Hepimiz cildimiz ışıl ışıl, sağlıklı olsun istiyoruz. Bunun için güneşten korunuyoruz, bakım kremleri sürüyoruz. Ancak bazen cildimiz için iyi olduğunu düşünerek yaptıklarımız, cildimize ve cilt bariyerimize zarar verebiliyor.
Hadi en sık yapılan bakım yanlışlarını konuşalım. Ben ilki ile başlıyorum. Cilde limon sürmek 🌝
Limon cildimiz için fazla asidiktir, irritasyona, kuruluğa ve cilt bariyerinde bozulmaya yol açabilir.
Diğer en sık yapılan yanlışlar neler peki? Katkılarınızı bekliyorum ✨
İçeriğini bilmeden sosyal medyada dayatılan sözde cam gibi bir cilt için 7-10 aşamalı gereksiz rutinler. Bir tıp öğrencisi yorumu görmüştüm hiçbirine gerek yok demişti, kanserojen şeyleri kullanmayın diyordu haklı da sağlıklı beslenme, makyaj yapmamama, cildi temiz tutma, stres yapmama yeterli.
Teşekkürler güzel bir yazı olmuş diyebilirim. mesela Güneş ışınları cilt kanseri, erken yaşlanma ve güneş yanıkları gibi cilt sorunlarına neden olabilir. Güneşe çıkarken yeterli miktarda güneş kremi kullanmak önemlidir. Çok fazla cilt ürünü kullanmak cilt hassasiyetine yol açabilir. Aşırı temizleyici, tonik veya losyon kullanmak cildin dengesini bozabilir. Saçı her gün yıkamak, saçın doğal yağlarını kaybetmesine neden olabilir ve saçı kurutabilir. Saç tipinize uygun bir sıklıkta yıkamak önemlidir. Sağlıklı bir beslenme düzeni cilt, saç ve tırnak sağlığı için önemlidir. Yetersiz beslenme, bu alanlarda sorunlara neden olabilir. Aşırı peeling ciltte tahrişe ve hassasiyete yol açabilir. Peelingi uygun sıklıkta yapmak ve cilt tipinize uygun ürünleri seçmek önemlidir.