Merhaba! Kalmaya gittiğiniz misafirlikte çamaşırlarınızı yıkatır mısınız? Ben de senin gibi yıkatmazdım. Aslında bu kalınan yere göre değişir. Tamam kısa süreli ise ve idare edilebilecek bir durum ortada var ise, idare edilir. Bu durum tam tersi ise yani misafirlik süreci uzun ise veya misafir olarak kaldığımız yer çok tanıdık birisi ise, o zaman çamaşır yıkatma konusundaki bir fikre daha sıcak bakabilirim. Çünkü bu sonuçta çamaşır ve her ne kadar bir yere biriktirme fikri olabiliyorsa da, kaldığımız yer de sonuçta bir evdir. Çamaşır yıkanırken, benim çamaşırları da aradan çıkarabilirler. Olmadı çamaşırları o makineye atar. Ben de çamaşırları kuruması için ipe kurumaya asarım. Ortaklaşa çamaşır yıkama işi de misafirlik sürecinde başarı ile atlatılmış olabilir. Daha ne olsun. 😄 Mis gibi halloluverdi.
Eğer uzun süre kalacaksam ve buna mecbursam yıkatırım tabi ki. Fakat genelde kendim yıkamayı tercih ederim. İnsanlara zahmet vermek istemem bu konuda. Kimse benim kölem değil sonuçta. Misafirlikte bir yere kadar. Çok ısrar etsen bile bende kendi yıkamak adına ısrar ederim. Ar damarı çatlamış biri değilim. Kesinlikle rahat edemem bu konuda. Yani kirli çamaşırlarla da gezemeyeceğime göre kendim yıkarım. Kendim ütüler ve yine kendim kuruturum.
Genel olarak misafire yük olmayı sevmem hatta bu yüzden çok fazla mecbur kalmadığım sürece misafir olmam. Misafir olmayı sevmiyorum kendimi rahat hissetmiyorum. Varsayım olarak ele alırsak da misafirlikteyken yıkanması gereken kıyafetlerim varsa bunları tabi ki yıkattırmam. Her zaman yanıma yedek alırım. Kirlenen kıyafetlerimi de evime gidene kadar giymem yedeklerimi giyerim. Misafirlikteyken çamaşır yıkatma, duş alma durumlarına hiç yaklaşmam bile.
Nerede kaldığıma bağlı :D akrabalarımda kalıyorsam ve uzun bir süre kakıyorsam, yıkatırım hatta kendim yıkarım. Ama arkadaşımda falan kalıyorsam yapmam, poşette biriktiririm ve eve gidince yıkarım😅