İlişkide Prezervatif Ne Zaman Takılmalı

Prezervatif hem bir doğum kontrol yöntemi hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı doğal bir bariyer oluşturduğundan sıklıkla tercih edilen bir korunma yöntemidir. Prezervatif ulaşılması kolay bir koruma yöntemidir ve koruyuculuk açısından güvenlidir. Ancak ilişkide prezervatif kullanan herkesin kafasında bir takım soru işaretleri bulunur. Bu soru işaretleri prezervatif ne zaman takılmalı, prezervatif nasıl kullanılır gibi soru işaretleridir istersen sana bu konuda yardımcı olayım.
Prezervatif ne zaman takılmalı

Daha önce de bahsettiğim gibi prezervatifler sadece gebeliklerin önüne geçmezler. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar için de prezervatifler doğal bir bariyer oluştururlar. Bu yüzden prezervatifler ön sevişme sırasında da takılmalılar. Çünkü cinsel yolla bulaşan bir hastalığın bulaşması için illa bir sıvı çıkışı olmak zorunda değildir. Bu hastalıklar temsala da bulaşırlar.
Bunun yanında prezervatif takmanın diğer şartı da penisin erekte olmasıdır. Erekte olmamış bir penise prezervatif takmak hem zordur hem de bu şekilde takılan prezervatifin koruyuculuğu azalır. Bu yanlış bir kullanım demektir.Prezervatif nasıl kullanılır
Prezervatif ne zaman takılmalı sorusuna cevap bulduysak şimdi de prezervatif nasıl takılır sorusuna bakalım. Prezervatifler poşetlerinden takılmadan hemen önce çıkarılmalıdır. Bu hijyen için önemli bir adımdır. Daha sonra yönüne dikkat edilerek penis başına yerleştirilir ve aşağıya doğru yuvarlanarak takılır. Prezervatifin katlarını önce açıp sonra takmaya çalışmak kesinlikle yanlıştır ve bu da prezervatifin koruyuculuğunu engelleyecektir. Ayrıca yine ilişki sırasında güvenliği sağlamak için prezervatiflere keskin tırnakların temas etmemesi gerekir.
Prezervatif nasıl seçilir

Bu konuda önemli bir soru da prezervatifin nasıl seçildiği ile ilgilidir. Prezervatif seçerken dikkat etmemiz gereken ilk adım penis boyuna ve kalınlığına göre doğru prezervatif bedeni tercih etmektir. Çok dar ya da çok geniş prezervatifler ilişki sırasında koruyuculuk sağlamaz. Daha sonra ise prezervatif seçiminde hem kendimizin hem partnerimizin ihtiyaçlarını gözetmeliyiz. Örneğin erken boşalma gibi bir sorunumuz varsa ya da ilişki süresini uzatmak istiyorsak OKEY Rötar gibi geciktirici etkili prezervatifler kullanmalıyız.

