Dün makineye ayakkabılarımı atmıştım. Bitince işim vardı bende makinenin kapağını açtım ama çıkarıp balkona koymadım. Şu soruyu görünce ayakkabıların makinede kaldığını hatırladım 😂 öyle bir koşup aldım ki 😂 çok teşekkür ediyorum bu soru için 😂😂
yıkanır ben ayakkabıları ayrı olarak yıkıyorum. tabii ki çamura batmış bi ayakkabıyı da makineye sokmayın ama rengi tozdan gitmiş bir beyaz ayakkabıyı yıkarım mesela makinede
Selam,🌺 Tozunu toprağını aldıktan sonra bir fileye sarıp yıkayabilirsin. Kumaş şeklinde bir filem var ona sarıp bazen yıkarım.
Yeni ayakkabı yıkama tekniği buldum makineye ihtiyaç duyarsam atıyorum artık spor ayakkabılarımı arap sabunuyla tül vb yumuşak bir bezle ovalayıp bekletiyorum sonra suyla durulayıp ters çevirip kurutuyorum. Ayakkabılar parlıyor bağcıkları çıkarmaya bile gerek kalmadan elime eldiven takıp arap sabununu güzelce yediriyorum çok kirliyse bekletiyorum sonuç muhteşem oluyor.
Merhaba, Çamaşır makinesi içerisinde ayakkabı yıkanabilir. Eskisinden daha parlak ve temiz görünebilirler hatta. Fakat doğru yıkanırlarsa bu mümkün olur. Doğru yıkama da ayakkabının herhangi bir kumaş veya file içerisindeyken atılmasıdır. Eğer zor lekeler varsa ayakkabınızda diş fırçası ve diş macunu yardımıyla fırçalayarak temizlemenizi öneririm. Bu ayakkabıları neredeyse %0 yıpratır.
Bana da makina kirleniyor gibi geliyordu. Ama ayakkabı o kadar temiz oluyor ki müptela oldum. Genelde önce altını suya tutup öyle atıyorum. Ama paspaslarla atarım tşörtle aynı anda atan gördüm. iğrenç geldi bana
Siz Deli misiniz ayakkabılarla tüm gün dışarıda her pisliğe basıyoruz nerdeyse. Oh tertemiz olmuş diyip giydiğimiz çamaşırları yıkadığımız makine de o pis ayakkabıları yıkamak mı. İ-nan-mı-yo-rum :/
Evet yıkanır. Ama sıkma devrini düşürmeniz veya kapatmanız lazım. Yıkarken 40-50 derecede yıkamanızı tavsiye ederim. Fazla deterjan koymayın, kısa bir programda ortalama bir sıcaklıkta yıkanması yeterli olur.
Yıkanır ama yüksek derecede yikarsan ayakkabiyi parcalar düşük sıcaklık ve kısa programda yıkanabilir ardından kısa programda boş bı sekilde çalıştırıp temizleyebilirsin makinenin içini 👍
Ben genellikle bez ayakkabılarımı atarım yanliz çuval alin beyaz ayakkabı olursa çamaşır suyu da dökebilirsiniz koku bırakmıyor çuval ile gerçekten zarar da gelmiyor ve tertemiz oluyor :)