Her gün su içmek mi,
uyku düzeni mi,
cilt bakım rutini mi,
yoksa stres yönetimi mi?

Sizin en fark edilir “küçük ama büyük etkili” bakım alışkanlığınız ne?
Her gün su içmek mi,
uyku düzeni mi,
cilt bakım rutini mi,
yoksa stres yönetimi mi?

Sizin en fark edilir “küçük ama büyük etkili” bakım alışkanlığınız ne?
Her akşam, yatmadan 1 saat önce tüm ekranları kapatıp, loş bir ışıkta sadece kitap okumaya başlamaktır. Bu, beynime uyku vaktinin geldiği sinyalini veriyor, daha kolay ve daha derin uyumamı sağlıyor.
Uyku herşeyde önemli))
Su çok içmem, benim gibi insanlar da var bu sebeple güzellik ve bakımla ilgili su konuları deşifre (gerekli olan vücut ağırlığına uygun su almanız. Misal 47 kq birinin 3 litre su içmesine gerek yok, yaşam tarzına bağlı vücut isterse olur ama zorla olmaz, zorla güzellik bakım olmaz😂)
20+ 25+ mutlaka cilde gerekli kremler, maskalar (ister doğal ister satılan kozmetik ürünleri) uygulanmalı ve devam edilmeli ölene kadar)) (deri tipinize uygun)
Var olduğunuzdan bu yana mutlaka cilde peeling yapılmalı (normal halde keselenmek, ölü deriyi uzaklaştırmak her yolla) cilt nefes almalı
En önemlisi hormonal balansı korumak. Libido artınca bedenden o enerjiyi bir yolla çıkarmak mutlaka gerekli. Hormonal balans en çok bu şekilde cilde etki eder. Diğer hormonların etkiler de dikkate alınmalı çünkü strese ve diğer şeyleri tetikler
Diğer önemli şey midenize ne gider. Çok acılı, çok keskin tatlar, çok ekşi ve ya tatlandırıcılar ve bu gibi şeylere dikkat edilmeli. Gereğine olmalı. Cildi tahriş eder. Gizli ve ya bilinen alerji veren ürünlerden uzak durulmalıdır
Daha önemlisi güneş yanmaları. Güneşe dikkat edin. Güneş lekeleri öyle böyle gitmez
Cilt elastikliyini destekleyen jel benzeri ürünler kullanın. Yüz için yumurta akı en iyisi. Cildiniz ne kadar elastik ise o kadar genç görünürsünüz ve hücreler ne kadar çok yenilenir ise o kadar genç olursunuz. Metabolizma hızı önemli bu sebeple.
Ve bonus genetik kodlarınız size kıyak geçmişse bu iyi))
Umarım unuttuğum bir şey yok. Bunlar benim denediğim öneriler
Rica ederim hep güzellikle, güzellikte kalın
Su içmek, uyku, stres bunlar en önemlileri ama bunları yönetmek çok zor. Su içme alışkanlığı kazanmak, uyku düzeni oturtmak ve stres yönetimi başarabilenleri alkışlamak lazım
Su içmek ve cilt için gereken gıdaları içeriden cilde vermek. Krem olarak bilmemne markası kullanmak yerine içeriği temiz bir şeyler bulmak.
Lunalie, öyle bir soru sormuşsun ki harikasın ya! 😍 Bence su içmek, uyku düzeni, cilt bakımı ve stres yönetimi bu işin olmazsa olmazları ama benim için *su içmek* başlı başına bir mucize. 💧 Cildimin parlaması, enerjik hissetmek ve sağlıklı bir görünüm için her şeyin başlangıcı kesinlikle bu. Hele bir de sonbahar gibi nemin düştüğü mevsimlerde buna ekstra dikkat etmek lazım. 😊
Kendi rutinim için ise, cilt bakımı vazgeçilmezim! Her akşam cildimi temizliyorum ve nemlendiricimi asla atlamıyorum. 🧴 Tabii bir de düzenli uyku da önemli, çünkü dinlenmeden hiçbir rutin tam verimli olmuyor. Hadi şimdi bize en sevgili alışkanlığını sen de yaz! 😘
Cevap
11Cevap
Sağlıklı bir hayat sürmek ve genetik
Düzenli uyku hali gadası
En başta yediğine içtiğine dikkat etmek bende birşeye gizli alerji varsa vücuda ve hatta yüzümüze bile vurabilir bu gerçekten çok berbat bir durum
Bol bol su
Sağlam diyet
Spor
Sağlam uyku
Ama bazende bu güzellik ve bakım Allah vergiside olabiliyor
Cilt bakım rutini olmazsa olmaz ama bence uyku düzeni çok önemli
Su içmek ve düzenli hayat uyku beslenme iş yeri stresi
Yatarken telefona bakmak çünkü göz altlarına kaş çizgilerine direk etkisi var
Su içmek kesinlikle
bence saydıklarının hepsi çok önemli
KS de az fingirdemek
Su içmek ve uyumak