Güncellemeler
+1 yıl
Eğer karma, yağlı veya sivilce (akne) eğilimli bir cilt tipiniz varsa yağ bezlerinin ürettiği sebum miktarı artacağından akne (sivilce) çıkma olasılığı da yüksek olan kesimdesiniz demektir. Kuru cilt yapısındakiler ise şanslı kesimdir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Tek kriter o olsaydı haklısın evet ama akne sorununda en önemli faktörler hormonal denge ve cilt bariyerinin durumu.
Cilt bariyeri bozuk birinin cildi yağlı olmasa bile akne sorunuyla boğulur, veya hormon bozukluğu olan biri yüzeysel olarak ne yaparsa yapsın engelleyemez, bunların yap seviyesiyle alakası yok.
Hormon sorunu olmayan ve bariyeri güçlü biri akne sorunu yaşamaz, cildi yağlı olsa da olmasa da.
Tamam bende onu anlatmaya çalışıyorum işte genetikdir ailede yoksa sendede olmiyor
Yağ dengesi çok önemli değil işte ben de onu söylemeye çalıştım.
Hormon mevzusu genetik ama cilt bariyeri mevzusunun genetikle alakası yok mesela. İnsanlar ne bulurlarsa sürüp ph dengesini bozuyor, akneli cildi olanların en temel sorunu da bu aslında
Tamam ama ben cildime ne surersem beyazliyor başkasında aynı etki olur mu sence işte bu genetiktir.
Düzenli limon sür de ondan sonra görelim xd
Anladık cildin güzel, muhtemelen erkek olduğun için bariyerini yıpratmadın o yüzden güzel işte abartılacak bir şey yok bunda.
Limon niye sürecem ki cildime limon sürsem gene beyazliyor kil sürsem gene beyazliyor hep beyaz yani benim cildim
Beybi hani akım adı altında limon mimonla kürler hazırlayıp suradına süren insanlar var ya? Hani limon FAZLA ASİDİK olduğu için cildin PH dengesini bozuyor? 1-2 kereyle değil 10'larca kez yaptıktan sonra * ediyor cildi falan?
Amma uzattın okuduğunu anla konuyu kapat işte ya, cilt beyazlığıyla sivilcenşn ne alakası var ayrıca.
Ee hiç bişeyi kabul etmiyon çünkü yağlı ciltte sivilce olur diyorum sen farklı şeyler anlatıyorsun
Sivilcenin cildin yağ seviyesiyle alakası yok diyorum ısrarla anlamıyorsun çünkü. Yürü git bi dermatolog bul da o uğraşsın senle ya
Ters tarafından mi kalktın bugün niye böylesin?
Önce beybi diyor sonra insanı tersliyor ne kadar değişiksin
Sigarayı bıraktım 3 gündür içmiyom
Vallahi ne kadar güzel sigarayı bırakmişsin geldin bana patladin ha
Zaten moralim bozuk
Benim de bozuk üstüne bi de sigara içemediğim için ekstra gerginim
Ee içme sende sigara boş ver ne anlıyon sigaradan boş duman içine çekip üflüyorsun ciğerlerine yazık
Kanka bi noktadan sonra vücut nikotine ihtiyaç duyuyor ya. Sinirlenince veya stres olunca falan yakıyosun bi tane hopppp diye sakinleştiriyo hemen.
Benim öyle değil işte sinirlenince ben bir yerleri yumrukliyorum
Sanada atim mi yumruk yavaş yavaş ama böyle stres atmak için canını yakmadan
Desiktirlo
Niye canım ne güzel kalipliyim geniş omuzluyum senin koruman olurum işte daha ne istiyorsun badigard erkek
Sivilce bazen yediklerimizle de alakalı olabiliyor çok fazla nedeni var tek bir tanısı olmaz
Hayır canım sebumdan dolayı oliyor yağlı ciltten dolayı yani