Çamaşır kurutma makinesi aslında bir ihtiyaç, yani kim istemez ki, hem zamandan tasarruf ediyorsun, hemde asmakla, günlerce çamaşırların kurumasını beklemekle, sonrasında toplamakla uğraşmıyorsun. Ayrıca kurutma makinelerinin bir çoğu kırış kırış çıkarmıyor çamaşırları, ütülenmiş gibi, çıkar katla koy. Fakat tabii ki ucuz bir şey değil, güzel bi kurutma programında çalıştırırsan en az 90 dk sürüyor kurutması, bu da elektrik faturasına yansıyacaktır elbette. Yani fiyatından dolayı ve elektrik faturasını göz önüne alacak olursak; lüks ihtiyaçlar listesine alabiliriz 🤷♀️
Bence artık insanlar bu tür hayallerini bir kenara bırakarak yaşaması gerekiyor bugün dolar olmuş 13 TL tabii ki bunun Türk lirası karşılığını da düşündükten sonra insanlar evlenmeyi bile cesaret edemiyor ama siz gelmezseniz lükslük kurutmalı mı makine mi bunu düşünüyorsunuz, hayır ne olacak yani çamaşır askılığını asarsın korur bu kadar, maalesef insanlar şimdi dizi ve reklamlarda gördüğü her şeye Özen halini Aldığı için bu da aynı şekilde oluyor ne var yani çamaşır balkonuna sarsın ya da çamaşır askısına basarsın olur biter onu bu kadar lükse sokmanın gereği yok bence İnsanların giyeceği kıyafetim yok bir kıyafeti kurumazsa öbürünü giysin ne olacak yani 5 dakika da yıkayıp kurutup da aynı şeyi üstüne giymenin mantığı nedir ha evet acil bir durum olur yiyecek durumu olamaz ama insan öyle bir durumda bile tedbirli olur önceden kurutmalı makineleri yoktu. Bence artık önemli olan tasarrufunu bilerek yaşamaktır böyle her şey isteyerek her şeyi özenti bir şekilde yaşamak insana bir defa kolayliga sevk eder.
Kesinlikle lüks ya da ihtiyaç diyemem. Ama önemli bir makine. Evin balkonlu ise ve askı aparatın da var ise çokta gerekli değil. Hem daha temiz kurular. Doğal olan her zaman daha etkilidir. Bir bilgisayar mühendisi olarak bunu diyorsam eğer dediğime kesinlikle kulak vermelisiniz. Ama alana da lan ne gerek vardı lüks bu demem de yani. Tercih meselesi tamamen. Ama ev araba cep telefonu gibi olmazsa olmaz işin çok zorlaşır diyebileceğim bir şey kesinlikle değil
Çamaşırları güneş e sermek bir gelenektir. Hatta eskiden annelerimiz battaniye yorgan döşek çarşaflarımızı güneş e serer sopa ile çırpardı. Bunun sağlık açısından çok önemli nedeni var. Artık kutu gibi evlere hapis olup her yerimiz apartman dolduğu için evler doğru düzgün güneş almaz oldu. Çamaşır serecek alan bulamaz olduk ve hayat tarzımız değiştiği için kurutma makinesi artık ihtiyaç haline geldi.
Bu lüks ihtiyaç olayı kişiden kişiye oturulan semte şehire hatta apartmana göre değişir bence. Benim için en temel ihtiyaçlardan biriyidi şöyle ki oturduğum apartmandaki insanlar balkon tarafından sürekli bişeyler temizleyip sürekli aşağı tarafa bişeyler atardı ki cam dan reçel temizlemişliğim var benim o yüzden benim için acil ihtiyaçtı aldım rahatladım
Bence lüx bir zorunlu ihtiyaç. Şöyle ki, bu meret makina çamaşırların canına okur, yıpratır bu arada naylon içerikli çamaşırı sakın atmayın öldürür. 2 şekilde faydası vardır. 1 üzeri bitlenmiş pamuklu giysiler in bitlerini alır 2 kış aylarında acil kurutma işlemi yapar, bulunduğu mekanı da ısıtır ve deterjan kokusuna boğar. Lüx mü ihtiyaç mı siz düşünün.
Elektrik faturası gelince ağlamayacaksanız alın tabi. Bir de giysileriniz nylon olmasın. Nylonlar o makineye gelmez, pert olur. Atacaksanız da düşük ayarda kurutturun. Mont gibi şeyleri ayrı atın. Makine bir türlü bitmek bilmez, aşırı nemden dolayı, diğer kıyafetleriniz o sırada yıpranabilir. Butçe varsa ısı pompalı makine alın derim. Arçelik, Beko, Grundig bakabilirsiniz.
teknolojinin gelişimiyle lux görünen şeyler zaman içinde ihtiyaca döndü ve dönmeye devam edecek baktığımız zaman lux gibi görünen kurutma makinası tek yaşayan calisanlar için ya da güneş ışığıni çok göremeyen şehirler bölgeler için ihtiyaç yaşam kaliteni arttırmaya çalışmak hiçbir zmana lux olamaz
Ankara gibi yerler için lüks değil ihtiyaç. Kışın soğuğunda, nemli havada kurumuyor çamaşırlar. Benim balkonum da yok kış bahçesi tarzı kapalı camdan oluşuyor evim Ayrıca büyük, kolaylık zamandan tasarruf toz vs de bırakmıyor. Tavsiye ediyorum çalışanlar öğrenciler için falan
gereksiz bir şey... ben aldığım makinenin kurutma özelliği de var ama saatlerce elektrik tüketiyor..9 kğ yıkıyor ve 6 kg kuruyor.. lg marka... yarım saat bir saatte yıkadığını 4-5 saatte kurutuyor... balkona asıncada kuruyor doğal olarak... o halde boşuna enerjintüketmenin anlamı ne... ortalama 250 tl elektrik parası ödüyoruz... dahada yükseltmenin manası yok..
Bence gerekli ama camaşırları rezil ede biliyor. Siyahların rengi gidiyor. Camaşırlar cobuk yıpranıyor. Ben sırf havlu pijama ic camaşırı veya kücülmesini istediğim şeylere kulanıyorum. He bide yastık yorgan yıkıyınca cok iyi kocaman yorganlari nerde kurutucaz yoksa
Para vermek istemeyenler için, lüks.. Aslında ihtiyacın önde gideni.. insanların kurutacak yeri alanı olmayabilir, balkonu bile olmayan evler var, acil durumlar olduğunda hele.. saatlerce kurumasını beklediğiniz o çamaşırlar için süper bir icat.. zamandan ve güçten tasarruf.. yaşlanınca kurutma mikanasının değerini anlayanlar olur özellikle... kısacası lüks diyenlerin zekası şüpheye düşürdü...
Olmazsa olmaz değil. Olursa, iyi hoş. Fakat gelir durumuna göre değişir ve şart olmadığını düşünüyorum çamaşır yıkama makinası ile kıyaslandığında. Kurutma teli daha pratik yerine göre. Niye kurutma makinası almadık diye trip atmam doğrusu 😄😄😄😄
Hayır aslında bu gerekli olan bir şey lüks değil yani mesela nasıl çamaşır makinesi bir ihtiyaçsa elektrikli süpürge yani kurutma makinesi de bir ihtiyaç
Insanın geliri güzelse, alacağı herhangi makina onun işini kolaylaştıracaksa bence almalı. Süs olsun, komşuya akrabaya hava atayım diye mali sıkıntıya girerek alınacaksa, israftan başka bir şey olamaz.
Kesinlikle lüks değil. Özellikle kışın büyük rahatlık. Helede giriş ve bodrum katlarda oturanlar için. Çamaşır kurutacak alanı olmayanlar için en az çamaşır makinası kadar şart.
Lüx olduğunu düşünmüyorum. Kısın camasır kurutmak zor. Yeri olmayan sağa sola seriyor. Sağlık açısından iyi değil. Astımı, alerjisi olanlar nimet diye bilirim. Çamaşırların üzerinde ki bütün tozları topluyor.
Kendime göre yorum yapacak olursam buna evet bana göre bir lüks, çünkü ben gider balkonda da kurutabilirim, ve ihtiyaçım yok, güneşte açık havada kurumasını tercih ederim ben, tabiki dah pratik kurutma isteyenler için bir ihtiç olabilir.
Valla haftada 3 kere çamaşır yıkanıyor onları as kuruyunca topla falan yoruyor. Eve ansızın biri gelince bide odanın içinde kocaman çamaşır teli param olsa alırdım
teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmak bence lüks değil aksine bir ihtiyaçtır. eskiler çok çekmiş yokluktan yeniler de ne yapsın onlar da mı yokluk çeksin :D
Lüks Bence bana sorarsanız yurtlar hoteller için ve 10 kişi ve üstü aileler için mantıklı yoksa 5 kişinin eşyası kururya Bence kalorifer yanında balkonda vb
Hepinizin Evinde on binlik kurutma makinası birde ülke batıyor diyorsunuz 😂😂. Şaka bir yana. Bence bir ihtiyaç. Ama tabi ki herkesin alabileceği bir ihtiyaç değil.
Şöyle bence. Kışın evin içinde kurutulan çamaşırların saldığı nem sağlığa zararlı diye biliyorum. Kışın ayazında dışarı çamaşır asmak istemiyorsan alabilirsin. Biraz da maddi güce bağlı.
Biz burada kurutma makinesi olmadan yapamıyoruz yani çamaşır asmak hem yasak hemde kurumuyor soğuk olduğu için. Tek bir eksisi var çamaşırları mahvediyor ve hızlı yıpranmasına sebep oluyor
İhtiyaç tabiki özellikle de kış ayında çok lazım ama insanların ev için çok şeye ihtiyacı oluyor diğer ev eşyaları kurutma makinesine kıyasla daha çok işlerine yaradiklari için kurutma makinesi almıyorlar çünkü çamaşır kurutmanın başka yolları da var balkon da kurutma çamaşır kurutma askıları falan onlar ucuz olduğu için zenginler hariç herkes onlara yöneliyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Madi durumu varsa alır Lüküs değil isteyen alır Ben almanyadayım bulaşık makinası bile almadım burada suda ucuz istesem alırım her ay bitane beyaz eşya taksitsiz alınır burada
Sonuçta önce temizleyip makinaya atıyorsun büyük kazan tepsi gibi şeyleride mecbur elde yıkanacak sığmaz sonra tekrara eyilip bir bir çıkar rengi desenide bozuyor Bide gürultüsunü çek kafa şişiyor Sade birine gidince makinam var diyor seviniyorum geliyo oturuyor bende yıkamak zorunda kalmıyorum Evde bulundurmak lazım aslında bazen lazım olur yıkamasam bile
Eskiden lüks olarak görürdüm ama evlendikten sonra ihtiyaç olduğunu düşünmeye başladım. Özellikle kışın çamaşırların kuruması günler sürüyor. Bir de yıkansa bile hav tüy oluyor yinede çamaşırlar da ama kurutma makinesinde bunların hepsi gidiyormuş
Cok kalabalik bir aile ise evet gerekli diye düşünüyorum fakat büyük evin varsa serecek yerin varsa bence sermek daha güzel hem mis gibi kokutuo evin icini hemde elektrikten tasarruf edersin
Oturduğun yerin iklimi soğuk yağmurlu bir iklimse kesinlikle ihtiyaç ama aştığında kuruyorsa tamamen lüx bildiğim kadarıyla kurutma makinesi de zaten nemli bırakıyor ve giysileri yıpratıyor olmasada olabilir derim
Günümüz hayat koşulları düşünürsek eur 13 geçti çeyrek altın 1200 geçti Turkiyede lüks iyi bir maşı olan çekirdek bir ailede iki kişi çalışıyorsa kadın için lüks değil de ihtiyaç çünkü eve ayırcak zaman pek kalmaz maalesef:(
Sevdiklerinin buz gibi havada balkonda çamaşırlarla uğraşmasını istemiyorsan, ya da kalorifer peteklerinin üstüne çamaşır serilmesi gibi yanlış bir yöntemi benimsemişsen bence ihtiyaçtır.
Neye göre, kime göre? Yoğun çalışan, ev işlerine zaman ayıramayan bir aile için ihtiyaç, doğa ile iç içe yaşayan bir aile için belki lüks olabilir. Benim için gerçekten hayati önemi var. Tıpkı robot süpürge gibi.