Malum yaz geldi, herkes tatil planlarını ya yaptı, ya çoktan tatilden döndü. Ben yarın arkadaşımın sitesindeki havuza davet edildim, iki senedir kullanamadığım mayo ve bikinilerimi az önce çıkardım ve bir yıkayayım dedim. plaj kıyafetleri çamaşır makinesinde yıkanır mı?Tüm deniz kıyafetleri çıkınca bayaa da bir miktar oldu, sizce bunlar nasıl yıkanır? Çamaşır makesinde atabilir miyim, kaç derecede nasıl yıkama önerirsiniz?
Mayo ve bikinilerinizi çamaşır makinesinde yıkar mısınız?
Evet rahatlıkla yıkayabilirsin. Program olarak kısa program varsa onu kullanabilirsin. Eğer kısa programın yoksa narin veya elde yıkama programında yıkayabilirsin. Devir olarak en düşük devir yeterli olacaktır. Deterjan olarak sıvı deterjan kullanmanı tavsiye ederim. Siyah renkse Rinso Sıvı Kömür Siyahlığı, Renkli ise Rinso Sıvı Aloe Vera, çok narin ise Rinso Sıvı Gül Suyu deterjanını kullanabilirsin. Su derecesine gelirsek 30 derecelik ısı yeterli olacaktır. Mayo ve bikiniler hassas oldukları için 30 dereceden yukarı ısılar zararlı olabilir.
Elde yıkama programında yıkayabilirsin.Çamaşır hurcu veya yıkama topları var onlarıda kullansan iyi olur aslında mayo ve bikiniler genelde sentetik olduğu için yıkama esnasında topçuklar oluşabiliyor. Sıvı deterjan kullanmaya özen gösterin.