Benim eşim zina yapmış ve sonradan tövbe etmiş bakire biri ile evlenirse evlenmemiz hala mı haram kılınıyor ne kadar doğru bu ?
Cevabın nedir?
Bak...
Ben zina yapmadım. Benim olursa (inşallah) karım benim için diğer tüm bayanlardan özeldir. Onlar diğer hiçkimse ile yaşamadığım duyguları yaşamış olurum. Ona bakışım diğerlerinden farklı olur. Ne istese yapar, onu mutlu etmek için can atarım.
Karım bakire ise (inşallah) ben de onun için diğer erkeklerden farklı olurum. Onun tek sahibi olurum. Aramızda sorunlar olsa da bu bağ evliliği korur. Bana karşı her zaman farklı bir gözle bakar. Aldatma gibi şeyler zaten aklına bile gelmez. Bakir olmayan birine göre çok ama çok daha zor aldatır.
Ama bayanın geçmişinde başkaları olduysa, zina yapmışsa ben "diğerlerinden biri" olurum. Tek sahibi olmam. Aramızdaki o "sihirli bağ" kalmaz. Ufak bir tartışmada aldatabilir. Erkeğine o kadar da tolerans göstermez...
Erkek içinde, başka bayanlar olduysa karısı "diğerleri gibi biri" olur...
Evlilikte bakire/bakir biri eşine biricik gözü ile bakar, her hatasını tolere ederken bakir/bakire olmayan kişi ile eşini "ezer". Asla hataları tolere etmek gibi bir yönelimi olmaz. Çünkü karşısındaki kişi "o kadar da kıymetli değildir." En azından eşinin kendine verdiği kıymeti asla ona veremez.
Haram nedir? İnsanı sıkıntıda bırakacak durumların yasaklanması. İçki içmek (mehr, beynin örtülmesi) de bundandır, fitne de, gıybette... Sonuçta insanın ileride üzülmemesi için verilen öğüttür bunlar. Haram olsa da ben mutlu olacağım sanrısı ile hareket edersen anca içkinin verdiği mutluluk gibi bir mutluluğa kavuşursun. Ertesi sabah büyük bir baş ağrısıyla veya daha kötüsü yanında kusmala falan uyanırsın...
O yüzden Allah herkese kendi gibi birini nasip etsin inşallah...90 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBahsettiğin Nur Suresi 3. Ayetidir; "Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah'a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu mü'minlere haram kılınmıştır."
Ama aynı surenin 5. Ayeti "Ancak tövbe edip bundan sonra ıslah olanlar müstesna. Çünkü Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."
Der...
Yani sadece bir ayetle müslüman olunmaz... Kur'an'ı doğru okuyun... İnsanları yanlış yönlendirmeyin... Allah'ın ilk emrine uyun... OKUYUN...35 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Allah bu ayetinde zina edenler birbiriyle evlensin demiyor. O insanlar tercihlerini böyle yaparlar, siz onlara uymayın diyor...
Soran+1 yılancak böyle değil buradada cok yorumda hata bana karşı ilgisi oln br erkek var ve zina yapıyr sürekli ancak bakire br bayan istediğini söylüyor benim gbi bu nedemk oluyr
- +1 yıl
Hop! Arkadaş. 4. ayeti atlayıp 5. ayeti 3. ayete nasıl bağlıyorsun?
NUR 4.İffetli kadınlara iftira atıp da dört tanık getiremeyenlere gelince, onlara hemen seksen vuruş vurun. Ve onların tanıklıklarını ebediyen kabul etmeyin. Onlar, fıska batmışların ta kendileridir.
5. ayet de bunlar hakkında değil midir?
Zina için, "tövbe edenlerin tövberi kabul edilir fakat yapan ile yapmayan bir olmaz" mealindeki ayetin anlamı nedir o zaman? Bunu da düşünmek lazım. - +1 yıl
Erdem soruya cevap yaz, bana yorum yapma... Allah diyor ki, siz müminler zina yapmayın, zina yapan ve mümin olmayan insanlara özenmeyin, evliliklerinizi onlara göre yapmayın. Mümin bir kadın veya mümin bir erkek zina yaparsa şahitlerin önünde 100 sopa ile cezalandırılsın ve müminler tövbe etsin...
Şimdi sen kalkıp müminleri zina yaptı diye dinden çıktığını iddia mı ediyorsun?
NİSA SURESİ 3. AYET
"Zina eden erkek, ancak zina eden ya da Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenebilir. Zina eden kadınla da, ancak zina eden ya da Allah'a ortak koşan bir erkek evlenebilir. Bu tür evlilikler, mü'minlere yasaklanmıştır."
Şu halde bu suçu işleyenler mü'minken işlemezler. Olsa olsa imandan veya imani duygulardan uzak bir psikolojik durumda olabilirler. Bu suçu işledikten sonra da, mü'min bir nefis, bu iğrenç işi yapmak suretiyle imanın dışına çıkmış bir nefisle nikah bağı ile bir arada bulunmak istemez. Bu bağdan nefret eder, tiksinir. Bu yüzden İmam Ahmed, bu iğrenç pisliği temizleyen tevbe olay gerçekleşmediği sürece zina eden bir erkekle, iffetli bir kadının, aynı şekilde iffetli bir erkekle zina eden bir kadının nikah bağı ile biraraya gelmelerinin haram olduğunu söylemiştir. Her halukârda bu ayet, mü'min bir erkeğin tabiatının zina eden bir kadınla nikahlanmaktan, yine mü'min bir kadının tabiatının da zina eden bir erkekle nikahlanmaktan iğrendiğini ifade etmektedir. Nitekim nikàh bağının gerçekleşmemesi istenirken kullanılan " yasak edilmiştir' kelimesi bu yasağın şiddetini, kesinliğini vurgulamaktadır.
"Bu tür evlilikler mü'minlere yasaklanmıştır."35 Yorumla- +1 yıl
5 ayette zaten bunu söylüyor
Soran+1 yılben blgilendirdiğinz için çok teşekr ederim
+1 yıltam hatrlamıyorum da vrdır böyle birşey zina etmiş bir bayan veya bay yine zina etmiş birbayanla/bayla evlenebilir falan böyle birşeydi de.ee sevgilin böyle birşey yaşamış önceden şmdi snle sevgili olduki evlenceksiniz ne bileyim tuhaf yani ama kuran da var.s
01 Yorumla
Soran+1 yılçok sağolun yorumlarınız için
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
18Cevap
Kuranü kerim hiç kimsenin (1.derece akrabalar(Baba,anne.vs.) hariç ve bazı türeyen akrabalıklar(enişte,kayınlar) dışında) evliliğini haram kılmamıştır, ancak bahsi geçen ayet (NUR -3) bu evliliği biz engelleriz (cenabı Hak engeller) anlamına gelmektedir. benim senin haram kılmamızla alakası yok. Eğer rabbim sana öyle birsini kismet biçmişse şu ikiden biri demektir: tövbe etmiş ve kabul görmüş, veya senin de onun gibi zina etmiş bir geçmişin var. siz kendinizi bildiğinize göre yorumunuz kendiniz yapın.
" 3 - Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır."
ayetteki "HARAM" koruma ve kollama anlamına gelmektedir, zira bir çok yerde müminlerin vücut (beden) lerini ateşe haram kıldık diyor.10 YorumlaBu konu kulaktan kulağa dinlenecek bir konu değildir.
Diyanet işlerinin sitesindeki Kur'an-ı Kerim'in meali " link "
burada, aç bak. site de bir de ilmihal var. konuyu orda da araştırabilirsin.
kulaktan dolma ile sakın bilgi edinme. Zaten soruyu sorarken, ayet doğru mu değil mi gibi bir saçmalıkla sormuşsun. Ayet bu Müslüman isen tabi ki doğru kabul edeceksin!04 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle böyle bir ayet oluşu konusunda bilgim olmadığı için tereddütle sordum soruyu ve burada edindiğim bilgiler ve ekstra edindiğim bilgiler dğrultusunda aayetin doğruluğuna inandım ellhamdürillah müslümanım .Yorumların için teşekkürler
- +1 yıl
bak burda konu hakkında bilen de yazıyor bilmeyen de, ben şimdi Elmalılı Hamdi Yazır'ın mealinden buraya aktarma yapıcam, bir sürü kişi itiraz edecek. Bence bunu sen kendin oku, gerekirse diyanetin danışma hattı var oraya danışabilirsin. Ayrıca ayet açık net bazı şeyleri yazıyor ancak, dini alimlerin yorumlarına da bakmak gerek. yani sadece meal yetmez. tefsire de bakılmalı.
- +1 yıl
E çok yapılan hatalardan biri de, Belirli bir surenin sadece 1 ayetini ele alarak yapılan yorumlardır. Bu sure (NUR) zaten bu konuyu ele alır. o yüzden bütünüyle okunup, bütününe yorum yapılmalıdır. Böyle tek tek ayet ele alarak yapılan yorumlar, gazetelerdeki yapılan röportajlarda sadece aralardaki cümlelerin seçilip haber yapılmasına benzer ki, bu şekilde bir şeyin ne kadar hatalı olduğunu her gün görüyoruz. Ki burda Kur'an dan bahsediyoruz.
İslam eşitlik dinidir ve hala islamı anlamayan bir yerlerinden konuşup islamiyeti kötüleyen insanlarla karşı karşıyayız yaptıkları düşünce özgürlügü degil var olan birşeyi yok ya da bilip bilmeden konuşmak düşünce özgürlügü degildir
ve dedigin bakir olmayıp bakire isteyen bakire olmayıp bakir biriyle evlenenlere bir nevi ayetle cevaptır
islamiyet böyle eşitlik sureleriyle doludur hala islamiyeti yobazlık ve kadın düşmanı bir din olarak algılayan mallar'a anlam veremiyorum..10 Yorumla
+1 yılnur suresi
2. ayeti:
Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.
3. ayeti:
Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah'a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu mü'minlere haram kılınmıştır.14 Yorumla- +1 yıl
5. ayetide bu:
5. Ancak tövbe edip bundan sonra ıslah olanlar müstesna. Çünkü Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Soran+1 yılaçıklar mısınız erdem bey
- +1 yıl
4. ayet soruyla alakı olmadığı için yazmadım ama 4. ayette bu erdem
4. Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar f�sık kimselerdir.
öyle bir ayet duymadım. keza işe islam boyutundan bakarsak Hz. Muhammetin ilk eşi dul bir hanımdı. keza bir çok dul hanımlada evlilik yaptı. bunda bir sıkıntı yok. dul kadınlarında bakire olma olasılığını sen hesapla istersen anca gerdek gecesi ilişkiye giremeden kocası kalpten giderse bakire olur.
ayrıca merak ettim hangi ayetmiş bu? ben kuranda buna benzer birşey okumadım.02 Yorumla- +1 yıl
dul olması evlenip ayrıldığını gösterir
Ayet öyle değil. Bakir erkeki bakir bayanlara gibi bir ayet yoktur. Ayetin tamamı şöyledir. " "Kötü kadınlar ve kötü sözler, kötü erkeklere; kötü erkekler, kötü kadınlara ve sözlere; temiz kadınlar ve temiz kelimeler temiz erkeklere; temiz erkekler de temiz kadınlara ve temiz sözlere yakışır." (Nur suresi, 26. ayet) Ayetin iniş sebebi ise İFK olayında Hz. Aişe'nin temiz olduğu ile ilgilidir. Zira temiz olmayan bir kadın Peygambere eş olamazdı.
04 Yorumla- +1 yıl
Doğrudur o ayettir. Fakat ayetin devamına bakmak lazıma devamında Müşrik olan kişiden bahsediyor. Bu durumda, Müslüman olan kimse zaten ayetin hukukuna göre had ile cezalandırılr. Had ile cezalandırılan insan ise temiz insandır ve ayette " Evlenemez " denmiyor " Evlenmez " deniyor. Yani bu insanların kendi tercihi gibidir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuranda geçen herşey harfi harfine doğrudur. evet öyle yazıyor kuranda kesinlikle doğru. temiz erkeğe kötü kadın ya da temiz kadına kötü erkek nasip olmaz hiç bir zaman. eğer siz evlenmeden birisiyle yattıysanız emin olun ki ilerde ki eşinizle daha önce biriyle yatmıştır ya da yatacaktır. sen o pisliği yaptıysan evlenirkende bunu s*ke s*ke kabulleneceksin. allah tertemiz bir koyna tertemiz girmeyi nasip etsin...
16 Yorumla
Soran+1 yılbilginz var o halde bu knuda peki kendimdn örnek vererk sormk istiyorm izninizle ben gençlik nevsine yenilerek zina teşebbüsünde bulundum bakire olmama rağmen eğilimim oldu zinaya ancak pişmn oldum ve tövbe edip ayrıldm sevdiğim adamdan .. Ancak bu durumda önüme gelecek kişi nasibm benm gibi olacaktr veyahut annemle babamdn örnk verırsen babam bakir değilmş ama annem tertemz gtmş gelinliği ile neden anneme bakr bri nasip olmamış o halde evlilikleri haram mı oluyor ?!