Eğer partnerimiz orgazm olmakta zorlanıyorsa ya da onun ilişkiden aldığı zevki arttırmak istiyorsan Orgazmax jelli ve afrodizyak etkili bir prezervatif olan OKEY Nirvana kullanmalıyız. Eğer ilişki sırasında ten hissini arıyorsan gerçek ten hissi yaratan OKEY Tenn ya da ekstra ince yapısı ve şeffaf yüzeyi ile yok gibi hissettiren OKEY Zero kullanmalıyız. Birkaç etkiyi bir arada arıyorsak ise OKEY Ritim gibi hem kabartmalı hem geciktirici etkili prezervatifleri kullanabiliriz.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılPrezervatif ne zaman takılır?
Cinsel sağlık ve istenmeyen gebelikler için prezervatif mutlaka her ilişkide kullanılmalıdır. Cinsel sağlık açısından, prezervatif ön sevişme esnasında takılmalıdır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların sadece ilişki esnasında değil, basit bir temasla dahi bulaşabildiği unutulmamalıdır.
https://www.youtube.com/embed/IQjKGsDstSg
Prezervatifin ne zaman takılacağı kadar nasıl takılacağı da önemlidir. Okey prezervatif bu konuda güzel bir rehber video hazırlamış;Prezervatif ne zaman takılmalı?
Prezervatif mutlaka erekte olmuş penise takılmalı. Erekte olmamış penise takılan prezervatif, prezervatifin yırtılmasına veya vajina içinde kalmasına yol açabilir. Bu noktaya da dikkat etmekte fayda var.
Sık yapılan bir hata ise ilişki başlayıp, boşalmaya yakın zamanda prezervatif takmaktır. Bu istenmeyen gebelikler açısından çok riskli bir yöntemdir.10 Yorumla
2 türlü usülü vardır bu işin.
1-) Bir hayat kadınıyla birlikte oluyorsundur ya da hiç tanımadığın birile ( one night stand relationship ilişkiye daha girmeden takarsın.
2-) Eşinle yapıyorsundur ilişkini, ve çocuk olmasın diye korunalım diye düşünüyorsan, boşalmadan önce takıcaksın.
Ama benim fikrimi sorarsan, 1 nolu işlere hiç girme, eşine sakla kendini.41 Yorumla
Soran+1 yılön sevişmeden önce takınca bir rahatszlık hissi veriyor seyini sıkıyor.
boşalmadan önc etakayım dersen durup zaman harcıyorsun
ortasını bulamadım
- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılPenis ereksiyon olduğu zaman takmak gerekir.Önsevişmede olur zaten bu da.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleşime göre hiç bir zaman.
011 Yorumla
Soran+1 yılprezervatif takılı sevişemek kadın için itici olurmu ?
yada ön sevişmedne sonra erlkeğin durup takması nasıl olur
Cevap sahibi+1 yılhiç kullanmadığından bilemedim.
Soran+1 yılher zaman siz mi korunuyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılhayır o.
Soran+1 yılpeki nasıl desem ? prezervatif olmadan erkek nasıl ?
Cevap sahibi+1 yılonla hiç yaşamadığım için kıyaslayamam ki.
Soran+1 yıldışarımı cekiliyor
Cevap sahibi+1 yılevt
Soran+1 yılpeki kadın hazır değilse erkek cekilinc ekadın için yarım kalmıyormu bir seyler
Cevap sahibi+1 yılErkekte ona göre süreyi kontrol eder.
Soran+1 yılanladım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
evliysen veya tanıdığın sağlığına güvendiğin biriyle sevişiyorsan prezervatif takmadan içine girmeni tavsiye ederim et et değmeli sıcaklık hissedilmeli :) boşalacak gibi oluyorsan çok stres yapma ilk başlarda süreyi kısa tutarsan ve stres yapmazsan bu süre zamanla uzayacaktır. ondan sonra tamam ben artık boşalmak istiyorum veya çok etkilendim boşalacam düşüncesine girdiğinde takıp ilişkine devam edebilirsin.
10 YorumlaEreksiyon olduktan sonra birleşmeden önce takılmalıdır. Ancak sadece hamilelik değil cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korumasını istiyorsak ön sevişme sırasında da takılması önerilmektedir.
10 Yorumla
+1 yılbiz arkadaşlarla bimden alıp balon gibi şişirip patlatmıştık onun dışında da hiçbir şekilde prezervatif kullanmadım
00 Yorumlapartnerimin prezervatif takmasından hiç hazzetmiyorum zevkte almıyorum o yüzden prezervatif sevmiyorum :)
00 Yorumla
+1 yılİlk girişte takmıyorum, iyiyce büyüyüp sertleştikten sonra giyiyorum tam boşalmadan önce.
10 YorumlaGebelikten korunma varsa oral seks sonrası takılmalı.
10 Yorumla
+1 yılDışarı çıkmadan hemen önce takılır.
Yağmırda şemsiyesiz kaldıysan takılır.01 Yorumla
Soran+1 yılşimşek çakıcada takayımmı
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHer iki söylediğinizde yanlış olur.
Prezervatif,ön sevişme bitip,cinsel birleşmeye geçileceği zaman takılır.02 Yorumla
Soran+1 yılişte beni anlayan birisi çıktı...bu sırada durmak paketi açmak takmak konsantrasyon kaybı yapıyıor
Cevap sahibi+1 yılHayır konsantrasyon kaybı olmaz pek,çünkü ön sevişmede insan yeterince uyarılıyor ve cinsel birleşme için sabırsızlanıyor artık.Biran önce takıp,birleşmeye başlayım psikolojisi oluyor ve bu yüzden konsantrasyon kaybı olup,ereksiyon hali kaybedilmiyor
+1 yılİliskiye girdiğin zaman takılır bazı mallar onu balon olsun diye şişiriyor 😂😂
00 YorumlaKöprüden önceki son çıkışta :D
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir gün Elizabeth'in hamile kalma ihtimali olursa işte o zaman takılır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖn sevişme bittikten sonra sürtünme işi bittikten sonra takılır ve aynen devam..
10 Yorumla
+1 yılbanyoya girmeden 10 dakika önce takılır.
00 Yorumlaön sevişmeden sonra birleşmeden önce
00 Yorumlaboşalmaya yakın prezervatif mi takılır?
01 Yorumlaönsevişmeden sonra birleşmeden hemen önce takılır.
10 Yorumlahiç takma işin zevki kaçıyo
02 Yorumla
Soran+1 yılkeşke başka çözüm olsa
Gizli Üye(36-45)+1 yılen iyisi seks yapmamak
41 Yorumla- +1 yıl
evet hemde günah
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşaldıktan sonra takıyon
03 Yorumla
Soran+1 yılkomiksin
Cevap sahibi+1 yılSen de
Soran+1 yıl:) gülüp geçiyoruz hayata
yok tünel çikişinda takiliyo...:D