Alkollü tonikler cilde zararlı mıdır? Alkollü tonikler; makyajı derinlemesine temizler, bakterileri önler. Ama basit alkollü toniklerin cildin koruyucu üst tabakasına zarar verdiği söyleniyor. Sizce zararlı mıdır? Verdiği ferahlık hissi kandırıcı mıdır?
Hem de nasıl zarar verir... Geçen senelerde babam gitmis adinı sanınj bilmediğim bir tonik almış. Ben de bir hata yaptım kullandım. Tek 1 kez yüzüme sürdüğüm halde burnum yanaklarım sivilce oldu hep.
Cilde alkol içerikli tonikler iyi gelmiyor. En iyi tonik gül suyudur, maden suyudur.
maden suyu , çay ağacı yağı , katkısız natürel gül suyu ve olamazsa olmazı aloe vera jeli... bu aloe verayı evinde yetıstırıp yapragından o jeli cıkaran varmısta o zor is bence satın almak mantıklı... bunlarla dogal tonık yapılabılıyormus... ılgılenen netten baksın
ben sahsen bunlarda cılde zararlı bır madde goremedım
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Faydalı bir karışım o. Ayrıca aloe verayı evde yetiştirip jelini çıkarmak gayet kolay, ama o jeli plastik ya da ahşap bir çubuk yardımıyla sıyırmak lazım ki içeriği ölmesin.
ilk seferde çoğu insan zorlanır ama dogrumuyum.. o jeli hakkıyla oradan cıkarmak falan... zor dememın sebebı oydu... yoksa yaptıkca ınsanın elı alısır.. ayrıca bendekı bılgıler kulaktan dolma netten arakladıgıum seyler ki yazdım zaten netten baksın detaylı ısteyen... elbet sız deneyımlmıs olabılırsınız.. dogrudur yazdıklarınız
Özellikle ben yağlı cilde sahip olduğumdan yıllarca kullandım evet kurutuyor bir miktar ancak o hissi seviyorum. Hafif yanma olayı hoşuma gidiyor. ancka cilt kuru ise uzak durmalılar