Evinizde kurutma makinesi var mı?

Diyebiliriz. Çamaşır makinesinden daha pahalıysa ve faturaya büyük bir farkla yansıyorsa ben evimde kullanamazdım şahsen. Paran olacak ki gönül rahatlığıyla kullanacaksın. Çocuklu bir aileysen daha kötü. Her gün 2-3 defa çamaşır makinesini çalıştıran kişiler var. Ekstradan kurutma makinesi de çalışırsa batar gidersin.
Kesinlikle aynı fikirdeyim
Merhaba,
Çamaşır kurutma makinesi her evde yok. Malum ekonomik dalgalanmalar nedeniyle bir süredir evlere de pek giremedi. Bu yüzden durumu olmayan bir ailenin borç kredi olayı olmadıkça çamaşır kurutucusu almasının çok zor olduğuna inanıyorum. Hatta orta kesim ailelerin dahi yüzdeye vurduğumuzda çoğunun kurutucusu olmadığını görüyoruz yapılan anketlerde. Oldukça faydalı bir ürün zararları olsa da. Ama henüz hala durumu iyi olanlar için uygun gibi görünüyor.
Kesinlikle öyle
Umarım ihtiyacı olan herkes alır :)
Umarım 😊
Teşekkür ederim
Rica ederim
Merhaba.

Bence evet diyebiliriz çünkü kurutma makinesi fiyatlarını göz önünde bulunduracak olursak biraz lükse kaçıyor. Her evde bulunan bir beyaz eşya değil ve ayrıca fuzuli bir ihtiyaç. Olsa da olur olmasa da. Her isteyen alamıyor. Alabilmek için ortalamanin da üzerinde olmak gerekiyor bence. Şahsen biz orta gelirli bir aileyiz ve evimizde kurutma mskinasi yok. Biraz maddi imkanların elverişli olması gerekiyor yani.
Evet doğru. Ayrıca şöyle de bir şey var birikim yaparak almaya çalışılsa bile fiyatlar bile sabit kalmıyor.
Evet dolara bagli oldugu icin.. piyasa bayağı hareketli..
4 binden başlıyo fiyatı bunun nesi zenginlik alameti olsun. burdakilerden, evinde kurutma makinesi olmayıp en az 2,3 kurutma makinesi alabilecek değerde telefonu olanlar çoktur... çıkarın telefonları 😀😀😀
Cevap
12Cevap
Kurutma makinesine öyle bir ihtyaclik duymuyorum. Yazın dışarıya, kışın eve asıyorum buna.
Biz de aynı 😂
Kesin zengindir. 2022 yılında alınması gerekenler listesine eklediğim şeydir. Artık bakalım nezaman para artacakta alabileceğiz. Bizim arkada bahçemiz var, yazın 1-2 saatte kuruyor çamaşırlar. Ama kışın evin her yeri çamaşır oluyor. Balkonumuzda yok üstelik. Binada herkesin var kurutma makinesi bir bizim yok. Hadi hayırlısı.
Zenginmişiz haberim yok... o kadar da pahalı bi ürün değil halbuki, üstelik kışın şart
Çamaşır makinesinden daha pahalı ayrıca parçaları da aşırı pahalı
Ya ne biliyim biz 3000 e falan aldık o zamanlar🥲
Ben günümüz koşullarında diyorum
Evinizde kurutma makinesi var mı demişsin zengin denebilir mi demişsin bugünün koşullarında dememişsin... ayrıca günümüz koşullarında da alınamayacak kadar pahalı değil bana göre🤷♀️
Bence elde yikayan zengindir. Hâlâ elden ayaktan düşmemiş sağlığı yerindedir. Diğerleri zengin, biz fakirlere her gün sağlık 🤣🤣🤣
Hey Allahım ya 😂
diyemeyiz ama ülkede her bok lükse girebildiği için bilemiyorum da şimdi
Hah işte aynen
Hayır tabi ki öyle olsa çamaşır makinası da lüks derede yıkayalım
Kurutma makineleri daha pahalı
Kurutma makinesi kıyafetleri yıprattığı için kullanmıyorum. Lüks olsa da gerek yok 😂
Oda iyimiş 😂
bence alakası yok herkeste vardır bence. Zenginlik değil yani!
Birçok kişide yok emin olabilirsin
Eğer evde iki minik varsa kesinlikle ihtiyaç zenginlikle alakası yok.. Evet benim evimde kurutma makinem var elektrik faturasını fazlası ile yükseltsede bana göre çok gerekli bir şey..
bence günümüzdeki dolar yüksekliğinden dolayı fiyatlar baya yükseldi. insanlarda bu düşüncelerinden dolayı zengin işi olduğunu düşünüyorlar. bence haklılar.
Evde olduğu halde hiç kullanmıyorum günlük kuaföre gidip fön çekiyorum 😂
Aga sen olayı yanlış anlamışsın
Duştan çıkarken bile kullanmıyorum saçımın kendilinden kurumasını bekliyorum
Ve olayın zenginlikle alakası yok bi kurutma makinasına 200 TL veremiyen ölsün bi zahmet
Hâlâ anlamamak için uğraşıyorsun
Yurtta vardı. Tişörtleri mahvediyordu onu hatırladım🤣
Bozuktur o 😂
Zengin midir değil midir bir şey denemez ama "müsrif" oldukları kesindir.
Kapının önünden sokmam kıyafetlerin ömrünü azaltıyor
Evet zengin olan alır. Elektrik faturasını şişiriyor baya.
ekmek alabilen zengindir
hele tuvalet kağıdı off of oofff
@Süperlegs benim Kiram o kadar
Yurt dışındaki herhangi bir evde olan gayet basit bir makine ama Türkiyedeki evlere göre lüks maalsef , klasik..
Maalesef acı bir durum
Bulunduğum ortam nedeniyle çaresizde diyebiliriz...
Çamaşır asacak bi yeriniz yoksa... Balkon yoksa... hava kışsa... ya da Çamaşır As, Geri topla yapacak vaktiniz yoksa.. bu durumlar elzem bir ihtiyaç olabiliyor
Ülkemizin ekonomisini göz önünde bulundurunca kesinlikle LÜKS
Aynen katılıyorum
Aslında tam olarak hayır çünkü kurutma makinesi bazen kıyafetleri bozar bu yüzden de bazen bi çok kişi eve almaz
Var ama bi şeyi bozulmuş yaptırmadım duruyo öyle. Kaç kazak yedi, kaç pantolon deldi vefasız. Masrafı kendini geçiyor. Yeni çıkanlar daha teknolojiktir iyidir büyük ihtimalle benim ki baya eski artık.
Çok acıkmış demek ki 🤭
zengin degilde durumu iyidir diyebiliriz
O daha doğru olur
Kurutma makinem yok ama zenginim assddfg
😂😂
Şimdi herkes kullanıyor zenginide fakiride
Bizde yok
O zaman herkes kullanmiyor 😂
Bizde dee yokk djxjd
Yo bizde var ama zengin değiliz hahsjs
Sen konuşma 😂
Sustum abiii😂
Sanmam devlet yurdunda bile var
Devlet yurdunda bırak da bir zahmet olsun 😂
Niye ya sjdjs
Kıyafetleri kurutmak için o tarz yerlerde şart
Öyle evettr neyse konuşmak istemiyorum bu konu da
Yoo zenginlik değil normal durum bu
Doları düşün en ufak artışta fiyatlarda artıyor
Tabi durum meselesi onu almak
Kesinlikle
bende de var. ama zengin değilim ki :))
Günümüz için diyorum ya
Tum kiyafetler kuf kokunca mecbur aliniyor
Hiç yaşamadım umarım yaşamam
Evi ve arabası olan zengindir evet
evi nem kokutuyor çamaşırlar. her eve lazım.
Evi nem öldürür. Evde kurumuyorsa napsinlar
Benim evimde koyacak yer bile yok yoksaaaa
O zaten bambaska bir boyut
Fakiriz biz toprağım
Aynen öyle toprağım
Diyemeyiz
Sen de var galiba 😂
çok da lüks değil artık..
Diyemeyiz
Hayır ya ne alaka
Evet zengindir
İlgisi yok bence
Bence denemez
Yok.
Yok artık
Var ama kullanmıyoruz demek ki çok zenginiz.
evet
Saçma
Ahaha olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?