Sırasıyla nasıl olmalı?
Ve hangi markaların ürünleri iyi?
Ve hangi markaların ürünleri iyi?
Yağlı ciltler için bakım rutini, cildin doğal yağ dengesine zarar vermeden sebum üretimini kontrol altına almayı hedefler¹. İşte yağlı cilt bakımı için bazı öneriler:
1. **Yüzünüzü Düzenli Olarak Yıkayın**: Yağlı cilt bakımı için atılacak ilk adım yüzü düzenli olarak günde 2 kez yıkamaktır⁷.
2. **Tonik Kullanın**: Alkol içerikli sıkılaştırıcı tonikler, cildin kurutulmasına yardımcı olabilir⁷.
3. **Yüzünüzü Nazikçe Kurulayın**: Yıkadıktan ve tonikledikten sonra cildinizi yumuşak ve temiz bir havluyla kurulayın⁷.
4. **Yağ Emici Kağıt Kullanın**: Yağ emici kağıtlar, cildinizdeki fazla yağı alabilir⁷.
5. **Maske Kullanın**: Düzenli olarak cildinize maske uygulayın⁷.
6. **Nemlendirici Sürün**: Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. Yağlı ciltler de nemlendirilmeye ihtiyaç duyar⁷.
Unutmayın, her cilt tipinin kendine özgü bir bakım rutini vardır ve bu rutin düzenli olarak uygulanmalıdır¹. İyi bakım, sağlıklı bir cilt için en önemli adımdır.
Kaynak: Bing ile konuşma, 22.09.2023
(
Cerave la roche
Bu arada yorumlara baktim sen bu yorumlara uyma sakin suratin daha kotu olmasin
Teşekkürler
Rica ederim
Cevap
3Cevap
Su bazlı ürünler kullanabilirsin
çay ağacı ürünleri kullanman bence
Cay ağacı ürünleri kullanman lazım, beslenmeye dikkat bol su
Çay ağacı ürünleri hangi markanın iyi
Yıkama jeli- Bioderma sebium foaming gel
Tonik- La Roche Posay
Nemlendirici- Cerave veya Neutrogena
Haftada bir veya iki kere kil maskesi-claderm
Cildindeki problemlere göre serum kullanabilirsin. Arbutin, c vitamini vs
Yıkama jei tonik cildindeki problemlere göre serum nemlendirici gündüz ise güneş kremi ekle bir de buna
Sebamedin yıkam jelini çok seviyorum hem ph iyi hem sabun yok alkali yok bir kiloluk olan bu arada onun haricinde su bazlı ürünler kullan
Buhar ve dengeleyici yüz jeli
Doğal haliniz daha güzel
Yağlı cilt başa bela
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?