Merhaba. 3yildır sivilce problemi yaşıyorum. Bu sene fotoğraflardaki yerlerimde çıkmaya başladı. Hjç sivilce yoktu eskiden ama çok çıkıyor şu an. Yks sinavı var ama sinavdan bu kadar çıkacağını zannetmiyorum. 2haftadır yağlı ve şekerli şeylerden uzak durdum. Çikolata belki 3 hafta oldu. Şimdi ağız kenarımda böyle küçücük çıkıyor gidince de kocaman iz bırakıyor. Lütfen yardim edin tipim kaydı kendimi tanımıyorum. Ailem dahi benle dalga geçiyor
Lütfen yüzümdeki lekelerden nasıl kurtulacağımı söyler misiniz?
Selam yaş şu an tam 18 ergenlik diyorsunuz fakat arkadaşlarimin çoğunda sivilce yok bir bende kaldi diyebilirim Ergenliğin bende bitmesi gerekmiyor mu?
İnsanlar rastgele kremler öneriyor. Dermatolojiye gittin mi? Gitmediysen hekim yüzü işe yarar. Anormal değil sivilcelerin. Ya ilaç tedavisi verir ya da dermapen dediğimiz cildin ölü derisini soyarak lazer epl gibi ölene dek leke çıkarmayan bir uygulamaya başlarsın.
tetradox verdi 3 aydir kullaniyom ne azaltti ne de cogaltti halen ayni ya bi degisiklik hic mi olmaz krem felan da suruyorum yazdiklarini bitti bazilari halen ayni ayni ayni
yaw hiç bilmiyorum ya sosyal hayatım kalmadı, arkadaslarımla gezmeye gidiyoz dedikleri ilk sey kanka sivilcen cogalmis, ailem bile dalga geçer oldu, tip diye bir şey kalmadı, eski resimlerime bakıp gözlerimi dolduruyorum sadece
Şimdi etki görmemen doktordan kaynaklı olabilir. Stres yapmana üzüldüğüm için YouTube'da video izleyip araştırdım ve birkaç not aldım.
Şimdi öncelikle dediğim gibi her doktor önerisi işe yaramayabilir. Yaşadığın ilçede, semtte en çok beğenilen hastane hangisiyse oraya gitmeni öneririm. Yüzündeki sivilceler kronikleşmiş görünüyor. Uzun zamanı aşkın ve eminim ki elleyince ağrı yapıyordur. Sıcak havalarda bezdiriyordur.
Öncelikle dolabından asla ama asla ayırmayacağın 3 şey olacak; dudak balmı (dudak nemlendirici), güneş kremi, yoğun nemlendirici krem. Bunların örnek olarak birkaç marka ismini vereceğim, araştırıp hangisi gözüne değdiyse alabilirsin.
Milletin dilinden düşmeyen Roaccutane diye bir ilaç var duydun mu hiç? Umarım duymuşsundur. Bu ilaç doktor görüşmesiyle birlikte kırmızı reçete ile verilen önemli bir ilaçtır. Çoğu sivilce mağduru kişi roaccutane tedavisiyle aylar sonra kabusa son veriyor. Aylar sonra dedim çünkü aylar süren bir işlem. Bir de yüzündeki sivilcelerin dökülmesi kişiye bağlıdır. Bazılarının sivilceleri daha hızlı dökülürken bazılarınınki daha yavaş dökülür. Doktor tedavi sürecinde zaten ne zamanlarda görüşeceğini sana uygun bir şekilde anlatacaktır.
Bu ilacın yan etkilerini sayarsam; aşırı kuruma, bel kısmımda şiddetli ağrı, saçlarda kuruma, anüs bölgesinde çatlak oluşumudur, daha farklı yan etkileri de olabilir.
Bel ağrısının sebebi, çok fazla ilaç içmek böbreklerimizde kristal oluşumuna sebep olur. Böbrek taşı oluşumunun en büyük sebebi de ilaç kullanmaktır. Engellemek için bu ilacı doktor verince içtiğin her gün 2-3 litre su içmen gerekir. Zaten nemlendirici örneği sayarım kuruluk problemleriyle de baş etmiş olursun. Doktorun söylediği zaman zarflarında da kontrole mutlaka gitmelisin. Kontrolleri aksatmaman gerekir.
Sivilcelerin tamamen döküldüğü ama izlerinin kaldığı bir dönem olacak. Bu dönemde sivilce izlerini yok etmek için tedavi işlemi başlatacaklar. Daha sonra yüzün tertemiz olacak.
Gün boyu nemlendirmene dikkat etmen için önereceğim yoğum nemlendiriciler: Hametan, Bephantol, bebek yağı, Nivea repair care.
Saç kremi olarak Loreal paris, Elidor 1 Minute, Pantene saç bakım kremler, işini görür.😊
Güneş kreminin önerisini doktordan almanı tavsiye ederim. Dudak balmı olarak en çok beğenilen Blistex var. Bunları eksik etmezsen ilaç kullanımımda hiçbir problem kalmaz. İlaç kullanınımını atlatman için düzenli kullanmak şart.
Buraya uzun bir süreçte bu ilaçla geçirdiği aşamaları anlatan bir kişinin videosunu bırakıyorum: https://youtu.be/IdYk1-ezVHU
hocam mesaji yeni gördüm kusura bakmayın 12gün önce atmışım konuyu, mucizemi ne anlamadım attığım günden bu yana 1 tane bile sivilce çıkmadı izler dr yavaş yavaş geçmeye başladı yanağim ve ağzım şu an elleyince pürüzsüz ama lekeler var ve bu aniden oldu ilaç etki etmeye mi başladı acaba roacutannelik bişey yok şu an hatta ilaçlık bile yok öyle soyleyeyim konu açtım birsürü tektek herkesten fikir almak icin
Söylerim ama parasını alırım Şaka şaka. Beleşe söylicem.
Malzemeler:
Garnier sıkılaştırıcı tonik Pamuk (gratis var) C vitaminli herhangi bir maske Veeee bir tutam nemlendirici (nivea'nın küçük teneke kutuları var. Onlar çok güzel 😍)
Hazırlanışı: Siyah beyaz noktalar dahil bütün sivilceler tamamen patlatılır. 1 tane bile kalmayacak. Pamuğa 1 çay kaşığı kadar tonik dökülür pamukla yüzünü 3-5 dakika kadar sil. Canın acıyabilir. Bu işlemi ilkkez yapacağın için 2 set halinde yap. İkinci kez yaptığın bitince 10 dakika bekle sonra yüzünü yıka. Maskeyi de yüzünde 15-20 dakika beklet. Yıka. Ardından nemlendirici sür. Bu işlemi 3 günde 1 yap. Ama nemlendiriciyi hergün sür. Afiyet olsun 😂
Aras barlasın sivilce maskesine bak , birde her gece yatmadan önce sirke ve su karışımı yap pamukla sür bu hem cilt tonunu eşitler hemde bir süre sonra sivilceleri yok eder. Belirli aralıklarlada beyaz kil kullan , yüzünde siyah nokta barındırma onlar sivilceye dönüşüyor.
Çok maske yaptıysan cildinin ph dengesini bosmuşsundur, dediğim sirke ve suyu yap , siyah nokta temizliğine önerdiğim kanaldaki videolara bakabilirsin. Su tüketimine ve beslenme düzeninede dikkat et. Ve bir anda geçmez en az 1 2 ay devam et. Bu arada uzman olmayan kişilerin önerdiği kremleri kullanma.
anladim dediginizi uygulayacagim hocam birsey diyecem simdi sivilceler su yuzden cikmis olabilir mi: Ben koronadan yasaklar basladigi zaman can sikintisi tabi evdeyiz, dedim ki neden halen sakalim cikmadi, gittim jilet aldim kestim belki cikar diye (ilk defa yaptim bunu) Bu jileti 2 3 ay kullandım tek kullanimlik ama ben surekli kullandim hem de bastirarak biraz. Yuzum kipkirmizi oluyordu Kolonya bile surmuyordum. Ondan sonra iste minik minik belirdiler ben onlari patlattim, keske yapmasaydim yuzum hemen mayin tarlasi oldu günde 1 2 belkide 3 sivilce cikmaya basladi. Pürüzsüz yüzümde sivilceler cikti 1tane yoktu.
Ben simdi sana tek tek soyluyorum neler surdugumu: Limon, sirke, maya maskesi, kil maskesi, maden suyu, zerdeçal kakao karisimi, bal, şeker, kükürt sabun, kil sabun, cay ağacı sabun, beyaz yüz sabun, nivea temizleme jeli, garnier temizleme jeli, neutrogena temizleme jeli aklima daha gelmiyor sadece 1 yilda bu kadar urun kullandim
Evet doğalda olsa kendini uzman gibi lanse edenlerin maskelerini kullanmayın, jilet ağda vb. Sivilceye neden olabiliyor ve cildinizi çok yıpratmışsınız ek olarak maskede cildi olumsuz etkiliyor uzun süre aynı maskeyi kullanmayın
Sadece suyla yıkaman temizlemez 1 kez yüz sabunuyla yıka o sirkeli şeyide yap geçer. Sabunla yıkamamak kirlerin birikerek siyah nokta yapmasını sağlıyor.