Kendimi çok kötü çirkin hissediyorum nasıl bı çözüm bulabilirim? resmen benden soğudu gibi hissediyorum. Sivilce nasıl geçer? Yüzde çıkan sivilceye ne iyi gelir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSivilceler Nasıl Geçer?
Merhabalar.
Ne kadarda kırıcı bir durum... Sivilcen var, seni öpemem falan mı dedi? Bunu diyen birisi nazik ve kibar olamaz. Neden böyle biriyle beraber olasın ki. Bir kadını bir erkeği dış görünüşüyle kimse aşağılayamaz ve tiksindiğini söyleyemez. Bu gibi durumda sana öneriler vermesi ve yardım etmesi gerekliyken bunu yapması gerçekten seni sevmediğinin kanıtıdır. E beğenmiyorsan neden birlikte oluyorsun ki? Gerçekten saçma olmuş ve kalp kırıcı. Sivilce öyle bir sorundur ki en pürüzsüz cilde sahip olanın bile başına gelebileceği bir durumdur. Bu durumu ünlüler bile yaşarken neden normal insanların ki daha kötü ve felaketmiş dünyanın sonuymuş gibi gösteriliyor? cidden garip ve üzücü. Sivilce ergenlik dönemindede olur, ergenlik dönemi bittiğinden sonra bile olabilir. Bu herkeste olabilecek ve olan normal bir durumdur. Kim hiç sivilcelerim olmadı diyebilir ki sonuçta. Bunu en güzeller, en yakışıklılar bile yaşarlar. Bu o demek değil ki sivilceli olan şahıslar iğrenc ve kötü görüntüye sahiptir. Sivilceleriyle bile güzel görünen hatta lekeleriyle barışık insanlar vardır. Bence onları her zaman örnek almalıyız. Dalga geçilirse eğer elbette ki başımıza gelir ve o zaman neymiş anlarız. Bu gibi durumlarda dalga geçmek veya kötü görüntüye sahipsin demek kişinin özgüvenini kırmaktır. Bunu asla yapmayın kimseye karşı. Çünkü başımıza ne geleceği belli değildir. İnsan neyle dalga geçerse ve neyi kınarsa onu yaşarmış. Şöyle ki sevgilin bencil ve seni katiyen sevmiyor. Seven insan bunları asla sorun etmez. Yok sivilceymiş yok siyah noktaymış bunlar hepsi hikaye. Seninle bunu bilerek ilişkiye başladı ve sonradan sorun etmesi komik. Destek olacağına köstek oluyor. E sanada böyle birisi neden gerekli olsun ki? böyle birisini nasıl seversin sonuçta. Bu yüzden ona bu durumu güzelce anlat ve kararını ver mantıklı bir şekilde. Bana göre mantıklı karar ondan ayrılıp, cildinin iyiliği için vakit ayırmandır. Ona ayıracağın vakti cildinin güzelliğine ayırıp, uğraşabilirsin. Peki sivilce nasıl geçer ve yüz cildinde çıkan sivilceye neler iyi gelmektedir?Cilt Tipinize Uygun Sabun

Ben her zaman bu gibi sorunlarda kimyasal madde içerikli ürünlerden uzak durun derim ve uyarırım. Bu gerçekten zararlı bir etkendir cilt için. Cilt tipine uygun sabunla cildini yıkaman o kadar iyi gelecektir ki. Mesela deniz tuzu sabunu her cilt tipine uygundur. Onunla günlük olarak 3 kez cildini yıkasan cidden hemencecik farkı görürsün. Sabunun içeriğindeki tuz sivilceleri kurutma yeteneğine sahiptir.
Maden Suyu İle Cilt Yıkama

Maden suyu cildin iyiliği için en iyi sulardan birisidir. Musluk veya filtre suyu tamamen temiz olamaz ve içeriğinde cilde zarar verici, iyileşmesini önleyici maddeler vardır. Bu yüzden her zaman bende cildimi maden suyuyla yıkarım ve ona güvenirim. Cildimi tertemiz temizler ve kirden tamamen arındırır. Her gün 3 kez sabunun ve maden suyunla cildini kirden arındır ve temizle. Pet şişelerde satılan maden sularından alman yeterli olacaktır. Onlar cildin için daha iyi bir seçenek olacaktır.
Fondöteni Kullanma Artık

Bazıları sivilceleri saklamak için fondöten kullanır ama bu büyük bir yanlıştır. Bu sivilceyi daha kötü hale getirir ve iz bırakmasında yardımcı olur. İster en iyi en kaliteli fondöten olsun yinede asla kullanma derim. Bende cildimde bi sorun olmamasına rağmen asla fondöteni düzenli olarak uygulamam ve andir olarak uygularım. Bu sivilcelerden kurtulma ve tedavi sürecinde fondötenlerine yakın gitme. Kurtulunca artık sivilce yapmayan, kaliteli bir kapatıcı kullanırsın.
Cilt Tipine Uygun Meyve Maskeleri Dene

Meyveler tamamen vitamin deposudur. Buda cildimiz için bir harika etkendir. Her zaman cilt tipine uygun meyve maskeleri yap. şu an cilt tipini belirtmediğin için kesin bir meyve maskesi sana öneremem. Çünkü meyve maskeleri sınıflara bölünür ve cilt tiplerine uygun olanlara ayrılır. Hepsi her cilt için yapılabilir diye bir şey yoktur. O zaman mutlaka ki yan etkisi olacaktır. Meyveler cildine gerekli olan vitamini verir ve besler. Buda iyileşme sürecini hızlandırır kesinlikle. Bu yüzden mutlaka denemelisin diyorum.
Salatalık Maskeleri Dene

Bu maskeler her cilt tipine uygun olandır. Kesinlikle yan etkisi yoktur ve faydaları çoktur. Siyah noktalardan seni kurtarır ve sivilcelerdende kurtarır. Bende şahsen hep salatalık maskesini denerim, uygularım düzenli. Bu cildime harika bir pürüzsüzlük ve nemlilik katıyor. Cildimi daha canlı göstermede etkilidir. Bu seninde cildine eminim ki iyi gelecektir. Bunu düzenli olarak yapabilirsin. Salatalığın suyunu çıkar veya püre haline getirerek cildine uygula. 15 dakika kalsın ve soğuk suyla durula. O zaman etkisini kısa sürede görürsün mutlaka ki.
Buz Kompresi Yap

Lekeleri, sivilceleri, siyah noktaları geçirmede en etkili yöntemlerden birisi nedir diye sorsalar ben her zaman buz kompresi derim! Bunu mineralli su ile yapmalısın mutlaka. O zaman etkisi en kısa sürede görülür. Hatta 1 haftada büyük farkı sen hissedeceksindir. Mineralli su al ve kalıplara doldur. Daha sonra buzdolabında donmaya bırak ve beklet. Donduktan sonra 2 adet buzu cildinde sivilce olan kısımlarında güzelce dairesel haraketlerle gezdir. Bunu haftada 2 kez yapman yeterli olacaktır. Kesinlikle sivilcelere iyi gelir, cildine canlılık kazandırır, erken yaşlanma sorununu önler ve cildi taze tutar. Bunuda kim istemez ki? bunu her cilt tipine sahip olanlar insanlar yapabilir. Yan etkileri kesinlikle yoktur. Ben kendimde deniyorum ve bu işlemden çok fazlasıyla çok memnunum.
Sağlıklı beslenmenede dikkat et

Mutlaka ki cilt sorunlarından kurtulma döneminde sağlıklı beslenmenede dikkat etmelisin. Eğer etmezsen yaptıklarının etkisi olmayacaktır. Ne yersen oda cildine etki eder. Bu yüzden bu noktada dikkat etmek önemli etkenlerden birisidir. Sebze ve meyve tüketmeye özen göster kesinlikle. Asla yağlı, fast food, abur cubur vs gibi yiyeceklere yakın gitme. Hele ki hamur işi yiyeceklere bile yakın gitme. Bu seni sivilcelerden kurtulmamana doğru itecektir.
56 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kuzum şahane olmuş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri muuachh 💋
- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde D&R Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
- +1 yıl
@KızlarSoruyor Teşekkürler
En İyi Cevaplar
Selam :)
Öncelikle sevgilinin yaptığı hareket çok yanlış ve kaba. Sanki kendisinin hiç sivilcesi çıkmamış gibi davranmış üstelik sizi kırmış umarım ardından gönlünüzü almıştır. İsterseniz sivilce neden olur, sivilce nasıl geçer, sivilce izleri nasıl ve gözenekler nasıl geçer detaylı bir bilgi vereyim umarım yardımcı olabilirim.Kadınlarda sivilce neden olur?

Regl dönemi:
Kadınlarda hormon değişikliğinden dolayı rehl öncesi, regl zamanı veya regl sonrası sivilce oluşur. Yapabileceğimiz tek şey sabır ile regl döneminin geçmesini beklemektir.
Stres:
Maalesef stres zamanı da sivilceler çıkmaktadır. Stres zaten vücutta kötü olan hemen her şeyin başlangıç sebebidir. Ailesel problemler, arkadaşlarınız ile olan problemler, sınav stresi vb cildi olumsuz etkilemektedir ve maalesef sivilce oluşmasını sağlar.
Sürekli makyaj yapmak:
Sürekli makyaj yapmak, aşırı kozmetik ürünler kullanmak gözenekleri tıkar ve tıkanan gözeneklerde siyah nokta, sivilce oluşmasına neden olur. Sürekli makyaj yapıyor isek makyajı cildimizden tamamen çıkardığımzdan emin olmalıyız ve makyaj malzemelerini çevremizdekilere kullandırmyacağız ve fırça gibi ürünleri düzenli olarak yıkayacağız.
Az su içmek/ yağlı yiyecekler tüketmek:
Sürekli yağlı yiyecekler tüketmek ve bununla beraber vücudun ihtiyacından daha az su içmek yine maalesef ciltte sivilcelenmeye davetiye çıkartır. Mesela dizi izlerken geceleri cips veya patlamış mısır yediğimde sabahı alnımda ve T bölgemde sivilce çıkıyor maalesef.
Yağlı cilt:
Eğer yağlı bir cilde sahipseniz ekstra bir şey yapmadan cildinizde yine maaleseff sivilce oluşur. Cildin yağdan arınması için bol su tüketmelisiniz.
Sivilce oluşmaması için ne yapmalıyız?

Bol su içmeliyiz:
Nasıl ki az su içmek sivilce oluşmasına neden oluyorsa bol su içmekte sivilce oluşumunu büyük ölçüde engellemektedir. Burada bol su içmek derken kastettiğim şey yeteri kadar su içmektedir.
Dengeli ve düzenli beslenmek:
Dengeli, düzenli, bol vitamin ve proteinli yiyecekler tüketmek sivilce çıkmasını engellemektedir hem vücuda da birçok faydası vardır. Mesela ben keyfim olmadığı zamanlar düzensiz beslenirim ve cildim sivilcelenmeye başlar.
Stresten uzaklaşmak :
Evet bazen stres altında olmak elimizde olmuyor ama stresi yöneterek hem cildimizin sivilcelenmesini engelleyebilir hem de ruh sağlığımızı koruyabiliriz.
Güneşe çıkmadan güneş kremi sürmek:
Güneş hem gözenekleri büyütür hem sivilce izi bırakır hem de sivilce oluşmasına neden olur. Güneşli havada dışarı çıkmadan maksimum yarım saat önce sürdüğümüz güneş kremi sivilce oluşumunun önüne geçer.
Oluşan sivilce nasıl geçer?
Aloe vera maskesi:

Yazdığım bir bence'de aloe veranın cilde birçok faydası olduğunu belirtmiştim zaten. Bencemdeki tarifi uygulayarak sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. Söz konusu bence
Kil maskesi:

Gratis vb yerlerden aldığınız kil maskesini cildinize haftada 3 kere uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda etki edeceğine inanıyorum.
Kahve telvesi maskesi:

Ramazan ayı boyunca bu maskeyi yaptım ve hem sivilce izlerim geçti hem sivlice oluşumunu engelledi. Sade kahve içtikten sonra telveye 1 çay kaşığı bal ve birkaç liom damlası ilave ettim yıkadığım cildime masaj yaparak 5 dakika boyunca yedirdim.
Yumurta akı maskesi:

Yumurta akı saç diplerini de güçlendiren bir besinidir. Yumurtanın beyaz kısmını ayırıp üzerine birkaç damla limon sıkıp yüzünüze uygularsanız sivilceleriniz ciddi oranda azalacaktır.
Kantaron yağı:

Kantaron yağı ile cildimi yaktığımda tanıştım. Sayesinde yanık büyük oranda geçti ama tek faydası yanığı engellemek değil sivilcelerin geçmesine de büyük oranda katkı sağlamaktadır. Tabi cildiniz yağlı ise tavsiye etmem :)
Gül suyu:

Eh, yok artık dediğinizi duyar gibiyim. Ama hakiki gül suyu hem güzel bir makyaj çıkartma suyudur hem sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur hem de sivilcelerin geçmesini sağlar. Hakiki gül suyunu aktarlardan güvenle alabilir ve cildinize sürebilirsiniz <3 Kullandım ve tavsiye ederim.
Salatalık maskesi:

Salatalık içerisinde bol su barındıran bir besindir cildi hem nemlendirir hem de sivilcelerin geçmesine zemin hazırlar. Yarım salatalığı rendeleyip 1 kaşık yoğurt ile karıştırıp yüzünüze uygularsanız hem cildiniz ferahlar hem de sivilceleriniz geçer.
Sivilce izleri nasıl geçer?

Kahve telvesi:
Yukarıda belirttiğim gibi kahve telvesi sivilce izlerinin geçmesinde büyük katkı sağlar. İçtiğiniz sade kahvenin telvesini cildinize uygularsanız sivilce izleriniz büyük oranda geçecektir.
Hindistan cevizi yağı:
Hakiki Hindistan cevizi yağı sivilce izlerinin kurumasını sağlar. Birkaç damla Hindistan cevizi yağını ısıttıktan sonra cildinize masaj yaparak uygula ve yıka, sonucu kendi gözlerinle gör :) Tabii yine cildin yağlı ise tavsiye etmem.
Aloe vera jeli:
Cildimiz için nimet olan aloe vera jelini yüzünüze masaj yaparak uygulayıp birkaç dakika içerisinde de yıkarsanız sivilce izlerinizin geçtiğini göreceksiniz.Sıcak su buharı:
Su buharı sivilce izlerinin geçmesinde bire birdir. Bir kovaya sıcak su koyup kova ile başınızı havlu ile kapayıp birkaç dakika beklerseniz faydasını göreceksiniz.
Gözenekler nasıl geçer?
Tüm bu maddeleri uygulamayıp çıkan sivilceleri sıkarsak hem sivilce izleri kalır hem de gözeneklerimiz açılır. Gözeneklerimiz için detaylı bir bence yazmıştım. Görüşü fazla uzatmamak için direkt bence'yi buraya ekleyeceğim. Umarım faydasını ve etkisini görürsün :) Gözenekler hakkında yazdığım Bence'm
Sivilce hakkında tüm aşamaları yazdım, umarım yardımcı olabilmişimidir. Tüm bu maskeler tabii ki ilk kullanımda etki etmiyor maalesef. Düzenli kullanım lazım. Görüşün hakkında aklında soru işareti kaldıysa her zaman sorabilirsin <334 Yorumla- +1 yıl
Yavruş ağlıcam bu nasıl doyurucu bir görüş <3
Öncelikle selamlar, umarım iyisinizdir diyerek yazıma başlıyorum. Bu soru tam benlik bir soru aslında.. Hem aşk hem güzellik içerikli.. Haydi size yardımcı olalım o halde. İlk olarak erkek arkadaşınızın şu saçma tavrına değinmek istiyorum ardından sivilceler için tavsiyede bulunacağım.
“Sevgilim” olarak adlandırdığınız bu şahısın sevginizi zerre kadar hak ettiğini maalesefki düşünmüyorum. Çok kaba ve anlayışsız biri olduğunu söylemek durumundayım. Yani ilişki sizin ilişkiniz ama bu kişilikte biriyle uzunca süre birliktelik yaşamanız mümkün görünmüyor. Bu olayda olmaz belki ama diğer olayda illaki bir yerlerden patlak verecektir problemleriniz. “Bunun için ayrılmak saçma” diyenlere katılmıyorum. Çünkü dışarıdan sıradan bir problemmiş gibi görünsede içten içe baya derin bir mevzu. Çünkü sizin “benden soğudu sanırım” diye bir düşünceniz var. Böyle bir şeyi hiçbir bayanın kolay kolay düşünmeyeceğinden eminim. İlişkide başka sorunlarında olduğu çok açık bir şekilde ortada. Tekrar söylüyorum ilişki sizin ilişkiniz. Ben sadece dışarıdan bir gözüm. Siz kendiniz için en iyi ve en doğru kararı almalı, gerekeni yapmalısınız. Umarım aldığınız kararlar sizin mutlu olmanız açısından işe yarar..Sivilceler Nasıl Geçer?

Sivilceler Nasıl Geçer? Bu konuda nirvana derecesinde bilgi birikimine sahip olmanın verdiği güvenle size işinize yarayacak birkaç tavsiyede bulunmak isterim. Ama şu uyarımı her zaman olduğu gibi yapacağım: bu tavsiyelerin işe yaramasını istiyorsanız düzenli olarak kullanmalısınız. Düzenli kullanmadığınız hiç bir işlem cildinize fayda sağlamaz.
Kantaron Yağı Kullanabilirsiniz

Kantaron Yağı Kullanabilirsiniz Sitede sıklıkla gördüğüm soruların hemen hemen hepsinde bu mucizevi yağı öneriyorum. Çünkü gerçekten bütün cilt problemlerine iyi geliyor. Uygulaması basit; sabah akşam olmak üzere günde 2 kez temiz cildinize uygulayın ve 1 saat kadar cildinizde beklettikten sonra ılık su ile cildinizden arındırın. Sarı veya kırmızı kantaron yağı kullanabilirsiniz, ikiside işe yarıyor. Ben "Arifoğlu" markasının ürününü kullanmanızı tavsiye ediyorum, Trendyolda bulabilirsiniz. Kantaron yağının tek faydası sivilcelere değildir bahsettiğim gibi. Kendisini anlattığım bir bence yazmıştım dilerseniz inceleyebilirsiniz. Kantaron Yağının Mucizeleri İle Tanışın!
Sülük Tedavisi Yaptırabilirsiniz

Sülük Tedavisi Yaptırabilirsiniz Korkmayın lütfen, sakin.. Yaptıran biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirimki göründüğünden çok daha tatlı hayvanlar yahu😂 Tedavi sürecimi anlattığım bir bence yazdım dilerseniz okuyarak daha detaylı bilgilenebilirsiniz, eminim yaptırırsanız sizlerde memnun kalacaksınız. Sivilce ve Leke Problemleri Olanlar Toplansın: Sülük Tedavisi Sürecimi Anlatıyorum!
Ürün Tavsiyesi: Farmasi Çay Ağacı Yağı Sos Serum

Ürün Tavsiyesi: Farmasi Çay Ağacı Yağı Sos Serum Bu ürünün adını illaki duymuşsunuzdur diye düşünüyorum. Kendisinin sivilcelere çok büyük etkileri var. Bende kullandım ve çokta memnun kaldım. Zaten bu sebep ile buradaki insanlara öneriyorum. Kullanmadığı ürünleri öneren biri değilim, eminim sizde memnun kalacaksınız. Daha detaylı bilgi için isterseniz bu bencemede bakabilirsiniz:
Farmasi Çay Ağacı Yağı Sos Serum Deneyimim!
Umarım size yardımcı olabilmişimdir, hayatınızda başarılar dilerim. Hoşçakalın :)56 Yorumla- +1 yıl
Sülükten ben çok korkuyorum ya acıtmıyor mu? 😐
- +1 yıl
@umutluolvegülümse hayır :)
- +1 yıl
aman tanrım bu ne <3 şa-ha-ne!
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri tişekkürler :)))
Merhaba🌸
Sevgilinin yaptığı bu davranış oldukça yanlış. Kimse bu dünyaya dört dörtlük gelmedi. Her birimizin kusurları var ve önemli olan şey; birbirimizi o kusurlarla sevmektir. O kusurlarla birbirimizi kapatıp tamamlarız. Sevgilin demek ki seni sen olduğun için sevmemiş, anlayış göstermemiş. Bu durumda sivilceler neden oluşur ve nasıl geçer diye biz yolumuza devam edelim💪
Maalesef sivilceler her zaman hayatımızda bulunan ve geçmek bilmeyen kabarcıklı iltihaplardır. Özellikle sivilceler yüzümüzde çıktı mı hayat durur bizim için.Sivilce neden oluşur?

Sivilceler, derimizdeki küçük gözeneklerin tıkandığı zaman ortaya çıkar.
- Hormonal faktörler
- Kullandığımız ilaçlar
- Genetik faktörler
- Kozmetik ürünler
- Stres
Bu faktörler sivilce oluşumunu tetikler.
Sivilce nasıl geçer?

Her sivilce oluşumunun bir çözümü elbette vardır. Bunun için de öncelikle doğal yöntemlerden yararlanılmalıdır. Bu doğal yöntemlerin neler olduğuna bakalım.
Limon ve karbonat

Asit ve bazın muhteşem buluşmasıyla etkili olan sonuç da bir o kadar muhteşem olacaktır. Malzemeler;
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Malzemeleri karıştır ve cildinde sivilce olan yerlere sür. Cildinde kuruluk sağladıktan sonra ılık su ile cildini yıka. Haftada 1-2 kez düzenli olarak uygulamalısın.
Limon, bal ve süt

Limonun antibakteriyel işlev gördüğünü biliyoruz. Süt; cildi temizler ve cildi rahatlatır. Bal ise ciltteki bakterileri arındırarak gözenekleri temizler. Malzemelerimize bakalım.
- Yarım fincan süt
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Malzemeleri karıştır ve pamuk yardımıyla sivilceli bölgelere tampon hareketlerle uygula. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca bekle ve ardından ılık su ile yıka. Haftada 2 kez uygulaman yeterli olacaktır.
Yüzde çıkan sivilceye ne iyi gelir?
Bahsettiğim tarifler yüzde çıkan sivilceler için oldukça etkilidir. Doğal yöntemlerin yanında, sana ürün tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Tercihim Propia'dan yanadır. Sivilce karşıtı olmakla beraber, sivilcelerin oluşumunu engellemede oldukça etkili bir üründür. 3 adımda oluşur. Adımların anlamlarından bahsetmek isterim.

- 1) Yüz yıkama jeli
Gözenekleri temizler, yağı dengeler, arındırıcı ve yüksek toleranslığa sahiptir. Cildi temizler ve pürüzsüz bir cilt sunar.- 2) Günlük nemlendirici
Gündüz bakımı olmakla birlikte; cildi UV ışınlarına karşı korur, matlaştırıcı etkisi vardır, yağı dengeler, yağsız ve hafif bir doku sunar.
- 3) Gece kremi
Gece bakımı yapıldığında yağı dengeleyerek pürüzsüz bir cilt sunar. Nemlendirici etkisi vardır.
- 4) Arındırıcı maske
Ciltteki yağı dengeler, peeling etkisi yaratır ve cilde matlaştırıcı etki sunar.
517 Yorumla- +1 yıl
Limon ve karbonat cildin phsi için uygun değildir
- +1 yıl
@Woohyununkarisi kız arkadaşım cildine sürüyordu hiç bisey olmadı ama karbonat kullanmayin onun yerine bal kullanın ya da sirke limon pamuk la sürün onları
- +1 yıl
@Aphell123 Hasas ciltler demiştim kuru ama Hasas bir cilde sahip değil demek ki aşağıda Görüşümü görebilirsin 😊
- +1 yıl
@Afraa2727 görüşünü gördüm gayet hersey güzel hoş fakat aloe vera hiç Bi halta yaramıyor kuzenim çok sivilceli bir çocuktur ona herseyi yaptık aloe vera dahil kızarıklıgini bile almadı sirke sürünce iyi geldi yaşı 14 mü 15 mi öyle bisey 15 galiba ama ergenlikten dolayı olupta artık vücudu nasıl sivilce üretiyor ona karşı koyamadiysa bilmem aloe vera
- +1 yıl
@Aphell123 o zaman sorun şu içten kaynaklı bir sorun var demektir dermatoloji doktoruna muayene olmak zorunda.
- +1 yıl
@Aphell123 Doktorların tavsiye ettiği ürünleri düzenli olarak kullanın ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı yaptırın
- +1 yıl
kuzum bu şahane bir görüş olmuş <3
- +1 yıl
Yaa teşekkür ederim😍😍 @KürkMantoluHayri
Sivilceler Nasıl Geçer?
Herkes tavsiye vermiş hemen hemen bende ama erkek arkadaşının yaptığı çok büyük kabalık. Seven sevdiğini her koşulda sever bence, sevmeli. Sevmiyorsa bi sıkıntı vardır. Neyse soruna döneyim;
Benimde bi dönem aşırı fazla sivilcem vardı. Alnım, yanaklarım tamamen sivilceydi. Bu dönemde 4 tane krem denedim.
𝗦𝘂𝗱𝗼𝗰𝗿𝗲𝗺 diye bir kremin adını duydum, araştırdım ve almaya karar verdim. Düzenli olarak kullandım. Etkisi büyüktü ama sivilcelerimi tam geçirmedi.- Yüzümü çok iyi temizledi ve nemlendirdi.
- Bebeksi bir pürüzsüzlük yarattı.
- Sivilcelerimi küçülttü.
Etkisi bana göre büyük fiyatı da makul. Eczaneden 35-40 tl gibi bir fiyata bulabilirsiniz. Ben 25 tlye almıştım ama fiyatı artmış sanırım. Eczane dışında japon pazarı gibi yerlerde aynısı daha ucuz oluyor. Trendyol, hepsi burada gibi alışveriş sitelerinde daha ucuz sanırım. Sizin için link bırakıyorum.😇
La Roche Posay Effaclar A. I. Akne ve Sivilce için Bakım Kremi
Bunuda düzenli şekilde her gün kullandım. Denediklerimin en etkilisi bu kremdi diyebilirim.- Sivilcelerimi kuruttu.
- Yüzümü nemlendirdi.
Fiyatı biraz pahalı. Krem çok küçük ancak küçük olmasına rağmen çok uzun süre gidiyor. Ancak ürünü yüzünüze bol bol sıkmayın tabiki. Çok az sürün minicik bir damla bile etkili oluyor. Almak isteyenler için link bırakıyorum.
Labroderm Centhanol Bakım Kremi/ Labroderm Centhanol Bakım Kremi Pro
Kullandığım ürünlerinde yüz temizlemesinin aksine ayrı bir temizleyici bakım kremi almak istedim. Sivilcelerimin geçmesi için yüzümün de temiz olması gerekiyordu çünkü. Bu kremin etkileri ise;- Yüzümü yumuşacık yaptı.
- Derinlemesine temizlik sağladı.
- Yüzümü nemlendirdi ve canlandırdı.
Etkisi az ama farkı çok. Ben çok etkisini gördüm. Fiyatı 70/80 tl arasında. Ortalama bir krem fiyatı yani. Almak istersiniz diye bununda linki bırakıyorum.
Bonuuss 😇Toz Kömür Maskesi:Yüzüme iyi gelen en iyi maske diyebilirim. Yüzümü canlandırıyor ve temizliyor. Ayriyeten nemlendiriyor ve pürüzsüzlük sağlıyor. Haftada 1 kere halen uyguluyorum. Fiyatı biraz cep yakıyor ama faydalı. Bunun da linkini bırakıyorum. Kömür Maskesi
Benim yüzüme ve sivilcelerime bunlar iyi geldi ancak sana iyi gelmeyebilir. Ama yinede denemeni tavsiye ederim özellikle 2. kremi. Doktora gitmek istersen istanbuldaysan eğer Ethica İncirli hastanesinde görev yapan Dr. Melahat Öz'ü tavsiye ederim. Kendisi bi ara Askeriye de çalışmıştı. Çok iyi bir doktor kendisi. Yardımcı olduysam ne mutlu bana :) Selin.22 Yorumla- +1 yıl
Şahane bir görüş olmuş <3
Selammm 🎃
Sorunuzu görür görmez yardımcı olmak için klavyeyi tıklamaya başladım. Öncelikle sevgilinizin bu söylediği cümle çok kırıcı söylediği bu cümleye kırıldığınızı belirttiğinizi umuyorum. Belirtmediyseniz hemen belirtin belki istemeden kırmıştır (hala iiyi niyetle yaklaşıyorum umarım öyledir ) verdiği tepki pişmanlık göstermiyor ise bence ilişkinizi gözden geçirilmesi gerekilir diye düşünüyorum.Sivilce neden oluşur?
Stres
Hormonal değişiklikler. Cilde uygun ürün kullanmama.
Makyaj kalıntıları ile uyuma.
Cildi nemlendirmeyi ihmal etme.
Cilt kendini nemlendirmek için sebum üretimi yapar ve sivilce oluşumuna neden olur.Sivilce nasıl geçer?

- Sivilce nasıl geçer sorunuza geleyim.
- Dermatoloji doktoruna muayene olun.
- Güzellik merkezlerinde cilt bakımı yaptırın. Verilen periyodlara uyun
- Bol su tüketin.
- Yağlı yiyeceklerden uzak durun.
- Cildinizi mutlaka makyajdan arındırın.
- Cildinizi sabah akşam temizleyin.
- Hergün cildinizi nemlendirin.
- Sivilceleriniz ile oynamayın.
- Ve en önemlisi stresten uzak durun.
- Yağlı yiyecek tüketimini fazla yapıyorsanız. Beslenme alışkanlığınızı değiştirin.
Sivilcelere ne iyi gelir?

