Ben sanırsam en fazla sırt ağrısı.. Bilgisayar başında çalıştığımdan olsa gerek ki, bunu bir türlü gideremiyorum. Ne kadar dinlenirsem dinleneyim geçmiyor:)

Ben sanırsam en fazla sırt ağrısı.. Bilgisayar başında çalıştığımdan olsa gerek ki, bunu bir türlü gideremiyorum. Ne kadar dinlenirsem dinleneyim geçmiyor:)

Merhabalar adminim. Geçmiş olsun.
Aktif bir iş yaşamı sonrasında emekliliğin keyfini çıkartmaya çalışan birisi olarak biraz hareketsiz kalıyorum. Bunun neticesinde bel ağrısı çektiğim zamanlar oluyor ve bu tamamen rahat (!) olduğunu düşündüğüm keyif koltuğumdaki oturuş pozisyonumdan kaynaklanıyor. 😀

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sertifikasına sahip eski bir devlet memuru olarak, her ne kadar İSG alanında hiç çalışmamış olsam da biliyorum ki; sizler gibi bilgisayar başında çalışanlar açısından bahsettiğiniz tarzdaki ağrılı hastalıklar profesyonel çalışma ortamınızdan ve görevinizden kaynaklandığı için "Meslek Hastalığı" olarak değerlendirilebiliyor. Bu hastalıklar yukarıdaki görselde gösterilen bölgelerdeki hastalıklar.
İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı arasında sizin işinizle ilgili düzenleme yapan "Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik " var. Bu yönetmelik 5’inci maddesi ile işverenlere “işyerinde gerçekleştireceği risk değerlendirmesinde; çalışma merkezlerinde ekranlı araçların kullanımından kaynaklanan riskleri, özellikle görme, fiziksel sorunlar ve mental stresle ilgili riskleri de dikkate alarak, bu risklerin etkileri, yol açabileceği ilave etkiler ile risklerin bir arada olmasından kaynaklanabilecek olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi için her türlü sağlık ve güvenlik önlemlerini alır.” amir hükmü ile yükümlülük veriyor. Aynı yönetmeliğin 6’ncı maddesi ise çalışanlara bu konuda verilecek eğitimleri düzenliyor. Bu eğitimlerde “Doğru oturuş, Gözlerin, kas ve iskelet sisteminin dinlendirilmesi, Ara dinlenmeleri ve egzersizler.” konularında da eğitim verileceği belirlenmiş.
Evden çalışıyor olsanız da bu konuda eğitim almış olmalısınız. Ancak siz işverenlerinizi korumak için “Ben çalışırken değil, valorant oynarken sırtımı ağrıttım” derseniz bilemem. 😂
Son bir önerim olarak; hazır ben emekli olmuş iken, iş yükünüzü azaltmak için admin olarak çalışma konusunda tekliflere açık olduğumu belirtebilirim. 😂
Sağlıklı günler dilerim.
Çok teşekkürler. Bizim işimiz güzellik adminim :)
Sağlıklı günleriniz olsun.
Merhaba, ben genel olarak en çok ağrımı baş bölgemden çekiyorum çünkü şu sıralar gerçekten de ciddi bir uyku sorunum var yani gece geç yattığım için bir de özellikle de kafein çok tükettiğim için sabahları kalkamıyorum ya da çok erken kalkıyorum toplam da uyuduğum uyku süresi de 4 saati geçmiyor zaten bu yüzden de sabahları özellikle de büyük bir baş ağrısı ile güne başlıyorum. ve ayrıca sigara da kullandığım için maalesef bu daha çok zorluyor beni biraz..
Bunun dışında yaşadığım bir ağrı yok bir de çok hareket edersem kalbimde biraz sızlanma oluyor ama ağrı şeklinde değil..
Merhaba Adminim,
Çok şükür ağrım sızım yok. Bir ara ağrım vardı kalça ağrısı, kaza geçirmiştim, tam yirmi tane özel hastaneye gittim, sorun çözüldü çok şükür. İnsanın neresi ağrıyorsa canı oradadır. Doktora gözükmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Hatta birkaç görüş daha iyi olur. Doktorlara bile güvenmiyorum ben! 😅
Rabbim sağlık sıhhat versin, mümkün olduğunca egzersiz fizik tedavi yapabiliriz kendi kendimize YouTube çok faydalı bu konuda, iyi geliyor...
Sağolun Adminim, motorla trafik kazası, önce minibüs vurdu takla attım, sonra da karda motorla dona denk geldim ve uçtum tam popomun üstüne düştüm 😅 Kolu komşu Urfalı Abdi gibi oldun dediler 😅
Motor sürenleri seviyorum ama hiç sürmeye yanaşmam :D Birinin arkasına binmeyi de sevemiyorum.. Çok yakın arkadaşım motorcu. Çok zoraki bir kere arkasına bindim de aman aman.. Ben arabacıyım ya :D
Çocuk normalde kaç senedir motor kullanıyor ama nasip oldu da, kendine 125 cc mi ne motor aldı yeni. Aldığı gün kaza yaptı. Şans.. Normalde hem araba, hem motorun deli kullanıcısı.
Ben gençliğimden beri sürüyorum ekmek parası hem geçim kaynağı mahallenin tüm gençleri çocukları motorcu oldular ben gibi 😅 Küçük çocuklara bile veriyorum bana küçükken kimse vermemişti mutlu olsunlar ben üzülüyordum 😅
Arkaya binmeyi bende sevmem 😅 abimin arkasına binsem bile korkuyorum onun korkusu çok kötü güvenemiyorum kimseye 😂
Hayırlı olsun diyecektim tövbe tövbe yahu 😂Allah sağlık sıhhat versin 😅
Ben hızı sevmem 😅 geçirdiğim kazanın haddi hesabı yokta duruldum yavaşladım artık 😂
Masaj kremleriyle masaj yaptırmanı tavsiye ederim. Benim formülümdür kekik özlü kremle veya akıllı kremle masaj yapar havlu ısıtıp yatırırım sabaha ağrının çoğunluğunun geçtiğini söylerler.
En çok baş ve boyun çekiyorumdur.
Umarım geçer :)
Cevap
22Cevap
Sırt ve boyun bende de. Telefona, bilgisayara çok bakmaktan etkileniyor evet
Geçmiş olsun.
Mümkün olduğunca sabit pozisyonda uzun süre kalmamaya çalışın. Bilgisayarın başında çok duruyorsanız yarım saatte bir en azından bi 5 dk ara verip esneme hareketleri yapabilirsiniz. Faydası olur diye düşünüyorum.
Sağol, rica ederim.
Aslında bakarsan verdiğim bu tavsiyeyi benim de pek uyguladığım söylenemez 😂 ama yapmak lazım tabi :)
İnşallah :)
Ben de isimden kaynaklı bel ağrısı cekebiliyorum. Yoga çok iyi geliyor, bir kaç yıl önce 1 ay her gün yapmıştım ve gözle görünür bir fark hissetmiştim. Gerçekten çok dinç hissettiriyor hareket etmek, özellikle masa başında calisiliyorsa.
Kronik hastalığımdan dolayı baş, bazende kas ağrım oluyor.
Saol admin sizin iş daha zor tabi kolay gelsin
Bacaklarım ağrır en çok. Özellikle gün içinde çok fazla adım attıysam veya uzun süre ara verdikten sonra spora yeniden başlamışsam. Huzursuz bacak sendromu da var sanırım bende. Fazla oturduğumda, hareketsiz kaldığımda da aynı şeyi yaşıyorum.
Çok şükür pek ağrısı olan biri değilim. Olsa da genelde ağrı eşiği yüksek biri olduğum için pek etkilemiyor beni. Ama sanırım en çok belim ağrıyordur. Ondan da emin değilim😅
Duruş bozukluğundan kaynaklı muhtemelen o ağrılarınız. Herhangi bir ağrı çekmiyorum sadece sporda fazla zorlanırsam hamlık ağrılarım oluyor ertesi gün o kadar.
Boyun ve sırt o kadar şiddetli ağrılarım var ki reçeteli ilaçlar kullanıyorum. Yoksa günüm yatakta geçer.
Merhaba 😊Kol diyebilirim ara ara düştüğümden vs. Düşme durumlarımda da sulidin plus iyi geldiğinden.
Boynum ve başım.
Boyun fıtığım boynumu ağrıtıyor, kronik migren başımı. Hele bide ikisi aynı anda olursa 🤬
Spordayken fazla ağırlık kaldırdığımdan dolayı şimdi biraz fazla ayakta durduğumda belim ağrıyor. Spor yaparken bel kayması olmuştu bende.
Regl iken kasık - karın
Normal zamanda pek ağrı çekmem ama son 2 gündür bacağımda biraz ağrı var spordan dolayı yordum kendimi.
Neredeyse her gün boyun ağrısı çekiyorum. Kalıcı olduğuna inanıyorum artık.
Pek ağrı çekmem lakin ağrı çekecek olduğum zaman başım ağrır. Allah'tan ağrı kesiciler var
Göğüs kafesinde, sırtım bir de ayak bileğim arada tutar.
Kol ağrısı çekiyordum, dikey mouse ile bir nebze hafifledi.
Karın ağrısı kasık ağrısı sırt ağrısı omuz ağrısı kol ağrısı
Bileklerimden. Karpal tünel sendromu, fazla temizlik ve ovma işleriyle yıpratmışım kendimi.
Son bir haftadır ense köküm ağrıyor. Normalde hiç ağrı nedir bilmem.
Bir ara boynumun sol tarafına öyle bir ağrı girmişti ki kafamı çevirmek işkence gibi geliyordu
Ayaklarım ve ellerim çok acıyor maalesef ki ağrı değilde.
Genellikle baş ağrısı ve sol bacak ağrısı çekiyorum
Dalağım
Çünkü genetik olarak ve
Dalak büyümesi bende
Hastalık olarak
bu sitedeki bazı zeka özürlülerinin bana verdiği manevi zihin ağrıları
Çoğu insan kalpten ağrı çeker
Admin ince espriyi anlamadın Aşk konusuna atıf yaptım.
Kimin yok admin 😂
Hele o kalp ağrısını hiçbir Doktor çözemez
Migren var kafa arkası ve kaş bölgesi.
Kalbimden XXL Çift Lavaş Hatay Antakya Usulü Tavuk Döner Dürüm Alcak Param Yok
Başımın ağrımadığı gün yok
Belim bugün õldum agrisindan
Bel ağrısı ama kütletince geçiyor 😄
En fazla omuz ağrıları çekiyorum
Belim, bel fıtığı var her gün genelde ağrıyor
Sinir stresten hiç geçmeyen baş ağrısı
Baş ağrısı çok fena şekilde
Ben de sırt ağrısı çekiyorum
Çok şükür en çok şuramda ağrı var demiyorum.
Baş ve göz
Bugünlerde karın ağrısı bitmek bilmiyor
Gözlerim hep sorun sanırım
Kol kası
Baş ağrısı
Boyun ağrısı
Bacak
Bel...
Kolum
Kalp ağrısıı
Regl sancısı.
Böbreğim den