Çimen lekesi bir çok yöntemle çıkarılabilir. Sirke, çamaşır suyu, deterjan, sıcak su, alkol gibi bir çok yöntem kullanılmaktadır. Tabi ki bütün kumaşlarda aynı yöntemi kullanmak doğru değildir 🤣 şimdi gelipte kot pantolona çamaşır suyu dökülmez. Neyse ben hangi kumaşa hangi yöntem kullanılır onu yazayım açık açık.
Kot pantolona yapışan çimen lekesi için sıcak suyun içine bir miktar deterjan ilave edin ve kotunuzu suya bastırın. Çimen lekesi yumuşadiktan sonra çamaşır makinesinde yıkıyabilirsiniz. Yünlü kumaşlar için bir miktar suyun içine oksijenli su ve beyaz sirke ilave edin kumaşı içine atın. Leke yumasadiktan sonra alıp makinede yikayabilirsiniz. Benim en sevdiğim kumaş beyaz kumaş 🤣 çünkü gönül rahatlığıyla çamaşır suyu kullanabiliyorum ve çamaşır suyu cimen lekesini birebir çıkarıyor. Sentetik kumaşlarda ise 90 derecelik saf tuvalet ispirtosunu İle çimen lekesini iyice silin ve daha sonra bol suyla durulayın. Renkli kumaşlar içinde deterjan ve sıcak su yeterli olacaktır.
Kıyafetteki çimen lekesini, oluşur oluşmaz beyaz sabunla yıkarsanız leke çıkacaktır ancak genelde eve gidene kadar leke kurur ve lekeyi çıkarması zorlaşır. Marketlerden rahatlıkla ulaşılan leke çıkarıcılardan, özellikle çimen lekesi için olan leke çıkarıcılar, lekeleri çıkarmada etkilidir. Ancak evde çimen lekesi çıkarmanın da yolları vardır.
Kot Pantolondan Çimen Lekesi Nasıl Çıkarılır?
Nemli bir bezle kot pantolonu nemlendirin.
Çimen lekesini fırçalayın.
Oksijenli su ve alkolü lekenin üzerine sürün.
Pantolonu yıkayın.
Kumaş pantolonlardan da direk deterjanı lekeli alana döküp çitiledikten sonra çamaşır makinesinde yıkayarak, çimen lekesini çıkarabilirsiniz.
Selam, Çamaşırını ılık deterjanlı suya bastır. Sonrasında biraz beklet ve elinle çitile ardından 90 derece ayarda makinaya at güzel bir deterjan seç kendine Rinso doğa serisi sana yardımcı olacaktır. Doğanın gücünde tertemiz çamaşırlara sahip olabilirsin. Eğer kıyafetin beyaz ise biraz çamaşır suyu döküp çitileyebilirsin fazla dökmemeye özen göster çamaşırın yırtılabilir. Ardından Rinso Deniz mineralleri deterjanıyla yıkayabilirsin oldu bitti. Kolay gelsin.
Çamaşır suyu ve deterjan karışımı sıcak suya eklenir. Çimen lekeli giysinizi bu suya bastırıp biraz bekletip yıkamalısınız. Durulama suyuna da sirke ekleyerek iyice durulamalısınız. Çimen lekesi akıp gidecektir.