2 seneye yakındır parmaklarımda çatlaklar oluşuyor ve zamanla kuruma oluyor nemlendirici kremler de kullansam bir süre geçiyor sonra tekrar kuruma yapıyor daha önce yaşayan var mı nasıl kalıcı çözerim, dermotoloğa da gittim hep krem yazıp yolladılar ama kalıcı çözüm olmuyor
Üniversitedeyken kışın benim elim de çok çatlardı. Gratis gibi yerlerden de devamlı arkadaşlarım şu kremi al, yok bu kremi al , vazelin al gibi önerilerde bulunup dururdu. En son doktora gittim ve bana fito diye bir krem yazdı. Sadece o iyi gelmişti. Elim çatladıkça sürüp durdum. Bir dene istersen. Kalıcı bir çözümü olduğunu sanmıyorum. Kalıcı olsun istersen düzenli olarak her gün sür. Yaşadığın yerin havası ile ilgilidir diye düşünüyorum. Çünkü bende Karadeniz iklimi yapmıyordu, karasal ilkimin kuru havası yapıyordu. Burada bir kez bile elim çatlamadı.
Elleri uzun süreler suda tutmak, nemlendirici içermeyen sabunlar kullanmak, ellerin çok fazla deterjana maruz gibi maddelere maruz kalması ve bunun yanında aniden oluşan hava değişimleri ellerde çatlaklara neden olur.
Büyük ihtimalle o yüzden bende elektrik işleriyle uğraşıyorum kablolarla çok haşır neşir olunca seninki kadar olmasa da bende de oluyordu. Mesleğe uygun eldiven kullan. Hatta eldiveni giyerken elini kremle hiç bir problem kalmiyor