Cevap sahibi+1 yıltöbe etmişsin. onun kabul olup olunmayacağını ancak allah bilir. yürekten pişman olup af dilediysen ve bir daha aynı eğilimi göstermezsen için rahat olsun.
haram olup olmaması konusunda pek bir bilgim yok ama gerçekten yürekteki pişmanlık yaptığın hatayı allah katında giderir, önceden yanlış yapıp kirlenen birisine tövbe ettikten sonra tertemiz bir eş bahşolunabilir.
Soran+1 yıltövbe ettim bekaretimi allaha şükr kaybtmedim ancak tvbe etsemde hep br pişmnlık duyuyrum dilerm allah affeder ..
Cevap sahibi+1 yılsen gerçekten çok pişman olmuşsun ve bu pişmanlığı hala duyman senin kalbinin temizliğidir inş allahım affeder için rahat olsun..
Soran+1 yılsağol arkadaşım çok dua ettim yorumların için teşekkr ederim hayırlı gnler
Cevap sahibi+1 yılhayırlı günler..
+1 yılsırf bakıre dıye bı kız ya da erkeğe şartlar koyup bu kadar basıt dusunen, işin kalp temızlığı durustluk boyunu katmadan ayetı ındrıren bır allah saçmalamaktan baska bırsey yapmıyordur
12 Yorumla
Soran+1 yılne diyorsunuz siz dikat edin sözlerinize inançımıza bari saygı gsterın
Gizli Üye(30-35)+1 yılnur suresi 3. ayet derki zine eden bir erkek sadece zina eden kadınla evlenebilir aynı şekilde zina eden bir kadın ancak zina eden erkekle evlenebilir. aksi halde haramdır ve evlenseler dahi hak katında evli sayılmazlar
30 YorumlaBu ayetleri nereden bulup yazıyorsunuz bilmiyorum ama...Kur-an'ın Türkçe meali var aç oku o.O
01 Yorumla
Soran+1 yılokumak gerek haklısınız
sadece şunu biliyorum bakir olmayan bir erkeğin karısını sen bakire değildin diye yargılamaya hakkı yok
02 Yorumla
Soran+1 yılkeslıkle hakkı yok ama hala hak eden oldugunu düşünen cok erkek var
valla bu ayet herkesin ağzında saçma demiyorum ama inandırıcı değil alakası yok
02 Yorumla
Soran+1 yılinanmak gerek kuranda yazıyorsa
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen bunu hiç duymadım
03 Yorumla
Soran+1 yılbende doğruluk payı var mı dye sormak istedm
Cevap sahibi+1 yılişte birşey söyleyemem.biri yorum yapar birazdan
Soran+1 yıl:(
+1 yılBir ayetin dogrulugunu mu sorguluyosun ?
02 Yorumla
Soran+1 yılbyle br ayet olduguneden şüphecıydm varms bunu srgulamak benm haddime değil haşa
- +1 yıl
tamam ben yalnş anlafm ozaman kusura bakma evet öyle bir ayet var "NUR" suresi 3. Ayet araştır
pişman olup tövbe ederse sıkıntı yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılettm tvbe allah kabul eyler inşallh
bence saçmalıktan başka birşey değil
07 Yorumla
Soran+1 yılbyle dememeliyiz kuranda ayet var
Soran+1 yılsaygı duyuyorum polemiğe inan girmeyeceğim ancak vicdanınla yüzleşirsn dogruyu yanlışı anlarsın ;)
Soran+1 yılsor sen sor
Esin zina yapti. Peki sen?
04 Yorumla
Soran+1 yılben zina teşebbüsünde bulndm genckn anck tvbe ettm bakireym blmıyorm eşim nasıl olr :(
Soran+1 yılhyr anlamadın ben erkek arkadasımla zina yaaşadım yani bekrateimi kaybetmeden daha snrada ayrıldm pşmn olp ..
+1 yılne ayeti böyle bir ayet ben hiç okumadım
02 Yorumla
Soran+1 yılarkadaslar acıkladı blgilenin sizde ltfen
- +1 yıl
bilgileniyorum zaten şuan
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Bakir erkek bakire kızlarla bakir olmayan bakire olmayan kızlara diye bir ayet var ne kadar doğru bu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım