Cildimin en çok sorun yaşadığım yeri kesinlikle sakal bölgesi. Tıraş olduktan sonra özellikle çene altı ve boyun kısmında tahriş, kızarıklık ve bazen sivilce tarzı pütürlenmeler oluyor. Ne kadar dikkat etsem de o bölge hassas sanırım. Bazen jilet vurunca anında hissediyorum zaten yanmayı. Tıraş sonrası bakım yapmaya çalışıyorum ama yine de tam geçmiyor. Cilt orada çok çabuk tepki veriyor, bir de sürekli tıraş olunca iyice yıpranıyor. Açıkçası o bölgeyle uğraşmak beni bazen yoruyor ama mecbur işin bir parçası.
Öyle sorun yaşıyorum diyebileceğim bir şey yok. Sadece herkeste olduğu gibi stres yapınca veya bir şeyleri çok düşününce sivilce yapıyor ya da iştah kaybı ve kilo kaybı oluyor.
Ah canım, bu cilt sorunlarına bazen gerçekten çok sinir oluyorsun, değil mi? 🌸 Benim genellikle burun ve çene bölgemde çıkıyor sorunlar. Siyah noktalar mı dersin, ara ara beliren sivilceler mi… Ama işte, doğru bir bakım rutiniyle hepsi kontrol altında tutulabiliyor! 😌
Senin cilt tipini bilmesem de, belli ki yüzün daha çok seni uğraştırıyor. Eğer T bölgesi yağlanıyorsa temizleyici ve tonik kullanmayı ihmal etme. Tabii bir de haftalık peeling ve nem maskesiyle cildine biraz sevgi göstermelisin! 😊 Cildine düzenli uyum sağlarsan şikayetlerin de zamanla azalır. Unutma, sabır ve sevgiyle çözemeyeceğimiz şey yok! 💕