+1 yılSivilceler maalesef ki hepimizin korkulu rüyası. Onlardan kurtulmak için her yolu deniyoruz fakat bu çok yanlış bir seçim de olabiliyor çoğu zaman. Çünkü her yolu denemek cilt üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir.
Yüzünüzü Günde İki Kez Yıkamaya Özen Gösterin
Yüzünüzü, cildinize uygun olan bir temizleyiciyle yıkamanız halinde cildinizde yağ, kir birikimez ve sivilce oluşumuna sebebiyet vermez. Var olan sivilcelerden kurtulmanın bir yolu da aslında yüzü temiz tutmaktan geçiyor. Sabah ve akşam yüzünüzü yumuşak sabun veya temizleyiciyle temizleyip ılık suyla yıkayabilirsiniz.
Cildiniz Ona Aşık Olacak: Simple, Daily Skin Detox Sos Matlaştırıcı Jel
Sivilcelerle tek başımıza mücadele edemeyiz elbette. Sivilceler için tasarlanan ürünlere de ihtiyacımız var. Sizlere bu konuda önerebileceğim ürün Simple, Daily Skin Detox Sos Matlaştırıcı Jel. Yağlı ve pürüzlü bir cildiniz varsa eğer bu ürün tamamiyle sizin için hazırlanmış. Kötü kimyasallar içermediğinden cildinize iyi gelecektir. Mevcut olan nemlendiricinizden sonra bu ürünü günde 2 veya 3 defa uygulamanız halinde cildinizdeki kötü görünümlü sivilcelerin azaldığını göreceksinizdir.
Kendi Doğal Maskenizi Hazırlayarak Da Sivilcelerden Kurtulmanız Mümkün
Doğal maskelerle de sivilce lekelerinden kurtulmanız mümkün aslında. Eğer evde kendi maskenizi yapmak istiyorsanız bu doğal maske tarifim sizin için.
DOĞAL MASKE İÇİN MALZEMELER:
- 110 ML gül suyu,
- Eczaneden alabileceğiniz e vitamini (2 yemek kaşığı.)
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 2 yemek kaşığı bal.
DOĞAL MASKE NASIL UYGULANIR?
Bütün bu malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp cildinize pamuk yardımıyla uygulayın ve 5 dakika sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Sivilce lekeleriniz geçene kadar bu işleme devam edin.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSana kesinlikle CLİNDOXYL JELi öneriyorum. Doktorum önermişti. Bende bütün arkadaşlarıma önerdim hiçbirinde sivilce lekeler falan kalmadı. Ama kullanımı şöyle bir kükürt sabunu al bide o kremi. Düzenli olarak gece yatmadan önce kükürt sabununu elinde köpürtüp yüzünü yıka. Daha sonra yüzünü kurula ve o kremi sür yat. Sabah kalktığında sadece sabundan sür yıka yüzünü o kadar. Gece tekrar aynı şeyi uygula. Eğer geçmezse gel yüzüme tükür.
20 Yorumla
- Sağlık konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılEl yapımı zeytinyağı sür geceleri yatarken masaj seklinde cildine yedir 2 ay sonunda hicbirsey kalmaz
111 Yorumla- +1 yıl
Sen benim dedigimi uygula benim yuzume sivilcelerden bakilmazdi cok kotuydu sıkardım izleri kalmisti zeytinyagi ile gecirdim simdi hic iz miz kalmadi cok şükür
- +1 yıl
Zeytinyağı daha çok çıkarmaz mı? Çünkü yağ yani
- +1 yıl
Hayır aksine geciriyor sivilce olan yerine surme izlerine sür tum yuzune yedir emsin cildin yagi o sekil uyu
- +1 yıl
Alla alla. Ben hep kuruyorum yüzümü. Ondan mı geçmiyor acaba
- +1 yıl
Sivilceler icinde iltihapli sivilcen varsa sogani rendele suyunu degdir sur yuzune iltihaplari geciriyor sabah aksam sur ama
- +1 yıl
Kaç günde geçer peki
- +1 yıl
Sarımsak ve limon yapıyordum ben
- +1 yıl
Günunu bilemicem sogan suyusunu soruyorsan 3 4 gunde kurutur iltihaplari cok buyuk iltihap seklindeyse biraz uzun surer ama kurutur kesinlikel
- +1 yıl
Vaaay. Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Benim ergenligimde de yüzümde sivilce üstünde sivilce çıkardı. Her tür metodu ve ilacı denedim olmadı. En son bir tavsiye ile cildimi günde belki 10 kez saf beyaz sabun ile gerilinceye kadar yıkadım. Çok gerekirse doğal nemlendirici az kullanabilirsin.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılKil maskesi falan filan ise yaramiyor bende denedim. Cildim daha beter oldu dort gun once bir tarif buldum: surup sisesini yika temizle sonra icine alabilcegi kadar su doldur bu suyu tencereye koy kaynat sonra bir cay kasigi lavanta kurusu at her 10dkika demlensin sonra suzup surup sisesine koyup buzdolabina at aksama kadar sogusun (istersen birazda limon suyu damlat icine) aksam yatmadan bol bol yuzune sur o karisimdan. ben 3 gundur falan yapiyorum yuzum berbatii babam annem bile farketti duzeliyor diye umarim isinize yarar:)
01 Yorumla- +1 yıl
He bu arada birde hergun taze yapiyoruz ha 2-3 gunluk kullanmiyoruz
Sabah kalkınca akşam yatmadan temizleme jeliyle temizliceksin başka türlü olmaz gün içinde makyaj falan derken kapanıyo gözenekler aksamlari temizleyip yat geçiyo sivilceler siyah noktalar içinde 10 15 günde bir sıcak suyu koy bişeye yüzünü yaklaştır havluyla kapat bekle 15 dakika buharda sonra sık temizle yoksa gitmez
00 Yorumlaakşamları hametan ve madecassol merhemi karıştırıp sürersen baya işe yarıyor, aynı zamanda güneş kremi sürmeden dışarı çıkmaman lazım özellikle de bu kremleri uyguladığın süreçte
10 Yorumla
+1 yılBisey onericem sacma gelebilir ama bisey rica edicem.
Instagram hesabin varsa lutfen Seljn Cigercinin bugunku son storilerini izlermisin.
Sabahlikla cekmis son 1 2 saat oncekileri guzelnseyler soylemis ve onermis. Belki faydasi olur.10 YorumlaKuzum benimde o şekildeydi sebamed in yüz temizleme losyonunu aldım ve yüzümde gram sivilce bırakmadı çok doğal etkili faydalı bir ürün fakat stres yapmamalısın stres sivilceyi çok sever rahat ol bunu kullan kendiliğinden geçicektir (fiyatı 120 tl) 1 yıl yetiyor sana ❤️🙏🏻
14 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendine bir cilt bakim rutini olustur ve hergun hoc aksatmadan yap. Once bir yuz yikama jeliyle yuzunu yiksa sonra tonik sur en son cilt tipine uygun bir nemlendirici sur 2 hafta sonra farki gorceksin. Ama en basta bir cildiyeye gitmeni oneririm.
Birde sivilcelerine limon sur ki kurutsu n00 Yorumla
+1 yılyüzünü düzenli olarak sabunla yıka ve tonikle gözenekler temiz olursa sivilce ve akne azalır, avonun ürünlerini kullanmıştım tavsiye ederim. Başka hangi markaların toniği ve sabunu güzel bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılOff ayni sorunlardan bende de var sivilcelerden kurtulamiorm sivilceler daha sonea yuzumde kizirik yara haline gelio naptiysam gecmedi bende cok rahatsizim 😪😪
01 Yorumla- +1 yıl
Ben önerdim sayfama bakabilirsin
Sivilce sorun değil ki, seni seven öyle sevsin..
Benim de ömrüm sivilceli geçti.. Ama hep dikkat çeken biriydim.. Yani sevmeye niyeti olan sivilceye bakmıyor..00 Yorumla
+1 yılSenin sürekli cildine uygun bakım yapman veya Güzellik estetik merkezinde yaptıkları cilt bakımları iyileştirir
10 Yorumla
+1 yılBende de oluyordu ergenlikten şimdi bazı özel günlerde bir kaç tane çıkıyor ellemiyorum hiç bazen cep sodası suruyorum çabuk geçiriyor bazense kil maskesi kullanıyorum takarsan çoğalır canım
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTakıyorum canım berbat bu sıralar😥
:) geçmiş olsun...
www.cilt.net/konular/cilt-sorunlari/akne-sivilce/02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSağol
canım ben sabun kullanıyorum gano excel diye sivilceyi kurutuyor ve cilti beyazlatıyor benim annem satıyor yani beni takip et ya da mesaj yaz sana yardımcı olayım elimden geldiği kadar çünkü bendede vardı
00 Yorumla
+1 yılYediklerinle alakalı bence eğer kola tarzı bol şekerli şeyler tuketiyorsan bırak derim yanı 1 hafta boyunca şekeri hayatından çıkar derim yine yüzünü yıka her sabah sabunla bende bu yüzden sivilce çıkıyor denemende fayda olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen gittim ama şu an sana kullandığım şeyleri öneremem. Yan etkisi falan olur. Ama doktor önerebilirim. Türkiyenin en iyi cildiyesidir. Eskişehir'de defalarca ödül aldı. Belda Yurtsever
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUmarım faydası dokunur. Yanlış bir şey yaparsa sorumluluk kabul etmem ona göre :D arştırma yap hoşuna giderse git. Ama illa o diye şartlama kendini. Binlerce iyi cildiyeci var.
Sivilcelere diş macunu sürerek kurtulabilirsin , ama benden nasıl kurtulursun bilmiyorum , lekeler için de kil maskesi yapabilirsin
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDış macunu cildi kurutmazmi
Elma sirkesinin ustune tanimam bu konuda ama kullanirsa gunes kremini mutlaka kullan
10 Yorumla
+1 yılBendede var aynı sorun ama doktara gitmeye üşeniyorum sivilce çıkınca direk akşam yatmadan önce limonu sürerim sabah kalkınca bir güzel sabunla yıkarım yüzümü o zaten kurutuyor 2 güne dökülüyor
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBende sıkıyorum okadar iğrençki yüzüm yağ butonlarıda var geçmiş olsun
- +1 yıl
Bende fazla değil genelde onun için gitmiyorum abur cubur yerim yani belkide ondandır yüzümde en fazla 3 tane olur fazla görmedim az olduğu için limon tedavisini uygun görüyorum ama seninki fazla ise yani bilemedim hiç böyle doktır dışında proflar olur ya cildin için onlarada bir görün derim ben
Gizli Soran+1 yılGöründüm faydası yok hep avur cubut beslendiğimden dikkat ettim yine aynıydı
- +1 yıl
Hormonsal bir bozukluğun olabilir dostum inşallah ondan değildir Allah şifa verir inşallah
valla bnde cıkınca sıkıyorum ilk sıktımda leke kalıyo ikinci gün leke pufffff ..D
12 Yorumla- +1 yıl
o sivilceleri emmek isterdim :(
+1 yılcilt bakımı yaptır sonrasında dermatolojik ürünler kullan.
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılÇalışmıyorum alamam bunları ne yazıkki
- +1 yıl
o zaman doktora git sigortanın karsıladıgı ilaçları kullan.
Gizli Soran+1 yılSigortamda yok
- +1 yıl
o zaman doğal elma sirkesi-doğal maden suyu karışımını sür yüzüne.
+1 yılkarbonatın iyi geldiğini duydum denedim cildin hassassa her yerine sürme dene
00 Yorumla
+1 yılbak limonu sür yüzüne
biraz beklet ve yıka
kesinlikle zaman içinde farkı görceksin.
rengini de açar :)
eig alsam çok sevindrm :))))))))))))))00 Yorumla
+1 yılkalıyor iz geçmiş olsun lazer tedavisi çok pahalı :(
00 Yorumla
+1 yılSivilceyi sıkıp kabuğunuda kaldırrsan iz kalır İzlere sirkeli su öneriyorum
00 Yorumla
+1 yılKırmızı leke varsa imex sabun kullan eczane ürünüdür geçirir cildi yeniler
11 Yorumla- +1 yıl
Kırmızı değil kahverengiler öneri için sağol
+1 yılzaten çok az sivilce çıkmıştı zamanın behrinde hiç sıkmadım sende sıkma sıkmak ne la hem
00 Yorumla
+1 yılBol bol su tüket, yüzüne bir süre makyaj yapma elinden geldiğince temiz suyla yüzünü çok fazla yıka, yüzünü de kurutma
00 YorumlaBen kil sabununu öneririm şu an bende onu kullanıyorum cildin yağlı ise çok iyi geliyor. Sabah uyaninca akşam uyumadan önce kullan :)
00 Yorumla
+1 yılTedavisi varmış -,- Ben bilmiyorum yani ama yaptıran arkadaşlarım var. Sonuç aldılar ve de. Bir araştır derim
00 Yorumla
+1 yıleee birak seven öyle sevsin sivilce leke gibi şeylerin kesin çözümü uzman cilt doktoru ve ameliyat tarzı operasyonlar oluyor yoksa sabundu v. s geçici çözümler.
00 Yorumla
+1 yılinnova mask beautenova bence bunu dene ben de gözle görülür gelişme oldu
00 Yorumla
+1 yılKrem falan satılıyor galiba bepanthen falan ondan al veya doktora git.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNeler yaptım bilsen;(
+1 yılAh aynı dertten ben de muzdaribim Doktora gittim Cilt bakımları yaptım çare olmadı
01 Yorumla- +1 yıl
Ben önerdim bana bakabilirsin sayfama
ben hap kulandim canım sende kulan ama bir doktora görünmen gerek cok büyük riskli bir hap
00 Yorumla
+1 yıldemin de sordum cevap verdım kac defa ıstıyon anlamadım ki
00 Yorumlavalla seni yalan olmasın ama 2 haftada muhteşem bir yüze kavuştururum , tabi karşılığında bana içki ısmarlama sözü verirsen.
00 Yorumla
+1 yılKan bağışında bulun kan yenilensin vücutta ya da hacamat yaptır
10 YorumlaNe yani bu simdi tamam gozenekleri anladikta gozler dudaklar bunlari. neden belirtiginizi anlamadik
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılGüzelsin derlerdi ama bu güzelliği bitiriyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılSabun çok iyi Dove sabun var ya bide arada bir limon sür yüzüne kurutmasini sağlar sivilcelerin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnce sivilcelerden kurtulmalisin. Sivilce tedavisi ol. Lekeler, siyah noktalar vs cok kolay kimyasal peeling yaptirirsin aninda yok oluyolar.
00 Yorumla
+1 yılsıkıntı etme ter att bide bool bool su iç yemene içmene dikkat et
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSıkıntı etmemek elde değil teşekkürler yaparım
Pudra ile limon kolonyasını karıştır, sür 10dk bekle yıka gün aşırı tekrarla.
00 Yorumla
+1 yılSana mükemmeeeelllll bir krem söylüyorum bir hafta dolmadan geçireceeeekkk
00 Yorumlaped reklamlarında niye mavi sıvı kullanıyorlar, kadınlar avatar mı *
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSen kullan diye
Gizli Üye(25-29)+1 yılkimyasal peeling yaptırsana özele git hem devletten ne beklenir hastanede
00 Yorumla
+1 yılBoğazın ağrıyınca kbb' ye gitsen geçirmez mi
10 Yorumla
+1 yılLazer tedavisi ile kurtulabilirsin
10 YorumlaAcnelyse ve Bepanthen kullan
10 Yorumla
+1 yılKükürt sabunu bende işe yaramıştı
12 Yorumla- +1 yıl
Lanet birşey o ya çok kötü kokuyor
Gizli Soran+1 yılMahvetti benim canım
Onlara birşey yapmak zor, ben de becerememiştim.
00 YorumlaCildiyeciye kesinlikle gitmelisin.
00 Yorumlamalesef olmaz boşuna para vermiş olursun
00 Yorumla
+1 yılSalatalik suyu kullan yatmadan önce
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNasıl yapacagimi tarif edermisiniz
- +1 yıl
Salatalığı rendele sonra rendelenmiş salatalığın suyunu Çıkart sıkarak olabilir sonra her gün yatmadan önce temiz yüzüne uygula pamuk ya da peceteyle sabah kalkınca da ılık suyla yıka
+1 yılNe yapsan çare olmadıysa çözüm sivilce hapı.
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYinemi rouccatane
- +1 yıl
Veya daha ucuz versiyonu aknetrent
Roaccutane tek ve net çözüm
00 Yorumla
+1 yılDahiliye ve cildiye billmiyorsa biz bilemeyiz :)
00 YorumlaGüneşlenmeden kaynaklı olabilir mi?
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSanmıyorum çünkü hep sivilce çıkıyor onlar leke kaldı gecmiyorda
Ergenlikle biraz gec tanıştın 😂
00 Yorumla
+1 yılcildiyeye git kesin çözüm
08 Yorumla
Gizli Soran+1 yılGittim her ay düzenli hemde
- +1 yıl
doktorunu değiştir o zaman şikayetlerin devam ediyorsa
Gizli Soran+1 yıl6 cildiye doktoruna gittim 3 farklı şehire
- +1 yıl
bu işte bir terslik var
Gizli Soran+1 yılNe gibi
- +1 yıl
anormal bir surum ya sende ya da doktorlarda hata var
Gizli Soran+1 yılHerkes çare buluyosa sokaktaki sivilceliler kim
- +1 yıl
hormonal
+1 yılcildiyeye gittin mi daha önce neler kullandın?
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat