YOKSA (KISKANMAMAK ) elit olmak ve güvenin olduğu anlamına mı gelir?
Bu sorduğum sorunun bilimsel bir açıklaması varmıdır varsa lütfen paylaşın. Verdiğiniz cevabı bir örnek ile desteklerseniz sevinirim.👍👎
Bu sorduğum sorunun bilimsel bir açıklaması varmıdır varsa lütfen paylaşın. Verdiğiniz cevabı bir örnek ile desteklerseniz sevinirim.👍👎
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İkisi de değildir. Birinin giyimine kuşamına karışmayı kıskançlık sanan ve bunu sevdiği için yaptığını söyleyen herkes psikolojik olarak hastadır.
Psikoloji biliminde de bu açık olarak gösteriliyor zaten. Davranış bozukluğu olduğu, takıntı hastalıklarına yol açtığı vesaire
Teşekkür ederim 👍 peki dini inançlar sebebi veya çevre baskısı sebebi ile. İlişkisinin giyim kuşamı ile ilgili öneride bulunması da davranış bozukluğu yani piskolojik bir rahatsızlıkmıdır? Detayını soruyor olmam bir taraf olmak maksatlı değil bilgi amaçlıdır. Lütfen yanlış anlaşılmasın 🙏☺️
E baskı ve inançlar genelde zaten kişinin psikolojisini direkt etkiler örnek veriyorum mesela ideolojiler sebebiyle koskoca dünya savaşları çıkmıştır bu savaşları çıkaran insanlar hep belirli inançlardan ve baskılardan dolayı bu kişilikleri edinmiştir. Birde ben öneride bulunmasından değil direkt şunu bunu giyemezsin tarzında müdahale edici davranışlardan bahsediyorum yoksa tabi kibarca önermek hastalık değildir.
Kıskançlık elbetteki olur, güvenle alakası yok. Ama dozunda olmalı
Mesela nasıl ne derece olmalı? Örnekleyebilirmisiniz?👍
kıskançlık orta duzeyde ise sevgi ve sahiplik göstergesidir ama aşırısı gereksiz ve güvensizdir sorun teşkil eder
Orta düzeye bir örnek verir misiniz? Bir ilişkide olduğumuz kişinin sahibimi oluruz?
hayır sevdiğini karsi cinsten sakınmak güzeldir sevgiyi gisterir paylasamaz kimseyle ama tamamiyle ambargo koymak gericiliktir aşırı olan her şey zararlidir
Sevdiğinizi karşı cinsten sakınmak için sevdiğinize mi tepki gösterirsiniz yoksa kıskançlığa sebep olan 3. Kişiye mi?
seven insan 3. kisinin dogmasina sebebiyet vermez
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Ama siz dedizki sevdiğini karşı cinsten korumak güzeldir. Demekki 3. Kişi kıskançlığın içinde var olmalı. . Kişi yoksa kıskançlık diye bir şeyde yoktur zaten 😅 öyle değilmi?
emin olun bazen gic olmayan seylerden bile kiskaniyor insanlar birbirini yani 3. kisi yokken bile baska sebepler buluyorlar
Bir örnek ile bilginizi paylaşırsanız inanın aydınlanacağım ☺️ Şimdiden teşekkür ederim.
gerici olan sinekten de kıskanır yolda yürümektende disari cikmaya kadar da kiskanir bu bir sahsa bagli degil kimisinde umarim anlamışsınızdr
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ☺️ Faydalı oldu 👍
9 yorumdan sonra ne mutlu bana😂😊👍
İyiki varsınız efenim ☺️ İyi akşamlar ✋🏻
Kıskançlık psikolojik rahatsızlıktır.
Bu fikrinizi destekleyen bilimsel bir dayanak varmıdır? Varsa bilginizi paylaşırsanız sevinirim 👍🙋🏽♂️
Şu an uğraşamam
Ok 👍 teşekkürler.
Konuya ve dereceye göre değişir bence.
Elbette değişir ☺️ Olması getektiğini düşündüğünüz derecenin sınırları nedir. Örneklerseniz daha güzel bir bilgi paylaşımı olur 👍
Ben kıskanırım gerisi beni ilgilendirmez.
Peki ilişkiniz sizi kıskanmıyorsa?
Özgüven eksikliği bence
Bilimsel bir dayanağı varmıdır? Varsa bizede aktarırmısınız. Teşekkür ederim.