merhaba! benim cildim yagli ve karma ustelik siyah oktalarimda cok fazla nasil bir cilt bakimi yapmaliyim? maskeleri haftada kac kere kullanmam gerekir?
Yağlı cilt bakım rutini nasıl olmalı?

merhaba! benim cildim yagli ve karma ustelik siyah oktalarimda cok fazla nasil bir cilt bakimi yapmaliyim? maskeleri haftada kac kere kullanmam gerekir?
Selamlar, günlük cilt bakım rutini hakkında bilgi vermek ve evde yapabileceğin doğal maske tarifi vermek istiyorum bu görüşümde.
Sabah çok güzel bir şekilde uyandınız, yüzünüzü yıkamaya gittiniz. Sadece suyla mı temizlemeye çalışacaksınız? Hayır, uygun bir yüz temizleyiciye ihtiyacınız var. İyi cilt dostu Simple, Water Boost Micellar Yüz Temizleme Jeli günlük kullanım için uygun olacaktır. İçimde tamamen doğal içerikler olduğundan dolayı cildinizi ferahlatır ve temizler.
Cildiniz kuruysa üstelik, ekstra işinize yarayacaktır. Bunu kullanmak istemiyorum diyorsanıs da dilerseniz mevcut olan temizleyici ürününüzü de kullanabilirsiniz günlük cilt temizliği için.
Cilt bakımının olmazsa olmazıdır tonik. Çünkü cildinizi daha yumuşak ve pürüzsüz yapar. Cilt için oldukça etkilidir. Ayrıca gözeneklerin küçülmesine de yardımcı olacaktır. Tonik ürün önerim ise: Garnier, Yağlanma ve Pürüzlere Karşı Arındırıcı & Sıkılaştırıcı Tonik. Cilt problemleri ve siyah noktalara iyi gelecektir.
Peeling, cildi yeniler ve ölü hücrelerden arındırarak yeni bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Güneş ışınlarının zararlı ışınlarına karşı haftada birkaç kez peeling yapmanızda fayda var. Cilt tipinize göre peeling ürün alıp kullanmaya özen gösterin.
Öncelikle sadece kuru ciltlerin değil, yağlı ciltlerin de nemlendirici ürüne ihtiyacı vardır. Yağlı cildi olanlar su içerikli losyonları kullanabilirler. Kuru ciltli olanlar ise daha çok yağlı kremleri kullanabilirler. Günlük kullandığınız nemlendirici ürün cildinizi yumuşak ve pürüzsüz yapacaktır.
Çünkü cilt Yüz ve boyun bölgenizde kullanabilirsiniz.
Yarım tatlı kaşığı bal, 5 dilim muz ve 3 damla limonun suyu karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Göz ve çevresi dışındaki diğer alanlara uygulanır. 15-20 dakika beklettikten sonra ise yüz soğuk suyla yıkanır. Bu maskeyi de haftada birkaç kez yapmanızı öneririm.
Canım çok uzun yıllardır cilt bakımına dikkat edip pek çok ürün denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim, yüzünü her gün 1 kez de olsa bir yüz temizleyicisiyle yıkamalısın, ki böylece yüzde biriken kir, toz ve pislikler gözeneklerimize dolup sivilce ya da siyah nokta oluşturmasın😊 Ve sonrasında; Yağlı ciltler kuru kalırsa, cilt kuruluğu gidermek için daha fazla sebum üretir ve cildimiz iyice yağ salgılamış olur, yani nemlendirmeyi kesinlikle yapmalıyız ve kendine uygun bir nemlendirici bulmalısın👍🏻Sonrasında, ben her duşa girdiğimde cilt sıcak buhardan dolayı gözenekleri açtığı için duşun içindeyken yüzümü siyah nokta engelleyici temizliyiciyle yıkarım. Ve bu ürünlerin elle uygulanmasındansa, tırtıklı yüzeyi olan bir yüz fırçasıyla uygulanmasından yanayım, elimizin yüzeyi yumuşak ve düz olduğu için tırtıklı şeylerle temizlemek daha iyi sonuç veriyor. Haftada 1 veya 2 kez de maske yapmanı öneririm🙏🏻
Yumurtalı kahve maskesi oldukça sık tercih edilir.
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi, 1 adet yumurta, 1 vay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı esmer şekeri bir kasede karıştır.
Hazırlanan karışımı göz ve dudak çevresi harici tüm cildine uygulanır.
Uygulama sırasında parmak uçlarınla cildine masaj uygulanır.
Maske cildinde tamamen kuruyunca ılık suyla yıkamak gerekir.
En sonunda ciltteki gözeneklerin sıkılaşmasını için, soğuk suyla cildi yıkamak gerekir gadası.
Cevap
4Cevap
Merhabalar
Aynı dertten muzdaribiz. Ben çözümü dove yeşil sabunda buldum. Sabah akşam onunla yüzümü yıkıyorum dengede tutuyor ve kurutmuyor. Kullanacağın ürünlerin özellikle yağlı ciltler için olmasına özen göster.
Bencemde ciltlere göre açıklamalarda bulundum. Profilimde benceme tıklayıp oradan okuyabilirsin. Maske tarifi de bulunmaktadır.
Haftada iki kez peeling yapman lazim cildini ince tutar, haftada bir kez maske temizler, su bazli nemlendirici kullanilir, birde nemlendirmeden once yagli ciltlere ozel tonik kullanilir, magden suyu cok guzel bir tonik tavsiye ederim.
Buradan bak istersen
https://makyaj.com/yagli-ciltlere-bakim-nasil-yapilir
maalesef benim cildim de yağlı olduğu için haftada 2 kere kil maskesi yapmayı ve tonik kullanmayı asla ihmal etmiyorum. zaten her alışverişimde vakıfbank bankomat kartıma bankomat para biriktiği için de sık sık malzemelerimi tazeliyorum.
hergün yapma yumurta maskesi yap erkek olmama rağmen yapıyorum hemde adana sıcağındaaa yüzünü duru sabun ile yıka ama yağlı ciltler iyidir geç yaşlanırsın
Benim cildimde aynı senin gibi ve bakımı daha zor diğer cilt tiplerine göre
Duzenli dusunu al gecer
Duş jelin ve şampuanın ne?
Bence yuzunu arap sabunu ile yikamalisin. Her seye devadir.
Her sabah yıkıyorum
Gözenekler temizlenmeli.
haftada iki
En İyi Cevap