Arkadaşlar bıktım artık yüzümdeki sivilce izlerinden , kırmızı kırmızı noktalar sinirlerimi bozuyor ve ek olarak renk eşitsizliği çok fazla var suratımda : ( lütfen gerçekten etkili bir yöntem veya kullandığınız bir ürün varsa söyleyin. Bıktım renk eşitsizliğinden ve izlerden.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl
Aloe Vera 🌼 Sivilce, akne, yağlanma, lekelenme ya da kararmaların en önemli nedenlerinden birisi cildin doğru yöntemlerle ve düzenli olarak temizlenmemesinden kaynaklanıyor. Aloe Vera Maskesi Tarifi :1) Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Aloe Vera aşırı kuruluk problemi yaşayanlar için ; Malzemeler: 4 yemek kaşığı aloe vera jeli2 yemek kaşığı yoğurt6 yemek kaşığı salatalık suyuHazırlanışı: Bir kap içerisine tüm malzemeleri alın ve homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Daha sonra maskeyi cildinize uygulayın ve yaklaşık 15- 20 dakika bekletin. Bu süre sonunda cildinizi ılık su ile durulayın. Aloe vera maskesi yapımı için evde kendi aloe vera bitkinizi yetiştirirseniz hem doğal olarak en yüksek faydayı sağlarsınız hem de maske yapımınız daha keyifli hale gelir.2) Yağlı ve Akneye Meyilli Ciltler İçin Aloe Vera MaskesiHavaların ısınmasıyla birlikte cildimizde oluşan aşırı parlaklık hissi ne kadar can sıkıcıysa aşırı yağlanma ve parlama problemlerinden kurtulmak kolay. Yumurtalı aloe vera maskesi faydaları arasında cildin yağ dengesine kavuşmasına yardımcı olmak da vardır. Bu aloe vera maskesi sürekli sivilce problemi yaşayanlar için en etkili yöntemler arasında. Malzemeler: 1 yumurta1 aloe vera yaprağının jeli1 tatlı kaşığı bal2 yemek kaşığı arpa unuHazırlanışı: Bir kap içerisinde tüm malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Maskeyi cildinize yumuşak bir fırça yardımıyla uygulayın ve kuruyana kadar bekletin. Kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi tahriş etmeden iyice yıkayın.3) Kırışıklıkları Önleyen Aloe Vera MaskesiLimonlu aloe vera maskesi evde yapılması en kolay maskedir , ihtiyacınız olan sadece aloe vera jeli ve limon olacak. Malzemeler: 1 adet aloe vera yaprağı (jeli çıkarılmış olacak)1 limonun suyuHazırlanışı: Aloe vera jelini bir kap içerisine alın ve üzerine limon suyunu ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Yüzünüzü ve boyun bölgenizi iyice temizledikten sonra karışımı uygulayın ve 15 dakika bekletin. Maskenin temiz cilde uygulanması önemli. Bu süre sonunda cildinizi ılık su ile yıkayın. Daha hızlı sonuç almak istiyorsanız bu maskeyi her gün uygulayabilirsiniz. 4) Hassas Ciltler İçin Besleyici Aloe Vera Maskesi Cilt bakım rutinlerinin en önemli adımı, cildin doğru ve gerçek bir nemlendirme işleminden geçirilmesidir. Aloe vera bal maskesi içine bir de zeytinyağını eklediğinizde cilt için harika bir besleyici kür hazırlamış olursunuz. Kuru ve hassas bir cilde sahipseniz balın nemlendirici özelliği ve aloe veranın iyileştirici gücü sayesinde çok kısa bir zamanda daha nemli bir cilde kavuşabilirsiniz. Malzemeler: ½ yemek kaşığı bal1 adet aloe vera yaprağı (jeli çıkarılmış olacak) Tercihe göre 1 tatlı kaşığı zeytinyağıHazırlanışı: Aloe vera ve balı bir kap içerisinde iyice karıştırın. Eğer aşırı kuruluk problemi yaşıyorsanız içerisine zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.5) Cilt Tonu Eşitleyici Aloe Vera MaskesiGünlük hayatta sık sık makyaj yapıyor; ancak gün sonunda makyajınızı temizledikten sonra cilt tonunuzda farklılıklar görüyorsanız bu maske tarifi sayesinde istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Aynı zamanda eğer gözenekli bir cilde sahipseniz bu maske harika olucak. Gül sulu aloe vera maskesi lekeler için kullanılabilecek en doğal yöntemlerden biridir. Aloe vera beyazlatıcı maske sayesinde cildiniz bebek teni gibi olacaktır. Malzemeler: Aloe veraGül suyuHazırlanışı: Malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın ve masaj yaparak yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 20 dakika boyunca bekletin. Bu süre sonunda cildinizi soğuk su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 2 ya da 3 defa uygulayabilirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGül suyu kullanabilirsin ayrıca patatesi haşla püre haline getir içine bir kaşık bal bir kaşık yoğurt ve biraz limon suyu sık karıştır sürülebilir kıvamda olması laızm yüzüne maske olarak haftada bir düzenli bir şekilde uygula maske 20 dk beklesin yüzünde masaj yaparak uygula ılık suyla durula patates renk eşitsizliğini ortadan kaldırıe gül auyunun da birçok faydası var. Ayrıca biraz paraya kıyıp cilt bakımına da gidebilirisn uygun fiyatlı yerler var bunun için kampanyalardan yararlan
03 Yorumla- +1 yıl
İşe yardımı
- +1 yıl
@Elif0100 istemiyorum zaten😂🙈bune dedimmmm buneeeeee abla yaaa
Yıllardır bu yüzden cildiyeciye gitmiş biriyim yüzüm de ki sivilce izleri asla gitmezdi ve bazen sivilce çıkardı. Doktor en sonun da illallah etti ve roccauntane yazdı. Hap gibi bir şey. Onu kullandım sonra sivilce izi tedavisini oldum. Şimdi cildim çok güzel ama biraz dişini sıkman lazım 6 7 ay
01 Yorumla- +1 yıl
Bu ilaç hakkında çok kötü şeyler duydum. Şeyi sormak istiyorum ilacı her kullandığında hep yan etkisini görüyor muydun? Yoksa bi yerden sonra vücut alışıyor mu? Yan etkileri hakkında öğrenmek istediğim şeyler var
Ben benzaderm kullandım çok memnun kaldım. Ama izler kaybolunca haftada bir falan sürmen gerekiyor. Sürmezsen tekrardan sivilce çıkıyor. Renk eşitsizliklerin de gideriyor ama günde bir defadan fazla kullanma. Kremi sürdükten sonra güneşe çıkma. Yatmadan önce kullanmak en iyisi.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
5Cevap
+1 yılDogal cok yontemler cok var ben hepsini denemis tecrubeli biri olarak yaziyorum. Pirinc, gul suyu, limon, patates vs hepsini denedim. Hic sonuc alamadim, Ben besinlerin yuze surulmesine karsiyim suanda, besinlerle cildi distan degil icten beslemek gerek. Sana tek dogal icerikli tavsiyem kantaron yagi, lekelerine lokal sür gece yatmadan once. 1-2 hafta icinde sivilce leklerinin azaldigini gorceksin. Pigmentasyona, gunes lekelerine vs cok etki etmez. Bunun icin daha profesyonel urunlere yonelmelisin. Retinol, c vitamini, aha bha serumlari gibi. Yeni olusmus sivilce lekelerinin kontrolu kolaydir, dedigim gibi kantaronla halledebilirsin. Fakat uzun surecli lekeler, cilt esitsizligi icin daha sabirli olman gerek. Aylar icerisinde bir etkisini gorebilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Kantoron yağını direk cilde temas etmesinde bi sakınca yok mu?
- +1 yıl
Hayir direk temas edebilir
+1 yılTavsiyeleri okudum ve şok oldum asla suratına patates domates sürme sivilce lekelerim vardı aynı dediğin gibi kırmızı nokta şeklinde cildiyeye gittin eritretin diye ilaç verdi 2 ayda düzeldi cildim cildi soyup yeniliyor ama doktora gitmeni öneririm bana iyi gelen sana gelmeyebilir
11 YorumlaCanım benim sana tavsiyem makyaj yapıyorsan kesinlikle makyaj yapmayı bırak özellikle fondöten, kapatıcı gibi şeyleri kesinlikle kullanma cildini temizlemek için 3/2 si gül suyu 3/1 i oksijenli su olarak hazırlayacağın karışımla sabah akşam yüzünü pamukla nazikçe temizle. Ve güzel bir güneş kremi temin et Solante acnes kullanmıştı ben ve çok faydasını görmüştüm. Yüzüme güneş kreminden başka bir şey sürmüyorum diğer ürünler cildi çok yoruyor hava almasına engel oluyor ve sivilce gibi oluşumları çoğaltıyor. Son olarak da yüzündeki sivilcelere sıkma dokunma müdehale etme 🥰
00 Yorumla
+1 yılPatates vs ya da evde yapılan doğal yöntemler cildinin alt yapısını bozup daha kötü olmasına neden olur. Saçma sapan öneri veren kişiler neden var anlamıyorum. O zaman neden güzellik salonları var insanlar bağırıyor yüzünüze bisiy sürmeyin diye. Ek olarak sana tavsiyem dermaroller Alman trendyoldan alabilirsin. Ben cildimi iyice temizledikten sonra lekeli olan bölgelere yapıyorum 3 gün sonra soyuluyor
00 Yorumladoktor olarak hemen önereceğim duru sabun ve su havlu kullanmayın ve peçete ile hafifçe bastırarak silin ve beyaz pudra sürün inanın cildiniz güzelleşecektir
023 Yorumla- +1 yıl
Peçeteyle siliyorum zaten fakat katı sabunla yıkıyorum yüzümü.
- +1 yıl
Beyaz pudra derken anlamadım
- +1 yıl
Yüzümü neyle yıkamalıyım peki. Ve pudrayı nasıl kullanmalıyım?
- +1 yıl
Hocam Internete beyaz pudra yazıyorum makyaj pudrası çıkıyor 🥲🥲
- +1 yıl
Bu pudrayı sürdükten sonra kaç dk bekleyip yıkamalıyım? Yoksa yüzümde kalacak mı
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim hocam
- +1 yıl
Hocam şu an pudram geldi ve yüzümü yıkadım sonra peçeteyle kuruttum ve yüzüme sürdüm. Bu pudra akşama kadar yüzümde kaldın mı?
- +1 yıl
Hocam bu pudranın yüzüme nasıl bir faydası olacak?
- +1 yıl
Takrardan teşekkürler hocam
- +1 yıl
İşe yarıyor mu @Baharellla
- +1 yıl
- +1 yıl
@Baharellla izler biraz da olsa geçerse baka hatırlatır mısın benim yüzümde de bir kaç tane iz var
- +1 yıl
Tabii söylerim. Aslında hemen geçsin istiyorsanız direk lazer tedavisine gitseniz çok hızlı sonuç alabilirsiniz. Ben Roaccutane kullandıktan sonra iz tedavisine gidicem
- +1 yıl
Dipomed var instagramda o kadın yapıyor böyle şeyleri çok etkili zaten
Aslında en önemlisi bir dermatoloğa başvurmanız gerektiğidir. Burada size bilgi kaynağı olabileceğini düşündüğünüz insanlar ile cildiniz arasında farklar olabilir. Dolayısıyla size daha farklı sorunlar olarak geri dönebilir. En sağlıklı bilgiyi profesyonel bi hekimden alabilirsiniz.
03 Yorumla- +1 yıl
Her günüm dermatologda geçiyor. Bıktım gerçekten
- +1 yıl
Renk tonu esitleyicisi için güzel kaynaklar var. Cilt tipine uygun olan bi cc krem alman senin işini görecektir diye düşünüyorum. BB kremden daha etkili çözüm olmuştu bir dönem benim için cc krem kullanımı. Bunu bir de güzel bi güneş kremi ile desteklersen, sorun tamamen kaybolacaktır diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Anladım. Teşekkür ettim 💅🏻
Madecassol yeni olan sivilce izlerine iyi geliyor. Biolog kullandım 3 ay düzenli cildim bebek gibi oldu. Ama sonrasında güneş lekeleri olmaması için cildini güneşten korumak gerek
00 Yorumla
+1 yılBildigim kremler var ama dermatologa gitmen daha iyi değil mi
01 Yorumla- +1 yıl
Yıllardır dermatologlarda geziniyorum. Bildiğiniz etkili bir iz kremi var mı ya
sen cildiyeye git doktordan fito yazmasini iste hemen gecer sivilce lekeleri
04 Yorumla- +1 yıl
Yara için değil mi ya o
- +1 yıl
@Popsmoke34 lekelerede iyi geliyor
- +1 yıl
@Pnrakgl tavsiye ediyosun yani
- +1 yıl
@Popsmoke34 bana doktor yazdi zaten
Dettol sabun ve cleosin-t kullandım ben 1 ay içinde yok oldu hepsi
02 Yorumla- +1 yıl
Yeşil kutulu olan sabun mu Dettol
Ay aynısını yaşıyorum. Hap kullanıyorum Şu an umarım kurtuluruz
00 Yorumla
+1 yılYüzünüzde sivilce yoksa sadece izi varsa geceleri uyumadan ben madecasol diye bir krem var eczaneden almıştım onu kullanıyorum. 1 ayda etkisini gördüm. Çok sürmedim de. şu an sıfır iz.
02 Yorumla- +1 yıl
2 ay kullandım hiçbir etkisini görmedim
+1 yılMerhabalar, derdinize derman olmaya geldim😍 tüm cilt sorunlarınıza elveda demek isterseniz, seve seve ilgilenirim sizinleee 💐
07 Yorumla- +1 yıl
Ne önerirsiniz
- +1 yıl
Aktif sivilceleriniz için Keçi Sütlü Sabun'u kullanıyoruz. Çok fazla sivilceniz var ise rooibos çayını da ekliyoruz. Sivilceler söndükten sonra şeffaf sabun ile bebeksi bir cilt elde ediyoruz. Cilt tonu esitleniyor, botoks etkisi yapıyor 💐 %100 bitkisel ve etkili bir üründür.
- +1 yıl
Nerden alabilirim bunları
- +1 yıl
burada boş satışlar yapmayın.
- +1 yıl
Benim özel sabunum var zaten. Sizin gibileri çok iyi tanırım. " Ben de kullandım bu ürünü çok güzel sana da satayım mı. " Gibi yalanlar uydurarak satıyorsunuz. Hepiniz aynısnız.
- +1 yıl
Su mübarek günde günahımı aldınız teşekkür ediyorum 💐 inşallah kalbiniz biraz iyi niyetli olur ki karşı tarafı kırmadan gerçeği görebilirsiniz. Iyi günler size
- +1 yıl
Sizinle ilgilenip duzgunce iletisim. kuran birisine yazdiklariniz cok garip. Keci sutlu sabun hem sivilcelerinize hem de aknelerinize cok iyi gelen bir ürün. Cünkü icerisinde hucre yenileyici reishi mantari bulunmakta. Duzgun kullanim ve verilen kullanim talimatlariyla cildiniz hem esitleniyor hemde puruzsuz oluyor seffaf sabun sayesinde.
Geçti mi yüzündeki sivolce izleri bende de var hemde çok fazla
01 Yorumla- +1 yıl
Geçmedi maalesef Roaccutane kullanıyorum
Benimde böyleydi kantaron yağını öneriyorum çok faydalı güneşte kullanma ama
02 Yorumla- +1 yıl
Etkisini gördünüz mü siz?
Herşeyi boş ver pirinç suyu buzu cildi açıyor eşitliyir lekelere süper oneriyorum
10 Yorumla
+1 yılMutlaka önce doktora gitmelisin. Cilt tipini tarif etmelisin
00 YorumlaArbutin niacinamide serum kullan
011 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten işe yarıyor mu
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 💅🏻
- +1 yıl
Nekino neeee
- +1 yıl
Arbutin niacinamide serum kullan
- +1 yıl
Buuuu
- +1 yıl
Peki de Avusturya da yokdur o
+1 yılZamanla geçer başka derdin olmasın 🙂
02 Yorumla- +1 yıl
Zamanla yaşlanıyoruz da ama. Güzel olmam gereken zamanımda sivilcelerimle yaşıyorum
- +1 yıl
O gülün dikeni, hiçbir diken gülü çirkin yapamaz! Seni seven bırak böyle sevsin🙂 en önce de kendini olduğun gibi güzel bul ve kendini sev.
+1 yılYüzün çok iyi görünüyor. Profile baktım.
00 Yorumlafito krem çok iyi diyorlar
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı