Görüşler için teşekkürler.
Sivilceleri sıkmak doğru mudur?
Görüşler için teşekkürler.

Merhaba,
Tabii ki de cildinizde bulunan sivilcelerim sıkmak asla doğru değildir zaten sivilceleri sokmanın yanlış olmadığımı bilmeyen kalmadı. Herkes biliyor ancak bir kısmı uyguluyor bir kısmı ise uygulamıyor. Bilmemiz yetmez uygulamamız lazım. Ben sivilcelerin sıkmayan taraftayım. Aksi taktirde ciltte çok fazla sivilce çıkıyor ve iz kalma ihtimali var maalesef ki. Sivilce sıkmak sanırım bir tek bana rahatlarıcı değil de iğrenç geliyor. Ayrıca gif baya iğrenç ve rahatsız edici bana göre.
Merhaba gadası 🙃
Bu tür durumlarda insan elini sivilce üzerinden alamıyor. Hepimiz biliyoruz ki sivilce sıkıldığı zaman geride müthiş bir tahribat ve iz bırakıyor. Ama yine de bazı durumlarda sivilcenin acilen yerinden yok olması gerekiyor. Hele ki özel günlerin geldiği günlerde ister istemez sivilceyi sıkma durumunu yaşıyoruz.
Ben hiç sıkmadım. Kendiliğinden geçti.
Görsel iğrenç 🤮 Doğru değildir
Rica ederim😊
Cevap
37Cevap
Merhabalar. Sivilceleri sıkmak doğru değildir. O bölgede iz kalmasına sebebiyet verir. En iyisi düzenli maske yardımıyla sivilcelerden yavaş adımlarla kurtulmak. 🧚♀️
Merhaba.
Kesinlikle doğru bulmuyorum. İz bırakıyor ve kırmızı kırmızu leke oluyor.
Merhaba.
Sivilce sıkmak ciltte leke ve yara izlerinin kalmasına etki eder ve bu yüzden sıkmamak gerekli. Madelebin lavanta özlerine sahip olan bitkisel bakım kremini kullanmanızı tavsiye ederim. Ciltte var olan sivilce ve izlerine iyi gelerek tedavi eder ve cildi besleyrn bakım kremidir.
Hayır sivilce sıkılmamalı, sıkıldığı takdirde tırnak izleri kalır ve derinin alt tabakasında biriken sıvı daha aşağıya iner böylelikle sürekli aynı yerden sivilce çıkar bir bölgede olan sivilce daha sonrasında yüzün her bölgesine yayılır örneğin yanakta olan sivilceyi sıktıktan sonra alın bölgesine kadar artar :))))
len kucugum o zamanlar ergenlık falan bir tane eşek kadar olmus boyle aynada bakıyorum acıyor bıde sıkmam lazım .
dedım sıkayım sıkmamla pırt ses geldı aynaya falan irinler sıçramıstı.
iğrencim ya tıksınmıstım o an ergenlıkten.
sız sıkmayın iz kalıyormus .
sivilce azaltma ıcınde ürik asit ( kişisel) kullanın .
Hayır bence sivilce sıkılmamalı. Sıktığımızda iz bırakma durumu oluyor.
Yüz masaj aleti ve yüz temizleme jeli ile temizleyerek doğal olarak iz bırakmadan geçer sıkmak iz bırakır vede kardeşim irin başka tene değer ise aynı vücutta oraya da sivilce yapar
Sıkılmamalı. Ciltte iltihaba kadar büyük sorunlar çıkarabilir.
Ben şunu yapıyorum; uyumadan önce sivilce olan yere hafifçe sabun sürüyorum. 1-2 gün bunu yaptıktan sonra sivilce kurumuş oluyor.
Kalıcı izler kalabilir, sıkılmamalıdır,6,5 ay Roaccutan kullanarak kullananların yüzde 95 tamamen sivilceden kurtulur, bazı kişilerde 1-1,5 yıl kullanılıyor.
Değil tabii kii.. tırnak arasındaki mikroplar sivilceye bulaşıyor ve sivilcenin iltihaplı bir hale gelmesine katkı sağlıyor
Sivilce sıkılmaz ki sıktığın sivilce yeri düzelmez yara yapar o yara iz olarak kalır yüz de belli zaman
Sıkılıp, o bölgeye krem falan sürülebilir. Ben öyle yapıyom. Sivilce sinir bozucu bişey. Kaynanam gibi 😡
Siyah noktalar veya kendiliğinden patlayacakmış gözüken sarı ve beyaz sivilciler patlatılabilir. Yayılıyor olması sadece bir iddiadır.
Biraz bekleyip tüm yağı topladıktan sonra irin olduktan sonra sıkmak gerek ve pis kanı da sıkmak
Görsel ne kadar da kötü. Sıkılmaması gerektiğini belirttmiş zaten
Çok yanlışmış öyle diyorlar ama alışmışım bir kere sıkıyorum 🙈
Hayır sonra daha çok mikrop yayılıyor,
Ben hiç sıkmıyorum.
Doğru değil ama durulmuyor be kankam o bana bakıyor ben ona jsjsj
Bize hep iz kalır sıkma derlerdi vardır bir bildikleri demek ki yanlış
Zamanı var bence birde çok sıkmamak lazım. Yani zamanı gelince sıkınca ne iz bırakıyor ne de bişi
Ben sıkıyorum çünkü içindeki iltihap çıkmadan geçmiyor
Görseli çok aradın mı ya 🤮
Yoo azıcık aradım hehahs
Sağ ol yani içimizi kaldırdığın için
Hayır yanlıştır sivilcenin yayılması muhtemel bir durum el ile sıkılınca ister istemez o bölgeye ya yayılabilir ya da daha da büyüyebilir.
Kolonyalı peçeteyle sıkıp üzerine de fucidin sürerseniz hiç bişi olmazz
gençken bende hep sıkardım. hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Ben patlatıyorum hep yaa 😂😂
Asla sıkmayın kendi haline birak geçer
hayır yanlış enfeksiyon yayılır daha çok çıkar
bilmiyorum ama sıkmayınca ağrı yapıyor...
Hayır değil iz kalıyor
Ben sıkıyorum leke kalıyor 😔😂
Tabiki değildir saçma soru
Doğru veya yanlış canın nasıl isterse
İz birakici olması yonunden doğru değil
Doğru değil, o sevilceler kendiliğinden gider
Hayır, değil. Yapanlar da pişman olur
Sıktıklarım iz bıraktı, deneme bile...
Cıks sıkmam birşeyde sürmem 2-3 günde geçer
Sivilce sıkmak pişmanlıktır, çok iz yapıyor
Şükür hiç sivilce sorunu yaşamadım
Çok yanlış bir eylem. Gifte ultra iğrençmiş.
Ben ne gördüm öyle awe kustum.😖
Hayır leke yapar ve çoğalır
Sıkılmamalı diye biliyorum
dayanamayıp sıkıyorum valla :)
Hep sılktım bir şey olmadı
İz kalabilir diyorlar
Doğrumu yanlısmı bilmem ama cok eğlenceli 😂😂
hayır yara yapar veya yayılmasına neden olur
çok doğru bir eylemdir
doğru olmasa da zevkli
Dogrudur
Doğru değil
ay ben çok severim sıkmayı
Hayır iz kalıyor..
Değil
Değil tabii
Zevkli🙈🙈
Bence yanlış.
O nasıl sivilce görseli ahaha hiç gülesim yoktu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?