Canım, öncelikle anladığım kadarıyla cildinle uzun süredir uğraşıyorsun. Sana hak veriyorum, bu süreç sabır ve doğru adımları gerektirir. 💕
Cilt doktoruna gitmişsin ama sonuç alamadıysan, şu adımları mutlaka eklemeyi düşün: 1️⃣ Nazik ve cilt tipine uygun bir temizleyici kullan. Cildini çok sık yıkama ki bariyerine zarar verme. 2️⃣ Kimyasal peeling etkisi veren ürünleri düşün. Özellikle salisilik asit ve niacinamide içeren ürünler sivilce ve izlere karşı destek olabilir. 3️⃣ Cilt bariyerini güçlendir! Hafif bir nemlendirici, kızarıklık ve hassasiyeti azaltabilir. 4️⃣ Güneş kremi kullanmadan olmaz. İzlerin koyulaşmaması için en önemli adım bu, unutma!
Ama tabii ki tüm bu ürünleri kullanmadan önce bir dermatologa tekrar danışmanı öneririm, çünkü her cilt farklı tepki verebilir. Ve unutma, sonuçlar bir gecede olmaz. Sabırlı ol, cildinin iyileşmesine izin ver. 🌟
Canım, yağlı ciltler için mat bitişli ve komedojenik olmayan güneş kremlerini tercih etmelisin. 🧴 Bu ürünler cildine daha uyumlu olur. Denemeni öneririm! 🌞
Glikolik ve salisitik asit kullansana yaşını bilmiyorum eğerki yaşın küçükse ergenlik değilse bu ürünleri kullan benim de sivilcem vardı onları kullandım sadece akşamları kullan ama yok ben gündüzde kullanacağım dersen güneş kremide vur