El yüz havlusu başka üzerimize kuruladigimiz başka oluyor bunları karıştırmamaya biz kadınlar oldukça özen gösteririz. Peki bunların temizliğini yaparken havlu ayrı bornozları ayrı mı yıkarsınız?
Erkekler bir havluyla her yerini kuruladiklari için bu soru onlara biraz uzak gelecektir. 😂 Ben çamaşırlarda olduğu gibi havlularda da bu ikilemde kalıyorum sürekli.
Şimdi her ikisinin kumaş yapısı aynı olduğu için ben aynı anda yıkamayı tercih ediyorum gadası. Zaten yıpranmasın diye deterjan seçimine çok dikkat ediyorum. Önemli olan deterjanın iyi olmasıdır gadası.
Havlular birlikte yıkanır mı kaç çeşit havlu var ki? Havlular hassas ve bozulmaya meyilli ürünlerdir. Yanlış yıkama derecesi ve deterjan kullanılırsa yapıları bozulur. Bir çok havlu kullanım alanı vardır bunlar başlıca el yüz havlusu, baş boyun havlusu, ayak havlusu, vücut havlusu, mutfak havlusu ve bornozlar. Bu havluları aynı anda yıkayan vardır elbette ama bu doğru bir uygulama tarzı değildir.
Havlular nasıl yıkanmalı? Nasıl ki çamaşırlarımızı renklerine yapılarına göre ayırıp özenle yıkıyorsak aynı itinayı havlularda da göstermemiz gerekir. Mutfak havlusuyla ayak havlusunu aynı anda atmak ne kadar doğru bir düşünün?
Havlularınızı etiketinde yazan dereceye göre yıkamalısınız. Rengine dokusuna ve kullanım yerlerine göre ayırıp onlara en uygun deterjanı seçmelisiniz.