Birkaç aya nikahım var, nişanlım evin tek oğlu ve eskilere göre büyütülmüş, asla iş yapmaz yani yemek yeriz ellerine sağlık der kalkar, o tabağı bi tezgaha koyduğunu görmedim. Her zaman yardım ederim evlenince sana diyor ama şu an sadece lafta gibi görünüyor :D İkimiz de çalışıyoruz, benim işim daha kolay ona göre ama yine de ben de yoruluyorum tabii. Büyük şeyler değil ama çamaşırı çamaşır sepetine atsın gerekirse deterjanı koyup çalıştırsın, bulaşığı makineye koysun kalkarken bi tabağı da mutfağa götürsün istiyorum. Nasıl alıştırılır şimdiden? Evliliğe bırakırsam ve yapmazsa hep o şekil gidecek çünkü, evlenmeden önce halledebilirsem çok mutlu olurum.
-Sürekli olarak aynı evde yaşamıyoruz ama ayda 1 haftayı falan aynı evde geçiriyoruz, o günlerde belki halledebilirim.Alıştıramazsın alıştırma erkek adam ev işi yapmaz diyenleri boş yapma köşesine alıyoruzzz 🥲
Güncellemeler
+1 yıl
Hay değişmez diyenlerin serçe parmağı koltuğa çarpasıcalar ya öf
alışmaz vs diyenleri boşver her şeyi anamızın karnından yaparak mı doğduk. zamanla elbette alışır. ikiniz de çalışçaksınız ikiniz de yorulcaksınız sonuçta işleri de bölüşmeniz gerekir. bence ona çaktırmadan bi arkadaşından bahsediyor gibi birinden bahset işte ay hiç yardım etmiyormuş falan diye ayıpla biraz öyle şeuler duyunca kendini kötü hisseder zaten yapma zorunluluğu oluşur içinde. işleri yaparken de sakın bu sefer ben yapayım bari diye yapma mutlaka her şeyde çağır birlikte yapın eğer senin yapmana alışırsa bu kız zaten nasıl olsa yapıyor diye yapmaz bir daha. her işe çağır eğer o yapmıyorsa sen de yapma bırak öyle bir gün olur iki gün olur sonra pes eder zaten
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya ben de zaten evde iş yapmıyodum ama iş başa düşünce yapıyorsun mecbur, ben yapıyorsam o niye yapamasın, sırf erkek diye bu cevabı veriyorlar erkek sorsaydı böyle demezlerdi.
Değişmez diyenler halt etmiş önemli olan alıştırmak biz söylemeden yapmıyorlar, direticeksin, sofradan kalkarken"hayatım tabağını tezgaha bırakır mısın"ilk adım bu sonrasında makineye koyar mısın lütfen vs gibi makineyi boşaltırken atıyorum sen bulaşıkları boşalt ben çay koyuyorum sana yardıma gelirim işim bitince diyebilirsin.
Çamaşır makinesini doldurur asarım ama o kıyafetleri toplayıp katlama kısmına geldiğinde hemen yanıma çağırırım bir yığın kıyafeti tek başıma katla ütü kaldır yapamam. Ev silinecekse sen süpür ben sileyim derim miss gibi süpürüyor valla :D
Eşimin annesi hiç evle alakalı şeyler öğretmemiş iki çocuğuna da bazen bizdeyken eşimi çalıştırdığım da oğlum sen bırak ben yaparım diye atlıyor o an geldiğinde direk devreye giriyorum iyi o zaman benimde anam gelip yapsın her zaman siz mi olucaksınız sal öğrensin işte diyip engel oluyorum, eltimde benim kafadan oda eşini fazlaca çalıştırır maksat alışsın öğrensin hastalık durumu olur sorun olur ben olmam kendi işini görebilsin isterim.
5yıldır yapıyor bazen ben söylemeden kendisi yapıyor çünkü oda anlamış oluyor ev işinin insanı fazlaca yorduğunu en azından yardımım dokunsun diyerek bulaşık yıkar ya da ev süpürür.
Bence kalkarken eline sağlık dediğinde tabağını da alır Mısın ya da yardım eder misin diye birkaç kez rica edebilirsin ters yaparsa da ciddi bir dille konuşman gerekebilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Alışabilir zamanla mesela ben evde asla yemek yapmayan evle ilgilenmeyen ben sevgilime haftada bir yemek yapıyorum diğer günler o yapıyor ama olsun hiç yoktan iyidir üstelik hiçbir şey bilmesem de ev işlerinde de o ne derse onu yapıyorum kadınların üstüne yıkmamak lazım.
Bunun için 40 fırın ekmek yemen gerekiyor gadası. Çünkü nişanlın hiçbir zaman ev işinde sana yardımcı olmayacaktır. Bence hiç bu işlerden ona bahsetme, çünkü aranız bozulabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Değişir evlenince bak ben Diyarbakırlıyım bizde erkekler her zaman ön planda tutulur abim çıkardığı pijamasını yerden bile kaldırmazdı sifonu çekmezdi yav öyle sinir bi yaratıktı şimdi ev işlerini geç su içerken yengem su istese elindeki bardağı bırakıp su getiriyor 3 gündür abimlerdeyim evlendikten sonra ilk kez geldim evine evleri şehir dışında uzakta benim yatağımı abim hazırladı çocuğunu abim uyutuyor mamasını falan o veriyor sahuru da abim hazırladı ilk gün sonra ben kalkıp hazırladım akşamları iftardan sonra masanın altını falan süpürüyor çok şaşırdım valla tabi ben bir görümce olarak buna da sinir oldum ama değişiyormuş 😅
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bide benim abim jandarma. Yengem çalışmıyor. Ben geldiğim gün yengemin haberi yokmuş geleceğimden yemek yapmamış geldiğimde iftara 10 dakika vardı. Daha iftar saatini bugün bana sordu da öğrendi kadın yemek bile yapmıyor yav
Bence bunu kesinlikle tatlı dille çözmelisin örneğin aynı ortamda olduğunuz zamanlar hayatım beraber yemek hazırlayalım mı seninle yemek hazırlamak çok keyifli hissettiyor bana ya da bana yardım eder misin canım vs sen dili değil ben dilini kullanmaya özen göster hiç yardım etmiyosun bana bunu sadece ben mi yapacağım vs bu cümlelerden ne kadar kaçınırsan o kadar olumlu sonuç verir tatlı dil şart
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok teşekkürler, şu sen dili değil ben dili de efsane çözüm her şeye :D
Benim esimde bi evin bi ogludur coraplarina kadar utulu giyen yerden bardak kaldirmayan bi tipti simdi kahkaha ata ata muzik dinliye dinliye temizlik yapiyoruz hersey kafada biter konus onunla kadinla erkegin esit oldugunu ve bi takim isleri ortak yapmaniz gerektigini ona kabullendir yoksa zor bi hayat bekliyo seni sen diger odalari temizleyip onun kirli donlarini yikarken onun icerde kendini devirip yatmasi cok sinir bozucu kendimden biliyorum ama simdi beraber yapip beraber vakit geciriyoruz
Aynı durum bende de var biliyo musun. Birşey yap deyince istemeye istemeye kalkıyor ama alıştırmak istiyosan yaptırmaya başlaman lazım. Mesela benimki kahvaltıya geliyor herşeyi tam hazırlamış olmuyorum gelince ona da yaptırıyorum. Hiç memnun değil bu durumdan ama böyle böyle yardım etmeye başladı. Aynı seninki gibiydi anasının paşası.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen şimdi evlenince yaparım diyor ama şu an yapmıyorsa o zamanda da yapmaz, bi şey değişmeyecek çünkü. Alışmaya başlaması lazım. Uyguliyim senin taktiği de
O ay da 1 haftayı beraber geçiriyorsun madem iş yaparken yanına çağır mesela hayatım ellerim kirli şu çorbayı sen karıştırır mısın ya da hayatım hadi şunu yapalım gibi ben sevgilim ile birlikte mesela en çok temizlik yapmayı severim müzik açıp karşılar söyleyerek şakalaşarak yaparız temizliği
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mesela yemek yediğimizde kalkıyor çünkü işten yeni gelmiş oluyor. Ben de onla kalkıp içeri geçsem sonra dinlenince çağırsam beraber yapmaya, o şekilde de alışabilir mi acaba? Şu an o içeri geçtiğinde ben bulaşıkları hallediyorum çünkü o şekilde alıştı :/
Ama dikkat etmen gereken bir konu var yaptığı şeyi asla kötü olsa bile ay bu böylemi yapılır deme bazen bilinçli kötü yapıyorlar hayatım olmuş ellerine sağlık ama şöyle yaparsan daha kolay olabilir senin için gibi öneri yap göster ama karışma çok fazla
Hmm zamanın kısıtlı olduğu için başka zaman yok keşke daha önceden başlasaydın ama neden olmasın o dinleniyorken sende dinlen bırak önce karnı doysun sonra çay için sonra o uyku moduna geçmeden mutfaktan seslen hayatım çok yoruldum bugün ben bulaşıkları yıkarken sen durular mısın ya da ben şunu yaparken sende makinedekileri çıkarıp yerleştirir misin gibi
bildiğin hanzo bu :D :D insan az da olsa eşine yardım eder herkesin görevi ayrıdır diyorlar birde bu hanzoluğn belirtisi
daha bugün cam balkonu sildim camlar parça parca ayrılıyor başkası olsa utancından silemez her türlü işi yapar erkek adam eşine yardımcı olur onun yorulmasını istemez seven adam tabi evlenmiş olmak için evlenen adam bunu yapmaz evli değilim henüz ama evlenicek olan kadın acayip sanslı bu konuda allah kadınların yardımcısı olsun işiniz zor
Maalesef bu özellik çocukken veya büyürken kazanması gereken bir özellik. Değiştiremezsin öyle birini. Alışmaz kısacası. Lafta yaparım der belki 1-2 gün yapar ertesi gün yine alışmış haliyle devam eder eskisi gibi.
Dış mihrakların oyunu mu yoksa :D İş başa düşünce yaptım yapınca da alıştım, onun da iş başa düşecek çünkü ben her dakika temizlik yapamam haliyle alışacak. Bu işler böyle yürüyor.
Yaklaşık 2 aylık bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Orda oturmasını, kalkmasını, yemek yeme, temizlik, sahibine olan sadakat vs her şeyi öğrendi. Ama ben küçükken göndermiştim. Sizin ki biraz yaşını almış gibi, yine de bi deneyin, işe yarayabilir.
Ağır Ağır Ablacım ben 13 yaşındayım ve annem hafif hafif işler verdi alıştım sonra evi bana emanet etti sonra ben temizlik hastasi oldum kısaca sana yavaş yavaş ve hafif işler ver ve 1 kademe 1 kademe arttır haftada veyatta ayda sana kalır sonra alışır
Yani şöyle bu durum gerçeken üzücü kalkıp yardım etmemesi evet ama bir aması var ne yazık ki :) içinden gelmediği sürece yardım ederse bu defa sen rahatsız olacaksın. Bunu uygun bir dille açıklayabilirsin karşına alıp hissettiklerini anlat. Olmazsa da yapacak bir şey yok. Çünkü içten gelmeden yapılan hiçbir şeyin anlamı yok
Alışmaz deyip seni üzmeyelim ve payımıza bizim de off duşmesin, fazla bir beklentiye girme. Yardım ederim demesi de biraz umut var demektir. Sen şimdiden yediği tabağını kaldirmasini söylemekle işe başla...
Sofradan kalkarken tabakları eline tutuştur emrivaki yap güzel dille söyleyince yapmazsa eyer. Ben işten geliyorum yorgunum ztn vs vs derse de bir tabağı mutfağa götürğyo makineye koysan eline yapışmaz de jdjd tabi sen daha nazik söyle bunları 🤣🤣
Biz doguluyuz normalde kadın bizde calısmaz Yanı evin hanımı olur ama eger calısıyorsa mecbur ortak yapılmalı cunku yarın laflafa degdıgınde seninde payın var o eve giren ekmekte eger nısanlın ole bir insansa deki eger sadece ev isi yapmamı istiyorsan ben calısmak istemiyorum. Yok ikimizde calısalım dıyorsn o zamn hersey ortak olur. Gor bakalım nasıl r yapar hemen.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Süpürgeyi sen çekerken silme görevini de arkandan ona yükle. Yemek yedikten sonra tabak çanakları toplamana yardım etmesini söyle ne bileyim
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
@Denizdibindeinciiii az önce cesaretin nerdeydi bana ucuz derken? :D
Ben küçük erkek kardeşime şimdiden ufak tefek işleri simdiden yapmasi gerektiğini, bir sorumluluk olduğunu öğretiyorum. Yazdığına göre sende çalışıyorsun, o da. Bu durumda eşinin de sana yardım etmesi zorunlu, isterse yapabilir değil, yapmak zorunda.
Ve bak kendisi de ne güzel sana yardım ederim demiş. Düşünceli bir beyefendiye benziyor. Şimdiden ona ufak tefek iş yapmasını isteyebilirsin. Çünkü bu bir sorumluluk, ikinizinde yapması gerek. Kadın işi değil bu, insan işi...😂
Tamam da benim kuzenlerim de boyle ben çocuk odasından çağrıyor su ver diye masadan kalkıp almaz mutfakta olmasına rağmen bence alış ben zaten pek hoslanmiyroum erkeğim bana mutfakta yarim etmesinden ayağımın altında folanmamasi daha iyi bence
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşten gelip bi de ev işleriyle uğraşırsam kendime zamanım kalmaz, ona da zamanım kalmaz. Hoş değil bence
Bence hepsini yapa bilirisn bizim erkekler de boyle olduğundan biz alıştık yani sonucda bi bayansın hepsini de yapa bilirisn ya da bende boyle alistigimdan olabilir ben erkek kardeism de oyle uyudum yerden kaldırıyor kalk yemek yapsa yürek diye saat 2 de
:) Yaparım ama yapmak zorunda değilim. Niye adı "ev" işi olan bir şeyi kadına yüklemeye çalışıyorsun? Eve ikimiz de ekmek getiriyorken bir de kadına ev işlerinin hepsini yüklemek kadına haksızlık. Siz de bunu destekliyorsunuz, çocuğunuz olduğunda da onu böyle yetiştirecek ve evlendiğinde yine bu saçma döngüyü devam ettireceksiniz. Normalleştirmişsiniz çünkü
Evlenme ozman niye evlenin ki ben ters bi yorum yapmadim normallestirmis siniz? Derken bizim evde de aynı döngü var ve biz baş edemedik yani düzlemezler o yönden soyledim ki benim ailemde de çalışan insanlar var hem yemeni yapan hem çocuğuna bakan hem çalışan yani bifa biraz kadına gore değişir yardim etse itimis ama etmiyor yapacak birşey yok anlamazlar malesef
Düzelmezler çünkü düzelmesini istemiyorsunuz. "Ayağımın altında dolanmasın", "kadınsın her şeyi yapabilirsin" demek kadını desteklemek değil aksine kadına köstek olmaktır
Napim abimi kardeşime hizmet etkim kapıyı örtüp gidiyor disariyami yolim dışarda gelmesin mi eve küsünce gelmiyor 2 ay gelmedi para alıyor geri gidiyor biraz mantıklı konus ya evlenme ozman kadınsın yaparsın bende çalışıp eve gelip yemek yapıyordum zmaninda annem olmasına rağmen zora kalınca hersey yaparsın
Benim esimde öyleydi evlenmeden. Şimdi gören şaşrıyor 😅 Evlendikten sonra her seyime yardim eder.. Bu biraz kisiye bagli eger ki biraz kendini gelistirme ışığı varsa sen söylemeden bi hevesi oluyor zaten.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
kendi dedi yani yardım ederim diye ama işimi şansa bırakmak istemedim :D
Beraber yapmaya alistir ilk başta. Bana yardim eder misin? Gel su corbayi karistir, senin salatan guzel oluyor, Ben senle biseyler yapmayi cok seviyorum vs diye basla. 🤗 Yaparim diyorsa yapar bence..
kısaca söyliyim değişmez insanlar asla değişmez misal ben küçükken hiç sorumluluk almazdım hâlâ almıyorum, titiz değildim hâlâ değilim insanlar kolay kolay değişmez sonradan değişir diye evlenme başta nasıl tanıdıysan o hep öyle kalır
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben de almazdım alıyorum, titiz değildim şu an titizim. sizin olmamanız kimsenin olmayacağı anlamına gelmiyor.
ilişki koçu mu aksjfakjhahf yurt dışında birkaç eğitim alan şuursuzlara bir şey soramam, psikologlara sorarım ama üzülürsün alacağın cevaptan. 18 yaşında bu kadar net olma, daha ergenlik dönemindesin "küçükken sorumluluk almazdım" diyorsun, küçüksün daha zaten. bi dur hele
Bunu başta anne demeli çocuğuna çocuk ne görürse ne öğretilirse onu yapar yapıyor öylede gidiyor annesi söylemeli aslında bunu ona yardımcı olması gerektiğini çünkü hayat müşterek 🤷🏻♀️
Valla insallah alisir, iki insanın calısıpta salak gibi ev islerini ful kadının yapması asırı aptallık olur. Ne yap ne et kendin ne kadar yapıyorsan onada en az o kadar yaptır. En basitiinden simdi bile kendin bi is yaparken kıvrakca is bölümü olustur, beraber yapın
Değişmez çünkü Türk aileleri oğullarını hayvan gibi yetiştiriyor. Hayvan beslesen daha çok fayda sağlar. Böyle oğlan çocuklarıyla bırakın evlenmeyi iki gün takılmayın bile.
@SosyoPsikopat Eğitimin olmadığı heryerde kötü idi. Eğitimi ve teknolojik gelişimi (eğitimi boşver düzelmedi düzelmez) baz alırsak insanın gelişim göstermesi gerekirken bu nedense burada geriye gidiyor.
@SosyoPsikopat Sorulardanda bunu anlayabilirsin. Ben bu gençlerin yaşında doğru dürüst bir kızın elini tutmadım. Hep saygı gösterirdim. Geldiğimiz nokta insana değer verme konusunda aşırı gerilemiş durumda.
@SosyoPsikopat İlk eğitim ailede başlar.(illa zorlayacaksın olayı). Aile eğitimi ne kadar baskınsa çocuğun okulda aldığı eğitimin üstüne çıkar.(matematik fizik bla bla bunu demiyorum). Kişiliğine katkısı olacak eğitim. Aile bu konuda ne kadar çarpık eğitim verirse okuldaki eğitimin bu konuda önemi olmayacaktır. Ailesi doğrultusunda gelişecektir. Özgür beyinin (ismim bu) gelişimi çevresel aile dahil etkisi olmadan geliştiğinde ne kadar farkedeceği tartışılmaz bir gerçektir.
Abi zorlayacaksin valla. Bir isin ucundan tut de direk. Genel de cok dusunemiyorlar erkekler bunu, analar cok simartiyor bizi. 😊 acik acik soylemen taraftariyim, ima ile anlayan bir tur degiliz 🙄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ilk başta part part yaptır mesela hayatım bugün çok yoruldum şu odayı sen alır mısın de sonra bir sonraki hafta başka bir şey bul mesela hayatım ben yemek yapıcam sen şu 2 3 odayı alır mısın de sonra bütün evi yaptır.
Sen bir şeyleri yaparken çağırıp yardım etmesini söyleyebilirsin. Sana yardım ederse ona bir öpücük vereceğini söyleyebilirsin ne bileyim işte öyle bir seyler.
Yok ya sinirlerimi bozuyorlar sadece, ben de öyle büyümedim ama iş başa düşünce mecbur yapılıyor, konu kadın olunca garip değil ama erkek olunca "alıştıramazsın öyle büyümüş" diyorlar. Saçma
Ben yalnız yaşadığım için hepsini yapıyorum zaten s. alak sa. alak böyle bir kafa falan yazıpta uyuz etme adamı. Başkaları için söyledim yemeği baz alarak senin kafa basmıyor herhalde okuduğuun anlamıyorsun.
Mecbur kalınca mecburen yapacak. Hatta evlendikten sonra göreceksin. Hele çocuk aşaması olsun nasıl yapacak şaşıracaksın. Kişilik baz alınarak yapılmış yorum değildir. Kaba ise kaba olacaktır.
ben niye desteklim yemek yeme kurallarini bilmeyen ayilar bile var bir insani toplumu degistiremeyiz ya ortama uyum saglarsin ya da o ortama girmessin degilmi
Değil, ben de ev işi yaparak büyümedim ama iş başa düşünce seve seve yapmazsan yine seve seve yapmak durumundasın, ben öğrenebiliyorsam sizler de öğrenebilirsiniz.
Bir insanın kişiliği belli bir yaştan sonra değişmez. Siz kadınlar, bildiğiniz halde nasıl olsa değiştiririm mantığıyla yaklaştığınız için, kavgalar, sağlıksız birliktelikler ve sonu ayrılık/boşsnmalar yaşanıyor. O kafa, bu kafa işte. Ayrıca asalak sensin! Çocukluğumdan beri yalnız yaşayan, her işimi kendim yapan ve senin gibi mantıksızları boşayan bir avukatım!
Konu erkek olduğu için bu kadar savunuyorsunuz. Ben de anne evinde hiç temizlik yapmadım, tabak kaldırmadım, bulaşık makinesi doldurmadım ama şu an yapıyorum. Benim "kişiliğim" niye değişiyor da onun değişmiyor, çünkü erkek ve yapma zorunluluğu yok :) Süpersiniz
Bahsettiğin şeyleri çok iyi anlıyorum da devir ataerkillikten evriliyor. İkimiz de çalışıyoruz ikimiz de eve para getiriyoruz, artık eskisi gibi erkek eve para getirsin kadın iş yapsın gibi bir şey söz konusu değil ya da en azından olmamalı. 100 sene öncesine göre devam edecekseniz buyrun tutan yok.
Dedin ya ev işlerinide erkekler yapsın vs. Sizin gibi düşünen kadınların çoğu evlilik yaşantılarından mutlu olamıyor ve boşanıyorlar. Daha sonraki evliliklerinde ise bu huylarından vaz geçiyorlar.
Hayatta Erkeğin üzerine düşen yük çok fazla. Sen diyeceksinki bende çalışıyorum ama işte sadece yükğ maddi olarak sanmanız sorun işte.
Erkeğin üzerinde maddi yük olduğu kadar manevi yükte çok fazla. Ne var yani çamaşırları sepete koydun diye ömründen ömür gitmedi ya. ya da bulaşıkları makinaya koydun diye yine ömründen ömür gitmedi.
Nişanlın eşin olacak kişi kimse sen belkide onun iş hayatında ne sıkıntılar yaşadığını bilmeyeceksin yanş eşin bunları sana yanaıtmayacak ya da başka sorunlar. Birde tüm bu sorunların içinde sende incir çekirdeğini doldurmayacak birşeyi büyütürsen işte o zaman eşinin sorunlarıda büyüyecek.
Lütfen böyle eften püften şeyleri sorun edip büyütmeyin ve evliliğinizin tadını çıkarın.
Yine diyorum bence sen evlenme. Evliliğin senin ve eşin için zehir olacak. Bu yazdıklarımın ekran görüntüsünü al ve sakla. Evlendikten 1 sene sonra bu yazdıklarıma hak vereceksin.
Erkekler kadar kadınlar da manevi yüklerin altında eziliyor. Ben erkek düşmanı değilim, neler yaşadığınızı bilemem ama gördüğüm kadarıyla anlayabilirim. Siz de kadınları anlamayı deneyin bi dahakine. Benim hayatım hakkında da atıp tutma hadsizliğine erişmeyin, yazık olur bu egonuz
Asıl egoist ben değil sizsiniz. Ben size bu şekilde davranmanız evliliğinize zarar getirir hoş görülü olmalısınız diyorum. Sizde benim olumlu görüşümü negatife çekiyorsunuz. Ne haliniz varsa görün.
Yani değişmez diyenlere kızmışsın ama değişmez yani, bi insan neyse odur. Bence ya olduğu gibi kabullen ya da konuş en azindan bu konuda ne düşündüğünü bilsin. Yetişkin olmuş bi insanı değiştirmek sadece seni yorar çünkü
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
kızdım çünkü boş. ben de yapmıyordum artık yapıyorum, anamızın karnında öğrenmiyoruz bi yerden bi şeyleri tutmaya çalışıyoruz. ben yapmaya başlamışken sizleri yapamaz kılan nedir?
@SosyoPsikopat huyla bu bir mi? karakterini tabi ki değiştiremezsin en fazla yontabilirsin, yediği yemeğin tabağını kaldırmakla alakasız bi şeyden bahsediyoruz
Ablacım ben yapmıyorum demedim ki hemen niye genelleme yaptın ben sadece bi insan neyse odur dedim bizim hanımlarımızın en büyük problemi ne biliyor musun sürekli olarak karşısındaki insanı değiştirmeye çabalamaları ne sen kimse için kendi huyundan taviz ver ne de karşındaki kişiden bekle anlamsız fedakarliklarin bi faydası yok. Ikincisi ben iki haftada bir perdeleri indirir camları siler perdeler makineden çıkana kadar yerleri süpürür siler eşyaların tozunu alır her şeyi öyle yerlestiririm. Dolaplarıma hicbir şeyi silmeden koymam ütüleri fazla biriktirmeden ütüler kaldırırım şu hayatta en tahammül edemedigim şey de dağınıklıktır. Bunları anamın karnında öğrenmedim ama anamdan da öğrenmedim bence hepimizi aynı kefeye koyma
Bende bu konu hakkında biraz önce nişanlımla konuştum. O da seninki gibi hiçbir şey yapmayı bilmiyor. Tabi bende çok sorun etmiyorum. Evlenince alıştırabilirsin ama şunu şöyle yaparmısın şunu oraya bırakavilirmisin gibi...
Beraber yap mesela hadi tabakların geri kalanını alda mutfakta bi kahve içelim de o sırada bi yandan sudan geçirdiklerini falan makinaya koydur ufak ufak 😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ev işini kim yapar mı kalmış ya ucundan tutacaksınz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bence evde sadece erkek çalışıyorsa kadın evdeki tüm işi yüklenmeli. arada ufak tefek yardımlar elbette olur ama fazlasını beklememek gerekir. her ikisi çalışıyorsa tabi ki her ikisi de sorumlu olmalı ev işlerinden
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
çalışmasam ben de istemem, tüm gün evde napıcam zaten