Arkadaşlar yazlık ayakkabılarımı çamaşır makinasında yıkamayı düşünüyorum. Babet ve bez tarzı hepsi. Sizce yıkamalı mıyım, ne önerir siniz?Ayakkabılar Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır?
Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak için birtakım şeylere dikkat etmek gerekmektedir. Birazdan sizlere önereceğim şeylere dikkat ederseniz ayakkabılarınızı gönül rahatlığı ile çamaşır makinenizde yıkayabilirsiniz. Ancak dediğim gibi bunlara kesinlikle uymalısınız.
Ayakkabı Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır?
Ayakkabı Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır?
Ayakkabılarınızı kolayca yıkayabilmek için ilk olarak ayakkabılarınızın yapıldığı maddeyi ve bu maddenin özelliklerini bilmeniz gerekir. Örneğin deri ayakkabılar, fileli ayakkabılar vs. birçok ayakkabı üretilen madde vardır. Mesela fileli ayakkabıların çamaşır makinesinde yıkamak oldukça risklidir. Fileli yapıya sahip ayakkabılar oldukça hassastır bu yüzden elde yıkamayı öneririm. Çamaşır makinesinde ayakkabıları gönül rahatlığıyla yıkamanız için size ayakkabı yıkama aparatı veya filesi almanızı öneririm.
Bu sayede ayakkabıların alacağı hasarı en aza indirmiş olursunuz. Ayrıca çamaşır makinesinin devrini en düşükte kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca ayakkabılarınız bağcıklı ise bağcıkları sökmenizi tavsiye ederim.
Çamaşır Makinesinde Ayakkabı Kaç Derecede Yıkanır?
Çamaşır Makinesinde Ayakkabı Kaç Derecede Yıkanır?
Ayakkabıları yıkayabileceğiniz en ideal sıcaklık 30 derecedir. 30 derecelik su ayakkabıları temizlemek için yeterlidir. Fazlası ayakkabının yapısına zarar vereceği için önerilmez. Belirttiğim gibi üst kısımda belirttiğim şeylere uyarsanız ayakkabılarınızı kolayca yıkayabilirsiniz.
bende arkadaşım aklına uydum attım. keten spor ayakkabı ne varsa attım. ayakkabı paramparça olmuş. bazı yerleri dikişlerinden yırtılmış rengi bir garip olmuştu. burdaki makina biraz eski model sıkmada deviri çok snaırsam belki ondan oldu. olan 3 parça ayakkabıma oldu. aklıma geldikçe üzülürüm.
Ben spor ayakkabılarımı atarım ama yıkana bilir özellikte olması lazım her ayakkabı yıkanmaz zaten ayakkabının içinde bile yıkama derecesi yazar benimkilerde yazıyor yani...
Bana göre yıkanmaz.. Nedeni ise, makine belli bir süreden önce yıkama bitmiyor ve bu da uzun süre suya maruz kalması demektir.. Peki suya uzun süre maruz kalırsa ne olur? Zamanla dikişlerden sökülebilir, yapıştırılmış yerler atabilir vs. Silmek veya hafif bir suyla elde yıkamak bence daha doğru olur :)