• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Çamaşır Yıkama Sırları

Kurutma makinesi istemek lüks sevdasına mı girer?

Eylülce07
Eylülce07 Takip Et
FenomenBilge Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
97
Bence aşırı pratik ve en az çamaşır makinesi kadar gerekli bir makine çamaşır kurutma makinesi ama bazıları bunu lüks olarak görüyor. Sizce öyle mi?
Sevgi Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
16 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Çamaşır kurutma makinesi aslında bir ihtiyaç, yani kim istemez ki, hem zamandan tasarruf ediyorsun, hemde asmakla, günlerce çamaşırların kurumasını beklemekle, sonrasında toplamakla uğraşmıyorsun. Ayrıca kurutma makinelerinin bir çoğu kırış kırış çıkarmıyor çamaşırları, ütülenmiş gibi, çıkar katla koy. Fakat tabii ki ucuz bir şey değil, güzel bi kurutma programında çalıştırırsan en az 90 dk sürüyor kurutması, bu da elektrik faturasına yansıyacaktır elbette. Yani fiyatından dolayı ve elektrik faturasını göz önüne alacak olursak; lüks ihtiyaçlar listesine alabiliriz 🤷‍♀️

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• ʜɪʟᴀʟɪɴɢöʟɢᴇsɪ
    ʜɪʟᴀʟɪɴɢöʟɢᴇsɪ Takip Et
    Xper 1 Yaş: 35
    +1 yıl

Bence artık insanlar bu tür hayallerini bir kenara bırakarak yaşaması gerekiyor bugün dolar olmuş 13 TL tabii ki bunun Türk lirası karşılığını da düşündükten sonra insanlar evlenmeyi bile cesaret edemiyor ama siz gelmezseniz lükslük kurutmalı mı makine mi bunu düşünüyorsunuz, hayır ne olacak yani çamaşır askılığını asarsın korur bu kadar, maalesef insanlar şimdi dizi ve reklamlarda gördüğü her şeye Özen halini Aldığı için bu da aynı şekilde oluyor ne var yani çamaşır balkonuna sarsın ya da çamaşır askısına basarsın olur biter onu bu kadar lükse sokmanın gereği yok bence İnsanların giyeceği kıyafetim yok bir kıyafeti kurumazsa öbürünü giysin ne olacak yani 5 dakika da yıkayıp kurutup da aynı şeyi üstüne giymenin mantığı nedir ha evet acil bir durum olur yiyecek durumu olamaz ama insan öyle bir durumda bile tedbirli olur önceden kurutmalı makineleri yoktu. Bence artık önemli olan tasarrufunu bilerek yaşamaktır böyle her şey isteyerek her şeyi özenti bir şekilde yaşamak insana bir defa kolayliga sevk eder.

0
    0 Yorumla
  • xHOTSHOTx
    xHOTSHOTx Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 46%
    +1 yıl

Kesinlikle lüks ya da ihtiyaç diyemem. Ama önemli bir makine. Evin balkonlu ise ve askı aparatın da var ise çokta gerekli değil. Hem daha temiz kurular. Doğal olan her zaman daha etkilidir. Bir bilgisayar mühendisi olarak bunu diyorsam eğer dediğime kesinlikle kulak vermelisiniz. Ama alana da lan ne gerek vardı lüks bu demem de yani. Tercih meselesi tamamen. Ama ev araba cep telefonu gibi olmazsa olmaz işin çok zorlaşır diyebileceğim bir şey kesinlikle değil

0
    0 Yorumla
  • memoli_
    memoli_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 49%
    +1 yıl

Çamaşırları güneş e sermek bir gelenektir. Hatta eskiden annelerimiz battaniye yorgan döşek çarşaflarımızı güneş e serer sopa ile çırpardı. Bunun sağlık açısından çok önemli nedeni var. Artık kutu gibi evlere hapis olup her yerimiz apartman dolduğu için evler doğru düzgün güneş almaz oldu. Çamaşır serecek alan bulamaz olduk ve hayat tarzımız değiştiği için kurutma makinesi artık ihtiyaç haline geldi.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

79

Cevap

75

Cevap

• yeşilseverdeli
    yeşilseverdeli Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Bu lüks ihtiyaç olayı kişiden kişiye oturulan semte şehire hatta apartmana göre değişir bence. Benim için en temel ihtiyaçlardan biriyidi şöyle ki oturduğum apartmandaki insanlar balkon tarafından sürekli bişeyler temizleyip sürekli aşağı tarafa bişeyler atardı ki cam dan reçel temizlemişliğim var benim o yüzden benim için acil ihtiyaçtı aldım rahatladım

1
    0 Yorumla
  • small_boss
    small_boss Takip Et
    Xper 5 Yaş: 48 , eic 96%
    +1 yıl

Bence lüx bir zorunlu ihtiyaç. Şöyle ki, bu meret makina çamaşırların canına okur, yıpratır bu arada naylon içerikli çamaşırı sakın atmayın öldürür.
    2 şekilde faydası vardır.
    1 üzeri bitlenmiş pamuklu giysiler in bitlerini alır
    2 kış aylarında acil kurutma işlemi yapar, bulunduğu mekanı da ısıtır ve deterjan kokusuna boğar.
    Lüx mü ihtiyaç mı siz düşünün.

0
    0 Yorumla
  • kurpagiribanzarşi
    kurpagiribanzarşi Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Elektrik faturası gelince ağlamayacaksanız alın tabi. Bir de giysileriniz nylon olmasın. Nylonlar o makineye gelmez, pert olur. Atacaksanız da düşük ayarda kurutturun. Mont gibi şeyleri ayrı atın. Makine bir türlü bitmek bilmez, aşırı nemden dolayı, diğer kıyafetleriniz o sırada yıpranabilir. Butçe varsa ısı pompalı makine alın derim. Arçelik, Beko, Grundig bakabilirsiniz.

0
    0 Yorumla
  • yalansizolmaz35
    yalansizolmaz35 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 78%
    +1 yıl

teknolojinin gelişimiyle lux görünen şeyler zaman içinde ihtiyaca döndü ve dönmeye devam edecek baktığımız zaman lux gibi görünen kurutma makinası tek yaşayan calisanlar için ya da güneş ışığıni çok göremeyen şehirler bölgeler için ihtiyaç yaşam kaliteni arttırmaya çalışmak hiçbir zmana lux olamaz

0
    0 Yorumla
  • Destina32
    Destina32 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Ankara gibi yerler için lüks değil ihtiyaç. Kışın soğuğunda, nemli havada kurumuyor çamaşırlar. Benim balkonum da yok kış bahçesi tarzı kapalı camdan oluşuyor evim
    Ayrıca büyük, kolaylık zamandan tasarruf toz vs de bırakmıyor. Tavsiye ediyorum çalışanlar öğrenciler için falan

0
    0 Yorumla
  • gezer16
    gezer16 Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 64%
    +1 yıl

gereksiz bir şey... ben aldığım makinenin kurutma özelliği de var ama saatlerce elektrik tüketiyor..9 kğ yıkıyor ve 6 kg kuruyor.. lg marka... yarım saat bir saatte yıkadığını 4-5 saatte kurutuyor... balkona asıncada kuruyor doğal olarak... o halde boşuna enerjintüketmenin anlamı ne... ortalama 250 tl elektrik parası ödüyoruz... dahada yükseltmenin manası yok..

0
    0 Yorumla
  • Sine_mSu
    Sine_mSu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 70%
    +1 yıl

Bence gerekli ama camaşırları rezil ede biliyor. Siyahların rengi gidiyor. Camaşırlar cobuk yıpranıyor. Ben sırf havlu pijama ic camaşırı veya kücülmesini istediğim şeylere kulanıyorum. He bide yastık yorgan yıkıyınca cok iyi kocaman yorganlari nerde kurutucaz yoksa

0
    0 Yorumla
  • TuruncuKafalıYengeç
    TuruncuKafalıYengeç Takip Et
    Xper 2 Yaş: 43
    +1 yıl

Para vermek istemeyenler için, lüks.. Aslında ihtiyacın önde gideni.. insanların kurutacak yeri alanı olmayabilir, balkonu bile olmayan evler var, acil durumlar olduğunda hele.. saatlerce kurumasını beklediğiniz o çamaşırlar için süper bir icat.. zamandan ve güçten tasarruf.. yaşlanınca kurutma mikanasının değerini anlayanlar olur özellikle... kısacası lüks diyenlerin zekası şüpheye düşürdü...

3
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

kesinlikle ya balkonsuz ev olmasa keşke

Yorumla
  • tuba-sueda
    tuba-sueda Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl

Olmazsa olmaz değil. Olursa, iyi hoş. Fakat gelir durumuna göre değişir ve şart olmadığını düşünüyorum çamaşır yıkama makinası ile kıyaslandığında. Kurutma teli daha pratik yerine göre. Niye kurutma makinası almadık diye trip atmam doğrusu 😄😄😄😄

0
    2 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

İki saat silkele as falan zor işler :D

Yorumla
    • tuba-sueda
      tuba-sueda
      +1 yıl

Pratik olabilir yerine göre 🙄

Yorumla
  • GiZLiZEVKLi
    GiZLiZEVKLi Takip Et
    Guru Yaş: 56 , eic 68%
    +1 yıl

Günümüz eşlerin beraber çalıştığı zaman bulamadığı çamaşır kurutma derdi olmadığı zaman bunda göre kurutma makinesi lüks değil ihtiyaçtır...

https://www.youtube.com/embed/Bfbad6OD21Y
    1
    0 Yorumla
  • Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    Mentor Yaş: 22 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır aslında bu gerekli olan bir şey lüks değil yani mesela nasıl çamaşır makinesi bir ihtiyaçsa elektrikli süpürge yani kurutma makinesi de bir ihtiyaç

1
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

Katılıyorum

Yorumla
  • foreveralone90
    foreveralone90 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 60%
    +1 yıl

Insanın geliri güzelse, alacağı herhangi makina onun işini kolaylaştıracaksa bence almalı. Süs olsun, komşuya akrabaya hava atayım diye mali sıkıntıya girerek alınacaksa, israftan başka bir şey olamaz.

0
    0 Yorumla
  • Davina87
    Davina87 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 99%
    +1 yıl

Kesinlikle lüks değil. Özellikle kışın büyük rahatlık. Helede giriş ve bodrum katlarda oturanlar için. Çamaşır kurutacak alanı olmayanlar için en az çamaşır makinası kadar şart.

0
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

Ben de öyle düşünüyorum

Yorumla
  • Efuli26
    Efuli26 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Lüx olduğunu düşünmüyorum. Kısın camasır kurutmak zor. Yeri olmayan sağa sola seriyor. Sağlık açısından iyi değil. Astımı, alerjisi olanlar nimet diye bilirim. Çamaşırların üzerinde ki bütün tozları topluyor.

0
    0 Yorumla
  • KsKҽdisi
    KsKҽdisi Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 95%
    +1 yıl

Kendime göre yorum yapacak olursam buna evet bana göre bir lüks, çünkü ben gider balkonda da kurutabilirim, ve ihtiyaçım yok, güneşte açık havada kurumasını tercih ederim ben, tabiki dah pratik kurutma isteyenler için bir ihtiç olabilir.

0
    0 Yorumla
  • Eslimnaz
    Eslimnaz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 94%
    +1 yıl

Örnek vererek açıklayayım ihtiyaçtır örneğin bir kıyafeti aynı gün giymen lazım ama makinada ne yapcan ama onu giymen şart o yüzden ihtiyaçtır

1
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

Katılıyorum ya çoğu kişi olmasa da olur gözüyle bakıyor

Yorumla
  • havamvarbenim
    havamvarbenim Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 47%
    +1 yıl

Valla haftada 3 kere çamaşır yıkanıyor onları as kuruyunca topla falan yoruyor. Eve ansızın biri gelince bide odanın içinde kocaman çamaşır teli param olsa alırdım

0
    0 Yorumla
  • Khal_Drogo
    Khal_Drogo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41 , eic 87%
    +1 yıl

teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmak bence lüks değil aksine bir ihtiyaçtır. eskiler çok çekmiş yokluktan yeniler de ne yapsın onlar da mı yokluk çeksin :D

0
    0 Yorumla
  • BurakCihane
    BurakCihane Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 69%
    +1 yıl

Lüks Bence bana sorarsanız yurtlar hoteller için ve 10 kişi ve üstü aileler için mantıklı yoksa 5 kişinin eşyası kururya Bence kalorifer yanında balkonda vb

0
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl

Ev içinde camasir kurutmak zorunda kalanlar için lüks degil.
    Zira ev içinde çamaşır kurutmak hem zor iş, hem de sağlık riski taşır.

0
    2 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

kışın mecbur ev içinde kalıyor bir de cam pencere açılmıyor malum soğuk hava sağlıksız çok

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

Eskiden bunu ben de yaşamıştım. Yaklaşık 10 yıldır kurutma makinasıyla bunu aştık. Alabiliyorsaniz tavsiye ederim.

Yorumla
  • savagepanda
    savagepanda Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Hepinizin Evinde on binlik kurutma makinası birde ülke batıyor diyorsunuz 😂😂. Şaka bir yana. Bence bir ihtiyaç. Ama tabi ki herkesin alabileceği bir ihtiyaç değil.

0
    0 Yorumla
  • Redeyé
    Redeyé Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 68%
    +1 yıl

Şöyle bence. Kışın evin içinde kurutulan çamaşırların saldığı nem sağlığa zararlı diye biliyorum. Kışın ayazında dışarı çamaşır asmak istemiyorsan alabilirsin. Biraz da maddi güce bağlı.

0
    0 Yorumla
  • ZiVRi
    ZiVRi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 45 , eic 92%
    +1 yıl

Kurutma özellikli makinemiz var en üst model, eşim annesinin yanına gittiğinde yılda 10 gün kullanıyorum onun dışında kullanılmıyor

0
    2 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

neden kullanılmıyor ki

Yorumla
    • ZiVRi
      ZiVRi
      +1 yıl

Makine yarım dolu olmadığında kırışıklık had safhada, kot pantolon da kırışıklığı önlemek zor. Pamuklu ve yarım yük olursa çok başarılı

Yorumla
  • cryptoGuy
    cryptoGuy Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Biz burada kurutma makinesi olmadan yapamıyoruz yani çamaşır asmak hem yasak hemde kurumuyor soğuk olduğu için. Tek bir eksisi var çamaşırları mahvediyor ve hızlı yıpranmasına sebep oluyor

0
    0 Yorumla
  • efendimbenim
    efendimbenim Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 56%
    +1 yıl

Maddi gücü olana : İHTİYAÇ

Maddi durumu olmayana : LÜX

İnsan ihtiyaçları sınırsızdır lüx diye bir şey yoktur alım gücü belirler.
    Ülkemizde köleyiz gerisi hikaye.

0
    0 Yorumla
  • yasamnefesi
    yasamnefesi Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    +1 yıl

İhtiyaç tabiki özellikle de kış ayında çok lazım ama insanların ev için çok şeye ihtiyacı oluyor diğer ev eşyaları kurutma makinesine kıyasla daha çok işlerine yaradiklari için kurutma makinesi almıyorlar çünkü çamaşır kurutmanın başka yolları da var balkon da kurutma çamaşır kurutma askıları falan onlar ucuz olduğu için zenginler hariç herkes onlara yöneliyor

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Madi durumu varsa alır Lüküs değil isteyen alır
    Ben almanyadayım bulaşık makinası bile almadım burada suda ucuz istesem alırım her ay bitane beyaz eşya taksitsiz alınır burada

1
    4 Yorumla
    • osmancorapcı
      osmancorapcı
      +1 yıl

Her zaman Almanya'da yaşamayı düşünmüşmdur dediğiniz gibi orada çoğu şey Türkiye'den daha ucuz buna yaşamda dahil

Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

neden elinde yıkıyorsun ki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Daha kolay geliyor elde

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sonuçta önce temizleyip makinaya atıyorsun büyük kazan tepsi gibi şeyleride mecbur elde yıkanacak sığmaz sonra tekrara eyilip bir bir çıkar rengi desenide bozuyor
      Bide gürultüsunü çek kafa şişiyor
      Sade birine gidince makinam var diyor seviniyorum geliyo oturuyor bende yıkamak zorunda kalmıyorum
      Evde bulundurmak lazım aslında bazen lazım olur yıkamasam bile

Yorumla
  • çikolataçikilop
    çikolataçikilop Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

başlıktan saç kurutma makinesi sandım diyorum o da mı lüks oldu artık skafmskfmskg ruhum fakir benim

1
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

hahaha kıyamam

Yorumla
  • Clawxy
    Clawxy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Eğer gerçekten ihtiyaç varsa nemden vs. Kurumuyorsa bir ihtiyaçtır.

1
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

kışın kurumuyor maalesef

Yorumla
  • fckbdy42
    fckbdy42 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 86%
    +1 yıl

Günümüzde bu bir lüks değil... iPhone ve ıpad lere psikopatca ilgi duyulan bir dünyada yaşıyoruz en azından kurıtmayı en az 10 yıl kullanabiliyoruz

1
    0 Yorumla
  • Siyah1903beyaz
    Siyah1903beyaz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Eskiden lüks olarak görürdüm ama evlendikten sonra ihtiyaç olduğunu düşünmeye başladım. Özellikle kışın çamaşırların kuruması günler sürüyor. Bir de yıkansa bile hav tüy oluyor yinede çamaşırlar da ama kurutma makinesinde bunların hepsi gidiyormuş

2
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

Saçlar falan da kalıyor bazen ya

Yorumla
  • Alsahim124
    Alsahim124 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Lüks diyenler müstakil evin rahatlığı eşliğinde söylüyor bunu ya da kışı düşünmeden artık ihtiyaç

1
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

haklısın valla

Yorumla
  • osmancorapcı
    osmancorapcı Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 90%
    +1 yıl

Zengin için ihtiyac, asgari ücretle yaşamaya çalışan birisi için fazla lüks...

0
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

o da doğru

Yorumla
  • Dağlı9316
    Dağlı9316 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 96%
    +1 yıl

şu an ki zamanda ona ihtiyaç varsada bilinçli almamak gerek, malum elektrik faturası bir hayli kabarık geliyor

0
    0 Yorumla
  • saskinomayra
    saskinomayra Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 53%
    +1 yıl

Benim için ihtiyaç. Haftada bir çalıştırıyorum kışın.

0
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

aa hangi marka

Yorumla
  • kaanov
    kaanov Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Petekle ısınma sağlanmayan bir ev için için lüks değil

0
    2 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

petek olunca ne oluyor

Yorumla
    • kaanov
      kaanov
      +1 yıl

Petekin üstüne atıp kurutabilirsin

Yorumla
  • Xrem03
    Xrem03 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Ne alâka ya!!
    Saçma ve gereksiz şeyler En iyisi ben anlatmayayım.

0
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

Neden gereksiz olsun

Yorumla
  • Duygusalkızlalala
    Duygusalkızlalala Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Hayır lüks değil. Çamaşır kurutma işi basit bir iş değil bazen acil kurutulup giyilmesi gereken giysiler oluyor

1
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

Birkaç gün sürüyor kışın

Yorumla
  • hasan01aydin
    hasan01aydin Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 90%
    +1 yıl

İstediğiniz kişinin imkanlarına bağlı değil midir? Çamaşır makinesini evine zor almış birinden kurutma makinesi isterseniz lükse girer.

0
    0 Yorumla
  • girl_said
    girl_said Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

güzelde yer sıkıntısı oluyo. Trde evlerde çamaşır ve bulaşık makinesine yer yapıyorlar bu ya odalarda sürünüyo ya da kapalı balkona konuyo...

0
    0 Yorumla
  • tugcheaydemir
    tugcheaydemir Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    +1 yıl

Yani bence gereksiz bi şey
    Ama bazen işe yarıyo da
    Tam bi karar veremedim açıkçası

1
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

Çok pratik bence

Yorumla
  • thecutewitch
    thecutewitch Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

ihtşyaç bence iüks değil
    ama bazıları camasır askılığı oldugu için iüks görüyor olabilir

1
    0 Yorumla
  • Ayazzoglu54
    Ayazzoglu54 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 91%
    +1 yıl

Çamaşır makinesi alan kurutmasınıda alabilir 3-5 kuruş fazla verip kadında yorulmaz olur işine gelir

1
    0 Yorumla
  • cacher
    cacher Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Cok kalabalik bir aile ise evet gerekli diye düşünüyorum fakat büyük evin varsa serecek yerin varsa bence sermek daha güzel hem mis gibi kokutuo evin icini hemde elektrikten tasarruf edersin

2
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

Sürekli solumak zararlı mı bilmiyorum ama nefesimi kesiyor bazen dediğin gibi ev büyüük olmalı

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Lüx mü ultra Lüx lütfen! Dolar olmuş zaten 13 yapmayın ya.

2
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

her şeyden mahrum kalalım tabi

Yorumla
  • Abazaprens
    Abazaprens Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 55%
    +1 yıl

21. yy insan oğlunun yararına yapılmış her şey ihtiyaçtır.

0
    0 Yorumla
  • MantarPano
    MantarPano Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 83%
    +1 yıl

Çalışanlar ve vakit bulamayanlar için ihtiyaçtır. Alabilecek maddi gücün varsa lüks değildir.

0
    0 Yorumla
  • Aleyna12212
    Aleyna12212 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 86%
    +1 yıl

Bence özellikle çalışan veya çocuğu olan bir kadın için ihtiyaç

0
    0 Yorumla
  • NeFReeT
    NeFReeT Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl

hayır bıze gore luks değıl yonetım çamaşır asmak, ya da sermenin çevre kirliliği olduğunu söyledi

0
    0 Yorumla
  • blackman3419
    blackman3419 Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl

Bu tamamen insanın hayat şartlarına bağlı bir durumdur, ben lüks olduğunu düşünüyorum

0
    0 Yorumla
  • uomoitaliano
    uomoitaliano Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 61%
    +1 yıl

Kimine göre ihtiyaç kimine göre lüks cebe göre değişiyor

0
    0 Yorumla
  • Jeasica
    Jeasica Takip Et
    Guru Yaş: 54 , eic 99%
    +1 yıl

Balkonsuz yüksek bloklarda ihtiyaç , onun dışı lüx oluyor birazcık

0
    0 Yorumla
  • Vanithecat
    Vanithecat Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46 , eic 100%
    +1 yıl

Kendi asıp toplayana ve hatta yerleştirine kadar almam, onunda çok umruydu ya:)

0
    0 Yorumla
  • işsiziçe
    işsiziçe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 40%
    +1 yıl

Kışın ihtiyaç olabilir ama olmazsa olmazlarimdan değildir

0
    0 Yorumla
  • meganie
    meganie Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 88%
    +1 yıl

Yani olmasada olur cok sık kullanabilecegim bir urun degil zaten cunku kiyafetleri asiri yipratiyo

0
    0 Yorumla
  • By_Barsss
    By_Barsss Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 73%
    +1 yıl

Balkonda çamaşır sallanmıcaksa neyleyim kurutma makinasını, çok elektrik yakar o hem 😄😄😄

0
    0 Yorumla
  • ktdeniz08
    ktdeniz08 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

Oturduğun yerin iklimi soğuk yağmurlu bir iklimse kesinlikle ihtiyaç ama aştığında kuruyorsa tamamen lüx bildiğim kadarıyla kurutma makinesi de zaten nemli bırakıyor ve giysileri yıpratıyor olmasada olabilir derim

1
    0 Yorumla
  • Demolii
    Demolii Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Günümüz hayat koşulları düşünürsek eur 13 geçti çeyrek altın 1200 geçti Turkiyede lüks iyi bir maşı olan çekirdek bir ailede iki kişi çalışıyorsa kadın için lüks değil de ihtiyaç çünkü eve ayırcak zaman pek kalmaz maalesef:(

0
    0 Yorumla
  • iduks
    iduks Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

Sevdiklerinin buz gibi havada balkonda çamaşırlarla uğraşmasını istemiyorsan, ya da kalorifer peteklerinin üstüne çamaşır serilmesi gibi yanlış bir yöntemi benimsemişsen bence ihtiyaçtır.

0
    1 Yorumla
    • Eylülce07
      Eylülce07
      +1 yıl

kesinlikle

Yorumla
  • Hipno_tist
    Hipno_tist Takip Et
    Xper 5 Yaş: 48
    +1 yıl

Neye göre, kime göre?
    Yoğun çalışan, ev işlerine zaman ayıramayan bir aile için ihtiyaç, doğa ile iç içe yaşayan bir aile için belki lüks olabilir.
    Benim için gerçekten hayati önemi var. Tıpkı robot süpürge gibi.

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (94)
Devamını Gör(139)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Kurutma makinesi istemek lüks sevdasına mı girer?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kurutma makinesi ihtiyaç mı yoksa lüks mü? 101 cevap verildi
Koltuk yıkama makinesi almak gereksiz mi? 32 cevap verildi
Kurutma cihazı almak mantıklı mı? 13 cevap verildi
Kurutma makinesi her eve lazım mı yoksa gereksiz mi? 28 cevap verildi
Sırf akraba ve komşularınıza gösteriş yapmak için pahalı bir çamaşır makinesi alır mısınız? 26 cevap verildi
Kurutma makinası gerekli mi? 15 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Gaz sancısı yaşadınız mı?
  • Hyundai Tucson nasıl araba sizce?
  • Bi bakış Bi kaçış Bi ateş, yakarış Kaçıncı aldanış?
  • Moralin çok bozukken partnerine odaklanabiliyor musun yoksa her şeyi iptal mi ediyorsun?
  • Regliyken spor yapabiliyor musun?
  • Zikzak saç modelleri güzel mi?
  • Günlük kaç adım atıyorsunuz?
  • Muz mu, çikolata mı?
  • Barbie Girl tarzı! Pembe renk giyinmeyi seviyor musunuz?
  • Birini sevdiğinizi nasıl belli edersiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