Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba,
Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kahve, en çok sevilen içeceklerden biridir. Kimisi sade kimisi şekerli içer. Bazı insanlar günde birçok kez kahve içerken kimi insan ya hiç içmez ya da ayda yılda bir içer. Onda da maalesef ufak bir kazayla üstüne döker ve zorlu bir lekeyle karşı karşıya kalır. Yapılması gereken en önemli şey lekeye anında müdahale etmektir. Döküldüğü gibi müdahale edilirse kahve lekesi kolayca çıkacaktır. Zaman geçtikçe kuruyan leke ise zorlaşacaktır ancak yinede çıkacaktır.
Kahve Lekesi Ne İle Çıkarılır?
1- Tuz İle Pamuklu Giysiden Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Tuz kahve lekesini çıkarmak için tercih edilen kullanılan maddeler arasında en çok tercih edilenlerdendir. Yapman gereken şey lekeyi hafif nemlendirmek ve üzerine tuz koymak. Ardından 10 - 15 dk bekle ıslak bir bezle ovala ardından sabunlu su ile temizle leke çıkmaya başlayacaktır.
2- Karbonat İle Pamuklu Giysiden Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Öncelikle lekeli bölgeyi ılık su ile hafifçe ıslat ve daha sonra lekenin büyüklüğüne göre karbonat serpiştir. Karbonatın bol olmasından kaçınma. Yaklaşık 15 dakika kadar karbonatı beklet leke çözünmeye başlayacaktır..
Daha sonra yine ılık bir bez ile lekeyi sil ve lekeden kurtul.3- Beyaz Sirke İle Pamuklu Giysiden Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Bir kap içinde bir miktar sirke ve içme suyunu karıştır ve ardından bu karışımı kahve lekesi olan bölgeye dök. Sirkeli su karışımının lekede bir süre kalmasını sağla. Daha sonra ılık sabunlu su ile karışımı döktüğünüz alanı temizle.
4- Limon İle Pamuklu Giysiden Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kahve lekesinin üzerine bir miktar karbonat koy ve üzerine limon sık. Limon ve karbonat tepkimeye girerek lekeyi çıkaracaktır. Leke çıkmaya başladığı an hafifçe ovalayarak işlemi hızlandırabilirsin. Ardından sabunlu bir su ile kalan lekeyi temizle.
5- Rinso Çamaşır Deterjanı İle Pamuklu Giysiden Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kıyafetinin rengi beyazsa Rinso Limon ve Karbonat deterjanını kullanabilirsin. Eğer renkli ise Rinso Sıvı Aloe Vera deterjanını kullanmalısın. Yapman gereken bu deterjan ile lekeli kısmı elde yıkamak ve ardından çamaşır makinesinde pamuklu programında yıkamaktır.
Kolay gelsin 👻
#TabiiTabiiRinso20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
Benim daha önce pamuklu bir kazağıma kahve dökülmüştü, üzerine limon suyu ve karbonat dökmüştük sonra yıkamıştım çıkmıştı.
10 Yorumla
+1 yılÜzerine kolonya döküp yıkamak yeter
10 Yorumla
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat