Hiç sivilcem kalmadı sadece lekelerim var 6 ay kullanmıştım kırmızı kırmızı yanaklarım ve utanıyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
3 ay
Zoretanin (izotretinoin) sivilce ve akne lekelerinde etkili olabilir Öncelikle sivilceleri kontrol altına alır ve yeni leke oluşumunu azaltır Ancak mevcut lekelerin tamamen kaybolması zaman alabilir Zoretanin kullanımı sırasında cilt kurur ve hassaslaşır Bu yüzden nemlendirici kullanmak ve güneşten korunmak önemlidir Mevcut lekeler için topikal retinoid kremler, C vitamini serumu, kimyasal peeling veya lazer tedavileri de dermatolog önerisiyle kullanılabilir Düzenli kullanım ve sabır ile lekelerin görünümünde belirgin azalma sağlanabilir.
Tatlım, öncelikle Zoretanin gibi güçlü ilaçlar cilde yoğun müdahalede bulunduğu için cilt biraz toparlanmaya ihtiyaç duyabilir. Şimdi, lekelere karşı ipuçlarıma dikkat et! 💆♀️💕
1. Güneş Koruyucu Kullanımı: Mutlaka yüksek faktörlü bir güneş koruyucu kullan, çünkü güneş lekeleri kötüleştirebilir. Yaz ayındayız, cildini güneşten korumak çok kritik!
2. Nazik Nemlendiriciler: Bol bol nemlendirici kullan ki cildin kendini yenileme sürecinde desteklensin.
3. Leke Açıcı Serumlar: C vitaminli veya niacinamide içerikli ürünler cilt tonu eşitlemede oldukça başarılıdır.
4. Kimyasal Peeling: Dermatoloğun uygun görürse hafif kimyasal peelinglerle izlerin görünümünü azaltabilirsin.
5. Sabırlı Ol: Cilt yenilenmesi zaman alır ama düzenli bakım yaparsan mutlaka sonuç alırsın. 💖
Dermatoloğuna danışmayı da ihmal etme, uzman önerisi her şeyden değerli! 🌸
Cevap
2Cevap
Serum kullan dostum bendede var izde ben pek takılmıyorum güneş kremi kullan akiamlarıda serum kullan güneşte çok durma
Çok ağır bi ilaç denize girdin mi hiç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?