yaşıyla son bulur ...
20 Yorumla
+1 yılAşk denizi olmayan bir şehirde yosun kokusunu özlemek gibidir..
hem çok özlenen hemde imkansız..21 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler..
+1 yılDini bir rituel dir. Sen seni seviyorum diyerek ibadet edersin duan kabul edilirse cennet-i ala olarak görülen vuslat-ı hak makamına erişirsin
10 YorumlaAptalca. Nasıl beceriyorlar birini sevmeyi onu da anlamıyorum? Ya dürüst değiller ya da azdıkları için birbirileriyle oluyorlar başka ihtimal yok
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılKarsilikliysa mutis bir duygu. insani sersemleten, ondan başka bisi düşünmeyen😍😇
Herkes yaşamalı bnce bu guzel duyguyu00 YorumlaBir kelebek ruyasidir ask bir tirtilin kelebek olup bir gun ucarak yasayabilmesi icin butun omrunu beklemesidir.
00 YorumlaRomantizm + Cinsellik + Sevgi + Para = Aşk
Yapabileceğim en iyi şey onu bu formülle tanımlamak olurdu00 YorumlaCan Yücel demiştir ki: Sevmek seviyorum demek değil, yüreğinde hissetmektir. Ve aşk yanında olanı sevmek değil, bazen 'gelmeyecek' birini beklemektir..
10 YorumlaAşk gözünün kör olmasıdır. Heyecandır aşk, kalbinin atmasıdır. Tabi karsılıklı olması kosulunda bu kadar güzeldir. Yoksa cok acı cekersin
00 Yorumla
+1 yılçiçeklerin daha güzel kokması, yemeklerin daha tatlı olması, geceleri yatarken yastığa sarılmak bile güzel olur... en azından aşık olsaydım şuan buraya yazmak yerine ona şiir yazıyo olurdum :)
00 Yorumlahttps://i.hizliresim.com/LEd9ra.jpg
acı ceke ceke yine de onunla olmayı istemektir resimdeki gibi..00 Yorumlaher şeydedir ama hiçbir şeyde görünmez. Sözlerle anlatılmaya çalışılıyor ama anladığınız ya da her şeyi boşverin, hissettiğiniz kadar kuvvetlidir.
bide beyinle ilgili filan var ama uzun iş o ona kan pompalıyor filan faso fiso00 Yorumla
+1 yılğörmeden dokunmadan sevebilmek. hiç tanışmadan onunla tanışmayı hayel etmek tanıştıgında da dertleşmek sevgili değil dost olmak hayatı paylaşmak onunla dolaşmak onu her haliyle benimsemek ve ayrılmamak
10 YorumlaSorduğun soruların cevabının hepsi evet, diyorum, ama kavuşmak nasip olmadı. Aşk bir insanın sınırlarını keşfettiği haldir bence
00 Yorumla
+1 yılhic bir zaman hayatim boyle olmicak o yuzden umrumda degil
15 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorim kimse beni istemez heralde cok simarigim bide ben kimseyw guvenmiyorum
- +1 yıl
hic sevgilim olmafi
+1 yılne guzel ya ben hic bir zaman olamicakmisim geliyo bunlar gibi
121 Yorumla- +1 yıl
😢😢😢😭😭😭
- +1 yıl
yohhhh
- +1 yıl
kimse beni almaz ya
- +1 yıl
oyld hissediyom sevdigim adamla evlenemicek gibi
- +1 yıl
artik yok zor
- +1 yıl
aman ya biktim hYatimdan
- +1 yıl
dusunmuyom hicbisey herkez sevdigiyle mutlu bakiyom etrafima herkez mutlu mu
- +1 yıl
bendegil
- +1 yıl
yapcak bisey yok
+1 yılBudur
10 YorumlaAşk ilgiye mahkum kör bir dilenci
En ufak bir şeye kalmaz direnci
Gerçekten sevenin hali bir acı
Seven bekleyen mi yoksa giden mi?10 Yorumlane hata yapsa kızamıyorum diyorsanız aşık olmuşsunuzdur
10 YorumlaAşk bıkılmayandır. Her şeyden bıkılabilir ama asktan ... hayır
11 Yorumla
+1 yılonu gördüğünde onunla konuştuğunda onu düşündüğünde kalbinde kelebeklerin uçuşması fillerin tepişmesi hamsilerin kol bastı oynamsı koskoca gökyüzü ve okyanusların kalbinin içine sığmasıdır
10 Yorumla
+1 yılBir posta katarı gibi simsiyah dumanlar dökerek. Bazen gelmesi beklenen bazen ansızın çıkagelen.
22 Yorumla- +1 yıl
Ne demek.
- Devamını Gör (209)
Devamını Gör(254)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Aşkı bir cümle ile tanımlar mısınız?
Aşkı bir cümle ile özetlesem aşk bir cümle ile özetlenmez derdim herhalde. Daraltmak, genellemek istemem ama şunu söyleyebilirim: Kaybı değerlenmemiş hiçbir şey aşk dolu değildir. Bunu bilindik aşklar için de düşünün, yazmak için, çizmek için, hayat için, her şey için düşünün eğer bir şeyden korkmuyorsanız ortada aşk yoktur. Hem onun kaybından çok korkuyorum hem de aşığım ve bu kayıp korkusundan kurtulmak diyorsanız siz aşkı istemiyorsunuz demektir. Mutlaka sevdiğiniz şeyin kaybından korkarsınız. Aşkla ilgili size bir şey söyleyecek olsam korkunuzdan korkmayın derdim.