Sivilcelere iyi gelenler neler mi 🤭🤭
A, D, E vitaminlerinin sivilcelere iyi geliyor.
Özellikle A, D, E vitamini içeren besinler tüketmeye özen gösterin.
ya da A, D, E vitaminlerinin sivilcelerinize lokal olarak uygulayın.
Maden suyu 'nu kalıplara dökün ve buz elde edin her akşam yüzünüzde çok bekletmeden gezdirin sivilcelerinize iyi geleceği gibi gözeneklerinizi de küçültür.
Sivilce bantları kullanabilirsiniz. Gece uyumadan önce bir kaç damla limon suyunu sivilcenizin olduğu bölgeye sürün ve sivilce bandını yapıştırın sabah uyandığınızda sivilcelerinize by by demiş olursunuz.
Sivilceli olupta kızarık sivilcesi olmayan yoktur diye düşünüyorum 🤔
Eğer Sivilceleriniz kızarık ise Aloevra jeli kullanın.
Ürün olarak kendim ve kardeşim ile de düzenli olarak kullandığımız Propia'nın 3 Adımlı Cilt Bakım Seti'ni öneririm.
Eğer daha uygun fiyatlı ürünler istiyorsanız.
Simple'ı öneririm.
D C Tuna nın nemlendiricilerini, Farması Çay Ağacı Sos Serumunu öneriyorum ürünü uzun kullanım sonrasında aldığım sonucu paylaştım bakabilirsiniz.
https://www. kizlarsoruyor. com/guzellik-bakim/a168763-urun-incelmesi-farmasi-cay-agaci-sos-serumu-pearl-traditional-soap Sizin için kendim ve çevreme önerip denediğim şeyler hakkında bilgi verdim umarım yardımcı olurum. Kendinize iyi bakın 🧚
54 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık, perfecto olmuş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri ayy teşekkür ederim 💞 bunu senden duymak sevindirdi
Sivilcelerle kesinlikle oynanmamalı özellikle de özel dönemlerde. Çünkü hormonların arttığı dönemde sivilcelere müdahale etmek, onların uzun vadede iz bırakmalarına ve belkide istenmeyen sonuçlar doğurmasına yol açabilir. Tedavi amaçlı olarak piyasada bulunan bir çok ürün olsa da her biri her cilt tipine ayrı etki edebileceğinden, detaylı bir analiz yaptırmadan ürün almak da doğru olmayacaktır. Ne kadar detaylı analiz yatırdıysa da kişi özellikle ergenlik döneminde ise tıbbi müdahale sakıncalı olabildiği gibi sonrasında verilen kortizonlu destek ilaçla ve ilaçları veremeyeceği kilo problemlerine yol açabilir. Eskilerin kocakarı ilacı olarak tabir ettiği kulaktan dolma bilgiler, yerini tip eğitimi almış profesyonel bir dal olan herbalist doktorların önerilerine başvurmak çok daha sağlıklı bir yöntem olur. Aslında tüm ilaçların içeriğinde bitki kök, yaprak ve tohumları kullanıldığı düşünüldüğünde; uzman birinden alınan yardımla olaya kesin çözüm sağlanmış olacaktır.
Tüm cilt tip ve sorunlarında analiz dahi yaptırmaya gerek duymadan kullanılabilen yegane ürün papatyadır. Başta yine uyarmak isterim ki bir uzmana danışmadan hiç bir öneri uygulanmamalıdır. Papatya çayını demleyip ılınmasını bekledikten sonra ister pamuk yardımıyla sürün, ister yüzünüzü yıkayın. Önemli olan papatya suyunun cildinizde kalması. Bu işlemi bir iki gün sabah akşam tekrarladığınızda ne sivilce, ne kuruluk hiç bir cilt probleminizin kalmadığını göreceksiniz.
Papatya çok eski tarihlerden bu yana antibiyotik içerikli bir bitki olarak yara tedavilerinde kullanılmıştır. Bu nedenle sivilceleri geçici olarak yok etmek yerine kesin çözüm sağlayıp tedavi etmiş olacaktır. Günümüz internet çağında bir kaç tuşa dokunarak çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Burada asıl önemli olan sivilce üzeri fondöten gibi kimyasal içerikli ürünlerle kapatılmamalı, el ya da başka materyallerle müdahale edilmemeli ve çok da kafaya takmamalıdır.
Burada insan içinde bulunduğu ilişkiyi sorgulamalı bence. Kişi eli, kolu, saçı ve diğer tüm her şeyiyle bir bütündür. Adı üzerinde erkek arkadaş, yani bir seviye ötesine geçebilmek onun elinde. Kendini kusursuz gören biri ile ne kadar sağlıklı bir ilişki kurulabilir ki...
Önce kendi değerimizin farkına varmalıyız fikrimce. Tek problem sivilce ise ona güzellik salonunda çalışan biriyle birlikte olmasını önerebilirsin bence 😊😊😉😉22 Yorumla- +1 yıl
Şahane bir görüş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederim 😊😊
Merhaba öncelikle sivilceyle ilgili tavsiyelerden önce erkek arkadaşınızın bu konuda biraz empati kurması gerekirdi. Kızlar cilt konusunda çok hassaslar, artık erkekler de benzer şekilde hassaslaştılar ancak yüzünüzü öpmeye çekiniyorsa saçlarınıza buse kondurabilirdi. Sivilcelere gelecek olursak; öncelikle kaç yaşında olduğunuz çok önemli. Ergenlikten 22 yaşına kadar yüzünüzde çıkan sivilceler normaldir çünkü hormonlar bu yaşlarda fazlasıyla aktif çalışır. Ancak sivilceleriniz olması gerekenden fazlaysa öncelikle karaciğer enzimlerinizi kontrol edin. Sivilce oluşumu doğrudan karaciğerle ilişkilidir ve çoğu zaman sebep olan vücudun dışı değil içidir. Hormon testinizde sıkıntı çıkmışsa doktorunuzun önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederim. Sıkıntı çıkmamışsa sorunun kaynağını bulmak da fayda var. Yüzünüzü nasıl temizlediğiniz, ne sıklıkla temizlediğiniz ve neyle temizlediğiniz çok önemli. Yağlı bir cildiniz varsa kükürt sabunu ve keçi sütlü sabunla yüzünüzü yıkamanızı öneririm. Yıkadıktan sonra kağıt havluyla kurutup gül suyu ya da su bazlı nemlendirici ile toniklemenizi tavsiye ederim. (Yağlı olan yüz kuru olduğu vakit vücut sivilceyle reaksiyon göstereceğinden yüzü tamamen kuru bırakmamak gerek). Sabun dışında piyasada bir sürü peeling var ancak cildinize uygun olanı bulmak biraz zor ve peelingler doğru kullanılmadığı vakit de sivilce yapabilir (Gereğinden fazla kullanmak gibi). Doğal yöntem olarak ise küçük bir kapta doğal elma sirkesi ve sodayı karıştırıp bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürmenizi tavsiye ederim. Bal+Zerdeçallı bir kür de vardı ancak zerdeçalı ciltten temizlemek zor oluyor tavsiye etmem. Sivilcenin kaynağı yediğiniz yağlı yiyeceklerde ise karaciğerinizi rahatlatmak gerekecek. Aktarlarda satılan lavanta bitkisini kaynatıp içmek çok iyi gelecektir. Bunun dışında maydonoz ve limon suyunun karışımı da sivilce oluşumuna engel olur ancak maydonoz ve limon suyu kilo vermenize sebep olabileceğinden haftada 2 defa içmek bence yeterli olacaktır. En en önemlisi ise bence bol su tüketmek ve stresten uzak durmak. Gerçekten su tüketmek hem sağlık hem cilt açısından çok önemli. Umarım faydalı olabilmişimdir.
21 Yorumla- +1 yıl
Muhteşem yazmışsın <3
Sivilce Geçirmenin En İyi Yolları Neler?
Yüzüne limon, soda, kahve telvesi, yumurta, yoğurt gibi hiçbir şey sürmemelisin. Çünkü bunların pH i cildimize uygun değil. Aksine zarar verirsin. Yani aşağıda yazan çoğu karışımı kullanmamanı öneririm. Gerçekten içeriği temiz olan ürünleri kullanabilirsin. La rosche gibi ürünlerin yüz temizleme jellerini kullanıp şu bazlı nemlendiricilerle de nemlendirmeyi unutma. Sakin yağlı nemlendiriciler kullanma. Sebamed la rosche gibi markaların yağlı ciltlere uygun ürünlerini kullanabilirsin.
Makyajını her zaman temizle. Mümkünse makyaj yapma. Cildin hava alsın. Her maskeyi yüzüne uygulama. Bu yaz aylarında istersen yine şu bazlı güneş kremi kullanabilirsin. Bunu cildinin iyiliği için dedim. Sivilceyle pek alakası yok. Ama güneş ışınlarından cildini korursan iyi olur. Cildin erkenden yaşlanmasına neden oluyor maalesef.
Cildiyeye gidip roaccutane tedavisine başlanabilir son seçenek olarak. Ama o gerçekten son çare olarak düşünülmeli. Tedavide ilk 2 ay olan sivilcenden daha fazla sivilce çıkarıyor maalesef. Daha sonra kurutuyor. Ve iz yapma gibi bir sıkıntı olabiliyor. Sonra iz kremi veriyor doktor. Biraz uzun bir süreç. 6 ay gibi.
Yeme alışkanlıklarını da değiştirmelisin. Cips, çikolata gibi şeyler herkesin yüzünde sivilce yapar. Limonlu şu da içebilirsin. Bol su da içmelisin. Bunların çaresi var. Üzülmeyin.
Bu arada erkek arkadaşın bayağı ayıp etmiş. O ne demek öyle ya. Aksine sana daha iyi hissettirmesi gerekir. Sanki o kusursuz mu? Onun kusurlarını da sen görmezden gelip ona kusursuz hissettirirsin. İğrendiğini belli etmesi sana karşı yaptığı çok büyük bir yanlış. Umarım sivilcelerin geçer. Ama o çocukla devam etmezsin. Kaymak gibi yüzüne uzaktan bakmakla yetinir. Bilmiyorum neden bu kadar kinlendiğimi sjjsjsjsjs Umarım yüzün en kısa zamanda istediğin görüntüye kavuşur. Hiçbir şeye dikkat etmese de roaccutane tedavisiyle en kötü kurtuluyorlar sivilceden. Merak etme.21 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel öneriler kuzu <3
+1 yılSivilceleri Geçirme Yolları Neler?
Roaccütain tedavisi var doktora giderek onu halledebilirsiniz veya güvenilir güzellik salonlarına evdeki maske tedavileri işe yaramıyor. Onları hiç kullanma aksine zarar veriyor. Limon, karbonat, sirke, maden suyu uzak dur salışılık asitli sls sles içermeyen temizleme jeli kullan. Yüzüne her ürünü kullanma. Su bazlı nemlendirici kullan. Lifebeautyatalier diye bir yer var orayı öneririm. Genoys snow o2 kullan. Yüzünüzden önce ellerinize, göğsünüze ve boynunuza güneş kremi sürün. Bu bölgelerin iyileşmesi daha zor ve güçtür. Genelde bu bölgeleri unuturuz. Özel bir geceden önce, ölü deriden kurtulun. Göz kremi ve nemlendirici yerine haricen satılan hidrokortizon kullanın. Kızarıklığı, şişkinliği ve göz torbalarını önleyen bir iltihap sökücüdür. Başka her şeyde olduğu gibi aşırı kullanımından kaçının, çünkü onun da yan etkileri vardır bol bol şu iç günde iki kez yüzünü yıka Cildinizin güzelliği için uykunuzu iyi almanız çok önemli. Cildinizin yorgun görünmemesi için günde 7-8 saatlik bir uyku yeterli. Bol bol narenciye tüketin.
Narenciyenin her cinsinden tüketerek detoks yapın. Limonla sağlıklı organlarınız ve cildiniz arasında bağ kurarken, portakal tüketerek de almanız gereken C vitaminini alın. Cildinize masaj yapınYatmadan önce, cildinizi temizledikten sonra nemlendiricinizi masaj yaparak sürün. Masajı yaparken kremi iyice yedirmeye özen gösterin. Güneşten korunun. Çoğu kadın bronz tenli olmak ister ancak güneş ışınları cilde ciddi zararlar verebilir. Cildinizin sağlığı için güneşten koruyan, yüksek faktörlü kremler kullanın. Çikolata tüketinÇikolatanın sivilcelere neden olduğu bir gerçek, ancak bitter çikolatalardaki antioksidan cildinize iyi gelir. Bu durumu dengelemek için çikolatayı çok az miktarda tüketin. Bitki çayı için.Bitkisel çaylar cildi besler. Cildinizin sağlıklı olması için başta yeşil çay olmak üzere faydalı bitki çayları tüketin.21 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık kuşum <3
Sivilceleri geçirmenin en etkili yöntemleri neler?
Merhaba,
Artık sivilceleri geçirmek için pek çok yöntem var. Bunlardan bana göre en etkili olanı ise Aknetrent, Zoratenin veya Roaccutane tedavisi. Üçü de aynı işlevi görüyor. Ben kullanmaya başladıktan çok kısa bir süre sonra etkisini görmüştüm. Fakat bu çok fazla yan etkisi olan bir ilaç. Öyle ki bazı hastaların günlük hayatını bile etkileyebiliyor. Tabii ki herkes aynı yan etkileri görmemekle birlikte yan etkileri aynı şiddette de görmeyebiliyor. Yani bu hastadan hastaya değişebilen bir şey. Örnek vermek gerekirse ben çok ciddi bir sırt ağrısı çekerken, oturup kalkmakta bile çok zorluk çekiyordum, arkadaşımda hiç böyle bir etki görülmedi. Yani demek istediğim şu ki, eğer bu ilacı kullanmak istiyorsanız olası yan etkileri de göz önünde bulundurmalısınız. Tedavi süresi yüne hastadan hastaya değişiklik gösteriyor fakat ortalama bir süre vermek gerekirse 6-8 ay sürüyor diyebilirim. Tabii tedavi bittikten sonra ömrün boyunca tek bir sivilce dahi çıkmayacak demek maalesef ki mümkün değil.
Tedavi bittikten sonra yediğine veya içtiğine dikkat etmezsen eskisi kadar olmasa bile cildinin sivilce çıkarması olası bir durum. Bunların yanı sıra bir de kimyasalları cildinden uzak tutmalısın. Daha çok doğal şeyler kullanmaya çalış. En basitinden yüzünü her gün yüz temizleme jeli veya köpüğü ile temizlemen bile çok büyük fark yaratacaktır. Ben bir de bunun yanında aloe vera bakım kremi kullanıyordum. Yani kısaca söylemek gerekirse; yediklerine ve içtiklerine dikkat etmen ve kimyasallardan olabildiğince uzak durman gerekiyor.
Bunların dışında bir şey daha söylemek istiyorum. Bence şu an sevgilin olan beyefendiyle arandaki ilişkiyi tekrar gözden geçir. Sivilcelerini bahane ederek seni öpmek istemeyen biri seni hak etmiyordur. Umarım cildin için yapacağın şeylerden memnun kalırsın ve bir ömür mutlu olursun. Geçmiş olsun. 🎈
21 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık beybi <3
Merhaba güzel arkadaşım. Öncelikle şunu söylemek isterim seni sivilcelerinden dolayı öpmüyorsa seni sevmiyordur.
Tarife gelecek isek limonu kurdanla del içine karanfil batır 10 tane falan 1 gün beklet sakin iğneyle falan delme bak sakin tüm vitaminini öldürürsün limonun. Sonra bıçakla kes yüzüne sür yarım saat kalsın yıka
İkinci tarifim ise pirinç tarifi oda şöyle yapılıyor : Bir tencerede pirinci suya koyup kaynat ardından bu buzluktaki kapların içine küp küp halde suyunu döndür döndükten sonra çıkar sür yarım saatte onu beklet yüzünde yıka
Diğer bir tarifim de; keçi sütü sabunu... Kesinlikle eczanelerde satılıyor ve gördüğüm en güzel sabun olabilir. Banyoya girdiğin zaman yüzünü sıcak suyla lif varya lifle beraber keçi sütü sabununu iyice bir kesele gözeneklerin hava alsın banyodan soğuk suyla da yüzüne su uygula mis gibi ferahlar yüzün.
Diğer ve bence en etkili tariflerden okan sıcak şu buharı ve ya havlusu sıcak şu doldur bir leğenin içine havluyla basının üstüne koyup kafanı leğenin buharına köy o buhar yüzüne değsın pamuk gibi oluyor insanın yüzü ve ayrıca bir bezi veya havluyu al üstüne ütüle sıcak uygula yüzüne yapış ( çokta sıcak olmasın ama) bir süre devam et sivilcelere karşı en etkili çözüm kesinlikle sıcaklıktır. Sana bu kadar çok tarif vermemin sebebi belki birisinden birisi tutar diye kesinlikle bu süreçte de yüzüne dokunma yani sivilcelerin sıkma patlatma deşme falan yani yüzün yoksa o sivilceyi sıktığında çıkan sudan fazlalaşır bol bol şu tüket şu en etkili yöntem baş ucuna her gece 1 litre su köy sabaha kadar mutlaka bitir gün içerisinde mutlaka şu tüket ve bak gör sen fazlasıyla sonucu alacaksın. Saçların da yağlı olmasın gece yatarken saçındaki yağ yastığa bulaşır yüzde sivilce yapar. Umarım etkili olur 💝💝21 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık şahane olmuş <3
Sivilce Nasıl Geçer?
Öncelikle kendini bu tarz bir insan için üzmeli misin onu düşün. Çünkü stres de sivilce yapar. Gelelim önerilere. 🙂 Kesinlikle önce doktora giderek tahlil yaptırmanı öneririm, sorun içten gelen bir sorun mu veya vitamin eksikliklerin mi var bunlar önemli ayrıntılar. Ben ilaçlar ve kremler kullandım ama açıkçası gereksiz geldi çünkü yenileniyordu bitince. Bu yüzden kendi cildime iyi gelen şeyleri denedim ve pahalı şeylerin kesinlikle gereksiz olduğunu söyleyebilirim.
Sivilceye Neler İyi Gelir?
- Çay ağacı sabunu,
- Ruşur taşı & sabunu,
- Garnier yüz temizleyici fırçalı,
- Kese,
- Bepanthol nemlendiriciler,
- Solante güneş kremi,
- Madeleb,
- Katran sabunu,
- Asprin
Bir yüz temizleyi fırça ve siyah nokta temizleyici uçları olan alet almanı tavsiye ederim. Elinle sıkmanı tavsiye etmem bu durumda daha geç iyileşiyor. Limon kesinlikle kullanma ph değerine uygun değil, yüzünde daha çok sivilcelenme ve kızarıklığa sebep olursun. Hatta yiyecek olan hiçbir şeyi sürme yüzüne tarifler falan gereksiz şeyler. Sadece pirinç suyu ve pirinç unu kullanabilirsin ben de işe yaramıştı yani.
Yüzüne haftada 2-3 kere buz kompleksi yapabilirsin. Sonra biraz gül suyu ile tonik yapabilirsin. Hepsini aynı anda kullanmamalısın, cildini tahriş edebilirsin ve çok kurutabilirsin. Ruşur taşını özellikle haftada sadece 1 defa yapmanı öneririm ve hemen nemlendirici kullanmalısın. Garnier yüz temizleyici ben akşamları yatarken kullanıyorum öylesine almıştım ama etkisini gördüğümü fark ettim, herkes de aynı olur mu bilemem tabi ki.
Sabunları 3 günde bir farklı olacak şekilde dönüyorum ve sabunları keserek kullanıyorum aynı anda ıslatmam bakteri üretmesine sebep olabilir. Ben cildimi en iyi bu şekilde yönetebildiğimi fark ettim. Umarım sana bir faydam olabilmiştir.12 Yorumla- +1 yıl
Şahane bir görüş olmuş <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederim ❤
+1 yılSivilcelere Neler İyi Gelir?
1- Aspirin+ limon
Eskiden annemler yapıyormuş ben de denedim ve tek sefer de büyük etkisini gördüm çok fazla yapmanı önermem cildini kuruta bilirsin ama 2 günde bir 10 dk yüzünde tutarsan bir süre sonra sivilce filan kalmaz ama yinede kurumaya karşı biraz yoğurt eklersen daha iyi olur. Birde sabah sakın yapma yapacaksan akşam yap sabah yaparsan güneş ışıkları nedeniyle yüzün lekelene bilir ama akşam yaparsan hiç bir sorun çıkmaz
2- Garnier Saf+Temiz 3'ü bir arada
Bu ürün aşırı iyi her gece uyumadan önce yapıp 3 dk bekletiyorum sivilecelere kesin çözüm.
- Sürmeden önce yüzünü güzelce yıka
- Derine iyice sinmesi için masaj yaparak sür
- 3-4 dk den fazla bekletme [ cildin kurur]
- Gözüne ve ağızına girmemesine özen göster
3- Abur cuburdan olabildiğince uzak dur
4- Tuzludan uzak dur
Evet tuzdan uzak dur hele ki çekirdekten uzak dur.
5- OYNAMA!
Sivilcelerinle oynayınca yaptığın tek şey daha fazla sivilce ve yüzünde leke çıkmasını sağlamaktır.
6- Sabun
İyi gelen bazı sabunlar :
- Defne sabunu
- Kükürt sabunu
- Bıttım sabunu
7- Makyajı fazla kaçırma
Özellikle de fondötenden uzak dur.
8-Aloe vera
Hem cildin nemini korur hem de temizler.
9- C vitamini
- Cildi aydınlatır.
- Gözenekleri sıkılaştırır.
- Cildi temizler.
- Cildi kurutmaz.
- Lekeleri giderir
10- STRES yapma
Onun yerine unutmaya çalış, stres yapmak sivilce çıkmasının nedenlerinden biri.
11- Havlu kullanma onun yerine peçete kullan
Sivilcelerin çoğalmasının en büyük nedeni havlu kullanmaktır. Havludaki mikroplar yüzüne zarar verir.
12- Düzenli ol [her konuda]
Bu yazdıklarımı düzenli yapmazsan pek bir işe yarıyacağını zannetmiyorum. Özellikle uykuna ve bakımın konusunda düzenli ol.
NOT1=Hepsini tamamen kendim test ettim
NOT2=Noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına hiç uymadım11 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık, şahane olmuş :)
+1 yılSivilce Nasıl Geçer?
Sevgilinin toksik olduğunu öğrendik. O seni sen olduğu için sevmiyor. Güzellik kalıpları kurmuş kafasında ve seni o kalıplara sokmak istiyor. Keşke kafasında seninle ilgili güzellik kalıpları oluşturacağına biraz olsun beynini genişletseymiş senin kalbini kırmazmış o zaman.
Sivilcem yüzünden beni öpmeye değer görmeyen sevgilime diyeceğim tek bir cevabım var: "Eski sevgilim"
Sevdiğim insanların yanındayken stresten, kalıplardan, şatafattan, yapaylıktan ve samimiyetsizlikten uzak olmam lazım. Öyle olur genelde. Yapaylığı sevmez çünkü onlar. Eğer bunu istiyorsa seni gerçekten sevdiğine emin misin?
Sivilceden daha beter bir konu olan kanser sevgilin konusunu oturttuysan sivilcelerin için yapman gerekenleri söylüyorum. Sivilceler için ne yapmalı?- Yapabilirsen dermatoloji, üşeniyorsan aile hekimine muayene ol ve şikayetlerini düzgün bir şekilde belirt.
- Doktorun vereceği ilaçlar merhem, krem formlu olur çoğu zaman. Düzenli şekilde kullanabilirsin.
- Çekirdek, kızartma, kuruyemiş tüketimini maksimum azalt. Çünkü en büyük sebep bu.
- Stresten uzak kalmanı söylerdim de gerek yok bence. En büyük kanseri atlatacağın için. (Eski sevgilin!)
- Nemlendirici olarak yoğun bakımlı kremlere yönel (Neutrogena, Hametan, Dr. C. Tuna, Bephantol)
- Çok fazla maske kullanma (bakım maskesi) çünkü cildini alıştırırsın ve cildin maske yapmadığın zamanlarda kusabilir.
- Karbonatlı su ile sabah akşam yıkayabilirsin
- Fondoten, BB kremlerden uzak dur
Öncelikle sahip olduğun kanseri (sevgilin) yenmen dileğimle. Seni sen olduğun için sevenlerle birlikte ol. Seni dar ve sıkılaşmış kalıplara hapsetmelerine izin verme. Bakım yapacaksan bile kendin için yap sevgilim daha güzel kız bulur korkusuyla değil.
54 Yorumla- +1 yıl
kuzum eline sağlık <3 azıcık daha uzun olsaymış keşkemsi
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri yorgunluğuma verdim aşkom❤
- +1 yıl
Söz bidahakine daha uzunnnn
Selaamm. Öncelikle "erkek arkadaşının" senin yüzündeki herkeste olabilecek doğal bir cilt reaksiyonundan dolayı öpmek istememesi aşırı yanlış ve şahsen de itici bir şey. Şahsen benim öyle bir sevgilim olsa ben beni gerçekten sevdiğini düşünmem, inanmak istemem.
Neyse asıl soruya geçelim özel hayatın sana kalmış ben sadece bir kaç öneride veya örnekte bulunmak istedim. 😀• Limon ve Zerdeçal

Zerdeçal iltihaplanmayı çok güçlü miktarda azaltır. Anti-bakteriyel olduğu için de sivilce içindeki bakterileri öldürmeye de yardımcı olur.Zerdeçal ve limon suyunu iyice karıştır ve sivilce olan bölgeye maske şeklinde uygula. Ardından 15 dakika bekletip durula. Bunu haftada 3 defa uygulaman yeterli olacaktır.• Lavanta Çayı

Bu çay sivilce ve akneler için en iyi bitkisel tedavi arasında yer alıyor.
Lavanta çayını sivilce olan bölgeye sür ve 20 dakika beklet ve ılık su ile durulayın. Haftada 2 kere uygulayın ise yarayacak aynı zamanda yeni sivilce çıkmasınıda engelleyecektir.• Yeşil Çay

Her sabah kahvaltısında 1 bardak yeşil çay tüketmek hem cildi yeniler hem de sivilce ve aknelere iyi gelecektir.
Aynı zamanda stres, uykusuzluk ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak en iyisi.
Umarım yardımcı olmuşumdur...🍀32 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık kuşum <3
- +1 yıl
❤
+1 yılSivilce Geçirmenin En İyi Yolları Neler?
Sivilce geçirmek için benim yaptığım bazı yöntemler şunlar.
Öncelikle bir maske uygularım bu maske nemlendirici veya sivilce kurutucu özellikte olabilir. Onun dışında kullandığınız yüz temizleme jeli gibi ürünleri sivilce geçirmeye özel olan ürünlerden kullanabilirsiniz. Eğer maske veya yüz temizleme jeli kullanmak istemiyorsanız evdeki bazı ürünleri kullanabilirsiniz. Örneğin bir parça sarımsağı sivilce üzerine sürebilirsiniz. Veya az miktarda diş macununu sivilcenin üzerine uygulayabilirsiniz. Bildiğim diğer bir yöntem ise zerdeçal, bal, şeker ürünlerini karıştırıp yüzünüze uygulamak. Ancak ben bunu yaptığımda yüzümün zerdeçal yüzünden sarı kaldığını farkettim o yüzden hazıladığınız karışımı sadece sivilcenin üzerine uygulamanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Sivilcenin üzerine karbonat, biraz yoğurt ve birkaç damla limon sürüldüğünde iyi gelir. Aynı zamanda sadece limon sürseniz bile faydalı olabileceğini düşünüyorum çünkü limonun cildimize gerçekten birçok faydası var. En son bildiğim yöntem ise salatalık. Salatalığı rendeleyip veya dilimleyerek sivilceye uygulayabilirsiniz. denedim ve gerçekten cildimize faydası var. Benim bildiğim yöntemler bu kadar :)11 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık :)
Sivilceleri Geçirmenin Yolları Neler?
Bir kere günlük temizlik yapmak gerekiyor.. Cilt tipine uygun bir temizleyici, tonik ve nemlendirici ile günlük bakım yapmak gerekiyor.. İkincisi ise haftalık cilt bakımı uygulamasının yapılması.. Yine cilt tipine göre sivilce karşıtı maskeyi haftada bir ya da iki defa gözenekler açıkken uygulamak lazım.. Maskeyi uyguladıktan sonra da tonik ve nemlendiriciyi de ihmal etme.. Üçüncüsü ise aylık cilt bakımı.. Ayda bir kere yüzündeki gözenekleri temizlemek ya da temizletmek.. Aylık cilt bakımını kendin yapmak istersen de iyi bir gözenek vakumlama cihazı edinmen gerekiyor.. O cihazı da maske uygulayıp ılık suyla temizledikten sonra gözenek açıkken kullanmak çok daha iyi olur.. Bahsedilen cihazı da seçerken öneri veren bir sürü video mevcut.. Cihazla da cildi temizledikten sonra da tonik ve nemlendirici uygulamasını da ihmal etmemek gerekiyor.. Beslenmeye, bol bol su içmeye ve spor yapmaya da dikkat edin.. Bence bu rutinlere uyulduğu zaman cildinizde mutlaka bir değişiklik olacaktır..
10 Yorumla
Öncelikle seni bu halinle kabul etmeyen birini hayatından itele. Sonrasında sivilcelerin çok fazlaysa evde yapacağın şeyler daha beter yapabilir. Doktora gidersende nerden baksan 8 aylık bir süreci olan rovaktona başlarsın ama diyorsan çok fazla yok sivilce o zaman sana bizzat kendimde işe yarayan bazı tüyolar vereyim. Öncelikle sudocrem izlerini kadar geçiriyor ama şöyle ki biraz cebi yakar, küçücük bir kapta 50 tl. Daha az maliyetli olarak da gül suyu ve bebek pudrası kullanabilirsin. Normal maske yapar gibi süreceksin, haftada 2 3 kez yapabilirsin. Şimdi başka bir şeyde düzenli olarak kil maskesi kullanman aynı şekilde iltihaplıysa kurutucular var fuci'nin çok iyi bu konuda. Makyaj yapmayı bir süre bırakman lazım. Asla makyaj yapma bir de bilmediğin ürünleri kullanma. Yüzünü iyice temizle, peeling kullanma ve yüzünü havlu kağıtla kurula. Her şey gönlünce olsun. Ayrıca o çocuktan ayrıl sivilce için öpmemek dünyanın en saçma bahanesi sende ona ağın kokuyor diyecek sivilcen geçince skdndndbr
11 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık kuzum :)
Bir kere öyle bir şey yapması biraz kötü olmuş. Ne yani güzelliğin az bozulursa demek ki senle hiç işi olmayacak. Şekilci tipleri hiç sevmem... Neyse sana sivilcelerin için bir kaç tavsiye vereyim. Çok kötüleşirse bir doktora görün tabi...
- Sivilcelerin için abur cubur ve yağlı şeylerden uzak durarak çözüm sağlayabilirsin. Bir süre bunları yeme. Çekirdek, cips, yağlı her hangi bir şey yemekten uzak dur.
- Evde doğal yöntem denemek istersen yumurta akını çırpıp yüzüne sür. Yaklaşık 20 dakika beklet ve yıka.
- Ayrıca kekik çayı ile de pansuman yaparsan sivilcelerine iyi gelir. 2-3 çay kaşığı kekiğin üstüne 1 fincan sıcak su dök, demlenmeye bırak. Soğuyunca sivilcelerine sür. İyi gelir.
- Yine Lavanta yağını pamuğa damlat ve sivilcenin üzerine sür. lavanta yağı da her tür mikrobik şeye iyi gelir. Mantar enfeksiyonuna bile iyi geliyor.
152 Yorumla- +1 yıl
Kuzum eline sağlık <3
- +1 yıl
teşekkür.. ederım.. Hayrım❤
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
194
Cevap
124Cevap
Önce sevgilini değiştir, sivilcelerinle sonra ilgilenirsin.
6917 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
@_ΛqresiF_ Bence saçmalamışsın. Kız insan gibi bir soru sormuş yüzümdeki sivilcelerden rahatsız oluyorum sırf o sivilcelerden dolayı erkek arkadaşımda rahatsız oluyor. Bir çözüm arıyor sen gelmişsin sevgilinden ayrıl diyorsun
- +1 yıl
@İscisin_sen_isciKAL ne alaka? Olması gerekeni söylemiş bi kere ayrıca neden kendini bir başkasının beğenisi için değiştirsin ki?
- +1 yıl
Katılıyorum rahatsız oluyorsa ne işi var kızla? bir insanı sevmek sadece iyi gün işi mi sen kilo alsan aniden şişko olsan sana topalaksin seni beğenmiyorum artık kendine çeki düzen ver dese eyvallah aşkım ben gidip zayiflayim mi diycen? Böyle kırıcı bir üslup olan hanzoya eyv diyebiliyorsan dikkat et çünkü genelde senin gibilere oluyo şiddetler cinayetler her türlü psikolojik şiddete maruz kalıp gıkı çıkmayanlara aman sevgilim öyle dedi aman sevgilim öyle yaptı dediğini yapıyım o zmn diyenlere ilah mi bu tövbe estağfurullah ister got buyuturum ister mayın tarlası gibi gezerim BEGENMİYOSA DEFOLSUN GİTSİN.
- +1 yıl
@knksen kzkdnndndm knk helal oldun valla yine duygularımın tercümanı oldun
- +1 yıl
@knksen aynen ya dellendiyolar insanı 🤣
+1 yılMerhaba,
Öncelikle sevgilinin yaptığı hareket çok kırıcı ve kaba bir hareket olduğunu söylemek istiyorum zira insan sevdiğinde hiçbir şeyi kusur olarak görmez bu yüzden kendini kötü hissetme. Sivilce ciddi bir cilt problemi olmayıp geçici bir şeydir ve bu yüzden seni kırmaması gerekirdi. Kendini olduğun gibi sevip mutlu olmalısın. Şimdi bu sivilcelerin neden çıktığına bir göz atalım istiyorum öncelikle.Cildimizde neden sivilce çıkar?

Genelde ergenlik yıllarında başlayıp bazılarımızın yetişkinlik döneminde de kabusu olan sivilcelerin asıl sebebi hormonlardır diyebiliriz. Bir diğer neden ise gündelik hayatımızda edindiğimiz alışkanlıklar ve beslenme şeklidir. Hepimiz baharatlı yemekleri ve kızartmaları çok severiz ancak bu sivilce oluşumunu tetikliyor. Bu yüzden bazı besinlerin tüketimine dikkat ederek sivilce oluşumunun önüne geçebiliriz.
- Sarımsak
- Domates
- Fast food
- Ambalajlı ürünler (cips, çikolata, kola ve diğer ambalajlı ürünler)
- Hayvansal gıdalar
- Baharatlı yemekler
Sivilce oluşumunun önüne nasıl geçebiliriz?

Sivilceler dediğim gibi başta ciddi problem değildirler bu yüzden doktora gitmeden evdeki doğal yöntemlerle geçirilebilir. Bunun da birkaç tane doğal çözümü var.
1-) Ceviz Yağı

Benim işime yaramıştı bu yüzden sana da öneriyorum. Taze ceviz yapraklarını suyun içinde 10-15 dakika kaynatıp beklet, daha sonra ise soğuyan karışımı pamuk yardımıyla yüzüne sür.
2-) Elma Sirkesi

Bunu da denedim ve sonuç aldım. Yapman gereken şey, yarım fincan elma suyu ile yarım fincan maden suyunu karıştırıp pamuk yardımı ile sivilceli bölgeye sürmen. Ardından bol suyla yıkamayı unutma. Ben hafta da 2-3 kez yapıyordum sana da bu aralığı öneririm.
3-) Limon

En yaygın yöntemlerden bir diğeri ise antioksidan bakımından zengin olan limon yöntemi. Bu da çok işime yaramıştı. Taze bir limonu kesip bir pamuğa birazcık sık ve tonik uygular gibi sivilceyi bölgeyi sil. Sildikten sonra yüzünü 8-10 dakika sonra ılık ya da soğuk su ile yıkayabilirsin.
4-) Lavanta Çayı

Çay içmeyi seven biriysen hoşuna gidecek bir yöntem bu bence. 1 ay kadar düzenli olarak içilen lavanta çayı uzun vadede aşırı sivilce oluşumunu önlüyor.
5-) Yüz Bakım Ürünleri

Bütün bunların yanında cildimize günlük bakım yapmamız da çok önemli çünkü sivilceler ciltte ki gözeneklerin tıkanması sonucu oluşur ve bunu önlemenin yolu da düzenli aralıklarla cildimize bakım uygulamaktır. Cildinin tipini (kuru-yağlı-karma) öğrenip ona seçimini ona göre yapabilirsin.
32 Yorumla- +1 yıl
Merhaba,
Öncelikle sevgilinin davranışını kınıyorum. Bir eş, bir sevgili ne olursa olsun. Sevdiğinin yanında durmalı. Boşuna iyi ve kötü gün demiyorlar. Sivilceler birçok nedene bağlı olarak gelişir. Benim sana tavsiyem, öncelikle bir uzaman doktora gidip hormon testi yaptırman. Bunun sonucuna göre doktorun verdiği tedaviyi uygulaman. Evde yapılacak bir kaç basit taktik ile en azından bu durumu kontrol haline alabilirsin.
Sivilce ne oluşur

Sivilce oluşumunun ana nedenleri biride aşırı yağlanmadır. Dışardan baktığımız zaman kilolu ve yağlı bir yapınız olmayabilir. Bunu sadece hormon testleri ile anlayabilirsiniz. Bu yağlamanın ana sebebi genel olarak karaciğer olarak görünmektedir. Bir başka bir sebep ise kıl kökleri olarak gösterilmektedir.
Bol su için

Bir dönem bende bu durum ile mücadele etmiştim. Doktorun bana direk söylediği şey bol su iç ve hayatından şekeri çıkar olmuştu. Gerçekten abartmıyorum bol su ve şekersiz birkaç aydan sonra cildimde inanılmaz bir gelişme ortaya çıktı. Hem cildim hem de saçlarım ışıl ışıl parlamaya başladı.
Perhiz yapın
Yukardan belirttiğim gibi şekeri hayatınız çıkardınız. Peki, sadece bununla mı sınırlı kalacağız? Hayır, tabi ki. Yağlı ve baharatlı ürünleri tüketmek konusunda kendimize hakim olmamız gerekiyor. Çünkü bu süreci olumsuz etkileyen faktörler şunlar.
- Düzensiz uyku
- Yağlı yiyecekler
- Baharatlar
- Kimyasal ürünler
- Kozmetik ürünler
Gelin birde evde deneyerek yapabileceğimiz birkaç basit uygulamadan bahsedelim.
Karbonat Maskesi

Kendi yaptığımız maskeler arasında en hızlı ve sağlıklı sonucu veren maskeleri başında karbonat maskesi gelmektedir. Hem yağlanmayı kontrol altına alabiliyor. Hem de ciltte bulunun bakteri düzeyine ciddi bir etkisi oluyor. Özellikle cilt altına sıkışan tüm pis atıkları, çok çabuk bir şekilde dışarı atabiliyor.
Yapılışı;
Biraz su ve karbonat
Bir miktar karbonat ve suyu bir çay tabağında toplayın. Harç kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu maskeyi cildinize yaklaşık 15 dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Daha sonra ise bol su ile durulayın.Limon Maskesi

Limon içindeki asit kaynağı sayesinde ciltteki bakteri oluşumuna kesin çözüm sunmaktadır. Ayrıca botoks etkisi yarattığı da bilinmektedir. Üstelik C vitamini deposu olduğu için, cildin C vitamini eksiğini de karşılayacaktır.
Yapılışı;
1 adet limonu 1 çay tabağına sıkın. Üstüne bir tatlı kaşığı kadar yoğurt ekleyin. Yine harç kıvamına gelen kadar karıştırın. Daha sonra ise 15 dk boyunca cildinize uygulayın. Haftada yapacağınız birkaç uygulama ile farkı göreceksinizPapaya Maskesi

Papatyanın ödem atıcı etkisi herkes tarafında bilinmektedir. Canlı olarak bulmakta zorlanacağını için aktarlarda kurutulmuş bir şekilde temiz edebilirsiniz. Yalnız bu işlemi uygulamadan önce cildiniz sonra derece temiz olmasına dikkat edin.
Yapılışı;
Bir miktar papatyayı püre haline gelene kadar ezin. Daha sonra sivilceli noktalara 15 dk boyunca uygulayın. Bu süre bittikten sonra yine bol su ile cildinizi arındırın.Aspirin Maskesi

Evde yapılması en kolay ve en etkili maske türlerinden biri diyebilirim. Aspirin maskesi hem maliyeti çok ucuz hem de çok fazla etkili bir maskedir. İltihabı engelleyip, sivilcelere kuruttuğu belgelenmiştir.
Yapılışı;
4-5 tane aspirini toz haline gelene kadar iyice ezin. Üstüne çok fazla olmayacak kadar birkaç damla su ekleyin ve iyice karıştırın. Çamur haline geldikten sonra sivilceli noktalara uygulayın. 15-20 dk bekledikten sonra yine bol su ile mutlaka durulayın. Farkı göreceksiniz.Yulaf Maskesi

Sivilceler eğer büyük ve ağrı veriyorsa. Bunun için yulaf maskesi birebirdir. Hem ağrıyı azaltacak hem de şişliği alacaktır.
Yapılışı;
Biraz yulaf, bal ve suyu çamur haline getirecek kadar karıştırın. Masaj yaparak cildinize iyice yedirin. Yaklaşık 20 dk boyunca cildinizde bekletin. Daha sonra ise bol su ile tekrar durulayın. Böylelikle cildiniz rahatlayacaktır.32 Yorumla
Erkek arkadaşınızın sırf sivilce var diye öpmek istememesi ve sizden soğuması bence son derece yanlış. Sivilce herkeste çıkabilen bir şeydir, yarın öbür gün kendisinde de çıkabilir. Sadece bu sebepten dolayı sevdiği insanı öpmek istememesi onun karakterini yansıtır. Sivilce çıkar geçer halledilebilecek şeyler bunlar bazı yöntemlerle üstesinden gelinir ama böyle yaparak sevdiği insanı kırması kabul edilemez. Size bir kaç sivilceden kurtulma yönteminden bahsetmek istiyorum.
Elma sirkesi

Elma sirkesi sivilceden kurtulmak için başvurulan en sık yöntemlerden biridir. Bence çok mucizevi bir ürün. Elma sirkesini birazcık suyla karıştırıp pamuğa döküp yüzünüze sivilce olan bölgelere sürmeniz gerekiyor. Bir süre sonra etkili olduğunu sivilcelerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Limon

Bir başka mucizevi ürün limondur. Bir çok şeye faydalı olan bu ürünü sıkıp biraz suyla karıştırıp yüzünüze sürebilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz pamuğa emdirip öyle sivilce bölgelerine sürebilirsiniz. Hassas ciltlerde olumsuz etki yapabiliyor.
Kil maskesi

Kil maskesi pürüzsüz bir cilde sahip olmak ve sivilceden kurtulmak için kullanılan bir yöntemdir. Belki siz de bu yöntemi sıkça kullanmışsınızdır. Bir sürü maske yöntemi var ama ben kil maskesini tavsiye ediyorum. Bu maske sayesinde hem cildiniz pürüzsüzlüğe kavuşacak hem de istenmeyen sivilcelerden uzak duracak.
Yağlı ürünlerden uzak durmak

Bildiğiniz üzere yağlı ürünler sivilceye neden olan ilk maddelerden biridir. Yüksek yağ içeren gıdaları tüketmemeniz gerekiyor. Ayrıca gün içerisinde bol su içmeniz vücudunuzun su ve yağ dengesi açısından önemlidir. Ayrıca yüz güzelliğinizin yanı sıra organ sağlığınız için de su tüketmeniz gerekmektedir. Yaş aralığına göre değişse de genelde 2.5-3 litre içilmesi önerilir.
Sivilcesiz bir cilde sahip olmak hayal değil. Biraz çaba ve dirayetle bu sorunu aşacağınızdan asla şüphem yok. Fikrini belirten tüm üyelere candan teşekkür ederim, kendinize iyi bakın görüşmek üzere 🙂❤️22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim sağolun 🙂
Evde akneden kurtulmanın birçok yolu var olsa da, sivilceleri yönlendiren tek madde limondur. Limonda bulunan bileşenler ve özellikler bu sinir bozucu ve utanç verici sivilcelerden etkili bir şekilde kurtarır.
Limonlar akneye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan doğal bir antibakteriyeldir. Limonlarda bulunan sitrik asit, cilt üzerinde biriken aşırı yağdan kurtulmanıza yardımcı olur. Ölü deriyi döker ve temizler. Limonlar C vitamini açısından zengin olup, ciltte kolajen üretimini arttırır ve yeni cilt hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur. Askorbik asit gözenekleri küçültmeye yardımcı olan sıkılaştırıcı bir özelliktir. Limon zengin antioksidanlar ile cilt hasarını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda, sivilce izlerinin yanı sıra koyu renk lekelerin azaltılmasına yardımcı olmak için doğal bir görev yapar.
Limon ile doğru malzemelerle kullanarak güzel saçlar ve lekesiz bir cilt elde edebilirsiniz. Limon suyu güçlü bir bileşen olduğundan cildinizin hassasiyetini kontrol etmeniz gerekir. Bunu yapmak için, bileklerinize 2 veya 3 damla limon suyu damlatın ve 15 dakika bekletin. Kızarıklığa veya kaşıntıya neden olmazsa, çözümlerle başlayabilirsiniz. Cildinize uymuyorsa, sivilceden kurtulmak için başka çözüm yollarına bakın.
Tarçın ve limon, sivilce tedavisinde kullanılabilecek güçlü antibakteriyel maddelerdir. Tarçın, sağlıklı bir cilt tabakası ortaya çıkarmak için hafif bir aşındırıcı olarak da çalışır.
Zerdeçal ağrı ve iltihaplanmayı azaltabilen güçlü bir anti-inflamatuar maddedir. Zerdeçal ayrıca antibakteriyeldir ve sivilcelerdeki bakterilerini öldürmeye yardımcı olur. Zerdeçalda bulunan antioksidanlar cildin daha hızlı iyileşmesini sağlarlar. Limon ile birleştiğinde, akne oluşumlarını azaltmaya, sivilceleri temizlemeye ve cildi hafifletmeye yardımcı olur.
Zerdeçal cildinizin hafif sarı kalmasına neden olabilir, yüzünüzü birkaç kez yıkadıktan sonra geçecektir.
Karbonat ve limonun gazlı kombinasyonu cildi temizlerken gözenekleri açar ve aynı zamanda anti-inflamatuar bir etki eder. Limon cildin yağlanmasını engeller ve tıkanmış gözeneklerdeki bakteri temizler.10 Yorumla
+1 yılDoğal Yüz Maskesi
Porselen Gibi Bir Cilde Kavuşmaya Yardımcı
Dünyanın En Kolay ve
En Doğal Yöntemi: Patates Maskesi...
Kim cildinin pürüzsüz, sağlıklı ve canlı gözükmesini istemez ki? Ama gerek yaşlanma etkileri, gerek beslenme ve çevresel etkiler zaman zaman cildimizin bozulmasına ve sağlıksız gözükmesine yol açabiliyorlar.
Böyle durumlarda eliniz piyasada satılan kimyasal kozmetik ürünlere gidiyorsa orada durun; zira evinizdeki, mutfağınızdaki tamamen doğal malzemelerle cildinizi kusursuz hale getirebilirsiniz.
Tıpkı patates maskesinde olduğu gibi...
Gelin o zaman "Patates maskesi nasıl yapılır, nasıl uygulanır?", "Patates maskesinin faydaları nedir?" birlikte öğrenelim.
Önemli bir not: Bu tarif de dahil olmak üzere herhangi bir cilt/yüz maskesi tarifini doktorunuza danışmadan asla uygulamayın. Her ne kadar doğal malzemelerle yapılıyor ve cilde faydalı olduğu düşünülüyorsa da unutmayın ki her malzeme her cilt tipinde aynı etkiyi göstermeyebilir. Fayda sağlamak isterken farkına varmadan cildinize zarar vermeyin, doktorunuzun önermediği hiçbir malzemeyi/tarifi cildinize uygulamayın, aman dikkat.
Patates maskesi tarifi, nasıl yapılır, nasıl uygulanır?
Cildinizi mermer gibi yapacak, porselen gibi gözükmesini sağlayacak patates maskesini hazırlamak da uygulamak da aslında çok kolay. Bu patates maskesini kullananlar ciltlerinin bebeksi bir yumuşaklığa sahip olduğunu, görenlerin pudya ya da fondöten kullandıklarını sandıklarını söylüyorlar.
Patates maskesi için malzemeler:
1 adet orta boy patates
Patates maskesi nasıl hazırlanır?
Patatesin kabuklarını soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Rendelediğiniz patateslerini suyunu iyice sıkarak bir kaba aktarın.
Bu suyla kuru olan yüzünüzü yıkayın, posasını da göz altlarınıza ve burun üzerine koyarak bir süre bekletebilirsiniz.
Ardından yüzünüzü bol suyla durulayın. İşte bu kadar basit!
Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz. Patates maskesinin bilinen bir zararı bulunmuyor ancak özellikle hassas bir cilde ve alerjik bir bünyeye sahipseniz bu maskeyi düzenli olarak kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışın deriz.
Patates maskesinin faydaları:
Cilde porselen bir görünüm kazandırdığı söylenen tamamen doğal patates maskesinin faydalarını ise şöyle saymak mümkün:
Cildi nemlendirdiği için özellikle kuru cilde sahip olanlara çare oluyor.
Göz altı morluklarınından ve cilt lekelerinden kurtulmanızı sağlıyor.
Göz altı şişliklerini yok ediyor.
Doğal peeling etkisiyle cildi ölü derilerden arındırıyor.
Antibakteriyel özellik taşıdığı için akne ve sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı oluyor.
Gözenekleri sıkılaştırıyor ve cildin daha dinç gözükmesini sağlıyor.
Cilt rengini açarak güneş lekeleri gibi sorunlara da çözüm oluyor.00 Yorumla
+1 yıl
SİVİLCE; Vücut tarafından salgılanan yağlar, bazı durumlarda doğal yollarda dışarı çıkamaz ve deri altında birikir. Bu da sivilcelerin oluşumuna sebep olur. Daha çok ergenlik çağında ortaya çıkan sivilce problemi, kronik bir hal alır ve uzun süreler boyunca devam ederse tedavi için çeşitli yöntemlere başvurmak gerekir. Eğer sivilce oluşumuna sebep olan etken bir hormonal bozukluk ya da hastalık ise tedavi için doktor kontrolünde bir yol izlemek gerekir. Zararlı alışkanlıklardan ötürü meydana gelen sivilce probleminin son bulması için ise bu alışkanlıklardan vazgeçerek daha sağlıklı bir hayat tarzı benimsenmelidir. Özetle sivilcelere kesin çözüm için öncelikle sivilce neden olur sorusunu doğru bir şekilde analiz etmek gerekir. Sivilceye ne iyi gelir ve nasıl geçer sorularına yanıt olarak verilen tarifler, sorunun kaynağı tespit edilip buna uygun bir tedavi yöntemi geliştirildikten sonra önem kazanırSİVİLCE TEDAVİSİ VE KURUTMAK İÇİN KULLANILAN TÜM YÖNTEMLER!
Sivilce ergenlik döneminden itibaren her yaş grubunda görülebilir, kadın ve erkeklerde sıklıkla görülen cilt hastalıklarından bir tanesidir. Son derece hassas bir cilt problemi olarak nitelendirilir. Dolayısıyla tedavi için kulaktan dolma bilgilerden uzak durulması şarttır. Bu bilgiler ışığında izlenecek bir tedavi yöntemi, sivilce oluşumunu engellemeyeceği gibi sivilce izlerinin meydana gelmesine de yol açabilir. Bu nedenle kalıcı sivilce izlerinin oluşumuna engel olabilmek için doğru bir tedavi yöntemi izlenmelidir. Bu doğrultuda sivilceye ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel tedavi ile nasıl geçer sorularına yanıt verdik. İşte yüzdeki ve vücudun diğer bölgelerinde sivilcelere ve sivilce izlerine kesin çözüm önerileriİVİLCSİVİLVE NEDİR? Tıp literatüründe akne vulgaris olarak tanımlanan cilt problemi, halk arasında sivilce olarak adlandırılır. Kıl foliküllerinin ve yap bezlerinin tekrarlayan bir cilt hastalığıdır. Yağ bezeleri cilt altında birikir ve sivilce oluşumuna neden olur. Yağ bölgesi olarak tanımlanan yüzde, sırtta, omuzlarda, burunda, kalçada, göğüs bölgesinde, sırtta ve boyun sıklıkla sivilceye rastlanSivilce yaşamsal faaliyetlere engel olan hayati bir problem değildir. Fakat bununla birlikte özellikle ergenlik çağındaki gençlerin psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu da sosyal hayatta birtakım problemlere yol açar. Eğer sivilce oluşumuna neden olan faktör akne ise ve bu durum kronik bir sorun halini almış ise bu durumda tedavi için doktor kontrolünde ve düzenli bir yol izlemek gerekir. Sivilce daha çok ergenlik yaşlarında görülür. Bununla birlikte ergenlik çağından itibaren her yaş grubunda görülmesi mümkündür. Sivilce problemine nadiren de olsa ergenlik döneminden önce çocukluk çağlarında rastlanabilir. Sebebin, anne sütünden çocuğa geçen hormonların etkisidir. SİVİLCE NEDEN OLUR? Sivilce ve akne neden çıkar? Tedavi için öncelikle bu sorunun yanıtının doğru bir şekilde tespit edilmesi gerekir. Sivilceye neden olan şeyler konusunda birçok faktörden söz etmek mümkündür. İşte sivilce neden olur sorusunun yanıtları:Çeşitli rahatsızlıkların belirtisi- Kozmetik ürünlerinin sık ve yanlış kullanımı
- Stres ve endişe sebep olan durumlar
- Hormonal faktörler
- Genetik yatkınlık (Aşırı yağlı bir cilde sahip olmak)
- Kullanılan ilaçların yan etkisi
- Düzensiz ve sağlıksız beslenme
Sivilceye neden olan en önemli faktör genetik yatkınlık olarak değerlendirilir. Hormonal sebepler dolayısıyla yağ bezleri normalin üzerinde salgılanabilir. Bu da doğal olarak sivilce oluşumunu mümkün kılar. Cilt yüzeyindeki yağ bezi kanalları, yağ bezi salgılarının fazla olması nedeniyle tıkanabilir. Bu durumda siyah nokta başta olmak üzere çeşitli cilt problemlerini doğurur. Bu siyah noktaların bilinçsiz bir şekilde sıkılması sivilce oluşumunu meydana getirir. Yağ birikimi ve çeşitli cilt sorunları, ciltte bakterilerin çoğalması için uygun ortamı sağlar. Bu ortamda iltihaplı sivilcelerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Bazı durumlarda ise deri altı sivilce sorunu ile karşı karşıya kalmak olasıdır. Sivilce problemi hormonal faktörlerden dolayı ortaya çıkmış ise sivilce ile birlikte adet döngüsünde düzensizlik, saç dökülmesi, tüylenme gibi problemler meydana gelebilir. Ergenlik çağındaki gençler özellikle sınav döneminde yaşadıkları stres sebebiyle sivilce problemi yaşar. bahsi geçen faktörlerin yanı sıra sivilce, birtakım hastalıkların belirtisi olarak varlık gösterebilir. Bu durumda tedaviye başlamadan önce çeşitli test ve tahlillerin yapılması, sivilceye neden olan sağlık problemlerinin tespit edilerek buna göre bir tedavi yöntemi geliştirilmesi gerekir. Sivilce oluşumuna neden olması muhtemel sağlık problemlerinden bazıları şu şekildedir:
- Şeker hastalığı (diyabet)
- Tiroid hastalıkları
Bazı besinlerin tüketimi sivilce oluşumuna davetiye çıkarır. Sivilceye neden olan besinler şu şekilde sıralanabilirŞeker kamışı ve bal gibi tatlandırıcılar
- Paket şeklinde satılan işlenmiş ve şeker açısından sakıncalı meyve suları
- Beyaz un ile yapılan karbonhidrat ağırlıklı makarna gibi ürünler
- Beyaz pirinç
- Beyaz un ile yapılan tatlılar, ekmek ve krakerler
- Hayvansal gıdalar
- Baharat açısından zengin yiyecekler
- Aşırı yağlı kızartma yemekleri
- Fast food
- Kuru yemişler
SİVİLCE BULAŞICI MI? Sivilce, bulaşıcı bir cilt problemi değildir. Tedavi edilmediği takdirde, kulaktan dövme bilgiler ile tedavi süreci yönetildiğinde sivilce artışı söz konusu olabilir. Bununla birlikte sivilceyi sıkmak, iz bırakmasına sebep olabilir. Sivilce ilaç tedavisi kişiden kişiye göre değişir. Belirlenecek tedavi yöntemi, sivilcenin yerleşim yeri, şiddeti ve kişinin sağlık öyküsü baz alınarak seçilirSİVİLCEYE NE İYİ GELİR? Sivilce tedavisi için, sivilceye iyi gelen besinlerden yardım almak mümkün. Fakat bu, akne tedavisine ihtiyaç duyulmadığı durumlar için geçerlidir. Eğer sorunun kaynağı hormonal sebepler ya da çeşitli hastalıklar ise bu durumda bir doktor yardımına ihtiyaç vardır. Sivilceye iyi gelen ve sivilcelerin kurutulmasını sağlayan besin ögelerinin başında omega 3 yağ asitleri gelir. Bunula birlikte E vitamini ve çinko da cilt yüzeyinde varlık gösteren yaraların kısa sürede iyileşmesini ve doku hasarının giderilmesini mümkün kılar. Bu minerallerin cilde sağladığı fayda sayesinde cildin genç kalmasını ve yaşlanmasının önüne geçilmesi mümkün olurSivilceye iyi gelen besinler, çaylar ve diğer bitkisel yöntemlerden faydalanırken, sivilceyi 1 günde kurutan mucize gibi yaklaşımlardan uzak durulmalıdır. Kulaktan dolma bilgiler her zaman için başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Özellikle yüzdeki sivilcelerin doğru bir şekilde tedavi edilmesini sağlamak, daha sonra iz kalmaması ve daha geniş bir alana yayılmasının önlenmesi adına oldukça önemlidir. İşte sivilceye iyi gelen doğal ve bitkisel yöntemler:
- Omega 3 yağ asitleri açısından zengin sardalya ve somon gibi deniz ürünleri
- A, D ve E vitaminleri
- Çinko
- Yoğurt, peynir, kefir, ayran gibi probiyotik açısından zengin besinler
- Polifenol açısından zengin yeşil çay
- Zerdeçal
- Tahıl açısından zengin besinler
- Lavanta çayı
- Ceviz yaprağı
- Elma sirkesi
- Limon
Sivilcelere iyi gelen bazı bitkisel tarifler:Aşağıdaki tarifleri uygun miktarlarda karıştırarak sivilcelerin olduğu ilgili bölgeye haricen uygulayabilir, kısa süre içerisinde sonuç alabilirsiniz. Bu karışımların sivilce bölgesinde belirli bir süre bekledikten sonra durulanmasına ve haftada belirli bir sayının üzerinde bu yöntemlerin tekrar edilmemesine dikkat edilmelidir. Limon suyu ve tarçın: Limon ve tarçın, antibakteriyel besinlerdir. Bu sayede sivilce oluşumunu engellemede önemli birer yardımcı olarak görülürler. Maden suyu ve elma sirkesi: Haftada 3 seferden fazla olmamak kaydıyla yarımşar fincan maden suyu ve elma sirkesini sivilce bölgesine haricen uygulayabilirsiniz. Limon ve aloe vera: Aloe vera, hemen her cilt hastalığının tedavisinde önemli bir bitkisel yardımcı olarak karşımıza çıkmaktadır. Limon ile birlikte hazırlanan karışımda, limonun deriye olan sert etkilerini yumuşatarak sivilce probleminin çözümüne katkı sağlar. Parlak ve lekesiz bir cilt görünümünü mümkün kılar
01 Yorumla- +1 yıl
Sivilcenin nasıl geçeceğinden yukarda bahsederek az çok yardımcı olmaya çalıştım ama, kusursuz insan yoktur, seni kusurlarınla sevebilecek insan vardır.
Yerinde olsaydım o insanı bulabilmek için çabalardım.
Seni uzuvların ile kötümserliğe iten, psikolojini alt üst eden insan ile gelecek hayal etmen, ona hala sevgi besleyebiliyor olman kendine yaptığın ve yapabileceğin en büyük saygısızlıktır bana göre.
Seni de olduğun gibi sevebilecek, tüm hüner ve kusurların ile seni sahiplenecek insanı bulabilmek için hala çok geç değil.
Unutma, senden kendini değiştirmeni isteyenleri hayatından çıkarmak ilk başlarda üzse de, ilerki zamanlarda hem psikolojik anlamda rahatlatıyor, hem de bedenen daha iyi bir görünüme kavuşuyorsun.
Tıp kitaplarında yazmaz ama, sizi üzen insanları hayatınızdan çıkarmak da ömrü uzatır.
Kalın sağlıcakla :)
Ergenlik döneminde sivilce daha çok hormonlara bağlı bir cilt rahatsızlığıdır.
İleriki yaşlarda ise daha çok stres ve cilt tipine bağlı olarak gelişen bir rahatsızlıktır.
Öncelikle sivilce her zaman basit bir neden dolayı da olmayabilir. Bunu şimdilik bir kenara koyarak basit yöntemlerle anlatacağım.
NOT: Ben bir uzman değilim. Sadece kendi tecrübelerimi paylaşıyorum.
1- Stresten uzak durmanı tavsiye ediyorum.
2- Su en iyi ilaçtır. Cildini günde 1 kere olsun çok soğuk olmayan suyla yıka
3- Yediğin yiyeceklerden birinin etkisi olabilir. (Bu tip durumlarda daha çok doktor yönlendirmesi olur)
4- Önüne gelen maske, krem vb. şeyleri kullanma. Bunlar cildini daha kötü hale getirebilir.
5- Haftada 1 kere antibiyotik etkili beslenmeni öneririm. Bunlara soğan, sarımsak, turp, kivi, nar, turunçgiller, bal, elma sirkesi, zencefil, tarçın örnek gösterilebilir.
6- Fiziksel aktivitelere yönelmelisin. En az günde 10 km yürüyüş yapmanı öneririm. Hormonlara olumlu etki edecektir. Stres seviyeni düşürecektir.
7- Sivilcenle oynamak ya da patlatmak gibi girişimlerden kesinlikle uzak durmalısın. Ayrıca sivilcelerine gereksiz odaklanmak bile boşa stres yapmana neden olabilir.
8- Bazı kişiler "roaccutane" marka hap kullanırlar. Bununla alakalı sivilcelere karşı iyi duyumlar aldım. Fakat önce cilt doktoruna danışmanı uygunsa kullanmanı tavsiye ederim.
9- Bazı sivilceler ise kistlik sivilceler olabiliyor. Bunları patlamak son derece tehlikelidir. Estetik açıdan daha fazla bozulmalara neden olabilir. Suratında inanılmaz lekelere neden olabilir.
10- Suratına herhangi bir sabunu kullanmamanı tavsiye ederim. Sabun suratında yan etkiler doğrultusunda yine kızarıklıklar ve sivilcelenmelere neden olabilir. Bu tarz şeylerden önce uzman birisi haberdar olmalıdır.
11- Yaptığın yahut verdiğim yöntemler doğrultusunda herhangi bir değişim olmadıysa uzman birinden yardım almanı tavsiye ederim. O sana en uygun yönlendirmeleri yapacaktır. En önemlisi stresten uzak dur, sağlıklı beslen diyor ve sağlıklı günler diliyorum.05 Yorumla- +1 yıl
roaccutane kesinlikle doktor vermediği sürece kullanılmaması gereken çok ağır bir ilaçtır. Karaciğer enzimlerinde artış
HDL ve trigliseridler seviyelerinde değişiklikler.
Özellikle dudaklarda ve yüzde cilt kuruluğu, kızarma, hassasiyet, iltihap, çatlak, döküntü, soyulma ve hafif kaşıntı.
Pıhtılaşan hücreler etkilenirse çürüme, kanama veya pıhtılaşma.
Kansızlık (Anemi) gözlemlenebilir. Her şey bir yana Depresyon bile olası çok tehlikeli bir ilaçtır.
BİR HEMŞİRE OLARAK YAZMAK İSTEDİM 🌸🐈 - +1 yıl
evet, fakat bizim milletimiz pek anlamıyor hastanede serum takan ben oluyorum 🤭 o yüzden bir yandan etkilerini de sundum
- +1 yıl
yani, ağrı kesici şurubu kafasına diken de var, intihar etmek için ağrı kesici içen de. Alıştık artık yapacak bir şey yok takıyoruz serumları, yıkıyoruz mideyi.
+1 yılSelammm
Sorunuzu görür görmez yardımcı olmak için klavyeyi tıklamaya başladım. Öncelikle sevgilinizin bu söylediği cümle çok kırıcı söylediği bu cümleye kırıldığınızı belirttiğinizi umuyorum. Belirtmediyseniz hemen belirtin belki istemeden kırmıştır (hala iiyi niyetle yaklaşıyorum umarım öyledir ) verdiği tepki pişmanlık göstermiyor ise bence ilişkinizi gözden geçirilmesi gerekilir diye düşünüyorum. Sivilce neden oluşur?
Stres
Hormonal değişiklikler. Cilde uygun ürün kullanmama.
Makyaj kalıntıları ile uyuma.
Cildi nemlendirmeyi ihmal etme.
Cilt kendini nemlendirmek için sebum üretimi yapar ve sivilce oluşumuna neden olur. Sivilce nasıl geçer?
Sivilce nasıl geçer sorunuza geleyim.
Dermatoloji doktoruna muayene olun.
Güzellik merkezlerinde cilt bakımı yaptırın. Verilen periyodlara uyun
Bol su tüketin.
Yağlı yiyeceklerden uzak durun.
Cildinizi mutlaka makyajdan arındırın.
Cildinizi sabah akşam temizleyin.
Hergün cildinizi nemlendirin.
Sivilceleriniz ile oynamayın.
Ve en önemlisi stresten uzak durun.
Yağlı yiyecek tüketimini fazla yapıyorsanız. Beslenme alışkanlığınızı değiştirin.
Sivilcelere ne iyi gelir?
Sivilcelere iyi gelenler neler mi 🤭🤭
A, D, E vitaminlerinin sivilcelere iyi geliyor.
Özellikle A, D, E vitamini içeren besinler tüketmeye özen gösterin.
ya da A, D, E vitaminlerinin sivilcelerinize lokal olarak uygulayın.
Maden suyu 'nu kalıplara dökün ve buz elde edin her akşam yüzünüzde çok bekletmeden gezdirin sivilcelerinize iyi geleceği gibi gözeneklerinizi de küçültür.
Sivilce bantları kullanabilirsiniz. Gece uyumadan önce bir kaç damla limon suyunu sivilcenizin olduğu bölgeye sürün ve sivilce bandını yapıştırın sabah uyandığınızda sivilcelerinize by by demiş olursunuz.
Sivilceli olupta kızarık sivilcesi olmayan yoktur diye düşünüyorum 🤔
Eğer Sivilceleriniz kızarık ise Aloevra jeli kullanın.
Ürün olarak kendim ve kardeşim ile de düzenli olarak kullandığımız Propia'nın 3 Adımlı Cilt Bakım Seti'ni öneririm.
Eğer daha uygun fiyatlı ürünler istiyorsanız.
Simple'ı öneririm.
D C Tuna nın nemlendiricilerini, Farması Çay Ağacı Sos Serumunu öneriyorum ürünü uzun kullanım sonrasında aldığım sonucu paylaştım bakabilirsiniz.
https://www. kizlarsoruyor. com/guzellik-bakim/a168763-urun-incelmesi-farmasi-cay-agaci-sos-serumu-pearl-traditional-soap Sizin için kendim ve çevreme önerip denediğim şeyler hakkında bilgi verdim umarım yardımcı olurum. Kendinize iyi bakın 🧚00 Yorumla
+1 yılbak sana kesin çözümü ve farklı birşey daha söylicem bu sorunun gerçek olmadını ve kurgudan oldunu çok iyi biliyorum :) çözümü sunuyorum sivilce ise yüzdeki yağ oranından kaynaklanır sağa sola sivilce nasıl geçer degilde yag oranı nasıl düşer die arat tek çözüm yağlı tüketme o kadar yok şunu sür yok bunu geç sadece kurtur ve izide ömür boyu kalır. ha sana biraz memnun etmese felan atim okursun vaktin varsa :) birazda yaptına degsin ha öne felan çık :) ön sırada felan ol
Çok sık karşılaşılan cilt hastalıklarından birisi olan sivilce (akne vulgaris), genelde ergenlik çağında başlar ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı izler bırakır. Derinin yağ oranı bakımından yüksek olan yerlerinde çıkar ve deride kırmızı sivilce, kist, siyah nokta şeklinde kendini gösterir.
Çoğunlukla ergenlik çağında, 12-18 yaş arasında ortaya çıksa da, hem kadında hem erkekte, her yaşta görünen bir hastalıktır. Toplumda görülme sıklığı yüzde 80′ in üzerindedir. Ergenlikte cilt altındaki yağ miktarı artar ve yağ bezleri bozulur. Sonuçta ciltte iltihaplı, kızarmış şişlikler oluşur. Yüz, göğüs, sırt, boyun, omuz bölgesinde görülür. Özellikle yüz bölgesindeki sivilceler, tedavi edilmediği takdirde iz şeklinde kalır ya da hayat boyunca devam edebilir. Bu da fiziksel görüntünün bozulmasına yol açar ve kişinin psikolojisini etkiler.
Sivilcenin çok farklı tipleri vardır. Bazen siyah ya da beyaz noktalar şeklinde görünür. Bu genelde hafif şiddetlidir. Bazen de ağrıya neden olan büyük ve sert kistler şeklindedir. İltihaplı sivilceler de vardır. Bunlara püstül denir.
Yağ bezlerinin çok büyük bir kısmı kıl köklerinin içinde bulunur. Bu bezlerin, cilde açılan kanalları vardır. Bu kanallar tıkandığı zaman sivilceler oluşur. Yağ bezlerinden sebum denilen bir madde salgılanır. Yağ yapısında bir madde olan sebum cildi korur. Sebum, kıl kökünden dışarıya çıkamadığı zaman birikir ve sivilce oluşumuna neden olur. Burada biriken bu madde ölü hücrelerin atılmasını engeller ve tıkanıklığa sebep olur. Böylece bakterilerin üremesi için uygun ortam oluşur.
Bu bakterilerin çoğalmasıyla kızarıklık, şişlik ve ağrı oluşur. İltihap meydana gelir. Bu durumun uzun sürmesi sonucu sivilce patlar ve içindeki sıvı dışarı akar. ve bum yarı kalsın :)10 Yorumla
+1 yılSivilce nedir?
"Öncelikle konuya girmeden sana ufak bir not vericem;
Sivilceler aslında bizi farklı kılan nedenler arasında. Kimse mükemmel olmak zorunda değildir. Güzel olmak ve kusursuz olmak sevilmeye layık olduğun ya da sevilmek için bir sebep sunmaz. Ne kadar evrene pozitif ve mutlu bakarsan aslında, o kadar çok hayatı ve kendini seversin. Hiç kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin. Seni kendin olduğun için sev. Senin bu hayatta kimsenin sevgisine ihtiyacın yok. Sen kendine yetebilirsin. Ama unutma; Seni sen olduğun için, sevenlerin yanında kal. Hayatta bir daha gelmiyecek zamanlar var. Tadını çıkar. Asla geç kalma. Güzel olmanın asla ölçüleri yoktur. Kendin için iste önceliğin herzman sen olsun. Kendini üzme olur mu!, Güzel kızım sen hep çok güzelsin unutma..
Sivilceler nasıl geçer?
Bana göre bunun tek bir formülü var. Sadece Kendinizi sevin. Aynaya her baktığınızda olduğunuz kişiden kaçmayın. Sevginin iyileştiremiyeceği hiçbir şey yoktur. Herzaman gülümse, kendini asla üzme. Seni eleştiren, küçümseyen, sivilcelerin ile dalga geçen, hatta seni üzen ve moralini bozan, insanlar olacak hayatında ve çok şey yaşayacaksın, hayatının tüm sürecinde. Ama bunların seni asla üzmesine, hayattan geri kalmana, insanların seni sivilceli halinle, belkide sana göre kusurlu halinle bile sevebileceğine inanmalısın. Bu senin elinde. Sen istersen başarabilirsin. Bu senin bedenin. Seni senden daha iyi tanıyan yoktur. Sana nelerin iyi geldiğini kendin bulmalısın. Bunları sana bu süreçten geçmiş ya da geçmekte olan biri adına yazıyorum. Umarım ilerde hayallerine ve hedeflerine ulaşırsın istediğin şeyleri yapabilirsin. Senden güçlü kimse yoktur. Bunlar tamamen şahsi fikirlerim. Umarım sana yardımcı olabilirim. Ve hayatında en doğru noktada olabilirsin. Tekrar söylüyorum. Sen çok güzelsin güzel kızım.
00 YorumlaSivilce nasıl geçer, ne iyi gelir? Yüzdeki sivilce izlerine evde bitkisel çözüm
Ergenlik çağından itibaren ortaya çıkan sivilceler vücudun verdiği tepkiler olarak değerlendirilebilir. Çeşitlerine göre farklılık gösteren sivilcelere uygulanan yanlış tedaviler yara ve iz oluşumuna neden olabilir. Sivilcelerin nedenleri arasında genetik yatkınlık, düzensiz beslenme faktörleri yer alır. İnsanların fiziki ve psikolojisini olumsuz yönde etkileyen sivilceler hafif semptomlar gösteriyorsa evde doğal yollarla yapılan bazı maskeler geçirmeye yardımcı olabilir. Sivilce problemleri kronik hal alan kişilerin doktor kontrolünde tedavi olması çok daha iyi sonuçlar verecektir. Sivilce nasıl geçer, ne iyi gelir? diyorsanız “Yüzdeki sivilce izlerine evde bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Dünya genelinde en yaygın cilt problemi olarak yer alan sivilceler ergenlik döneminden itibaren başlar. Çeşit nedenlerden dolayı cilt yüzeyin beliren sivilceler tedavi edilmediği sürece yara ve leke halini alır. Hafif semptomlar gösteren sivilceler için evde yapılabilecek bazı doğal ve bitkisel çözümlerle geçirmek ise mümkün. Sivilce neden olur? Sivilce kir, ölü cilt ve çeşitli sebeplerle tıkanan gözeneklerde oluşabilir. Tıkanmış gözenekler siyah noktalara veya inflamasyona da sebep olur. Sivilce, aşırı aktif yağ bezleri, hormonal dengesizlik veya dalgalanma, stres, kötü bir diyet, ilaçtan kaynaklanan yan etkiler ve hijyen eksikliğinden kaynaklı olabilir. Sivilce nasıl geçer? Evde akneden kurtulmanın birçok yolu var olsa da, sivilceleri yönlendiren tek madde limondur. Limonda bulunan bileşenler ve özellikler bu sinir bozucu ve utanç verici sivilcelerden etkili bir şekilde kurtarır. Limonlar akneye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan doğal bir antibakteriyeldir. Limonlarda bulunan sitrik asit, cilt üzerinde biriken aşırı yağdan kurtulmanıza yardımcı olur. Ölü deriyi döker ve temizler. Limonlar C vitamini açısından zengin olup, ciltte kolajen üretimini arttırır ve yeni cilt hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur. Askorbik asit gözenekleri küçültmeye yardımcı olan sıkılaştırıcı bir özelliktir. Limon zengin antioksidanlar ile cilt hasarını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda, sivilce izlerinin yanı sıra koyu renk lekelerin azaltılmasına yardımcı olmak için doğal bir görev yapar. Limon ile doğru malzemelerle kullanarak güzel saçlar ve lekesiz bir cilt elde edebilirsiniz. Limon suyu güçlü bir bileşen olduğundan cildinizin hassasiyetini kontrol etmeniz gerekir. Bunu yapmak için, bileklerinize 2 veya 3 damla limon suyu damlatın ve 15 dakika bekletin. Kızarıklığa veya kaşıntıya neden olmazsa, çözümlerle başlayabilirsiniz. Cildinize uymuyorsa, sivilceden kurtulmak için başka çözüm yollarına bakın. Tarçın ve limon, sivilce tedavisinde kullanılabilecek güçlü antibakteriyel maddelerdir. Tarçın, sağlıklı bir cilt tabakası ortaya çıkarmak için hafif bir aşındırıcı olarak da çalışır. Malzemeler• 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu• 1 çorba kaşığı tarçınYapılışıTarçın ve limon suyunu karıştırıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. 15-20 dakika bekletip ılık su ile durulayın, nemlendirici uygulayın ve haftada 2-3 kez tekrarlayın. Zerdeçal ağrı ve iltihaplanmayı azaltabilen güçlü bir anti-inflamatuar maddedir. Zerdeçal ayrıca antibakteriyeldir ve sivilcelerdeki bakterilerini öldürmeye yardımcı olur. Zerdeçalda bulunan antioksidanlar cildin daha hızlı iyileşmesini sağlarlar. Limon ile birleştiğinde, akne oluşumlarını azaltmaya, sivilceleri temizlemeye ve cildi hafifletmeye yardımcı olur. Zerdeçal cildinizin hafif sarı kalmasına neden olabilir, yüzünüzü birkaç kez yıkadıktan sonra geçecektir. Malzemeler• 1 çorba kaşığı zerdeçal• 1 limonYapılışıZerdeçal ve limon suyunu iyice karıştırın. Sivilceli bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletip cildinizi durulayın. Sivilcelerden kurtulmak için haftada 2 veya 3 defa bu karışımı kullanın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bir kere öyle bir şey yapması biraz kötü olmuş. Ne yani güzelliğin az bozulursa demek ki senle hiç işi olmayacak. Şekilci tipleri hiç sevmem... Neyse sana sivilcelerin için bir kaç tavsiye vereyim. Çok kötüleşirse bir doktora görün tabi...
• Sivilcelerin için abur cubur ve yağlı şeylerden uzak durarak çözüm sağlayabilirsin. Bir süre bunları yeme. Çekirdek, cips, yağlı her hangi bir şey yemekten uzak dur.
• Evde doğal yöntem denemek istersen yumurta akını çırpıp yüzüne sür. Yaklaşık 20 dakika beklet ve yıka.
• Ayrıca kekik çayı ile de pansuman yaparsan sivilcelerine iyi gelir. 2-3 çay kaşığı kekiğin üstüne 1 fincan sıcak su dök, demlenmeye bırak. Soğuyunca sivilcelerine sür. İyi gelir.
• Yine Lavanta yağını pamuğa damlat ve sivilcenin üzerine sür. lavanta yağı da her tür mikrobik şeye iyi gelir. Mantar enfeksiyonuna bile iyi geliyor.
Doktora git roaccutane tedavisine başlamak istediğini söyle kesin çözüm diyebilirim ama yan etkileri oluyor.
Madecassol al yüzüne sür hem lekeleri gideriyor düzenli kullanırsan tabiki.
Stresten uzak durmalısın.
Herkesin kullandığı havluyu kullanmamalısın.
Kağıt havlu kullan sadece tek seferde yüzünü kurulamak için.
Zerdeçal ve limon suyunu iyice karıştırın. Sivilceli bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletip cildinizi durulayın. Sivilcelerden kurtulmak için haftada 2 veya 3 defa bu karışımı kullanın. Karbonat ve limonun gazlı kombinasyonu cildi temizlerken gözenekleri açar ve aynı zamanda anti-inflamatuar bir etki eder.
Sivilce tedavisi için, sivilceye iyi gelen besinlerden yardım almak mümkün. Fakat bu, akne tedavisine ihtiyaç duyulmadığı durumlar için geçerlidir. Eğer sorunun kaynağı hormonal sebepler ya da çeşitli hastalıklar ise bu durumda bir doktor yardımına ihtiyaç vardır. Sivilceye iyi gelen ve sivilcelerin kurutulmasını sağlayan besin ögelerinin başında omega 3 yağ asitleri gelir. Bunula birlikte E vitamini ve çinko da cilt yüzeyinde varlık gösteren yaraların kısa sürede iyileşmesini ve doku hasarının giderilmesini mümkün kılar. Bu minerallerin cilde sağladığı fayda sayesinde cildin genç kalmasını ve yaşlanmasının önüne geçilmesi mümkün olur.00 Yorumla
+1 yılSivilce Nasıl Geçer?
Erkek arkadasının yaptığı çok ayıp bence. O insanın sevgisini biraz ölçmen gerekir. Sivilcelerin için de bir yandan sivilcelerini kuruturken bir yandan da yenilerinin oluşmasını, yağlanmayı engellemen lazım. Günde 2 defa sabah ve yatmadan önce çay ağacı sabun öneririm. Cildi çok güzel temizliyor. Gün içerisinde yağlanmayı önlemek için bi sprey kutusuna gül suyu koy doğal içinde katkı maddesi bulunmayan bi gül suyu havalar ısındı artık çabuk terliyoruz. Onu gözlerini kapatıp sık yüzüne. Güneş kremi kullanıyorsan eğer altına mutlaka çay ağacı yüz kremi sür. Fondöten kullanmanı tavsiye etmem ama kullanman gerekirse cc kullan. Yüzün genel olarak hava alsın ve temiz olsun.
Gece kullandığımız ürünler gündüz kullandığımız ürünlere göre daha etkilidir. Gece yüzümüzde ne varsa cilt onu hapseder. Bu yüzden asla makyajla uyuma. Gece tam yatacağın zaman yüzünü sabunla sigara vs kullanıyorsan yüzünü temizledikten sonra asla içme, sivilcelerinin üzerine çay ağacı sos serum kullan. Çok etkili bir ürün. Sabah uyandığında etkisini gerçekten görürsün. Düzenli olarak bu şekilde devam etmen gerekiyor. Yastık yüzün temiz olmalı. Ve yine de yüzüstü yatmamaya çalış.
Nemlendiriciyi de yüzün nemliyken sür ve çok az miktarda olsun. Yüz masajı yaptırıyorsan bırak yaptırma. Kullanılan bütün yağlar oluşumunu hızlandırır. Gözenek problemin varsa peeling olarak kahve telvesiyle aloe vera jeli karıştırıp yüzüne uygula. Çok güzel bi cildin olacaktır. Dışarı çıkarken sivilce ve akne problemleri olanlar için ıslak mendil var onu mutlaka çantanda bulundur.
Çok fazla krem krem krem tavsiye etmiyorum. Sana tavsiye ettiğim ürünler temizlik, yağlanmayı önlemek ve sivilce ve akne oluşumunu engellemek var olanları kurutmak içindir. Yağlı bir cildim var bu söylediklerimi düzenli olarak uyguluyorum ve artık fondötene falan ihtiyaç duymuyorum.20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevgilinin seni sırf sivilcelerin var diye öpmek istememesi başlı başına bi sorun. Benim şahsi kendi görüşüm seni her haliyle sevebilmesidir ama yine de siz bilirsiniz tabi ki. Öncelikle makyaj yapan birisiysen asla ama asla gece makyajla uyuma çok iyi temizlemen gerekiyor cildini. Eczanelere gidip kendi cildine göre sivilce kremleri isteyebilirsin. Benim arkadaşım bu şekilde almıştı. Ve şan suratında ki sivilceler inanılmaz şekilde azaldı. Ama bildiğim kadarıyla sivilce kremlerinde herhangi başka bi krem kullanamıyosun eczanelerden alınan o kremlerde. Tabi kremden kreme değişir. Ve sana tavsiyem sivilcelerin geçtiğinde o çocuktan ayrılman. Buraya kadar okuduysan eğer burdan sonrasını takma kelime tamamlamaya çalışıcam. Jsjej şube sinema jenejd jdneid ejdneudnejsn jdnejdne djenud eid eid eid eid id edu ejde due due us sus sus düş düş siemens eid j usb i j k k k k k k k k un h h n nu u y h j u yu k j hu j j j j j h j j u h gt t u k j hu j j j ko i k k i kk k ne r nrjduebd rjcbrjd rus rjdndj dhebdhebdbebdbrbhcnrbdhebdhr duru d dur diye dur f üç ruf ruf ruf ruf ruf ruf ruf üç dur dur dur den den dejbshe dene ruf rbsnwbr fbe düşmüş r djsneh d ejsbenndne djsbejdbennd ejdbejndnedn dhebjdndnen d dur üç dur dur en d dnehr h h jun j j g f t yy u 7 h b u bu ki i j hu h üne resmen r rennen d de f
10 Yorumla
+1 yılSevgi ve aşk kavramı sevdiğini her haliyle sevmekdir sivilce çıktı diye beğenmemek nedir! Ufaktan yolu ver sen ona kusura bakma ama sevgi bunu gerektirir ilerde yaşlanıncada çirkin olucaz yinemi aynı şeyler olucak o yüzden ufaktan yolu vermeni Sevgi ve aşk kavramı sevdiğini her haliyle sevmekdir sivilce çıktı diye beğenmemek nedir! Ufaktan yolu ver sen ona kusura bakma ama sevgi bunu gerektirir ilerde yaşlanıncada çirkin olucaz yinemi aynı şeyler olucak o yüzden ufaktan yolu vermeni Sevgi ve aşk kavramı sevdiğini her haliyle sevmekdir sivilce çıktı diye beğenmemek nedir! Ufaktan yolu ver sen ona kusura bakma ama sevgi bunu gerektirir ilerde yaşlanıncada çirkin olucaz yinemi aynı şeyler olucak o yüzden ufaktan yolu vermeni Sevgi ve aşk kavramı sevdiğini her haliyle sevmekdir sivilce çıktı diye beğenmemek nedir! Ufaktan yolu ver sen ona kusura bakma ama sevgi bunu gerektirir ilerde yaşlanıncada çirkin olucaz yinemi aynı şeyler olucak o yüzden ufaktan yolu vermeni Sevgi ve aşk kavramı sevdiğini her haliyle sevmekdir sivilce çıktı diye beğenmemek nedir! Ufaktan yolu ver sen ona kusura bakma ama sevgi bunu gerektirir ilerde yaşlanıncada çirkin olucaz yinemi aynı şeyler olucak o yüzden ufaktan yolu vermeni Sevgi ve aşk kavramı sevdiğini her haliyle sevmekdir sivilce çıktı diye beğenmemek nedir! Ufaktan yolu ver sen ona kusura bakma ama sevgi bunu gerektirir ilerde yaşlanıncada çirkin olucaz yinemi aynı şeyler olucak o yüzden ufaktan yolu vermeni Sevgi ve aşk kavramı sevdiğini her haliyle sevmekdir sivilce çıktı diye beğenmemek nedir! Ufaktan yolu ver sen ona kusura bakma ama sevgi bunu gerektirir ilerde yaşlanıncada çirkin olucaz yinemi aynı şeyler olucak o yüzden ufaktan yolu vermeni öneririm
10 Yorumla
+1 yılErkek arkadaşının yaptığı biraz ayıp olmuş, tamam belki sivilcen olabilir öpmek istemese bile bunu belli etmemesi lazım. Her zaman kusursuz olacaksın diye bir durum yok bu yüzden güzelliğine değilde seni gerçekten sen olduğun için seven biri olmalı hayatında. Sivilcen için bir sürü öneri yazabilirim ama en sağlıklısı bir cildiye doktoru. Benim sana önereceğim kreme alerjin olabilir her bünye aynı değildir. Doktorla daha kısa sürede daha etkili bir sonuç alacağını düşünüyorum. Erkek arkadaşına gelince, ona seni üzdüğünü belli et eğer sana karşı biraz daha itici tavrını görürsen ayrıl. Benimde erkek arkadaşım var suratım pürüzsüz değil ancak her türlü beni sevdiğini söylüyor öpüyor iğrenme vb şeyler hiç olmadı. Hem ilişkini gözden geçir derim. Belki sivilcen sevgilin yüzünden çıkıyordur, bunu inkar eden olur mu bilmiyorum ama sivilceler bazen stresten çıkar. En en büyük tavsiyem 1. Si bir cildiyeye görünmen, 2. Si seni strese sokan insanlardan uzak durman. Yediğine içtiğine de dikkat edersen bence bu sorunun çözülebilir. Unutma kimse kusursuz değildir. Kimse için canını sıkma.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle bir cilt doktoruna yani cildiye'ye (deri ve zührevi hastalıklar) görünmen uygun olacaktır. Kadın hastalıkları (polikistik over vb.) Sivilce yapabilir, karaciğerin yağlı olabilir veya cildin yağlıdır. Bunu doktor çözümleyecektir. Ama doktora gidemem istemiyorum dersen kendimin de uyguladığı çözümleri yazacağım uygulamak zorunda değilsin. Yüzünü temizle sivilceli yerlere aseton sür ama dikkat et gözüne kaçırma. Bu çok etkili zaten eczanelerde sivilce için karışım hazırlattığında aseton koyarlar içerisine. Eczaneden sivilce için karışım hazırlatabilirsin. Sivilceler geçince eğer yüzünü soydurmak istersen acnelyse kullanabilirsin. Derileri söküp atıyor yüzün bebek gibi oluyor. Doğal yöntem arıyorsan soğan kürünü uygulayabilirsin. Hem içini temizliyor hem cildini. Beyaz soğanı 4 e böl biraz suyun içinde kaynat. Sonra 5 dk beklet ve iç. Ne çok sıcak olsun ne de ılık hafif sıcak içmeye çalış. Ayrıca soğanı çiğ iken sivilcelerine sürebilirsin çok etkili. Ayrıca soğan kaynattığın suyun üzerine durup buhar banyosu yapabilirsin. Ama başına bir havlu ört ve uzakta dur yüzün yanmasın. Bunun haricinde diş macunuda güzel kurutuyor. Sivilceli yerlerin üzerine diş macunu sür ve beklet. Diş macunu kuruyunca yıka. Bunu hergün yap, çok etkili. Yağlı besinler tüketmeyi azaltabilirsin. Cips, kızartmalar, çekirdek, soslu kuruyemişler bunları haftada 1 kereden fazla tüketmemeye çalışırsan yararına olacaktır. Birde yüz temizliğinde ben hep yüz fırçası kullanırım. Sana önce biraz sert gelebilir ama sonra alışınca fırçasız yüzün temiz gibi gelmez. Fırça kullanınca ölü deriler atılıyor ve pislikler daha çok atılıyor. Bu da az sivilce demek. Bu arada yüzüne asla ve asla nemlendirici, yağlı krem, bephantol falan sürme, öyle bir çoğalıyor ki sivilceler önünü beri alamazsın. Umarım sorununa çözüm bulmanda yardımcı olabilmişimdir. Sivilcesiz günlere 💃
00 YorumlaSivilce herkeste çıkabilen bir şeydir. Neden bu kadar kaba ve kırıcı ki. Kendisinde sivilce hiç mi çıkmıyormuş. Sen her halinle güzelsin tatlım. Seni böylesine kıran bile birlikte olman hiç sağlıklı bir durum değil.
343 Yorumla- +1 yıl
Sen kendini adamın yerine koy
+1 yılBunu açık açık söyledi mi sana? Senin sivilcelerin yüzünden seni öpemiyorum diye. Bir kadın olarak senin bunlardan rahatsız olman gayet doğal. Ama bu bir o kadar da doğal bir şey olabilir insansın sen de. Ama seni sevenin seni her türlü sevmesi gerekirdi bence. Belki de öyle düşünmek istememiştir.
13 Yorumla
Soran+1 yılİnanın bende öyle düşünüyorum seven insan her haliyle sever
- +1 yıl
Zaten sana olan sevgisinden senin sivilcen varmış, esmersin, beyazsın ona bakmaz ki yani. Senin gözlerine her baktığında aynı sevgiyi aynı duyguyu görmesi ve yaşaması gerekir...
Soran+1 yılAynen öyle katılıyorum
+1 yılpirinç ununa yarısı veya çeyreği kesilmiş domatesi batırarak yüzünüze sürün hem teninizi beyazlatır hemde sivilceniz için iyi gelir yüzünüzde kuruyana kadar durduktan sonra yüzünüzü yıkayın bunu her gün yaparsanız daha faydası olur bildiğim kadarı ile japonlar'da bunu kullanıyor bende bir aralar kullanıyordum ve faydasını gördüm bunun dışında da kil maskesi kullanabilirsiniz ama toz halini o da bayağı işe yarıyor dediğim şeyler aslında herkes için olmayabilir benim cildim çok yağlanan ve çabuk yağlanan bir cilt çoğunlukla iyi etki yaratmak için kötü etki yaratıyor çoğu şeyi denedim tüm maskeleri hem kendim yaptım hem hazır aldım ama benim size önerdiklerim benim cildime bile iyi geliyorsa sizin cildinize de iyi gelir diye düşünüyorum eğer bunlarda iyi gelmezse bir cildiyeciye görünmenizi tavsiye ederim cildiniz çok hassas yapıda ise böyle araştırmadan bilmeden maske yapmanızı önermem aslında kil maskesi dışında domatese alerjiniz yoksa pirinç unu maskesi işe yarar diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılBelki size biraz ilkel veya saçma da gelebilir ama kendimden bir örnek vereceğim.
5 & 6 yaşlarda bir çocuktum vücudumun birçok yerleinde alerjiye benzer kabarık ve kızarıklar belirdi sivilce de diyebiliriz fakat doktora gittiğimizde verdiği ilaç ve merhemler fayda etmedi.
Çocukluğumun büyük bir bölümü karadenizin yüksek köylerin birinde geçtiği için evimizin 200 metre ötesinde irili ufaklı kayın ağaçları vardı. Bir aile dostumuz kayın ağacının kovuğunda biriken yağmur sularının orda ağacın kendi özsuyuyla mayalandığını ve cilde şifalı olduğunu söyledi annem bunu bana uyguladı 24 saatte hiçbirşeyim kalmadı.
Belki bir faydam dokunabilir diye paylaştım.00 YorumlaYüzüm sivilcelerle doluyken herkes bana değişik karışımlar önerip yüzüme sürmemi önerirdi. Dermatologa bile gittim. Dediklerini harfi harfine uyguladım. Hiçbirisi işe yaramadı. Sivilcem spor salonuna gidip abur cuburları bırakıp sağlıklı yemekler tüketince geçti. Hatta yüzümde şu an tek bir sivilce bile kalmadı. Emin ol bunu yapman yüzüne sürebileceğin herhangi bir maddeden çok daha işe yarayacak. Yemen ve yememen gereken bazı besinler
Şeker, Hızlı karb: -
Süt ve süt ürünleri: -
İşlenmiş et: -
Probiyotik, Prebiyotik: +
Mineraller: +
Protein:+00 YorumlaSivilce için öncelikle doktora gitmen gerek. bunun nedenlerini ogrenmelisin.
Bazen karaciğer problemlmlerinden de cikabilir. yediginiz gidalarinda etkisi olabilir. detayli bir tahlil yaptirmaniz uygun olur.
... evde uygulayacaginiz tedavi yontemlerinin basinda bulabilirsen kil maskesi yap. kili sulandirip yüzünüze sürün 10 ya da 15. dakka bekletin kuruyunca yikayin. soguk su ile yüzünüzü sık sik yıkayın.
Birde sarmisak ve. sogan rendele püre yap bunuda maske olarak uygula. sivilcelerin asite karşı daha cabuk yok olmasini saglar.
Bu uygulamalardan sonra yüzünüzü bol soguk su ile yika.
Uygun kremlerde kullanabilirsin. benim tavsiye edecegim krem bioRichi melkfett iyi gelir.00 YorumlaÖncelikle ek olarak kol maskesi kullanıyorsan acilen bırak veya düşünüyorsan kullanma. Akne ve sivilceleri full ortaya çıkarıyor. Sonrasında yağlı ve ambalajlı ürünlerden kesinlikle tüketme. Cep telefonunu veya bilgisayarını sürekli temiz tut. Bunlara dokunduğunda yüzüne dokunmamaya çalış. En önemlisi kötü düşüncelerden ve sana iyi gelmeyen insanlardan yani stresten uzak dur. Ayrica karaciğerden gelen birşey de olabilir kesinlikle doktara git. Duzgun ilaçlar yazıyorlar etkisi oluyor. Yüzünün sivilceli bölgelerine baskı uygulama (masaj vs). Sakın patlatma. Dönem dönem benimde oluyor. Hiç dokunmuyorum yüzüme. Ben himalayanin aloevarlı yüz temizleme jelini kullanıyorum arasira da niveanin yüz temizleme köpüğünü kullanıyorum ise yarıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSivilce öylece selülit, yara izi gibi bir şey değil gerçek pis ve yağlı hissettiren bir şey bundan iğreniyor olabilir ki haklı bende iğrenirdim.🤢🤮🤢Sivilcenin yaydığı bakteri onun cildine de zarar verebilir.
Seni sevmiyor, seni olduğun gibi kabul etmiyor filan diyenler olmuş🙄tam tersine seni seviyor ki senden ayrılmıyor, işte sorununuda düzgünce iletişim kurarak ifade etmiş. Söylemside gayet iyi olmuş karaciğerlerinle ilgili ya da ciltle ilgili bir problemin olabilir. Bir sorun var ve bunu sevgilimize söhlemicezde kime söylicez.😒Senin doğal yapın sivilceli olmak mı da seni böyle kabul etsin, dediğim gibi sivilce selülit ya da yara izi gibi bir şey değil. Her temasta karşındakinin cilt sağlığında tehtit ediyor.
Şahsi olarak bende fazla sivilceli bir cildi öpmem.30 Yorumla
+1 yılSevmemekle ne ilgisi var ki sivilce iğrenç bir şey öpmek istemeyebilir, ben de sevgilimin ayağını öpmem mesela çünkü iğrenç. Sivilcelerim yüzünden ayrılmak istiyor deseniz sevmiyor derdim.
42 Yorumla
Soran+1 yılBu çok mantıklı bencede 👍
- +1 yıl
Bazı insanlar sivilceden tiksinir yani buna rağmen ayrılmamış bu sevdiğini gösterir. Adam sırf sizde var diye hiç hoşlanmadığı bir şeyi güzel bulacak değil. İstemeye istemeye öpmesini de beklememek lazım başta zaten söylemek istememiştir ama siz sorunca söylemek zorunda kalmıştır.
+1 yılSevdiğin insanın sırf sivilcen var diye seni öpmekten tiksinmesi zaten başlı başına bir sorun.. Sen bence sivilcelerinden değil de Hayatında gereksiz yer işgal eden o öküzden kurtulmaya bak arkadaşım.. Keyifli geceler..
121 Yorumla- +1 yıl
👍👍
Merhaba
Önce sevgilinden ayrılmalısın. Sonrasında düzenli olarak kendine bakım yap.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcnemix jel en hafif sivilce giderici bir süre onu kullanıp bakabilirsin.
Ya da en iyi çözüm sağlam bir cildiyeciye görünmen. Arkadaşımın yüzü sivilce tarlasını dönmüştü oyle ki yüzünde bir tane boşluk yoktu. Sonra cildiyeciye gittik kan tahlili ve birkaç inceleme yaptı. 3 çeşit krem verdi. Birini gün aşırı kullanıyordu. Diğer ikisini biri 3 gün biri 3 gün olacak şekilde kullandı ve sonunda yüzü tertemiz oldu. Kısaca uzman senin sorunu çözer.
Bunun dışında yağlı tuzlu baharatlı yiyeceklerden kaçın yine yüzün 1 aya kendini toplar bence
Ve sivilce yüzünden terk eden insan seni ruhundan dolayı değil görüntünden dolayı sevmiştir
üzülmene değecek bir duru bi insan yok
Boşver
Mutlu oldukça guzelleseceksin en büyük güzellik neseden geliyor00 Yorumla
+1 yılAcnelyese imex keçi sütlü sabun var. Cildiyeye gidip bu ilaçlardan isteyebilirsin. Veya olmazsa sivilce için kullanılan haplar var 6 aylık bir süreçte kurtulabilirsin. Cilt tipine göre temizleme jelleri kullan. Bunun için serumlar var onlarla takviye yapabilirsin. Cildini temiz tutmaya özen göster mümkün olduğunca yüzüne dokunmamaya çalış yastık kılıgını haftada bir kere olsun muhakkak degiştir veya yıka. Telefonu yüzüne çok değdirme. Bunun için dogal yöntemlerde var internetten bakabilirsin. Ama sivilce tipinde önemli. Ergenlik sivilcesiyse hızlıca geçer ama komedon tarzı sivilcelerse seni biraz ugraştırabilir. Çünkü bu yollardan bende geçtim gerçekten çok zor kurtuldum diyebilirim. Ama bir uzman cildiyeye görün derim. Kafana göre eczaneden ilaç veya krem alıp kullanma. Düzelteyim derken mahvedebilirsin
10 Yorumla
+1 yılSevdiğin senin yaranın kabuğunu bile sever
Seni sivilcelerinle sevicek birini bulmalısın emin ol seni öyle sevicek biri vardır. Ama eğer sivilcelerinden kendin rahatsız oluyorsan çabala ve değiş
Hatta ayrıldığın sevgilin tekrar dönmek isterse de asla kabul etme ;)11 Yorumla
Soran+1 yıl👍
+1 yılAşırı varsa önce bir doktora görün ona göre senin yönlendirir sağlık bakımından birşeyin yoksa yüzüne sivilceleri geçiricek krem VS bakım ürünlerini kullan
13 Yorumla
Soran+1 yılRoacuttane kullanamıyorum çocuk düşüncesi olduğu için bunu kullanırsam çocuğun sakat doğma ihtimali varmış doktor o yüzden yazmadı kremler bile etkiliymis
- +1 yıl
randevu VS alıp başka doktoro git tek bir doktora bağlı kalma bence iilaki bir sağlıklı çözümü vardır
Soran+1 yılAynen canım olabilir olmadı öyle yaparım
+1 yılNasil bir sevgili o öyle seni sivilcelerinden dolayi öpmüyorsa sevmiyor demektir ben sahsen camura düsse öperdim 😀
21 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılBeslenme düzenini değiştirmelisin, özellikle ergenlikte (ki uzmanlara göre artık bu dönem 22 yaşa kadar uzabiliyor) hormanal etki ile daha fazla çıkıyor. Öncesinde mutlaka cildiyeye görün. Çünkü altında yatan sebep bulunursa emin ol tedavisi çok daha basit,
10 YorumlaElbette görünüş diksiyon dışarı yansımamız hepimiz için önemlidir. Ama kişilikli insanlar karşısındaki insanı sadece görüntüsü için değil ruhunu varlığında sevmelidir. Bu ayrıntıyı ifade ettikten sonra sivilceler için ilk olarak cilt tipini öğrenmelisin. Hastaneye gidip bir cildiyeden analiz yaptırabilir ve destek alabilirsin. Sana sunulan reçeteyi düzgün bir şekilde kullanabilir ya da cilt türünü öğrendikten sonra organik malzemelerle kendine kür yapabilirsin. Zamanla işe yaradığını fark edersin
10 Yorumla
+1 yılBende de ergenlik döneminden beridir arasan bir sivilce bulamazsın sebebi ise pahalı bilmem markalı ürünler değil birdiniz Arap sabunu gece sür yüzüne masaj yap sabah kalk yıka iki günde bir yap cildin pH seviyesini düzeltir ve yağlanmayı iltihap tutmayı önler güzel tavsiye uygula bence
10 Yorumla
+1 yılEğer cilt sorunun ileri düzeydeyse sağlığın için bir cildiye doktoruna görün. Çünkü bazı sivilce türleri karaciğer yağlanmasından dolayı olabiliyor. Kontrol ettirmende fayda var. Erkek arkadaşınla ilgili soruna gelirsek de olabilir yani. Aslında öpmemesi hem senin sağlığın için hem onun sağlığı için iyi bir şey. Öptükçe yayılacak ve daha çok artacak. Ayrıca sivilcenin yaydığı bakteri onun cildine de zarar verebilir.
10 YorumlaYaaa sevmiyor vs demişler ama bence ilgiis yok sevmese ayrılırdı.. randevu al cildiyeden.. yüzüne düzenli olarak limon sürebilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılBu en güzel cevap aslında 👍
+1 yılInternetten bak çok güzel maskeler bulursun benimde çillerim var int yardım alıyorum gayet işe yarıyor
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙃
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılSevgilin baya saçma iş yapmış. Ama sivilcelerin için limonla balı karıştırıp sürmeyi önerebilirim gerçekten çok etkili. Güzel kokuyor👌🏻
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😘
- +1 yıl
🥳🌺🌺
+1 yılÖnce sevgilini değiştir ve daha sonra sivilcelerinle ilgilen.
40 YorumlaHer şeyden önce sevgilinin yaptığı şey çok ayıp ve herkesin başına gelebilir. Eğer böyle bir şey yüzünden senden uzaklaşıyorsa onun karaktersizliği, bırak gitsin. Sen cildin için bir şeyler yapacaksan bile kendin için yapacaksın, sevgilin için değil. Gelelim sorununa. Öncelikle cildini temiz tut, cilt tipine uygun ürünlerle temizle, tonik kullan (tonik olarak elma sirkesi öneririm), yine cildine uygun bir nemlendirici kullan. Bundan başka doktor tavsiyesi ile bir sivilce kremi kullanmanı öneririm.
00 Yorumla
+1 yılBende vardı ve şimdi sivilcem yok çünkü 1,5 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum ismi yaz. Sırf bu sebeple doktora gittim ve doktor bunu önerdi. İlk 3-4 ay eee niye geçmiyor diyeceksin ama etkisini 4. aydan sonra gösterip 6. ayda yüzün tertemiz oluyor.
00 YorumlaBenim normalde hiç sivilcem çıkmaz ama çikolata yediğim zaman çıkabiliyor yani sen de bir süre sende sivilce çıkartan şeyi yememelisin baya bi hatta cildin yağlı ise bunun için bi cildiyeye görünebilirsin veya yüz için argan sabunu vs var onlardan kullanabilirsin. Ama ilk yapman gereken yeni sivilce çıkmasını önlemek onu önlemediğin sürece diğerleri geçse ne olur? Ve seni gerçekten seven insan hiç birşeyinden soğumaz. Soğursa da seni sevmemiştir üzme kendini değmez.
00 Yorumla
+1 yılBende yoktu ama yaz geldiği için mi kullandığım ilaçlardan mı yoksa yediklerimden mi bilmiyorum sivilce çok çıkmaya başladı sabah akşam yüz temizleme jeli ile yüzümü yıkıyorum gün içinde makyaj yapmamaya ve elimi yüzüme Sürmemeye dikkat ediyorum birde şekerli gıdalar tüketme cips kola tarzı şeyleri çıkart hayatından toparlanır cildin
00 Yorumla
+1 yılAlerjin yoksa karbonat ile sirkeyi karıştır, macun kıvamına getir ve yüzüne sür. İyice kuruyana kadar beklesin.
Sonrasında güzelce yıka.
Güneşe çıkmamaya özen göster bunu uyguladıktan sonra
Bu karışımı önce dirsek içinde denersen iyi olur, alerjin olabilir belki.00 Yorumla
+1 yıliyi bir temizlikilaç kullanabilirsin yağlı yiyeceklerden uzak durabilirsinfazla su içmeye başlayabilirsin yüz temizleme Jeli kullanmalısın ama cildine uygun olması önemlifondöten ve kapatıcılardan uzak durmalısın bu süreçteve en en önemlisi SIKMA VE OYNAMA DEYME ELİNİ YÜZÜNE geçmiş olsun umarım en kısa zamanda geçer canım🎈🎠
00 Yorumla
+1 yılSivilcelerinden dolayı öpmüyorsa iki sebebi var ya sivilceden dolayı hastalık kapmamak için ki buda tavırlarından belli olur ya da seni ciddi anlamda sevmiyor öylesine takılıyor.
Neyse konuya gelecek olursak kimsenin tavsiyesini alma cildiyeye git doktorun yardımcı olsun sana..00 Yorumla
+1 yılNeutrojena / Visibly Clear kullanmıştım lisede bende zaten sivilce çıkmazdı, ama çıktığında da gözüme çok batardı o yüzden kullanırdım.
Bu yüz temizleme jelinin eski Misket Limonlu versiyonu çok daha kaliteliydi. Şimdikini aldım geçenlerde, işe yarıyor ama yüzümü kuruttu az da olsa.00 Yorumla
+1 yılİğrenç bir insanmış hemen ayrılmalısın. Evlenip ileride hamile kalsan aldatır seni. ya da Allah korusun kaza geçirdin yüzünde iz kaldı ne yani bırakıp gidecek mi? Bu çocuk seni sadece cinsellik yönünden seviyor. Bu tarz andavallardan nefret ediyorum bir kadını kırmak ve küçük düşürmek bu kadar ucuz olmamalı.
00 YorumlaCildiyeye git muhtemelen roaccutane yazar, kullan onu bu saçma sapan yerlerdeki yorumlara bakma, bebek gibi yapıyor cildi ayrıca dudakların dolgu yaptırmış gibi oluyor 👀 neyse efendim o cildin böyle bebek gibi olacak sonra o canım çocuk hayatım bi tane öpem bi tane sarılam derken derken terkedip ortada bırakıyorsun, bir daha arkana bakmıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılsivilce düşünce tarzını değiştime ve tibbetin beş hareketi gibi hareketlerle, immune sistemi güçlendirerek giderilebilir, zihindeki o bana bakmaz, şunala ilişkim olsa, bunu giyersem ne düşünürler, yoğun herkez eziyor düşüncelerinden arınarak giderilmesi mümkün olabilir
00 YorumlaBence o tipten ayrılmalısın cildin bir şekilde düzelir de sevgilim dediğin o adamın düzelmesi zor
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂👍
+1 yılAfedersin de böyle bir sebep mi olur , ayrıl derim...
113 Yorumla
Soran+1 yılAynen insan sivilcesi ile de sever
- +1 yıl
Sadece sivilce değil ki herşeyi ile sever , mesela sevgilim bana sivilceliyim öpme dese ben inat olsun diye gider sivilcesinden öperim... Çünkü Seviyorum onu ve hiçbir şeyinden şikayetçi değilim ve şikayetçi olamam da...
Soran+1 yılÇok haklısın seven erkek her haliyle sever
Soran+1 yılPişmanım biraz
- +1 yıl
Neden pişmansın?
Soran+1 yılUfak tefek şeyler den dolayı böyle yapması saçma
- +1 yıl
Evet saçma , ayrılmaya niyeti var ama sebep bulamıyor , o yüzden seni kendinden soğutmaya çalışıyor
Soran+1 yılAynen doğru
- +1 yıl
Öyle yani , ayrıl derim yani. Kendini boşuna üzme , sivilce vs bunlar geçici şeyler... :)
Soran+1 yılAynen kalıcı değil;)
- +1 yıl
O yüzden sıkma canını , he ayrılmazsan da sivilcelerin gittiğinde öpmek isterse izin verme , zamanında öpecektin de hatasını yüzüne vur
Soran+1 yılOooo bu çok iyi olur işte 😉💪👍
- +1 yıl
Kesinlikle 😅
+1 yılSivilce probleminiz için bir cildiyeye gidin. Bakımınızı ihmal etmeyin.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılBu sebepten öpmüyorsa erkek arkadaşın olmamalı bence
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Doğru ya da hop bir durum değil bence. Yanında olması lazım. Rahatsız olsa bile bunu sana hissettirmemesi lazımdı.
24 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
- +1 yıl
Zaten insanlar yanındajilere hakkettiği gibi davransa bu kadar, mutsuz insan olmaz. Haa birde şöyle bir şansızlık ya da adaletsizlik var. Böyle Anlayışsız insna tipleri, bötle işte onları seven kadınlara denk geliyor gerçekten inana adeğer veren, seven, sayan erkekler de işte şekil A da ben gibi sap ve yalnız kalıyor yıllarca. Umarım mutlu olursun.
Soran+1 yılAllah razı olsun ikimizde inşallah çok mutlu oluruz bizim kıymetimizi bilirler inşallah
+1 yılBebeğim sağlığın için önemse bence. Belki sivilceler iç organların rahatsızlığı ile ilgili olabilir. Sevgiliye gelecek olursakta s*ktir et öyle sevgiliyi
31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler tatlım 😘
Kendin için tedavi ol önce. Bu bir sağlık problemi ve çözülebilen bir şey. Daha sonra erkek arkadaşın ile yolları ayır sana iyi gelmiyor ve sana kötü hissettiriyorsa.
10 Yorumla- Devamını Gör (258)
Devamını Gör(303)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem