Akneye meyilli bir cildim var. Bakımı aksattığımda hemen akne çıkıyor bu yüzden çok önem veriyorum. Akne bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli şey nedir sizce?

Akneye meyilli bir cildim var. Bakımı aksattığımda hemen akne çıkıyor bu yüzden çok önem veriyorum. Akne bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli şey nedir sizce?

Yüzünüzü düzenli olarak temizlemek, cildinizin yağ ve kirlerden arınmasına yardımcı olur. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yüzünüzü temizlemek, cilt bakımının temelidir. Cilt tipinize uygun bir temizleyici kullanın. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yağsız veya jel temizleyiciler tercih edilebilir. Yüzünüzü temizlerken agresif olmamaya dikkat edin. Sert ovalamak veya sık sık yıkamak cildi tahriş edebilir ve daha fazla sivilceye yol açabilir. Cildi hafifçe peeling yaparak ölü deriyi ve tıkanmış gözenekleri temizlemek, akne oluşumunu azaltabilir. Ancak bu işlemi haftada bir veya iki kez aşırıya kaçmadan yapmalısınız. Akne tedavisi sırasında bile cildinizi nemlendirmeye devam etmek önemlidir. Hafif, yağsız bir nemlendirici kullanarak cildin nem dengesini koruyun. Cildiniz hassassa, komedojenik olmayan (gözenekleri tıkamayan) ve yağsız makyaj ürünleri kullanın. Makyaj yaparken, gece yatmadan önce mutlaka makyajınızı çıkarın. Sivilceleri sıkmak veya tırnaklarınızla karıştırmak, enfeksiyon riskini artırabilir ve izler bırakabilir.
Çok fazla akne sorunu yaşamış biri olarak söylüyorum. Bir cildiyeye görünebilirsin sana uygun tedaviye başlatırlar. Onun dışında yüzünü sabah akşam yıka ve tonikle. ardından güzelce nemlendir. Yastık kılıflarını 4-5 gunde bir değiştirebilirsin. İnternette gördüğün maskelerden uzak dur. Cildini dahada yıpratır. Ve son olarak sıcak suyun altında fazla kalma. Duşunu aldıktan sonra soğuk su tutabilirsin.
Salisilik asit içeren ürünler kullanabilirsin nemlendirici olarak su bazlı ürünleri tercih edebilirsin haftada 2 kez kil içerikli maske uygulayabilirsin. Ve tonik mutlaka bir tonik edinmelisin. Daha bir sürü şey söyleyebilirim.
Makyaj malzemelerine çok dikkat etmeli
Cildi her zaman temiz bırakmalı doğal cilt temizleme yöntemleri ararken başkasına iyi gelen şey size de iyi gelmez bunu unutmamalı cildinizi ufak bölümünde demeyin önce
Cevap
8Cevap
Akneler çoğunlukla karaciğer kaynaklı olabiliyor. İlk önce içeriden bakım yapılması şart. tahliller hormon şeker insulin vs gibi. Eğer o şekilde degilse, neredeyse hiç fondoten kullanılmaması lazım. Düzgün az ve öz ürün ile bakım. Sağlıklı beslenme. Stressiz hayat ve tabiki en önemlisi sevilmek :)
Stressiz hayat en önemlisi sanırım teşekkür ederim
Bu tip durumlarda profesyonel destek alınmalı. Sonra mayın tarlası gibi bir yüzle dolaşmak zorunda kalınabilir
Bol su içeceksin, yediklerine dikkat edeceksin. Muhtemelen yediğin bir şeyler dokunuyor. Bence asıl sebep bu.
Elleri sürekli yüze değdirmemek ve peçete kullanmak , uyuduğun yastık kılıfını değiştirmek, cild tipine uygun bakım yapmak
En önemli şey cildinin yağlı olup olmadığını tespit etmen bence. Sinir oluyorum her akneli cildin yağlı olduğunu düşünenlere. Cildim kuru ve akneli. Bunu bir türlü anlatamıyorum 🙄
Çay ağacı yagi kremi tavsiye ederim birde çift aşamalı temizlik yap mutlaka tonik kullan
Dermatolaga gitmek. Oradan düzgünce bakım rutinini oluşturmak.
Ben bir profesör dermatoloğa gitmiştim seneler öncesinde ve bana cildimizin aslında hiç birşeye ihtiyacı olmadığını söylemişti. Sadece bol su iç, güneş kremi sür ve bana antibiyotik vermişti üç aylık o bitince bir şey kalmadı zaten. Makyaj falan hiç kullanmıyorum.
Antibiyotik adı ne
lymecycline diye bir antibiyotik ama doktora görünmeden denemenizi tavsiye etmem antibiyotik sonuçta
Yok bende antibiyotik aliyorumda aynı mi diye merak ettim 😅
Aynı mı?
Yok değil benimki tetradox
Yüzünüzü sirkeli suyla yıkayın ve ilgili temizleyici kullanın.
En önemlisi çift aşamalı temizlik ve Salisilik asitli tonik. İnstagramda cilt bakımı üzerine içerik üretiyorum dilersen takip edebilirsin. Kullanıcı adım : rumeysagurel_
Yıllardır yapmadığım kalmadı herkes yıka demiş de benim kadar yıkayan yok ama bisey yaramıyor
Tek başına yıkamak yetmez maalesef cilt sorununuza uygun ürünlerle desteklemelisiniz. İnstagramda cilt bakımıyla ilgili içerik üretiyorum takip edebilirsiniz. Ben cildimdeki sivilce ve lekelerimden kurtuldum
İnstagram adresim : rumeysagurel_
sivilcelere izlere lekelere dokunmayın ve günlük temizliği yapın yeterli
yediklerine dikkat et yağlı şeylerden uzak dur bolll bol su iç
atilla kardeşimiz haklı.
Ciddi aknelerin varsa dermatolağa başvur en sağlıklarını o söyler
Yüzü düzenli olarak yıkamak kesinlikle en önemlisi
bol su içmek ve sağlıklı beslenmek
Kesinlikle katılıyorum, olmazsa olmaz faktörler
Hepsi hikaye bence genle alakalı
Öyle bir bakım yok çıkacağı varsa durmuyor.
Makyajla uyumamak ve temiz bir cıld 😅
Cilt kuruluğu
Teşekkür ederiz
temizlik
Banada lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?