Nasıl emin olucam bu adamdan?

2 yıllık bir ilişkimiz 3 yıllık bir tanışıklığımız var. o baştaki 1 yıllık sürede sevgili olmamamızın sebebi 'eski sevgilimi unutamıyorum, yeni ayrıldık biraz hayatı yaşamam lazım' demesiydi. Hatta biz sevgili olmadan 2 ay kadar önce kafası güzelken 'keşke o kızı hiç bırakmasaydım' demişti. Hırs mı yaptım çok mu seviyorum bilmiyorum. Başta olaylar hoş değildi evet amma şu an beni mutlu etmek için elinden gelenin her zaman fazlasını yapıyor. Her türlü derdimi tasamı nazımı tribimi çekiyor. Yapabileceği her şeyi yapıyor buna eminim. Güven konusunda da eminim. Evlenmek istediğini söylüyor ama ben sanki emin değil gibiyim. Sorumluluk artacak diye mi çekiniyorum onu da bilmiyorum. Bazen hemen evlenmek istiyorum çok sevdiğimi ve sevildiğimi fark ettiğim için. Bazende hiç evlenmek istemiyorum. Hayat sartlarımız aile yaşantılarımızda çok farklı.
Bunlardan da ziyade kendisi benim ilk ilişkim. Bense onun kaçıncı ilişkisiyim bilemiyorum.
Bu belirsizlikler beni çok yordu. Daha iyisini bulur muyum sorusuna girmek istemiyorum. Ve evet hiç tanımadığım insanların detaylı yorumuna ihtiyacım var. özellikle evli olanlar. Evlilik için sadakat sevgi emek yeterli mi geçmiş unutulabiliyor mu?
çok cesur biri değilim hızlı kararlar alamam genelde. Kararsızımdır.
Evlilik için 'evet bu o kişi olmalı' demek için ne gibi kriterlere bakmalıyım. Evlilik kararı almakta ne gibi kriterler önemli. NEye dikkat etmeliyim. ay bi yardım edin

Nasıl emin olucam bu adamdan?