Yumuşatıcı pozitif yüklü hale getiriyor. Üzerimize giyince de bizdeki elektronları alıp kendini nötürlüyor. Bunun sonucu üzemize böyle bi yorgunluk çöküyor. Yumuşatıcı kullanmayı bıraktığımdan beri giysilerim de daha uzun ömürlü olmaya başladı.
Her kıyafetin kendine özel yıkama şekli ve programı vardır. Örnek vermek gerekirse; Tun pantolonlarım siyah, günlük olarak kısa programda 30 derece ısıyla diğer renklilerden ayrı yıkadığımda rengi solmuyor :)
Giysilerin ömrünü uzatmak için makinadan uzak tutmaya çalışıyorum 😂 zaten ayda bir alışveriş yapılıyor çamaşır makinası kullanmayı da bilmeyince mecburen bi kaç sefer giyip yenileri gelince kenara atılıyor öyle
Giyerken temiz kullanmak, yaz ayı hariç bir şeyi iki kez giyebilmek, makinede ters çevirmek, düşük ısıda yıkamak, dolapta da yerlerini düzgün tutmak 5 yıl giydiğim şeyler var elimde hatta 5 yıldan fazla olanlar bile var
Narin kumaşlı giysileri sık sık yikamiyorum. en azından bir kullanımdan sonra hemen yıkamaya atmıyorum. Rinso renkli deterjanı kullanıyoruz. hem kokusu hemde temizliği iyi.
Beyazlar ve zor lekeler haric 15 dakilaok program seçiyorum, makineden çıkınca kurutma ve sonrasında yayarak seriyorum. Ütü ve fazla güneş görmedikçe fazla yıpranmaz
Daha uzun süreli kullanim icin elimden geldiğince az yıkamaya çalışıyorum kiyafetleri. Yıkadığımda sıcaklığa dikkat ediyorum. Eger kıyafetlerim kirli değilse hizli yıkama yapiyorum
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En sevdiğim giysilerin renkleri solarken o kadar üzülüyorum ki☹
insan ömrünün bile kısıtlı olduğu şu dünya da giysileri de bırak gitsin, giysilerin yerine yenilerini koyabilirsin ama insanların yerine yenilerini koyamazsın o yüzden hala yaşıyorlarken sevdiklerine bir alo de...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Rinso Sıvı en güzeli Giysilerinin ömrünü uzatmak istiyorsan hemen Yeni Rinso Sıvı Deterjanlar ile tanış!
Onları çok fazla yıkamamak, yıkayınca düşük ısı ile yıkamak. Kol altlarımı olabildiğince temiz tutmak, terden uzak durması için. Ve kendimi de temiz tutmak. Böylece yıkama ihtiyacı azalıyor
Çok yıkamam doğru kuşlarda yıka güneşte çok bekletme Her gün aynı kıyafeti giyinme gece giyerken gecelik ki elbiselerini giyme elbiselerin üstünde terlemesin
Etiketindeki uygun yıkama derecesinde yıkayıp direk güneş ışığına maruz bırakmadan kurutarak, beyazları beyaz çamaşırlar renklileri renkli çamaşırlar için olan deterjan ile yıkanırsa daha verimli uzun ömürlü renkleri solmadan, daha geç yıpranmasını sağlayarak ömrünü uzatabilirsiniz. Tabiki kullandığınız deterjan da önemli bir detay...
Böyle bir şey hiç aklıma gelmedi ama doğru sıcaklıkta ve doğru bir programda yıkamak gerekir diye düşünüyorum. Mesela beyazların ok rograminda renklileri yikarsaniz yıpranır ve kuculur
Ben genelde başk bir marka kullanıyorum ve çok sıcak derecede yıkanmadığı sürece kıyafetlerin yıpranacağını düşünmüyorum ve kullanım sıklığına da bağlı bu
Kiyafetlerimizi camasir makinesine koymadan once ters cevirmeli ve bu sekilde koymamiz gerekir. Bu sayede camasir makinesinde kiyafetlerimizin renkleri bozulmaz ve solmaz bu çok önemlidir bence.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Güneşe düz yüzünü göstermeyin çamaşırın birseycik olmaz
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Doğru deterjan, doğru yıkanış şekli fazla sıcakta da yıkanmamalı
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kaliteli kıyafetler ve uyulan talimatlarla uzun ömürlü çamaşırlarr
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yaptığım pek bir şey yok genelde 30°yikamaya çalışırım
rSeverek aldığımız o kazağın, 2 yıkamadan sonra giyilmeyecek hâle gelmesine hiçbirimizin gönlü razı olmuyor. Bunun önüne geçmek için farklı yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Henüz kullanmadım ama şu an kullandığım ürün de kıyafetlerimi capcanlı tutuyo valla
Yani pek ömrünü uzatmaya çabalamıyorum normalde de öyle zarar vermeden eşyalarını kullanan biriyim😁
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence giysinin kalitesine bağlı imkanım oldukça kaliteli almaya çalışırım ve tabiki doğru deterjanla doğru yikama programi yıkama süresini düşük yaparım. Bu kadar😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
473Cevap
Bence etikette belirtilen hususlar çerçevesinde yıkamak önemli
Evden dışarı hiç çıkmamak ve onları giymemek asosyal olmak gayet etkili çözüm
2 beden büyük kıyafet veya A+ çamaşır makinesi
İkisi de yoksa olmaz
Kaliteli kumaş, markalar da eskitme pek olmamakta. Malına göre bence eskime durumu
Güzel tavsiyeler ama kişinin tercihine göre değişiklik gösterir.
Hiç bir sırrım yok insanların yaşlandığı eskidiği devirde kıyafetler sağlammı kalacak
Yıkama etiketlerindeki işaretlere çok dikkat etmek lazım her şeyi suda yıkamak lazım
Yumuşatıcı pozitif yüklü hale getiriyor. Üzerimize giyince de bizdeki elektronları alıp kendini nötürlüyor. Bunun sonucu üzemize böyle bi yorgunluk çöküyor. Yumuşatıcı kullanmayı bıraktığımdan beri giysilerim de daha uzun ömürlü olmaya başladı.
Her kıyafetin kendine özel yıkama şekli ve programı vardır.
Örnek vermek gerekirse;
Tun pantolonlarım siyah, günlük olarak kısa programda 30 derece ısıyla diğer renklilerden ayrı yıkadığımda rengi solmuyor :)
Giysilerin ömrünü uzatmak için makinadan uzak tutmaya çalışıyorum 😂 zaten ayda bir alışveriş yapılıyor çamaşır makinası kullanmayı da bilmeyince mecburen bi kaç sefer giyip yenileri gelince kenara atılıyor öyle
Rinso aşırı güzel kokuyor giysilerimin rengi canlı kalıyor
Siyahlarada renkli deterjanı kullansak olmaz mı ayrı ayrı olunca elbise makinada yıkanacak kadar birikmiyor birikmiyor
Giyerken temiz kullanmak, yaz ayı hariç bir şeyi iki kez giyebilmek, makinede ters çevirmek, düşük ısıda yıkamak, dolapta da yerlerini düzgün tutmak
5 yıl giydiğim şeyler var elimde hatta 5 yıldan fazla olanlar bile var
Rinso her şeyi düşünmüş 💚 Ekstra çabaya girmemizi gerek yok ♥️
valla çok özel bişey yapmıyom belki kısalyodur ömürleri
sık sık yıkamamak bence. ayda 1 yeterli. ve makineyi doldurmadan atmamak lazım. o da çamaşırı yıpratıyor
Narin kumaşlı giysileri sık sık yikamiyorum. en azından bir kullanımdan sonra hemen yıkamaya atmıyorum. Rinso renkli deterjanı kullanıyoruz. hem kokusu hemde temizliği iyi.
Beyazlar ve zor lekeler haric 15 dakilaok program seçiyorum, makineden çıkınca kurutma ve sonrasında yayarak seriyorum.
Ütü ve fazla güneş görmedikçe fazla yıpranmaz
Daha uzun süreli kullanim icin elimden geldiğince az yıkamaya çalışıyorum kiyafetleri. Yıkadığımda sıcaklığa dikkat ediyorum. Eger kıyafetlerim kirli değilse hizli yıkama yapiyorum
En sevdiğim giysilerin renkleri solarken o kadar üzülüyorum ki☹
Giymiyorum onlarda hep uzun ömürlü kalıyor jvjvjvfj
Trikolarim tek giyimlik oluyor diye almak istemiyorum artık 😑
insan ömrünün bile kısıtlı olduğu şu dünya da giysileri de bırak gitsin, giysilerin yerine yenilerini koyabilirsin ama insanların yerine yenilerini koyamazsın o yüzden hala yaşıyorlarken sevdiklerine bir alo de...
Rinso Sıvı en güzeli
Giysilerinin ömrünü uzatmak istiyorsan hemen Yeni Rinso Sıvı Deterjanlar ile tanış!
Doğru derece de yıkamak ve güzel marka kullanmak ömür boyu gider :)
Kullandığım üründe kimyasal olmamasına dikkat ediyorum.
Hemmmen Rinso alıyoruz giysimizi tekrar tekrar yıkıyoruz. Emmeee parası bol olan 1 defa giyiyor atıyor 🤔
Çok önem verdiklerimi elde yıkamada yıkıyorum 🤷🏻♂️
Yapılacak en basit şey yumuşatıcı kullanmamaktır
Ve yüzde yüz pamuk olan kıyafetlerde deterjan bile kullanmassanız daha iyidir
Onları çok fazla yıkamamak, yıkayınca düşük ısı ile yıkamak. Kol altlarımı olabildiğince temiz tutmak, terden uzak durması için. Ve kendimi de temiz tutmak. Böylece yıkama ihtiyacı azalıyor
Çok yıkamam doğru kuşlarda yıka güneşte çok bekletme Her gün aynı kıyafeti giyinme gece giyerken gecelik ki elbiselerini giyme elbiselerin üstünde terlemesin
Etiketindeki uygun yıkama derecesinde yıkayıp direk güneş ışığına maruz bırakmadan kurutarak, beyazları beyaz çamaşırlar renklileri renkli çamaşırlar için olan deterjan ile yıkanırsa daha verimli uzun ömürlü renkleri solmadan, daha geç yıpranmasını sağlayarak ömrünü uzatabilirsiniz. Tabiki kullandığınız deterjan da önemli bir detay...
Böyle bir şey hiç aklıma gelmedi ama doğru sıcaklıkta ve doğru bir programda yıkamak gerekir diye düşünüyorum. Mesela beyazların ok rograminda renklileri yikarsaniz yıpranır ve kuculur
Ben genelde başk bir marka kullanıyorum ve çok sıcak derecede yıkanmadığı sürece kıyafetlerin yıpranacağını düşünmüyorum ve kullanım sıklığına da bağlı bu
Kiyafetlerimizi camasir makinesine koymadan once ters cevirmeli ve bu sekilde koymamiz gerekir. Bu sayede camasir makinesinde kiyafetlerimizin renkleri bozulmaz ve solmaz bu çok önemlidir bence.
Güneşe düz yüzünü göstermeyin çamaşırın birseycik olmaz
Doğru deterjan, doğru yıkanış şekli fazla sıcakta da yıkanmamalı
Kaliteli kıyafetler ve uyulan talimatlarla uzun ömürlü çamaşırlarr
Yaptığım pek bir şey yok genelde 30°yikamaya çalışırım
Öyle bir çabam yok eskiyince atar yenisini alırım..
Yıkama şekli önemli tabi ama kaliteli elbise kolay deforme olmaz
Iyi markalardan alinca eskimiyor arkadaslar kesin bilgi
En temel kuralın iyi yikanmaktan geçtiğini duymuştum
Giysi mi ömrümüzü uzatıyormuş bir yaşına daha girdim
fazla giymiyorum bi kıyafeti çünkü deterjanlarda agartıcılar kimyasallar var
Rinso sıvı deterjan kullanarak uzatıyoruz ömrünü, güzel paylaşım olmuş elinize sağlık.
Kıyafetin kumaşına ve rengine göre doğru deterjan ve doğru yıkama programını seçmeye özen gösteriyorum.
Daha düşük derecede yıkamak. Fazla sıcak su kumaşı yıpratıyor. Daha az giyinmek de yıpratmayı azaltır mantıken. 😉
Siyahlar için siyah deterjan kullanıyorum (genelde hep siyah zaten) bide direk güneş ışığına maruz bırakmıyorum panjurları indrp asyrm
ters çeviririm.
aynı tür kumaşları birlikte yıkamaya özen gösteririm
ön yıkama yapmam.
yumuşatıcı kullanmam
deterjanım renklilere özeldir
bir erkek olarak bilmediğim bilgileri öğrendim teşekkürler
rSeverek aldığımız o kazağın, 2 yıkamadan sonra giyilmeyecek hâle gelmesine hiçbirimizin gönlü razı olmuyor. Bunun önüne geçmek için farklı yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz.
Henüz kullanmadım ama şu an kullandığım ürün de kıyafetlerimi capcanlı tutuyo valla
Kısaca kaliteli almak ve çok giymemek kesin sonuç oluyor.
Yani pek ömrünü uzatmaya çabalamıyorum normalde de öyle zarar vermeden eşyalarını kullanan biriyim😁
Bence giysinin kalitesine bağlı imkanım oldukça kaliteli almaya çalışırım ve tabiki doğru deterjanla doğru yikama programi yıkama süresini düşük yaparım. Bu kadar😊
Eski insanlar için elde yıkamak miş ama bana göre makinede derece ve doluluk önemli
Giysilerimizin ömrünü uzatmak için elimizdeki en büyük kozumuz hiç yıkamamak :)
Giysilerin ömrünü uztmanın en iyi yolu az yıkamaktır.
Kaliteli deterjan ve yumuşatıcı kullanınca sorun olmuyor.