Bir çok zorlu lekenin elbet kolay bir çözümü vardır. Çoğu zaman ilk yıkamada çıkmayan inatçı lekeler farklı yöntemler ve çözümler ile 2-3 yıkamadan sonra çıkıveriyor. Bir çok lekeyi kıyafetlerden çıkarmayı başardım fakat çimen lekesinden bir türlü kurtulamadım çıkmıyor.
Benim başıma çok geliyor bu. Fındık bahçelerimiz var onların altını motora vururken kıyafetlerim baştan aşağı çimen lekesi oluyor. Gerçekten de zorlu bir leke. Pek detaylı görüş yazamayacağım kusura bakma lütfen.
İlk olarak kıyafetlerimi çıkartıp güzelce silkeliyorum. bu sayede fazlalık çimen parçalarından kurtuluyorum. Ardından bir geniş leğenin içine su doldurup kıyafetlerimi içine atıyorum ve yaklaşık olarak 2 3 saat yumuşaması için bekliyorum. Ardından yumuşayan kıyafetlerimi Rinso Limon ve Karbonat kullanarak leğen içinde bir güzel çitiliyorum. Sonra güzelce arıtıp leğeni tekrardan su ile dolduruyorum. Kıyafetleri gece boyunca su içinde tutuyorum. Sabahleyin makinede yıkarken sıcaklık olarak 60 derece kullanıyorum kıyafetlerim sağlam kıyafetler olduğu için pek sorun olmuyor. Deterjan olarak Sıvı Rinso Aloe Vera kullanıyorum. Devir olarak 1000 devir yeterli oluyor. Saat olarak da yaklaşık 2.30 saat yıkıyorum.
Çimen lekesini elimizle çitileyerek bile çıkarmak mümkün olabiliyor gadası. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey alkol ve oksijenli su'dur. Bir kovanın içerisine birkaç damla oksijenli su veya alkol katıp, içerisine çimen lekesi olan kıyafetini koyup 10 dakika beklemek gerekiyor. Ardından lekenin olduğu bölgeyi çitilemeliyiz. Hala leke kaldıysa oksijenli su ve alkol karışımını lekenin üzerine sürerek makineye atabiliriz. Makineden çıktığında çimen lekesinden eser kalmadığını görürüz.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş